Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 8 januari 2016

Europa gör slut med USA för att bli vän med Ryssland och Kina

Av Anders Leander - 8 januari 2016 21:00År 2016 kommer den transatlantiska unionen mellan Europa och USA att bli svagare än någonsin, tror experter från Eurasia Group och Carnegie Europe.

 

 

© AP Photo/ Jacquelyn Martin

 

 

Globala geopolitiska förändringar, europeiska ledares strategiska svaghet, lokala ekonomiska och politiska kriser, den amerikanska politikens isolering — allt detta leder till att det starka partnerskapet mellan Europa och USA blir meningslöst, enligt Eurasia Groups prognos för 2016.

 

Carnegie Europes analytiker Judy Dempsie håller med Eurasia Groups experter.

Själva idén om ett enat Europa förstörs om Europa inte klarar av den västerländska liberala ordningens undergång, menar hon.

 

De tre ledande västeuropeiska länderna — Tyskland, Frankrike och Storbritannien — har redan börjat leta efter nya partner.

 

Paris är på väg mot en allians med Moskva. Den franska regeringen betraktar terrorismen som det största hotet på kontinenten. Frankrike främjar kampen mot terrorister i Syrien. Den franska presidenten Francois Hollande satsar på Ryssland som den starkaste partnern i att uppnå Europas viktigaste mål — minska antalet flyktingar i Europa.Även Berlin inser att Merkels politik blir effektiv först då, när man stoppar tillströmningen av flyktingar.

 

Storbritannien satsar tvärtom på Kina av ekonomiska skäl. Landet behöver kinesiska investeringar för att utveckla sina infrastrukturprojekt.

Experter antar att intressena hos Frankrike som är oroat över sin säkerhet sammanfaller med intressena hos proryska europeiske ledare, så som Viktor Orban och Alexis Tsipras. Det kommer att bildas en allians och de europeiska sanktionerna mot Ryssland hävs.

 Källa:    sputnik

 

 

EU · Europa · USA
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - Söndag 12 jan 19:33

Kontantfria banker förbjuds. Storbankernas satsning på "kontantfria" kontor irriterar många. Men den 1 januari blir bankerna skyldiga att erbjuda viss kontanthantering i hela landet. Den nya lagen antogs av riksdagen på torsdagen och innebär att s...

Av Anders Leander - 20 december 2019 20:00


Till hösten väntar gymnasiestudier för den unga klimataktivisten Greta Thunberg.    I onsdags kom Greta Thunberg hem till sin hemstad Stockholm.   Den unga klimataktivisten Greta hade då varit borta från sitt hem i fyra månader, deltagit i ...

Av Anders Leander - 19 december 2019 10:00

    Svenska skolans framgång i PISA visade sig bygga på manipulerad data – mer än var fjärde svensk 15-åring deltog inte i testet. Och snart därefter kom det fram att Brottsförebyggande rådet systematiskt har manipulerat kriminaldata på upp...

Av Anders Leander - 19 december 2019 07:38

    BRÅ-SKANDALEN:"SVERIGE HAR BLIVIT EN KORRUPT BANANREPUBLIK" "I ett nytt videoklipp från Samnytt TV tar Kent Ekeroth upp korruptionen i Sverige som åter aktualiserats i och med rapporten om Brottsförebyggande rådet. Ekeroth påminner även om ...

Av Anders Leander - 17 december 2019 18:15

    Morgan Johansson KU-anmäls efter forskningsrapport om Brå – känner inte igen kritiken     Justitieutskottet kallar till sig chefen för Brottsförebyggande rådet efter studien där anställda vittnar om påtryckningar. Samtidigt har Sver...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

50 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Blogkeen
Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Bloglovin'

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Vesselfinder


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se