Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 4 mars 2019

Bail-In ? bankernas okända taktik för att tömma svenskarnas sparkonton

Av Anders Leander - 4 mars 2019 13:00


De som har följt alternativmedia under de senaste åren är säkert välbekanta med termen bail-in men jag skulle gissa att 98% av svenska folket inte känner till hur fruktansvärt farligt bail-in är för de allra flesta svenskar, särskilt de som har sparat pengar på banken hela sina liv.

 

Med bail-in så har ?systemkritiska? banker(läs SEB, HSB, Swedbank, Nordea etc) rätt att konfiskera svenska sparares pengar när en stor finansiell kris närmar sig ? och det gör den just nu med stormsteg.
Fritjof Persson har en mycket spännande Youtube-kanal där han beskriver den kommande finansiella kraschen i detalj:




Hans Lindblad, direktör för Riksgälden, uttalade sig på SVT på följande sätt om bail-in i ovanstående video:
 
# Långivare till bankerna kommer att få sina tillgångar nedskrivna tills banken är rekapitaliserad igen??
 
Notera att Riksgäldsdirektör Hans Lindblad ALDRIG nämner ordet ?sparkontoinnehavare?, dvs vanligt folk med pengar på sparkonto utan han talar diffust om ?långivare?. För en vanlig svensk innebär ordet långivare en stor finanshaj som har lånat ut miljarder till banken. Alltså har svenska folket återigen blivit grundlurade av terminologin som dessa ekonomer använder. Min gissning är att minst 95% av svenska folket inte förstår att det betyder att deras sparpengar är hotade i allra högsta grad.
För det andra, notera att han säger att vi som småsparare har lånat ut? våra pengar till de stora bankerna. Vem har någonsin informerat svenska folket om att de lånar ut sina pengar till banken när de sätter in dem på ?sparkonto?.
Varför inte kalla våra sparkonton för sitt sanna namn, dvs utlåningskontot. I samma ögonblick som banken bestämmer sig för att frysa våra pengar kan vi inte göra någonting alls.
 
Cypern och Österrike har varit tester för bankirerna.
 
Det finns två länder där våra höga herrar redan har testat folkets tålamod med bankernas gigantiska röverier. Cypern och Österrike. I Cypern hände det 2013 och folket blev berövade på stora delar av sina sparpengar, mellan 40 ? 60% beroende på vilken bank de hade pengarna hos. I Österrike fanns Hypo Alpe Adria, en bank som kom på obestånd efter spekulativa affärer. Resultatet: Långivarna (inklusive sparkontoinnehavarna) fick se 54% av sina sparpengar konfiskeras. Allt detta hände med vissa politiska efterdyningar i Cypern men de stal pengarna och idag är det redan bortglömt. Nu kommer snart den gigantiska stölden av våra sparpengar.
 
Insättningsgarantifonden täcker endast cirka 2% av våra sparmedel
En god vän till mig sa till mig att insättningsgarantin borde gälla vid en bankkrasch. Men den kan aldrig bära en systemkrasch, knappt ens en bråkdel.
Nedanstående siffror är tagna ur artikeln som Hans Ahnemark skrev 2015 i Aktiespararen. Insättningsgarantin är, precis som mycket annat i det finansiella systemet, en illusion av säkerhet. Följande siffror talar sitt tydliga språk ? folket är grundlurat av banker och stat igen:


 # Alla banker och finansinstitut som är anslutna till insättningsgarantin i Sverige betalar löpande in avgifter till en specifik fond


 # Insättningsgarantifonden ? fonden där medel ska tas från vid behov ? hade en total behållning om 35,2 miljarder kronor vid slutet av 2015


# Allmänhetens inlåning till svenska banker och finansbolag uppgick till 1527 miljarder vid slutet av 2015
 
En insättningsgarantifond kommer vid en bankkrasch bara att kunna täcka en bråkdel av spararnas förluster och bail-in kommer att riskera i princip alla våra besparingar. Inte nog med det, vår stat är högt belånad och vid en internationell kris kommer den att lida brist på pengar. Naturligtvis skulle Riksbanken kunna trycka upp en massa nya pengar år den svenska staten men Riksbanken är enligt Riksbankslagen från 1988 förbjuden att låna ut pengar direkt till staten(!!). Vanliga medborgare har ju glömt att det är folkets bästa som borde styra penningpolitiken och ännu inte insett vem som styr Riksbanken dvs storbankerna med BIS på toppen.  

Varför inte Bail-out? som alltid tidigare använts vid bankkrascher?
 
Man kan ju i sitt stilla sinne fråga sig varför bankerna inte vill använda bail-out vid nästa krasch men förklaringen är mycket enkel och extremt skrämmande.
INGA STRAFFSKATTER RÄCKER TILL FÖR ATT TÄCKA NÄSTA KRASCH ? DÄRFÖR ANVÄNDER MAN BAIL-IN OCH KOMMER ATT STJÄLA ALLA MEDBORGARES DIGITALA TILLGÅNGAR. DÄRFÖR AVSKYR MAN FYSISKA TILLGÅNGAR SOM KONTANTER OCH ÄDELMETALLER SOM ÄR SVÅRARE ATT STJÄLA.
 
En liten kalkyl nedan som bankhärskarna säkerligen har gjort många gånger förut eftersom de planerar varje bankkrasch under många decennier. Siffrorna är inte på något sätt exakta men ger en indikation på det ofattbara som kommer att inträffa vid nästa bankkrasch. Deras plan är ungefär följande, grovt uttryckt så som jag förstår det:

Omslaget på Economist 1987 notera att kontanter fångas och brinner
 
1 Krascha bostadsmarknaden via kreditåtstramning och högre räntor. Då kraschar även resten av ekonomin eftersom ekonomin bygger på ökande krediter (cirka 97% av alla pengar är krediter idag).


2 Efter kraschen stjäl bankerna alla fasta tillgångar från vanliga medborgare så att de blir utfattiga och skuldslavar för evigt. Detta genom att utnyttja bail-in som alla våra regeringar undertecknade 2016.


3 Bankerna vill krossa folket och överleva kraschen genom att stjäla det mesta av folkets tillgångar i form av sparkontoinnehav för att rekapitalisera bankerna. Värdepapper blir i princip värdelösa vid en global systemkrasch. Bankerna ser sig som Fågeln Fenix som reser sig ur askan starkare än någonsin. Detta tema hade Rotschild redan 1987 på omslaget till ?The Economist?.


4 Den lilla spillra av äldre svenskar utan lån och med mycket fasta tillgångar kommer säkerligen att få ge ifrån sig det de äger i ?solidaritetens? och ?kommunismens? namn som bankerna kommer att utnyttja för att ?ta allt? i ett krisläge. Man vill ha en slavklass och en härskarklass, det har alltid varit deras mål så därför är det viktigt att alla som inte tillhör härskarklassen blir utfattiga.
 
Nedan några exempel för att illustrera den astronomiska stölden som snart blir verklighet:
 
Sveriges samlade bostadslån: 3600 miljarder kronor
Svenska folkets sparkontoinnehav: 1600 miljarder kronor
Marknadsvärde svenska bostäder med bostadslån: 6000 miljarder kronor
Kraschvärdering svenska bostäder: 2000 miljarder kronor (nedgång på cirka 67%)
Nedskrivning av sparkonton vid Bail-In för att rädda bankens balansräkning: 3600 ? 2000 miljarder kronor = 1600 miljarder kronor.
 
I ovanstående räkneexempel antar vi att vi har en svensk bank med 3600 miljarder kronor i utestående bolån (dvs svenskarnas samlade bolån) och vi antar en snittbelåning på 60% av dagens marknadsvärde. Vid kraschen kommer naturligtvis alla krediter att strypas av bankerna och räntan kommer att öka vilket kommer att försätta en massa svenskar, företag samt kanske rent av staten på obestånd när deras inkomster inte kan täcka utgifterna.

 

De medborgare som inte blir arbetslösa och har besparingar kommer att hamna i personlig konkurs på en gång och deras hus måste säljas på exekutiv auktion. Men där finns i detta läge inga köpare eftersom där inte finns krediter. Dock har en hel del svenskar pengar på banken som de tror att de kan använda i en nödsituation.  


Ovanstående räkneexempel kan verka helt orealistiskt för en oinvigd men ett prisfall på 60% är redan förutspått i svensk affärspress ? dock utan att med ett ord nämna hur bankerna skall räddas i det läget!


Veckans Affärer hade sin ?hemliga bankexpert? som förutspådde ett prisfall på cirka 60% under 2015: https://www.va.se/nyheter/2015/05/13/fly-bankfallan/


De här bankirerna är inte dummare än att när de nått gränsen för hur mycket de kan stjäla så kommer de att krascha systemet. Dvs det finns ingen anledning att låta bostadspriserna skena ännu högre eftersom efter en krasch kan bankerna inte stjäla mer än huset och folkets alla besparingar. Dessutom vill de ha en global återstart på banksystemet med en global valuta och en världsstat med kineserna på toppen och USA utblottat och utslaget. Så de kommer att skapa skräck i befolkningen på alla sätt och sedan kommer de att presentera en ljusnande framtid med en världsstat där alla medborgare utlovas frihet och mer pengar.

 

Mycket kommer naturligtvis att vara rena lögner men massor av folk tror på vad som sägs på TV så många människor kommer att gå rakt in i fällan och ge upp all sin frihet mot löften om lite global valuta och slutet på alla kriser.


Hela världen sitter som gisslan i bankernas enorma pyramidspel där de blåser upp priser och börskurser och tjänar en massa pengar under ett par decennier för att sedan låta allt falla ihop som ett korthus när de drar in krediterna och höjer räntan. Det är ofattbart att världens folk har låtit oss luras till allt detta under ett århundrade men mardrömmen är sann och den beror på massiv propaganda och ett totalt förtryck av all verklig opposition mot bankernas gangstersystem som utövas i maskopi med främst staten och MSM.


Nedan de fyra svenska storbankernas vinster de senaste åren:
2002: 25 miljarder
2003: 49 miljarder
2004: 59 miljarder
2005: 70 miljarder
2006: 82 miljarder
2007: 77 miljarder
2008: 76 miljarder
2009-2011: över 200 miljarder
2013: 90 miljarder
2014: 81 miljarder
2015: 106 miljarder
2016: 92 miljarder
2017: 106 miljarder


På de senaste 16 åren har alltså våra storbanker tjänat mer än 1100 miljarder kronor. Sedan 1992 då de kraschade svensk ekonomi senast har de tjänat uppskattningsvis 1500 miljarder kronor i vinster. Nu kommer de antagligen att stjäla ungefär motsvarande belopp av det svenska folket när de kraschar ekonomin. Kan vi se den totala ironin i eländet?

 

Svenska folket kommer alltså att ha fått betala alla bankernas vinster när de kraschar pyramiden i alla tiders största krasch. De vill åstadkomma en maximal chockverkan och skrämma folket till lydnad. Global diktatur och global kryptovaluta är bara några av de långsiktiga effekter som de vill åstadkomma.

 

Av Marcus Gullberg

 

 

 
 

Anders Leander

24 mars 2020 00:02

Ja det stämmer! För att eventuellt fler skall få upplysningar om det.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 20:24


Är Europas folk på väg att revoltera mot EU-kolossen?   EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen hotade med hårda åtgärder mot Italien långt innan valdagen, baserat på opinionsundersökningar vars prognoser inte föll henne i smaken. Bry...

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 19:30

Majoriteten av britterna vill att Liz Truss avgår – omröstning Över en tredjedel av de tillfrågade moderaterna vill också att statsministern slutar.         Mer än hälften av britterna vill att premiärminister Liz Truss avgår, visa...

Av Anders Leander - 1 oktober 2022 18:00

  Attacken riktade sig mot bilar som försökte ta sig in i en ryskkontrollerad del av Zaporozhyeregionen, enligt den lokala administrationen.   Minst 24 människor dödades och 36 skadades när ukrainska styrkor slog till mot en flyktingkonvoj på f...

Av Anders Leander - 28 april 2022 19:30


Konflikten eskalerar nu på bägge sidor. Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov varnar för ett tredje världskrig.           Det är ”helt legitimt” för Ukraina att identifiera mål i Ryssland att attackera. Det säger Storbr...

Av Anders Leander - 22 april 2022 16:30


Ryssland hotar att använda kärnvapen mot Sverige och Finland om de går med i NATO.   Ryssland varnar för att Finland och Sverige går med i Nato det skulle innebära nya utplaceringar av kärnvapen till Östersjöområdet.   Varningen kom i ett ...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

69 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2019 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Nej till NATO

    


Skapa flashcards