Anders Leander i MÖNSTERÅS

Alla inlägg den 5 januari 2016

Av Anders Leander - 5 januari 2016 17:00



Efter en undersökning genomförd av Sifo står det nu tydligt att de kommande skattehöjningar på drivmedel som regeringen vill få till stånd går stick i stäv mot vad svenska folket vill.

 

 

 


På uppdrag av Svenskt Näringsliv genomförde Sifo i början av september en undersökning bland svenska folket om vad de tycker om det indexsystem som regeringen har på förslag och som innebär att skatten på både bensin och diesel successivt ska höjas för att småningom bli högst i världen.


Hela 78 procent av de tusen tillfrågade personerna, som ska representera demografin i vårt rike, anser att förslaget om ett indexsystem är dåligt. Endast 15 procent anser sig vara positiva till förslaget och sju procent av de tillfrågade är utan åsikt (vet ej).


Motståndet är något större hos män än hos kvinnor, 81 jämfört med 76 procent. Sett till ålderskategori är det personer i åldrarna 15 till 29 år som är minst negativa till förslaget (61 % emot). I övriga ålderskategorier, 30-49, 50-64 och 65+, är motståndet jämnt fördelat (84, 84 respektive 83 %).


– Indexförslaget ger Sverige världens högsta dieselskatt år 2017 och världens högsta bensinskatt år 2019. I ett av Europas glesast befolkade länder med ett transportberoende näringsliv kan effekterna för näringslivets konkurrenskraft och möjligheterna att bo i hela Sverige bli märkbart negativa. Förslaget är inte berett enligt de krav som ställs i Sverige på skattelagstiftning och saknar konsekvensanalyser.


Det underminerar den demokratiska legitimiteten för skattesystemet att i stället för underlag, konsekvensanalyser, debatt och riksdagsbeslut gömma höjningar i ett automatiskt indexsystem. Eftersom förslaget inte ingår i DÖ vädjar vi till oppositionen att stoppa förslaget, säger Bertil Moldén som är vd för Bil Sweden.


Sett till partitillhörighet har regeringens förslag också en väldigt svag förankring hos väljarna. En klar majoritet hos Moderaterna (91 %), Folkpartiet (87 %), Centerpartiet (86 %), Kristdemokraterna (98 %), Socialdemokraterna (75 %) och Sverigedemokraterna (98 %) är emot förslaget. Även hos Feministiskt Initiativ är majoriteten (59 %) inte förtjusta i förslaget.


Det är endast hos Miljöpartiet och Vänsterpartiet som det ser annorlunda ut. Vänsterpartiet är tudelat i frågan med 50 procent på vardera sida medan en minoritet (45 %) hos Miljöpartiet är emot förslaget.
Tittar man blockpolitiskt ser siffrorna ut som följer: hos det borgerliga blocket är 90 procent mot förslaget och hos det rödgröna blocket 64 procent.


Regeringen har med andra ord inte stöd för sitt förslag. Stöd finns endast hos Miljöpartiet, ett parti som fick 6,89 procent av rösterna vid senaste valet förra hösten.


Titta gärna på bilderna i galleriet nedan för att ta del av hela Sifo-undersökningen som även visar svarsresultaten baserat på bland annat region, facktillhörighet, utbildning med mera, samt om svenska folket anser att dagens beskattning på drivmedel är lagom, för hög eller för låg.



Källa:   teknikensvärld


 

Av Anders Leander - 5 januari 2016 10:00



En Daesh (islamiska staten) terror chef har vid upprepade tillfällen våldtagit en 15-årig pojke - hans offer dömdes till döden efter att han anklagades för att vara homosexuell.

 

 

 

 

Den 15-åriga offret dödades genom att kastas från en hög byggnad i Deir Ezzor provinsen i Syrien efter att ha dömts till döden av en islamisk domstol.

Enligt sharialagar, är homosexualitet ett brott belagt med dödsstraff. Ett vittne sade att avrättningen skedde offentligt, framför en stor samling av lokala civila i området.

ISIS befälhavaren, bögen som våldtog honom tros vara Abu Zaid al-Jazrawi (bild nedan), som tidigare medverkat i en video som visar när barnsoldater avrätta fångar i ett vidrigt twist på spelet kurragömma.

 

 

 



Bögen Al-Jazrawi har enligt uppgift blivit piskad och skickad för att kämpa på frontlinjen i Irak som straff.

Hans handlingar har enligt vissa analytikernas påståenden, om att homosexualitet, är mycket utbredd handling bland Daesh (ISIS) fighters.

Deras uppenbara extrema machismo och våld anses vara en front för att täcka sin sexuella lust för män och homosexuella handlingar är enligt uppgift mycket vanligt Daesh (ISIS) frontlinjen.

 

 

 

Källa:     britainfirst

 

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

69 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Nej till NATO

    


Ovido - Quiz & Flashcards