Anders Leander i MÖNSTERÅS

Alla inlägg den 17 september 2015

Av Anders Leander - 17 september 2015 07:15



Säpo fruktar att minst 300 "svenskar" har anslutit sig till ISIS. Minst 40 har återvänt och står nu under hårdbevakning av Säpo. Det finns individer i Sverige som har avsikt för att begå terrorattentat i Sverige, de har förmågan att hantera vapen och sprängmedel.


 

 

 

 

 Säkerhetspolisen uppdaterar nu siffrorna på hur många svenskar som tros ha åkt ner till Syrien och Irak för att ansluta sig till IS. Enligt chefen för Säpo, rör det sig troligtvis om 250 till 300 "svenskar".

 

Det är en explosionsartad utveckling, minst 40 av de som rest har återvänt till Sverige. Det kan vara dubbelt så många. De har fått förmågan att hantera vapen och sprängmedel, säger han.

 

 

 

 

 

Säpo har förhindrat två terrorattentat och bevakar nu återvändarna för att få information om någon planerar ett attentat. Det finns individer i Sverige som har för avsikt att begå terrorattentat i Sverige, säger han.

 

Det räcker med att en eller två är beredda att begå ett terrorattentat, Säpo ser även att fler kvinnor i Sverige ansluter sig till terrorsekten. Enligt Säpo chefen rör det sig om mellan 15 och 20 kvinnor som åkt ner till Syrien eller Irak.

 

Sedan oktober 2010 råder ett förhöjt terrorhot i Sverige. Vi har under de senaste två, tre åren förhindrat två terrorattentat i Sverige. Säpo har tidigare i höst gått ut med att de förhindrade terrorattentat. Vi måste förhindra de här brotten innan de begås, för konsekvenserna är så fruktansvärda.

 

Enligt chefen för Säpo måste fler i samhället ta ett större ansvar för att fånga upp potentiella hot.

 

 

Källa:   AB

 

 

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

69 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23 24
25
26 27
28 29
30
<<< September 2015 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Nej till NATO

    


Ovido - Quiz & Flashcards