Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 1 januari 2016

Iran har fler missiler än dom kan dölja, säger den Iranske generalen Hossein Salami

Av Anders Leander - 1 januari 2016 17:00



Irans revolutionära gardet har så många missiler som de inte vet var de ska gömma dem, sade en högt uppsatt befälhavare på fredagsbönen, efter USA hotade att införa nya sanktioner.

 

 

 

 


"Vi saknar tillräckligt med utrymme i våra lager för att hysa våra missiler", sade General Hossein Salami, Gardets ställföreträdare, som en rad med USA om Irans program för ballistiska robotar fördjupas.

"Hundratals långa tunnlar är fulla av missiler redo att flyga för att skydda din integritet, självständighet och frihet", sade han tillbedjare i Teheran, lovar att aldrig "sluta utveckla vårt försvar avskräckande."

Iranska statliga televisionen sändes i oktober oöverträffad footage av sådan en underjordisk missilbasen.

Den allmänna kommentarer kom efter rapporter om att USA hade planerat - men senare på hyllan - att presentera en ny omgång sanktioner efter två tester senaste missil av den islamiska republiken.

De förs fram bötesstraff för företag och privatpersoner i Iran, Hong Kong och Förenade Arabemiraten, för uppenbara länkar till Teherans robotprogrammet, betonade försämrade relationerna mellan USA och Iran.

 
De sätter också i fara en milstolpe affär slog i juli mellan Iran och sex stormakter, däribland USA, vilket beror på att formellt genomföras inom några veckor.

Irans president Hassan Rouhani fördömde USA som utför "fientliga och olagliga ingripanden" som måste uppfyllas med ett svar.

Han beordrade militären att intensifiera sitt missilutveckling och vidta nödvändiga åtgärder för att starta nya program om de bättre skulle tjäna Irans försvar.

Efter Rouhani kommentarer Vita huset satte sanktionerna på is på obestämd tid, rapporterade The Wall Street Journal, men tjänstemän sade att åtgärderna kvar på bordet för användning vid behov.

Nya sanktioner mot Iran - kärn affären beror på att lyfta befintliga sanktionerna som frös Iran ur det globala finansiella systemet och invalidiserade sin oljeexport - förde försämring relationer till sin spets.

En FN-panel förra månaden sade de två missilprov brutit mot tidigare resolutioner som syftar till att stoppa den islamiska republiken från att utveckla projektiler som kan bära en kärnstridsspetsar.

Iran har alltid förnekat att dom har atomvapen och hävdar att dess missiler aldrig skulle utformas så att heller någonsin bära en sådan bomb.

Kärn affären ska träda i kraft den "Genomförande Day", väntas senare i månaden, eller strax efter, när FN-monitorer signera att Iran har tillämpat stora trottoarkanter till dess atomprogram.
 
 
 
 
Källa:     naharnet 
 
 
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 20:24


Är Europas folk på väg att revoltera mot EU-kolossen?   EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen hotade med hårda åtgärder mot Italien långt innan valdagen, baserat på opinionsundersökningar vars prognoser inte föll henne i smaken. Bry...

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 19:30

Majoriteten av britterna vill att Liz Truss avgår – omröstning Över en tredjedel av de tillfrågade moderaterna vill också att statsministern slutar.         Mer än hälften av britterna vill att premiärminister Liz Truss avgår, visa...

Av Anders Leander - 1 oktober 2022 18:00

  Attacken riktade sig mot bilar som försökte ta sig in i en ryskkontrollerad del av Zaporozhyeregionen, enligt den lokala administrationen.   Minst 24 människor dödades och 36 skadades när ukrainska styrkor slog till mot en flyktingkonvoj på f...

Av Anders Leander - 28 april 2022 19:30


Konflikten eskalerar nu på bägge sidor. Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov varnar för ett tredje världskrig.           Det är ”helt legitimt” för Ukraina att identifiera mål i Ryssland att attackera. Det säger Storbr...

Av Anders Leander - 22 april 2022 16:30


Ryssland hotar att använda kärnvapen mot Sverige och Finland om de går med i NATO.   Ryssland varnar för att Finland och Sverige går med i Nato det skulle innebära nya utplaceringar av kärnvapen till Östersjöområdet.   Varningen kom i ett ...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

69 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Nej till NATO

    


Ovido - Quiz & Flashcards