Anders Leander i MÖNSTERÅS

Alla inlägg den 11 februari 2015

Av Anders Leander - 11 februari 2015 19:49



Beredskapsansvariga i kommuner, landsting och länsstyrelser har låga förväntningar på hur allmänheten kommer att kunna hantera en kris. De flesta bedömer att enskilda bara klarar sin självförsörjning högst ett dygn, visar en enkätstudie som myndigheten MSB har gjort.

 

   

Det är Crismart vid Försvarshögskolan som på uppdrag av MSB har frågat landets samtliga beredskapsdirektörer, beredskapssamordnare eller motsvarande i länsstyrelser, kommuner och landsting, om hur man ser på det offentligas ansvar respektive den enskildas ansvar före, under och efter en kris.


En majoritet av de tillfrågade uppskattar att enskilda medborgare endast klarar ett dygn utan stöd från samhället. Bara drygt hälften tror att svenskarna över huvud taget är medvetna om att samhällsfunktioner kan sluta fungera normalt vid en kris.

 

Tvärtemot vad forskning visar så tror beredskapssamordnarna dessutom att svenskarnas vilja att stödja andra vid en kris är låg. Bedömningen är att högst hälften av medborgarna kommer att hjälpa andra människor under ett långvarigt elavbrott. 

 

Flera beredskapssamordnare menar att samhället måste bli tydligare och våga ställa krav på allmänhetens förmåga att klara av en kris och efterlyser en nationell informationssatsning om ansvar och krisberedskap.

 

 

Källa & Länk:  FriaTider

 

 

   

 



Av Anders Leander - 11 februari 2015 19:02



EKONOMI.Skuldsättningen på både global och nationell nivå har ökat markant sedan 2007. Nu varnar experter för att ökningen kan leda till en ny finanskris.

 

 

 

 


 

Den globala skulden har ökat med 57 biljoner dollar sedan finanskrisen bröt ut under 2007, i synnerhet är ökningen markant i Japan.


Skuldökningen väcker viktiga frågor om finansiell stabilitet och kan vara ett förvarning om en ny finanskris.

 


Den sammanlagda världsskulden ökade till 199 biljoner dollar vid slutet av 2014, med en tillväxttakt som överstiger den globala ekonomiska expansionen. I termer av BNP har skuldnivån ökat från 269 till 286 procent. "Högre skuldnivåer väcker frågor om finansiell stabilitet och om vissa länder löper risk att hamna i en kris", skriver RT som citerar McKinsey-rapporten.

 


Det är bara ett fåtal länder som har lyckats få ner sina skuldnivåer. Länderna som lyckats med detta är Argentina, Rumänien, Egypten, Saudiarabien och Israel.

 


I både Irland och Japan har skuldsättningen ökat markant. Den ryska skulden har ökat måttligt. Störst anledning till oro är emellertid den kinesiska skuldsättningen som har skjutit i höjden sedan 2007. Även om skulden fortfarande är hanterbar är experter oroade för vilken konsekvenser skuldnivån ska få för fastighetsmarknaden på sikt.

 


Också i länder som Australien, Kanada, Danmark, Sverige, Nederländerna, Malaysia, Sydkorea och Thailand har skuldnivån överstigit den som var gällande innan finanskrisen.

 


De berörda ländernas regeringar uppmanas att vidta drastiska åtgärder för att få ner skuldnivåerna, som försäljning av tillgångar och utformandet av nationella program för effektivare skuldnedskrivning. 

 

 

Källa & Länk:   FriaTider

 

 

 

 

 

 

 

Av Anders Leander - 11 februari 2015 14:30



Om du vill slippa äta dig fram till kalifatet, kan det vara en god idé att bojkotta dessa restauranger och caféer som helt eller delvis har gått över till halalkött.

 

Eftersom många krogar undviker att berätta för kunderna att deras kött är halalslaktat, är det inte helt lätt att veta var man kan få garanterat halalfritt kött.

 

Men vi börjar med en lista som bygger på restauranger som rekommenderas för muslimer på olika webbsidor och Facebook-grupper. Ställen de rekommenderar kan du i stället undvika att äta på.

 

  

 




Halal-restauranger i Sverige:  STOPPA DETTA DJURPLÅGERI!


 


Malmö:


Coffee Point, Möllevångstorget


Ariana, Nobelvägen


Krua Thai, Möllevångstorget


Möllans Pizzeria, Ystadvägen


Restaurang Middle East, Södra Förstadsgatan 90


Dinnea, Norregatan 2


Falafel & Kebab Stationen, Norra Vallgatan


 Mac Donalds
 

Göteborg:


Lai Thai Gamlestan, Artillerigatan


Simply Thai, Hisingsgatan


Mitt Kök, Kortedala torg


Bai Kraprao, Eklandagatan


Levadura Pizza&Grill, Backaplan


Khao Thai, Odinsplatsen


Thai Lunch, Karlavagnsgatan


Mevlana Kebab&Grill, Väderbodarna


11:ans Gatukök, Förstamajgatan


Mac Donalds

 

Taras i Göteborg

 

Kebaben utanför Nordstan.


Stockholm:


Aspudden Sushi, Hägerstensvägen, Hägersten


Blåbär Café, Upplandsgatan


Garam Masala, Sveavägen


Hot House of Tasty, Valhallavägen 143, Stockholm


Why Thai, Fleminggatan


Razmahal, S:t Eriksplan


Rotana Café, Magnus Ladulåsgatan


Roza Thaiwok & Sushi, Spångavägen 314, Spånga


Gullmars Kebab, Gullmarsplan


Ikiru Sushi, Hornsbergs strand


Celine Pasta, Hornsgatan


Folkets Kebab, Hornsgatan


Kebabkungen, Odenplan


Kebabkungen, Södermalm


Amida Kolgrill, Folkungagatan


Orontes Kebab, Odengatan


Nana Thai Food, Långholmsgatan


Café Celine, Hornsgatan


Konyalim, Hallunda center


Noor Halalrestaurang, Bredängs centrum


Vårberg Kolgrill, Skärholmen


Amorina Kolgrill, Fittja centrum


Zartosht, Sollentuna


Mangal, Kista centrum


Palmyra Kebab, Årstavägen


Chili Masala, Tensta Allé


Saffran, Kista Galleria


Hafez, Husby


Jubba, Akalla


Kurdistan Restaurang, Solvalla


Solna Grill och Kebab, Solna centrum


Tasty Chicken, Vårberg centrum


Tavernan, Mångkulturellt centrum i Fittja


Mac Donalds



Borås:


Pizzeria Saint George, Trandaredstorg

 

Mac Donalds


Borås kebab

 

 

Uppsala:


Rawanduz Grill, Rangströms Väg 9


Mac Donalds



Växjö:


Koh Thai, Västra Esplanaden


Mac Donalds


 

Genom att inte äta deras halal slaktade kött så räddar du en massa djur från från lidande och att bli halal slaktade med denna grymma metod som muslimer använder sig av.

 

 

 

Källa:      d-intl.com  




 DELA GÄRNA OCH SPRID BLAND VÄNNER OCH BEKANTA, PÅ DIN ARBETSPLATS!



Av Anders Leander - 11 februari 2015 13:48



RYSSLAND Den ryska statsduman uppmanar Europa att arbeta för fred. Annars väntar ofred och förödelse, vilket tolkas som att ett nytt krig kan stå inför dörren där över 800 miljoner människor påverkas.

 

     

                                                  Ryska statsduman                                   Foto: Wikipedia

 

Den 23:e januari skickade den ryska statsduman ut ett officiellt brev till beslutsfattare runt om i Europa. I brevet heter det att statsduman nu vädjar till bland annat Europaparlamentets ledamöter att man ska välja en annan väg än konfrontation i Ukraina, annars väntar en katastrof.

 

[Europa måste] förena sina ansträngningar för att stävja krisen som redan inneburit elände och förstörelse i sydöstra Ukraina och nu äventyrar själva möjligheten till ett fredligt liv för över 800 miljoner européer, går bland annat att läsa i brevet.I brevet, som antogs av statsduman bara några dagar innan Förintelsens minnesdag, påminner det ryska parlamentets ledamöter även sina europeiska motsvarigheter om hur man gemensamt kunde gå vinnande ur andra världskriget.

 

Tolkas som fördolt krigshot

 

Vad som är den egentliga meningen med brevet kan man bara spekulera om, men bedömare har i medier tolkat innehållet som ett fördolt krigshot om inte Europa tar hänsyn till Ryssland.

Samtidigt som brevet formulerades trängde ryska styrkor allt djupare in i Ukraina och så sent som igår lyckades pro-ryska styrkor omringa Debaltseve, en liten by tillika viktigt järnvägsnav mellan Donetsk och Luhansk.

 

Den ryska statsdumans vädjan om nedtrappning bör även ses i ljuset av förra veckans rapporter om att över 100 000 man ska mobiliseras av ”Folkrepubliken Donetsk”. I Minsk fortsätter också förhandlingarna mellan världsledarna. Ännu har man inte kommit fram till någon hållbar lösning på kriget i Ukraina och internt i Europa lyckas man heller inte komma fram till om man ska fortsätta att titta på, eller beväpna Kievs trupper.

 

Frankrikes president, François Hollande, uttryckte stor oro efter de inledande förhandlingarna i slutet av förra veckan.

 

– Det här är en av de sista möjligheterna att åstadkomma fred. Om vi inte hittar ett fungerande fredsavtal vet vi vad som väntar… det kallas krig.

 

 

Källa & Länk:   Nyheter idag

 

 

 

 

 

 

 

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

69 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Nej till NATO

    


Ovido - Quiz & Flashcards