Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 1 januari 2016

Iran har fler missiler än dom kan dölja, säger den Iranske generalen Hossein Salami

Av Anders Leander - 1 januari 2016 17:00Irans revolutionära gardet har så många missiler som de inte vet var de ska gömma dem, sade en högt uppsatt befälhavare på fredagsbönen, efter USA hotade att införa nya sanktioner.

 

 

 

 


"Vi saknar tillräckligt med utrymme i våra lager för att hysa våra missiler", sade General Hossein Salami, Gardets ställföreträdare, som en rad med USA om Irans program för ballistiska robotar fördjupas.

"Hundratals långa tunnlar är fulla av missiler redo att flyga för att skydda din integritet, självständighet och frihet", sade han tillbedjare i Teheran, lovar att aldrig "sluta utveckla vårt försvar avskräckande."

Iranska statliga televisionen sändes i oktober oöverträffad footage av sådan en underjordisk missilbasen.

Den allmänna kommentarer kom efter rapporter om att USA hade planerat - men senare på hyllan - att presentera en ny omgång sanktioner efter två tester senaste missil av den islamiska republiken.

De förs fram bötesstraff för företag och privatpersoner i Iran, Hong Kong och Förenade Arabemiraten, för uppenbara länkar till Teherans robotprogrammet, betonade försämrade relationerna mellan USA och Iran.

 
De sätter också i fara en milstolpe affär slog i juli mellan Iran och sex stormakter, däribland USA, vilket beror på att formellt genomföras inom några veckor.

Irans president Hassan Rouhani fördömde USA som utför "fientliga och olagliga ingripanden" som måste uppfyllas med ett svar.

Han beordrade militären att intensifiera sitt missilutveckling och vidta nödvändiga åtgärder för att starta nya program om de bättre skulle tjäna Irans försvar.

Efter Rouhani kommentarer Vita huset satte sanktionerna på is på obestämd tid, rapporterade The Wall Street Journal, men tjänstemän sade att åtgärderna kvar på bordet för användning vid behov.

Nya sanktioner mot Iran - kärn affären beror på att lyfta befintliga sanktionerna som frös Iran ur det globala finansiella systemet och invalidiserade sin oljeexport - förde försämring relationer till sin spets.

En FN-panel förra månaden sade de två missilprov brutit mot tidigare resolutioner som syftar till att stoppa den islamiska republiken från att utveckla projektiler som kan bära en kärnstridsspetsar.

Iran har alltid förnekat att dom har atomvapen och hävdar att dess missiler aldrig skulle utformas så att heller någonsin bära en sådan bomb.

Kärn affären ska träda i kraft den "Genomförande Day", väntas senare i månaden, eller strax efter, när FN-monitorer signera att Iran har tillämpat stora trottoarkanter till dess atomprogram.
 
 
 
 
Källa:     naharnet 
 
 
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - Söndag 12 jan 19:33

Kontantfria banker förbjuds. Storbankernas satsning på "kontantfria" kontor irriterar många. Men den 1 januari blir bankerna skyldiga att erbjuda viss kontanthantering i hela landet. Den nya lagen antogs av riksdagen på torsdagen och innebär att s...

Av Anders Leander - 20 december 2019 20:00


Till hösten väntar gymnasiestudier för den unga klimataktivisten Greta Thunberg.    I onsdags kom Greta Thunberg hem till sin hemstad Stockholm.   Den unga klimataktivisten Greta hade då varit borta från sitt hem i fyra månader, deltagit i ...

Av Anders Leander - 19 december 2019 10:00

    Svenska skolans framgång i PISA visade sig bygga på manipulerad data – mer än var fjärde svensk 15-åring deltog inte i testet. Och snart därefter kom det fram att Brottsförebyggande rådet systematiskt har manipulerat kriminaldata på upp...

Av Anders Leander - 19 december 2019 07:38

    BRÅ-SKANDALEN:"SVERIGE HAR BLIVIT EN KORRUPT BANANREPUBLIK" "I ett nytt videoklipp från Samnytt TV tar Kent Ekeroth upp korruptionen i Sverige som åter aktualiserats i och med rapporten om Brottsförebyggande rådet. Ekeroth påminner även om ...

Av Anders Leander - 17 december 2019 18:15

    Morgan Johansson KU-anmäls efter forskningsrapport om Brå – känner inte igen kritiken     Justitieutskottet kallar till sig chefen för Brottsförebyggande rådet efter studien där anställda vittnar om påtryckningar. Samtidigt har Sver...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

50 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Blogkeen
Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Bloglovin'

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Vesselfinder


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se