Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 14 september 2015

Fantastiskt att Anna Kinberg Batra äntligen erkänner: ”Vi har misslyckats med integrationen”

Av Anders Leander - 14 september 2015 11:45



Anna Kinberg Batra: ”Vi har misslyckats med integrationen”Hon säger också att Sverige bör överväga stärkt gränskontroll.


Moderaterna vill att EU:s medlemsländer binds att ta emot flyktingar – men vill inte se ett liknande krav för de svenska kommunerna. Samtidigt ställer sig Folkpartiet på regeringens sida och vill se en sådan lagstiftning. Det syns och ska synas att vi är fyra olika partier i Alliansen, säger M-ledaren Anna Kinberg Batra.

 

 

 

 

 

Andelen flyktingar de svenska kommunerna tar emot skiljer sig markant runt om i landet.

Moderaterna vill att EU:s medlemsländer hanterar den stora flyktingkrisen genom att medlemsländerna förbinder sig att ta emot en kvot av flyktingar uträknat på bland annat ländernas folkmängd och ekonomi. Men man ställer sig inte bakom ett liknande krav på de svenska kommunerna.

Oenighet i Alliansen

Regeringen vill driva igenom en lagstiftning där ett sådant regelverk ska appliceras på kommunerna – och har fått stöd av Allianspartiet Folkpartiet.

 

Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra kommenterade på söndagskvällen den oeniga Alliansen i SVT:s ”Agenda”.

 

– Det syns och ska synas att vi är fyra olika partier i Alliansen. Men det här är inte avgörande för att vi vill och kan regera tillsammans, säger M-ledaren. Flera av de kommuner som tar emot en liten andel flyktingar styrs av Moderaterna, vilket Aftonbladets granskning har visat.

 

Fler kommuner behöver ta mer ansvar än vad de gör i dag. Det är en dialog vi har med varandra och det förväntar jag mig runt om i landet. Men om vi ska underlätta för det krävs reformer som gör att integrationen fungerar bättre. Vi har misslyckats med integrationen, säger Anna Kinberg Batra i ”Agenda”.

 

Programledaren Camilla Kvartoft försökte förgäves få Kinberg Batra att svara på frågan varför kravet bör ställas på EU:s medlemsländer och inte på kommuner i Sverige.

 

Det gäller liknande på Europanivå att vi har ett stort ansvar som vi måste ta tillsammans. Och för att det ska gå måste alla vara med påd et.

 

Kvartoft: Du vill ha bindande kvoter i EU men den principen ska inte gälla hemma i Sverige?

Jag vill ha konkreta resultat på Europanivå och att fler tar ansvar. I Sverige att de som kommer hit kommer få arbete och egen försörjning, säger M-ledaren.

”En akut situation”

Anna Kinberg Batra ser allvarligt på flyktingkrisen i Europa, som fått mycket uppmärksamhet i samhällsdebatten den senaste tiden.

 

Vi har en akut situation och den måste Europa lösa tillsammans. Att Sverige och Tyskland är de som tar mest ansvar har varit känt länge men nu måste vi få fram konkreta resultat att fler länder tar mer ansvar, säger hon i ”Agenda”.

 

Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra anser också att det kan bli nödvändigt för Sverige att göra som Tyskland och skärpa gränskontrollerna.

 

 

 

Källa & Länk:  Aftonbladet

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 20:24


Är Europas folk på väg att revoltera mot EU-kolossen?   EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen hotade med hårda åtgärder mot Italien långt innan valdagen, baserat på opinionsundersökningar vars prognoser inte föll henne i smaken. Bry...

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 19:30

Majoriteten av britterna vill att Liz Truss avgår – omröstning Över en tredjedel av de tillfrågade moderaterna vill också att statsministern slutar.         Mer än hälften av britterna vill att premiärminister Liz Truss avgår, visa...

Av Anders Leander - 1 oktober 2022 18:00

  Attacken riktade sig mot bilar som försökte ta sig in i en ryskkontrollerad del av Zaporozhyeregionen, enligt den lokala administrationen.   Minst 24 människor dödades och 36 skadades när ukrainska styrkor slog till mot en flyktingkonvoj på f...

Av Anders Leander - 28 april 2022 19:30


Konflikten eskalerar nu på bägge sidor. Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov varnar för ett tredje världskrig.           Det är ”helt legitimt” för Ukraina att identifiera mål i Ryssland att attackera. Det säger Storbr...

Av Anders Leander - 22 april 2022 16:30


Ryssland hotar att använda kärnvapen mot Sverige och Finland om de går med i NATO.   Ryssland varnar för att Finland och Sverige går med i Nato det skulle innebära nya utplaceringar av kärnvapen till Östersjöområdet.   Varningen kom i ett ...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

69 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23 24
25
26 27
28 29
30
<<< September 2015 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Nej till NATO

    


Skapa flashcards