Anders Leander i MÖNSTERÅS

Alla inlägg under september 2015

Av Anders Leander - 14 september 2015 17:00Rysslands president Vladimir Putin har sagt att kampen mot terrorismen bör vara en samordnad internationell insats och att Ryssland vidtar åtgärder för att bilda en sådan koalition. Han tillade att Syrien bör gå hand i hand med en intern politisk process. "Naturligtvis vet vi att det finns olika sätt för Syrien.

 

Förresten, människor flyr inte från regimen Bashar Assad, utan från Islamiska Staten, som har grep om stora områden i Syrien och Irak, och begår illdåd där. Det är vad de flyr ifrån sa Putin! 

Russian President Vladimir Putin. © Mikhail Voskresenskiy / RIA Novosti


"De [IS] har dödat hundratusentals människor, brännt dem levande eller dränkt dem, huggt av människors huvuden. Hur ska människor kunna bo där? Naturligtvis flyr dom. "Han betonade att det är nödvändigt för att bekämpa terrorism i alla dess former, "Vi vill skapa en internationell koalition för att bekämpa terrorism och extremism.

 

"Den ryske presidenten avslöjade att han personligen hade diskuterat skapandet av en anti-IS koalition med ledarna i USA, Turkiet, Saudiarabien, Jordanien, Egypten och andra länder. Kriget mot terrorismen i Syrien bör kompletteras med en intern politisk process, sade Putin och betonade att president Assad är redo att ta vissa steg i denna riktning. "Vi inser att politiska förändringar behövs och vi pratar med vår regering i Syrien."

 

Putin berättade om journalister och tillade att en "allmän förståelse" på frågan har utarbetats."Presidenten i Syrien, instämmer med det, om parlamentsval, knyta kontakter med den så kallade" friska "opposition och involvera dem i styrning," Putin tillade att detta är en intern fråga för Syrien."Vi vill inte införa något, men vi är redo att bidra till den interna dialogen i Syrien," betonade den ryske presidenten.


Han svarade på journalisternas frågor om huruvida Ryssland är redo att engagera sig i militära operationer för att bekämpa IS, presidenten da att det var för tidigt att tala om Moskvas deltagande.

"Vi ser vad som händer nu. Amerikanska flygvapnet genomför strejker Men effektiviteten av dessa flyganfall är dåliga. Det är för tidigt att säga att vi är beredda att göra det [för] Men vi ger Syrien ett ganska starkt stöd i form av utrustning, utbildning av militärer och vapen ", sade Putin. Han påminde om att Moskva och Damaskus har vissa militära kontrakt och de håller på att fyllas upp.

"Vi överväger olika alternativ, men än så länge är det inte på dagordningen", sade Putin.

 
 
 
 Källa: Länk:   RT
 
ANNONS
Av Anders Leander - 14 september 2015 11:45Anna Kinberg Batra: ”Vi har misslyckats med integrationen”Hon säger också att Sverige bör överväga stärkt gränskontroll.


Moderaterna vill att EU:s medlemsländer binds att ta emot flyktingar – men vill inte se ett liknande krav för de svenska kommunerna. Samtidigt ställer sig Folkpartiet på regeringens sida och vill se en sådan lagstiftning. Det syns och ska synas att vi är fyra olika partier i Alliansen, säger M-ledaren Anna Kinberg Batra.

 

 

 

 

 

Andelen flyktingar de svenska kommunerna tar emot skiljer sig markant runt om i landet.

Moderaterna vill att EU:s medlemsländer hanterar den stora flyktingkrisen genom att medlemsländerna förbinder sig att ta emot en kvot av flyktingar uträknat på bland annat ländernas folkmängd och ekonomi. Men man ställer sig inte bakom ett liknande krav på de svenska kommunerna.

Oenighet i Alliansen

Regeringen vill driva igenom en lagstiftning där ett sådant regelverk ska appliceras på kommunerna – och har fått stöd av Allianspartiet Folkpartiet.

 

Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra kommenterade på söndagskvällen den oeniga Alliansen i SVT:s ”Agenda”.

 

– Det syns och ska synas att vi är fyra olika partier i Alliansen. Men det här är inte avgörande för att vi vill och kan regera tillsammans, säger M-ledaren. Flera av de kommuner som tar emot en liten andel flyktingar styrs av Moderaterna, vilket Aftonbladets granskning har visat.

 

Fler kommuner behöver ta mer ansvar än vad de gör i dag. Det är en dialog vi har med varandra och det förväntar jag mig runt om i landet. Men om vi ska underlätta för det krävs reformer som gör att integrationen fungerar bättre. Vi har misslyckats med integrationen, säger Anna Kinberg Batra i ”Agenda”.

 

Programledaren Camilla Kvartoft försökte förgäves få Kinberg Batra att svara på frågan varför kravet bör ställas på EU:s medlemsländer och inte på kommuner i Sverige.

 

Det gäller liknande på Europanivå att vi har ett stort ansvar som vi måste ta tillsammans. Och för att det ska gå måste alla vara med påd et.

 

Kvartoft: Du vill ha bindande kvoter i EU men den principen ska inte gälla hemma i Sverige?

Jag vill ha konkreta resultat på Europanivå och att fler tar ansvar. I Sverige att de som kommer hit kommer få arbete och egen försörjning, säger M-ledaren.

”En akut situation”

Anna Kinberg Batra ser allvarligt på flyktingkrisen i Europa, som fått mycket uppmärksamhet i samhällsdebatten den senaste tiden.

 

Vi har en akut situation och den måste Europa lösa tillsammans. Att Sverige och Tyskland är de som tar mest ansvar har varit känt länge men nu måste vi få fram konkreta resultat att fler länder tar mer ansvar, säger hon i ”Agenda”.

 

Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra anser också att det kan bli nödvändigt för Sverige att göra som Tyskland och skärpa gränskontrollerna.

 

 

 

Källa & Länk:  Aftonbladet

 

 

ANNONS
Av Anders Leander - 13 september 2015 18:45


Tyskland inför gränskontroll - stoppar tågAngela Merkel tar en selfie med en flykting i Berlin


Flyktingkatastrofen | EU-politiken Tyskland inför ”omedelbart” gränskontroller mot Österrike på söndagskvällen, bekräftar landets inrikesminister Thomas de Maizière på en presskonferens. Det innebär att landet tillfälligt frångår avtalet i Schengensamarbetet, säger han vidare enligt The Guardian. Redan nu har all tågtrafik från Österrike till Tyskland stoppats, uppger en talesperson för österrikiska tågbolaget OeBB för Reuters.
Det var förra helgen som de båda länderna beslutade att ge de tusentals flyktingar som kom från Ungern fri passage genom länderna. Vanligtvis finns inte heller någon gränskontroll mellan EU-länderna, i enlighet med Schengenavtalet.
Men efter att tiotusentals flyktingar anlänt till München dagligen senaste veckan gick polisen i dag ut med en varning om att ”den övre gränsen är nådd” för deras kapacitet att ta emot alla. Bara i går anlände 13 000.
Angela Merkel ska under dagen ha ringt till sin österrikiske kollega Werner Fayman för att informera om att asylrätten nu kommer att bedömas redan vid gränsen, skriver österrikiska tidningen Kronen Zeitung.

 
Källa & Länk:    Omni
Av Anders Leander - 13 september 2015 16:44Turkar och Kurder har drabbats samman i Stockholm, Polisen håller på att skingra dom åt just nu.

 

Av Anders Leander - 13 september 2015 12:28Flyktingadvokater kan få vänta i över ett år på ersättning från Migrationsverket. Miljoner ligger som fastfrusna på myndigheten. Det kan leda till att många advokater inte vill ta uppdrag för de hjälpsökande, säger en Malmöadvokat.

 

   


Just nu har flyktingadvokaterna mycket att göra i Malmö. Många som söker asyl har rätt till ett offentligt biträde. Juristen eller advokaten som utses gör en utredning och skickar ett utlåtande till Migrationsverket.

Men sedan dröjer det innan advokatbyrån får betalt för uppdraget. Och dröjer.


Ett år är inte ovanligt. Men det kan numera också ta två år innan någon ersättning kommer.

– Det är ett stort problem. Man kan inte driva företag om man inte har likviditet i bolaget, säger Sait Umdi, ordförande för Migrationskollegiet, en förening för advokater som arbetar med migrationsrätt.


Exemplen är många. En advokat Sydsvenskan pratar med väntar på 700 000 kronor. En annan på 1,5 miljoner. En tredje vi träffar ligger ute med 1,8 miljoner, för 85 olika uppdrag. Merparten är slutförda för mer än tre månader sedan.


Han visar listan över alla fordringar han har på Migrationsverket. Fakturorna sträcker sig så långt tillbaka som till maj 2014. För att klara av att ligga ute med pengar tar han hjälp av en checkkredit på banken.

En kollega till honom, som har haft firma i över tjugo år, har nu tvingats ansöka om att utöka checkkrediten från en halv till en miljon kronor för att klara situationen.


– Vi håller på att gå omkull, många små byråer. Vi kommer inte att kunna fortsätta så här länge till, säger han.

Det handlar inte bara om att ligga ute med pengar för arbetsinsatsen. De måste betala tolkar de samarbetat med och moms för sina tjänster till Skatteverket direkt efter uppdraget.


De sena utbetalningarna diskuteras ofta på Migrationskollegiet. På ett möte i torsdags togs bland annat denna problematik upp och föreningen ska arbeta för att få till stånd en förändring. Emilie Hökfelt och Lars Edman var några av dem som deltog. Båda väntar på hundratusentals kronor.


– Det är tufft. Man kan inte specialisera sig på migrationsärendena. Man måste ha en blandad verksamhet, säger Emilie Hökfelt. Jag har skjutit till medel som jag hade reserverat i bolaget för att klara detta, säger Lars Edman.

Redan för två år sedan var han med och påtalade problemet för Migrationsverket. En konsekvens kan bli att seriösa byråer inte längre vill ta uppdragen, menar de. Nu funderar föreningen på hur de ska agera igen. De har stöd från Advokatsamfundet.


Ordföranden Bengt Ivarsson säger: Detta kan leda till att advokater avstår från att ta uppdragen. Och det kan bli allvarligt för de asylsökande. När advokaterna arbetar mot Domstolsverket, till exempel en tingsrätt, får de ersättning direkt. Orsaken till väntetiderna på Migrationsverket hänger i hop med de långa beslutstiderna i asylärendena.


Ingenting betalas ut förrän beslut är fattat. Det kan ta upp till ett år som läget ser ut nu. Men även hanteringen på ekonomiavdelningen drar ut på tiden, menar advokaterna. Och någon ränta på pengarna ges inte.

Möjlighet finns att ansöka om förskott på uppdraget. Men det verkar svårt att få. En advokat vi pratar med har gjort det femton gånger. Han har aldrig lyckats.Källa & Länk:     SydSvenskanAv Anders Leander - 13 september 2015 07:45Hur kan vår politiker och svenskarna fortfarande påstå att det inte pågår en islamisering av Europa och av Sverige?? Är dom både döva och blinda??

 
 

Den ena bilden efter den andra, videofilm efter videofilm, och våra politiker och merparten av svenska folket är lika jävla trångsynta. Fattar ni inte att det gäller era kära och näras bästa??? Hur kan svensken vara så idiotiskt dum och inte förstå sitt och sveriges bästa. Är ni så rädda för att bli kallade rasist, nazist, och allt vad nu media brukar använda för ord när man inte tycker som dem.


  
Bilden här under visar hur man gör med kristna när deras muslimska sharialagar blir verklighet i Sverige senare!


  

 Vill ni ha det så här i Sverige??  Hundratusentals kommer att gå detta till mötes när deras sharia lagar börjar gälla i Sverige. Våra politiker håller på att sälja ut Sverige till muslimerna. Ni sitter helt tysta för ni vill inte bli kallade rasiter eller nazist. Ni tänker kanske som våra politiker, att om vi är hyggliga mot dom nu så dödar dom inte oss senare när Sverige blir muslimskt och får sharialagar.

 

 

 

 

Av Anders Leander - 13 september 2015 05:45Frankrike har bestämt att ta emot 24 000 flyktingar de närmaste två åren, men i tre franska kommuner har man redan röstat igenom att endast kristna flyktingar välkomnas. Diskussion pågår i ytterligare kommuner.

 

 

 

 

 

I Charvieu-Chavagneux, Isère (där IS-sympatisören Yassin Salhi halshögg sin chef och satte upp huvudet på galler) anger man följande som anledning till besutet:

Kristna hugger inte huvudet av sina chefer

Kristna attackerar inte tågresenärer med Kalasjnikov

Kristna mördar inte journalister på deras redaktioner

 

Ska tilläggas att borgmästaren i Charvieu-Chavagneux hyst agg mot muslimer en längre tid: 1989 skickade han en bulldozer som ”av misstag” förstörde en moské i kommunen.Källa: LeParisienAv Anders Leander - 12 september 2015 17:30Du borde hamn i fängelse": En arg pendlare berättar för kvinnan att hon ska bli arresterad för att hon har fötterna på tågsätet eftersom det innebär muslimer kunde inte sitta där efteråt.

 

Filmen visar debatten som började efter en muslimsk man närmade Ms Butler och sa: "Jag kan inte sitta där. Jag kan inte be med mina kläder på, OK? Och jag reser varje dag. " Trots dessa ansträngningar som en ung man gör för att lugna ner situationen, så fortsatte argumentationen att eskalera, med den upprörde mannen berättar för kvinnan att hon skulle "vara i fängelse."

 

Dock var två från Surrey inte de enda personerna att slå tillbaka mot den äldre muslimske mannen.

 

 

 

 

Ruby Butler, 27, satt med fötterna på en stol när hon fick höra att hon skulle bli arresterad för sina handlingar Ms Butler som postat videon på Facebook hävdar att hon var "antastast" på tåget och att samtalet eskalerade snabbt in i en upphettad religiösa debatt.  Video har redan fått mer än 500.000 visningar på sociala medier.

 

En muslimsk man fick mer mothugg än han räknade med när han berättade en kvinna att hon inte bör vila fötterna på ett tunnelbanetåg säte. Videon har tagit sociala medier med storm och har fått mer än 500.000 visningar, eftersom Ruby Butler, 27, postade den på Facebook tidigare i veckan. Rosemary Butler, som stod i centrum för tvisten, rubricerade videon: "Så på väg hem idag på tåget blev jag påhoppad av en muslimsk man... för att ha mina fötter på stolen."

 

 


Källa:   mailonline

 

 

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

52 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23 24
25
26 27
28 29
30
<<< September 2015 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Blogkeen
Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Bloglovin'

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Vesselfinder

Blandad Rock´n Roll


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se