Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 8 april 2022

Telefonsamtalslistor belyser nu vad som hände nära Kiev

Av Anders Leander - 8 april 2022 09:24



Telefonsamtalslistor belyser nu vad som verkligen hände nära Kiev


Kievs säkerhetstjänstemän och västerländska journalister letar efter ryska grymheter som påstås av Ukraina och hittar något annat.

 

 

 

 

 

Ukrainska säkerhetstjänstemän och västerländska journalister som letade efter ryska grymheter nordväst om Bucha i Kievregionen men fann inga tecken på brott mot de mänskliga rättigheterna, enligt telefonsamtalslistor som RT har fått fram. I stället berättade lokalbefolkningen för journalister att de ryska trupperna gav dem mat och behandlade dem väl. Samtidigt klagade en ukrainsk tjänsteman på att hans egen sidas milis plundrade allt.

 

I en serie satellitsamtal berättar en reporter som bara identifierats som "Simon" för sina kollegor att han besökte Borodyanka – en stad cirka 25 kilometer nordväst om Bucha – och "det finns inga kroppar på gatorna alls", tvärtemot vad han leddes att förvänta sig.

 

Staden har "beskjutits i bitar", säger Simon, "men det finns inga bevis för några rättighetsövergrepp här alls." Faktum är att han och hans besättning intervjuade flera invånare som sa att de ryska trupperna hade varit mycket vänliga och gav dem mat och vatten och andra förnödenheter. – Och det har vi citat framför kameran, tillägger han.

 

 

 

 

 

– Jag vet inte vad åklagaren pratade om, men vi har inte sett något liknande alls. Det är en helt annan bild, berättar Simon för sina kollegor. En fransk journalist kan ha sett en kropp av någon dödas av beskjutning, men "inga avrättningar".

 

Korrespondenten avslutar samtalet med att säga att han skulle tillbaka till Bucha, för att "försöka hitta fler bevis på utomrättsliga mord där, men det finns inga tecken på något av det här."

 

Ukraina har anklagat Ryssland för att ha mördat över 400 civila i Bucha innan de drog sig tillbaka från staden nära Kiev förra veckan. USA och dess allierade har accepterat Kievs påståenden okritiskt och citerar dem för att införa fler sanktioner mot Ryssland. Moskva har dock kategoriskt förnekat anklagelserna och sagt att ryska trupper drog sig tillbaka från staden den 30 mars, och att påståenden om mord dök upp bara fyra dagar senare – efter att ukrainska säkerhetsstyrkor och tv-kameror anlänt till staden.

 

Ett annat avlyssnat samtal, mellan två tjänstemän inom ukrainska säkerhetstjänsten (SBU), avslöjade situationen i Kukhari, en stad cirka 60 kilometer nordväst om Bucha – och även den kolliderar med den rådande medieberättelsen från Kiev och Natos huvudstäder.

 

"Från 24 mars till 3 april, efter att vi knuffat bort "orcherna" härifrån", säger en SBU-tjänsteman som endast identifierats som Sergej Anatolyevich, som talar med någon som heter Lesogor och använde den ukrainska nedsättande termen för ryssar. "Efter att enheten som knuffade ut dem gick vidare, kom det territoriella försvaret från Malin ... och plundrade under den tiden. Plundrade allt de kunde. Bröt ner dörrar, allt. Kassaskåp öppnades, bilar stals. De fyllde bilarna med allt som var värt vad som helst och tog bort det, tillägger han.

 

"Det visade sig att 'Moskals' inte tog något, men vår gick in och plundrade allt," Sergej Anatolyevich tillägger, med hjälp av en annan nedsättande term för ryssar. Malin är en närliggande stad sydväst om Kukhari, som hålls av den ukrainska militären.

 

När Lesogor frågar vilken enhet som plundrade svarar den andra tjänstemannen att ingen riktigt vet. – Vissa säger Volhynian, andra säger någon annan, säger han och syftar på en region i västra Ukraina.

 

Moskva skickade trupper till Ukraina den 24 februari, efter ett sjuårigt dödläge på grund av Kievs misslyckande med att genomföra villkoren i Minskavtalen och få ett slut på konflikten med utbrytarregionerna Donetsk och Lugansk. Det slutade med att Ryssland erkände de två som självständiga stater, och då bad de om militärt stöd.

 

Ryssland kräver att Ukraina officiellt förklarar sig vara ett neutralt land som aldrig kommer att ansluta sig till det USA-ledda natoblocket. Kiev insisterar på att den ryska offensiven var helt oprovocerad och har förnekat påståenden om att man planerade att återta de två Donbassrepublikerna med våld.

 

 

 

 

 
 
Ingen bild

Tina

21 april 2022 21:55

Ett krig som både finns och icke finns, alla TALAR om den men ingen har bilder eller filmer på fronten, soldater, blodet , t o m ruinerna ser iscensatta ( om man jämför medbränder i SE senaste tid, och man jämför med Syrien..) Inte konstigt?mvh..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 20:24


Är Europas folk på väg att revoltera mot EU-kolossen?   EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen hotade med hårda åtgärder mot Italien långt innan valdagen, baserat på opinionsundersökningar vars prognoser inte föll henne i smaken. Bry...

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 19:30

Majoriteten av britterna vill att Liz Truss avgår – omröstning Över en tredjedel av de tillfrågade moderaterna vill också att statsministern slutar.         Mer än hälften av britterna vill att premiärminister Liz Truss avgår, visa...

Av Anders Leander - 1 oktober 2022 18:00

  Attacken riktade sig mot bilar som försökte ta sig in i en ryskkontrollerad del av Zaporozhyeregionen, enligt den lokala administrationen.   Minst 24 människor dödades och 36 skadades när ukrainska styrkor slog till mot en flyktingkonvoj på f...

Av Anders Leander - 28 april 2022 19:30


Konflikten eskalerar nu på bägge sidor. Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov varnar för ett tredje världskrig.           Det är ”helt legitimt” för Ukraina att identifiera mål i Ryssland att attackera. Det säger Storbr...

Av Anders Leander - 22 april 2022 16:30


Ryssland hotar att använda kärnvapen mot Sverige och Finland om de går med i NATO.   Ryssland varnar för att Finland och Sverige går med i Nato det skulle innebära nya utplaceringar av kärnvapen till Östersjöområdet.   Varningen kom i ett ...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

69 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2022 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Nej till NATO

    


Ovido - Quiz & Flashcards