Anders Leander i MÖNSTERÅS

Alla inlägg under september 2015

Av Anders Leander - 28 september 2015 03:30



"RT Ruptly" En film av Jean Baptiste Kim "Moske som bränns ner i Ryssland"

En film där ryssar bränner ner en moske, Islam kommer aldrig att bli något stort i Ryssland. Ryssar är patrioter, muslimerna kommer aldrig att få en chans att bli stora där.

 




Mehmet Kaplan uppför moské i Umeå. Mehmet Kaplan storslagna planer för moskébyggen i Sverige. Faktum är att han under fredagen själv översåg ett moskébygge uppe i Umeå – och Hänt i Sverige var på plats för att dokumentera. Vi lyckades till och med få tid till en intervju med ministern.

 

Hänt i Sveriges avslöjande om Mehmet Kaplans mosképlaner har varit en av de mest omtalade nyheterna i svensk media de senaste dagarna. Skattebetalare har med förskräckning konstaterat att deras surt inbetalda skattemedel inte kommer gå till det de hade tänkt sig, utan istället till en massa moskéer. Här är en ung svensk som uttrycker sig lidelsefullt om det hela:

 

Men faktum är att Stefan Löfvén muntligen redan beviljat Kaplan dessa resurser i sin nya budget, så ingenting kommer nu kunna avstyra planerna på massiva moskébyggen som man redan börjat förverkliga ute i våra kommuner. Närmare bestämt i Umeå är man redan halvfärdig med bygget, tack vare de skattemedel Kaplan har betalat ut i ilfart från Bostadsdepartementet.

 

Inledningsvis var dessa pengar öronmärkta för bygget av nya sjukhus och vårdhem, men nu har de som sagt ett nytt mål.

 

 

 

Av Anders Leander - 27 september 2015 05:45



EXPROPRIERING Den S-märkte debattören Johan Westerholm varnar nu på sin blogg Ledarsidorna för att regeringen under den rådande asylanstormningen kan komma att damma av ett gammalt lagförslag som gör det möjligt för Migrationsverket att beslagta svenskars villor och sommarstugor för att använda dessa som asylboenden.

 

 

     

Johan Westerholm

 

 

Inom den Sverigevänliga folkrörelsen har den statliga utredningen SOU: 1993:89 “Massflykt till Sverige av asyl- och hjälpbehövande” länge betraktats med stor oro då den ger Migrationsverket långtgående befogenheter att kasta ut folk från sina bostäder och sommarhus om asyltrycket skulle bli tillräckligt stort och befintliga boenden inte förslår till att inhysa alla.

 

Trots att det alltså handlar om en färdig statlig utredning som gått på remiss har nyss nämnda oro bland de Serigevänliga ändå avfärdats som en konspirationsteori. Socialdemokratiske Johan Westerholm menar dock nu att den situation som beskrivs i utredningen är här och att ett lagförslag baserat på den måste ses som en fullt tänkbar realitet.

 

I utredningen står bl.a följande:

Utredningsmannen föreslår vidare att en fastighet eller del av fastighet som tillhör annan än staten genom rekvisition får tas i anspråk för att tillgodose behovet av lämpligt belägna och utformade lokaler för utredning och inkvartering. En sådan rekvisition förutsätter att regeringen gett tillstånd till den. Utredningsförslaget har remissbehandlats och ärendet bereds för närvarande inom regeringskansliet.

 

           

 

Utredningen kom i spåren av den anstormning av asylanter som kom till Sverige från det forna Jugoslavien i början av 1990-talet. Den medförde en enorm belastning på det svenska samhället, belastningar som delvis kvarstår än idag, trots påståenden om motsatsen. Personer med asylbakgrund i Balkan har fortfarande en noterbart lägre sysselsättningsgrad än etniska svenskar.

 

Från politiskt håll ville man skapa en bättre beredskap inför en eventuell framtida asylanstormning av ännu större magnitud. Lagförslaget ansågs dock av den dåvarande regeringen Bildt och efterföljande regeringarna Carlsson och Persson som så kontroversiell att man inte tordes gå vidare med ett lagförslag.

 

Det finns dock inget som hindrar att den dammas av och omsätts i skarp lagstiftning nu. Johan Westerholm ser tvärtom detta som ett troligt scenario om asyltalen fortsätter som nu men tusen eller flera asylsökande varje dag.

 

I samma blogginlägg nämner Westerholm också att det uppstått omfattande protester i Stockholmsförorten Täby efter att Park Hotell omvandlats till asylboende. Avpixlat rapporterade häromdagen om att det stora hotellet i centrala Täby nu blir asylboende för upp till 550 migranter

 

 

Länk:   Expropriationslagen          Lycka till Svennebanan!        

 

 

Källa:   Avpixlat

 

 

Av Anders Leander - 26 september 2015 15:45



Förbundskansler Angela Merkels politiska öppenhet gentemot flyende som anländer till Tyskland från Syrien och andra länder straffar sig nu i form av sjunkande popularitet i hemlandet.

 

 

 Förbundskansler Angela Merkel dalar i popularitet på hemmaplan. Hennes flyktingvänliga politik tycks inte ge pluspoäng.  Foto: Markus Schreiber/AP Photo

 

 

Förbundskansler Angela Merkels politiska öppenhet gentemot flyende som anländer till Tyskland från Syrien och andra länder straffar sig nu i form av sjunkande popularitet i hemlandet.

 

Det visar en opinionsmätning som nyhetsmagasinet Der Spiegel publicerade på lördagen. Och samma tendens framgår av en undersökning som tv-kanalen ZDF låtit göra.

Hennes starka engagemang för flyktingarna har uppenbarligen inte gett henne ökat stöd, konstaterar Der Spiegel.


Tyskland räknar med att upp till en miljon flyktingar och migranter anländer i år, många uppmuntrade av Merkels välkomnande attityd.

 

I opinionsmätningen i Der Spiegel, utförd av forskningsinstitutet TNS, är den socialdemokratiske utrikesministern Frank-Walter Steinmeier den populäraste politikern med 67 procent. Merkel hamnar först på fjärde plats med 64 procent, fem procentenheter lägre än i juni.

Både finansminister Wolfgang Schäuble och president Joachim Gauck är mer omtyckta än Merkel i den senaste mätningen.

 

Även i ZDF:s undersökning Politbarometern hamnar Merkel på fjärde plats, sämsta noteringen sedan hon ledde de kristdemokratiska partierna CDU och CSU till seger i förbundsdagsvalet 2013. 73 procent anser att förbundskanslern gör ett totalt sett bra jobb.

 

När det handlar om flyktingpolitiken tycker 43 procent av de tillfrågade att Merkel gör ett dåligt jobb, medan 50 procent anser att hon sköter den bra.



Källa:   DN



Av Anders Leander - 26 september 2015 07:45


Ryssland kan komma att placera "Iskander missiler" i Kaliningrad om USA uppgraderar med kärnvapen i Tyskland. Obama ska nog inte jävlas för mycket med världens största ledare "President Putin" En Iskander missil förflyttar sig  med MACH 6 hastighet per sekund, alltså 3379 km/sek.



 


Ryssland kan distribuera "Iskander missiler" ballistiska missiler i Kaliningrad om USA uppgraderar med kärnvapen i Tyskland, säger en militär källa. "Ett slutligt beslut tas efter ingående analys av det potentiella hotet" enligt INTERFAX.

 

Om Ryssland skickar iväg en Iskander missil från Kaliningrad mot Tyskland, innan Tyskland ens hinner blinka eller göra något har missilen redan slagit ner i Tyskland. Tänk vad ett tiotal missiler kunde ställa till med, speciellt om USA har släpat dit känvapen också. Hela Tyskland stora delar av europa kan utplånas på mindre än en minut.  


 

 

Källa:  Reuters

 

 

 

Av Anders Leander - 26 september 2015 05:45



Över 52 000 människor har undertecknat petitionen för en folkomröstning om Tjeckiens utträde ur EU, Finland vill ut ur EU, Svenskarna vill ut ur EU men regeringen vägrar svenska folket en demokratisk folkomröstning.

 

 

 

 


EU:s tvångskvotering och tvångsfördelning av invandrare är en principiell kränkning av Tjeckiska republikens suveränitet och självständighet. Detta våld mot våra länders rättigheter kommer att åtföljas av påhopp mot de tjeckiska medborgarnas demokratiska fri- och rättigheter.

Webbpetitionen har på bara under loppet av 24 timmar skrivits på av 42 000 människor.

Och hur står det till med tjeckiska medier? Med ett par undantag ignorerar man vår makalösa protest överhuvudtaget, heter det på proteströrelsens Facebooksida.

Samtidigt råder missnöje med EU och Euron i Finland och skeptiska stämningar har varit på frammarsch en tid där.

 

Ett civiliniativ från EU-parlamentarikern och före detta utrikesministern Paavo Väyrynen (Centern i Finland), som även brukar kritisera Centerns behandling av flyktingkaoset, har inletts och han vill arrangera folkomröstning om landets medlemskap i euro-området.

Lagförslaget har redan samlat 43 000 underskrifter. Ytterligare 7 000 behövs för behandling i parlamentet. Det blåser snåla vindar i öronen på EU-pamparna nu.


Finland hör till de länder som medlemskapet i euro-området drabbat som hårdast. Väyrynen menar att euro-området har enbart bringat Finland ekonomiska förluster, arbetslöshet samt problem inom offentliga sektorn, skriver sputniknews.com.

 

I Sverige vill svenskarna ha folkomröstning om ett utträde ur EU, men nonchaleras helt av våra svenska politiker. Den svenska demokratin är över i Sverige, det råder nu en demokratur en diktatur som styr Sverige. Sverige håller på att bli en muslimsk bananrepublik, detta är ett faktum.

 

 

Källa:  Exponerat





Av Anders Leander - 24 september 2015 12:45



Invandrare får 22 249 kr per månad skattefritt. Så mycket får en nyanländ invandrarkvinna med tre barn i bidrag, och har aldrig betalat in en endaste krona i skatt enligt färska uppgifter från Försäkringkassan.

 

HUR MYCKET FÅR DU,SOM ÄR SVENSK??


 

 

 

 

Rysslandskännaren och vänsterjournalisten Stefan Lindgren hade svårt att tro på Fria Tiders uppgifter om att en nyanländ ensamstående invandrare med två barn är berättigad till 21 810 kronor i månaden skattefritt i bidrag, så han bestämde sig för att kolla upp saken med Försäkringskassan.

 

Nu har myndigheten kontrollerat de olika bidragsbeloppen i Fria Tiders exempel och kommit fram till en egen siffra över hur mycket invandrarna egentligen tjänar på att ta sig till Sverige.

"22 249 kr per månad och detta är inte skattepliktig inkomst", skriver
Niklas Löfgren, familjeekonomisk talesperson för Försäkringskassan, i sitt svar.

 

Stefan Lindgren är förvånad över beloppet.

"Jag konstaterar att Fria Tider beträffande den maximala månatliga ersättningen kommit fram till en för låg siffra", skriver han nu i sin blogg 8 dagar.

FAKTA: Så mycket bidrag får invandraren


En nyanländ invandrarkvinna med tre barn (12, 13 och 14 år gamla) som bor i en hyresrätt på 85 kvm och har 7 000 kr i hyra får följande bidrag varje månad:

6 776 kr i etableringsersättning
3 000 kr i etableringstillägg
3 754 kr i barnbidrag
3 819 kr i underhållsstöd
4 900 kr i bostadsbidrag

= 22 249 kr per månad skattefritt.

 

 INTE UNDRA PÅ ATT ALLA VILL TILL SVERIGE!! 

 

 

Källa: FriaTider & Försäkringskassan


 

 

Av Anders Leander - 24 september 2015 10:15



100 000 statligt anställda får nu ett beskt besked till morgonkaffet. Efter 1,5 års förhandlingar har Arbetsgivarverket beslutat sig för att säga upp tjänstepensionsavtalet (PA03) trots att facket vill fortsätta förhandla.



 

Fotograf: Bertil Ericson/TT



Tvistefrågan gäller framför allt pensionsfrågan. Facket säger i ett pressmeddelande att man förutsatte fortsatta förhandlingar utifrån det förslag som medlemmarna i OFR/S,P,O (ett förhandlande samverkansorgan för åtta självständiga fackförbund inom statlig sektor*) sade nej till i juni.

 

Vi representerar 100 000 statligt anställda och är den största parten på det statliga området och att inte förhandla klart med oss är oansvarigt. Det är lika oansvarigt av Arbetsgivarverket att säga upp avtalet utan att ha ett nytt avtal för oss att ta ställning till säger Britta Lejon, talesperson för OFR/S,P,O.

 

Facket lyfter säkerhetsaspekten och att frågorna att hantera att alla ska orka med och menar att "ett längre arbetsliv har lämnats helt utan lösning".

 

Det är oroande om den höjda pensionsåldern för flygledare, flygförare och officerare till 67 år finns kvar i avtalet. Det är i så fall ett ideologiskt ställningstagande som Arbetsgivarverket gör utan att ta hänsyn till vilka konsekvenser det får. I forskningen finns det stöd för lägre pensionsålder med hänvisning till säkerhetsskäl. Höjd pensionsålder kan innebära risker för allmänhetens flygsäkerhet och det är vi som parter inte beredda att medverka till, säger Britta Lejon.

 

Det är några saker som är oroande och tidsmässigt olyckliga i statens agerande.

 

1) Försvaret brottas med rekryteringsproblem, en konflikt kring arbetsvillkor med arbetsgivaren förbättrar inte läget.

 

2) Polisens arbetsvillkor med utsatthet i flera områden är ett växande problem. Signalvärdet här från staten är också olyckligt.

 

3) I en tid med en orolig omvärld behöver statens kärnområden fungera och inge förtroende, både gentemot medarbetarna men framför allt i allmänhetens ögon.

 

Att det dessutom är en S-ledd regering som säger upp tjänstepensionsavtalet gör inte saken bättre ur ett fackligt perspektiv, eller så är det skillnad på arbetare och arbetare...

*Medlemmarna finns inom Fackförbundet ST, Polisförbundet, Officersförbundet, Lärarförbundet, Vårdförbundet, Försvarsförbundet, Tull-Kust och Ledarna. Det gäller även civilanställda inom exempelvis Försvarsmakten.

 

 

Källa & Länk:  Helahälsingland

 

 

Av Anders Leander - 24 september 2015 06:45



Flyktingkrisen. Stockholm, Göteborg och Malmö vill begränsa mottagningen av ensamkommande flyktingbarn. De tre storstäderna kräver undantag från Migrationsverkets fördelning av barnen med hänvisning till att trycket är så stort där.

 

 

   

 


Redan nu kommer en stor andel av de ensamkommande barnen till storstäderna eftersom de har släkt och vänner där. Dessutom placeras nyanlända barn i transitboenden i Stockholm, Göteborg och Malmö - innan de skickas till kommuner runtom i landet.

 

Varför ska Stockholm, Göteborg och Malmö ha begränsning av flyktingmottagandet?? Dom får väl äta sin dela av kakan. Man får verkligen hoppas att kommunerna nu, runt om i landet säger ifrån om detta idiotiska förslag som storstäderna nu föreslår.

 

 

 

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

69 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23 24
25
26 27
28 29
30
<<< September 2015 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Nej till NATO

    


Ovido - Quiz & Flashcards