Anders Leander i MÖNSTERÅS

Alla inlägg den 14 februari 2015

Av Anders Leander - 14 februari 2015 19:03



Två personer dödades i samband med ett attentat mot en debatt i Köpenhamn där Lars Vilks deltog. Enligt polisen var attentatet riktat mot Vilks.

 

 

     

 

 


Omkring 30 skott avlossades strax före klockan 16 i kulturhuset Krudttønden i Faelledparken i stadsdelen Österbro. Konstnären Lars Vilks, känd för sina karikatyrer av profeten Muhammed var inbjuden att delta i paneldebatten ”Konst, Hädelse och Yttrandefrihet”. Förutom Vilks medverkade bland andra Frankrikes ambassadör.

 


Lars Vilks flydde till ett kylrum och klarade sig oskadd, men tre poliser skottskadades. Polisens insatsledare Jørgen Petersen uppger till den danska tidningen Ekstra Bladet att attentatet var riktat mot Vilks. Petersen uppger också att polisen letar efter två svartklädda dansktalande gärningsmän. Strax efter klockan 15.30, ambassadören hade just talat, hörde vi skott från entrén.


Hade livvakter


Omkring 30 skott ska enligt danska medier ha avlossats genom en glasruta i byggnadens foajé och tre poliser träffades. En har skador i bröstet, den andra i benet, enligt nyhetsbyrån Ritzau. Läget för den tredje är ännu okänt. Motivet är oklart och danska medier rapporterar om att tumult uppstod i samband med att skotten avlossades.

 


Helle Merete Brix, som ingår i den danska Lars Vilks Komitéen, beskiver händelsen som ett attentatsförsök mot Vilks. Hon berättar för danska TV2 att Vilks, med livvakter, sökte skydd i ett kylrum när skotten hördes. De reagerade mycket lugnt.


Platsen bevakades


Trots att kulturhuset hårdbevakades av den danska säkerhetspolisen lyckades ändå en okänd gärningsman ta sig till platsen. Alla blev kontrollerade innan de fick gå in. Enligt Meyhoff Brink kallade polisen på förstärkning strax efter skottlossningen och ett stort antal polisbilar och räddningsfordon kördes till platsen.

 


Polisen jagar just nu två misstänkta personer. Enligt Köpenhamnspolisen har flyktbilen, en svart Volkswagen Polo hittats.  Ingen har ännu gripits.

 

 

 

 

 

 

 

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

69 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Nej till NATO

    


Ovido - Quiz & Flashcards