Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 1 januari 2016

Ukrainska sidan sålde amerikanska militärfordon till Donbass folkmilis

Av Anders Leander - 1 januari 2016 18:45



Det råder just nu en skandal i Ukraina efter ett avslöjande om att det ukrainska försvarsministeriet har sålt militärfordon till folkmilisen i Donbass. Den som ligger bakom dessa sensationella uppgifter är ingen mindre än Ukrainas inrikesminister Arsen Avakov.

 

 

   

 

 

Det ukrainska inrikesministeriet har avslöjat att en av de ”Humvee”-bilar (en militär variant av de civila ”Hummer”-bilarna) som USA tidigare har levererat till Ukraina, har sålts till folkmilisen. Fordonet, som hade levererats av USA den 18 juli 2015, hade sålts av de ukrainska militärerna till den 14:e folkmilisbataljonen i Luganskrepubliken för 5 000 amerikanska dollar. Nyheten kommer från nyhetssajten ”Charkov”.

 

I samband med avslöjandet publicerade inrikesministeriet också en video, som sägs ha lett till att försäljningskanaler mellan den ukrainska sidan och folkmilisen i Lugansk och Donetsk kunde etableras. I den försäljningen skall även tjänstemän från det ukrainska försvarsministeriet ha deltagit.

 

Artikelförfattaren tror att Avakov försöker samla ihop komprometterande uppgifter mot de högsta ledarna inom försvarsministeriet. Bland annat skall det finnas vissa tecken på att den biträdande försvarsministern Jurij Gusev skall ha gjort sig en förtjänst på försäljningen av den amerikanska ”icke-dödliga humanitära” hjälpen.

 

Nyhetsbyrån noterar också att Gusev ansvarar bl.a för den ukrainska arméns materiella och tekniska underhåll, samt att han är affärspartner med Jurij Stets (Ukrainas informationsminister), vilket innebär att han ingår i Petro Porosjenkos omgivning.

 

Insamlandet av komprometterande material mot försvarsministeriets högsta ledning kan hänga ihop med Avakovs önskan att vinna sina amerikanska kuratorers gunst i syfte att öka trycket på Porosjenko och hans omgivning.

 

Det här är långtifrån det första fallet när det gäller Kievs försäljning av vapen till folkrepublikerna. Förra hösten publicerade den tidigare befälhavaren i Gorlovka Igor Bezler en video i vilken han berättade att det ukrainska försvarsministeriet hade levererat vapen till Donbass försvarare. I videon påstod Bezler att han hade fört förhandlingar om vapenleveranserna direkt med Ukrainas president Petro Porosjenko.

 

”Om det intresserar er, fråga då herr Gerasimov [ledamoten i Verchovna Rada Artur Gerasimov från Petro Porosjenkos block] varifrån det plötsligt kunde dyka upp vapen i det belägrade Gorlovka, och dessutom i stora mängder. Ukrainska militärer kommer att bekräfta att dessa vapen levererades från Ukraina, på följesedlarna stod det skrivet på ukrainska vad det var för ammunition och vilka vapen.

 

Kanske herr Gerasimov kan berätta till den ukrainska televisionen hur vapen levererades till Gorlovka genom fru Lebedeva och herr Petro Porosjenko, som då ännu inte var Ukrainas president.

 

Och då inte lådvis, utan med fullastade ”URAL”-bilar, och frekvensen hos dessa ”URAL”-leveranser var en gång var tredje dag. Ja… och jag funderar också över en sak.

 

Ytterligare vapen till ett värde av 450 000 hryvnias levererades aldrig. Jag skulle vilja få dem till Gorlovka. Och till de ukrainare som ger 5 hryvnias för varje SMS till arméns underhåll vill jag säga, – k-pistar, som den ukrainska sidan levererade till mig, kostade 1 900 hryvnias styck, en BTR [infanteripansarfordon] kostade 19 000 hryvnias, angående stridsvagnar lyckades vi dock inte komma överens. Det är härifrån som vapnen kommer. Så man behöver inte leta efter Moskvas hand”, – sade Bezler den gången.

 

Nyhetssajten ”Russkaja Vesna” rapporterade också förra året om att de ukrainska soldaterna sålde sina vapen för att inte behöva svälta ihjäl.

 

”I Volnovacha meddelar invånarna att soldaterna från den ukrainska bataljonen ”Tjerkassy” vill överlämna sig till folkmilisen. De ukrainska soldaterna påstods gå runt och sälja k-pistar i staden för 500 hryvnias (omkring 35 amerikanska dollar). Diesel säljs för 8 hryvnias per liter. De har lämnats hungriga, de står där samtidigt som de svälter ihjäl. De får givetvis mat av lokala invånare som tycker synd om dem”.

 

 

 

Källa:       rusvesna.su

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 20:24


Är Europas folk på väg att revoltera mot EU-kolossen?   EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen hotade med hårda åtgärder mot Italien långt innan valdagen, baserat på opinionsundersökningar vars prognoser inte föll henne i smaken. Bry...

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 19:30

Majoriteten av britterna vill att Liz Truss avgår – omröstning Över en tredjedel av de tillfrågade moderaterna vill också att statsministern slutar.         Mer än hälften av britterna vill att premiärminister Liz Truss avgår, visa...

Av Anders Leander - 1 oktober 2022 18:00

  Attacken riktade sig mot bilar som försökte ta sig in i en ryskkontrollerad del av Zaporozhyeregionen, enligt den lokala administrationen.   Minst 24 människor dödades och 36 skadades när ukrainska styrkor slog till mot en flyktingkonvoj på f...

Av Anders Leander - 28 april 2022 19:30


Konflikten eskalerar nu på bägge sidor. Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov varnar för ett tredje världskrig.           Det är ”helt legitimt” för Ukraina att identifiera mål i Ryssland att attackera. Det säger Storbr...

Av Anders Leander - 22 april 2022 16:30


Ryssland hotar att använda kärnvapen mot Sverige och Finland om de går med i NATO.   Ryssland varnar för att Finland och Sverige går med i Nato det skulle innebära nya utplaceringar av kärnvapen till Östersjöområdet.   Varningen kom i ett ...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

69 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Nej till NATO

    


Ovido - Quiz & Flashcards