Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 9 april 2016

Hillarys mejl bekräftar att Frankrike och USA dödade Gaddafi för hans guld och olja

Av Anders Leander - 9 april 2016 09:00



Med den senaste utgåvan av Hillary Clintons e-post från Wikileaks, allmänheten vet nu exakt hur North Atlantic Treaty Organization (NATO) gick från en kollektivt försvars organisation till den nya Barbary Coast Pirates of imperialism.

 

 

 

 

Under 2011 libyska upproret, passerade FN: s säkerhetsråds resolution 1973, som krävde ett eldupphör och auktoriserad militära åtgärder för att skydda civila liv. En koalition bildas, centrerad kring Nato med 17 mars 2011 som passerar i resolutionen. Dess syfte - en så kallad "flygförbudszon" över Libyen.

Ironin att USA-dominerade Natos militära organisation skulle beröras med "skydda" arabiska civila är alltför uppenbar eftersom USA är landets mest ansvarig för att ha dödat arabiska civila.

 
De verkliga orsakerna till attacken har behandlats mest direkt av USA: s berömda reformerade "ekonomisk hitman" John Perkins.

 
Perkins påpekar att attacken mot Libyen, som attacken mot Irak, har att göra med makt och kontroll av resurser, inte bara olja, men guld. Libyen har den högsta levnadsstandarden i Afrika. "Enligt IMF, är Libyens centralbank 100% statligt ägda. IMF bedömer att banken hade nästan 144 ton guld i sina valv", skrev Perkins.

 

Nato gick in där som moderna Barbary Coast pirater - för att plundra Libyens guld. Ryska medier, förutom Perkins, rapporterade att Pan-Africanist Qaddafi, tidigare ordföranden för Afrikanska unionen, hade förespråkat att Afrika använder guldet så gott om i Libyen och Sydafrika för att skapa en afrikansk valuta baserat på ett guld dinar .

"Det är viktigt att under månaderna som hänvisade till en FN-resolution som tillät USA och dess allierade att sända trupper till Libyen, Muammar al-Qaddafi var öppet förespråkar skapandet av en ny valuta som skulle konkurrera med dollarn och euron. I faktum är att han kallade på afrikanska och muslimska länder att ansluta sig till en allians som skulle göra denna nya valutan, guld dinar, deras primära form av pengar och utländsk valuta. de skulle sälja olja och andra resurser till USA och resten av världen bara för guld dinarer.

Uppenbarelse i E-post till Hillary Clinton

Wikileaks har släppt en icke US Department of State dokument som skickades till Hillary daterad April 2, 2011, nyckel Clinton medhjälpare Sidney Blumenthal bekräftade att Perkins hade rätt och angrepp Libyen. Detta hade ingenting att göra med Gaddafi som var ett hot mot USA och Nato och allt med plundringen av hans guld.

 
"Gaddafis regering hade 143 ton guld, och ett liknande belopp i silver Under slutet av mars, 2011, då dessa flyttades till Sabha (sydväst i riktning mot den libyska gränsen till Niger och Tchad), detta flyttades från valven i libyska centralbanken i Tripoli, "rapporterade Blumenthal till Hillary Clinton.

 
Blumenthal påpekade att syftet med Gaddafi ädelmetall: "Detta guld ackumulerades före dagens uppror och var avsett att användas för att upprätta en panafrikansk valuta baserat på den libyska gyllene dinar Planen har utformats för att ge fransktalande afrikanska länder. med ett alternativ till den franska francen (CFA).
 
" Blumenthal stavar ut orsaken till NATO: s attack och Frankrike kejserliga plundring, "franska underrättelsetjänstemän upptäckte denna plan strax efter den aktuella upproret började, och det var en av de faktorer som påverkade president Nicholas Sarkozys beslut att Frankrike gick till attack mot Libyen." Det fanns fem skäl till Frankrikes olagliga krig med Nato mot Libyen.
 
Sarkozy försökte enligt Blumenthal att,
a. En önskan att få en större andel av libyska oljeproduktionen,
b. Öka franska inflytandet i Nordafrika,
c. Förbättra sin interna situationen i Frankrike,
d. Ge den franska militären möjlighet att hävda sin position i världen,
e. Adress oro hans rådgivare över Gaddafi långsiktiga planer på att ersätta Frankrike som den dominerande kraften i fransktalande Afrika. "
 
Enligt nykolonialism gynnas de efter andra världskriget under perioden av kalla kriget, vi föredrog att muta olika afrikanska ledare att hjälpa oss att plundra sitt lands resurser. USA naturligtvis, dödade några panafrikanska ambitioner samt potensiella ledare som Patrice Lumumba.

Denna highjacking av arabiska och afrikanska resurser och slakt av Arab civila är en mångårig plan för tas fram av neokonservativa i USA. Projektet för nytt amerikanskt århundrade (PNAC) har haft en "hit lista" över arabländerna och föga hänsyn till arabiska olycksoffer.
 
General Wesley Clark skrev i "Vinnande moderna krig" som "När jag gick tillbaka genom Pentagon i november 2001, en av de ledande militära stabsofficerare hade tid för en chatt. Ja, vi är fortfarande på rätt spår för att gå mot Irak, sade han . Men det fanns mer. Detta diskuteras som en del av en fem år lång kampanj planen, sade han, och det fanns totalt sju länder som börjar med Irak, sedan Syrien, Libanon, Libyen, Iran, Somalia och Sudan.

Vad vi bevittnat i Libyen var det ett gammaldags 19th century imperialismen - avsiktlig plundring av en suverän nationalstats resurser med mer kraftfulla västerländska conquistador.
 
 
 
Källa:    sott.net
 
 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 20:24


Är Europas folk på väg att revoltera mot EU-kolossen?   EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen hotade med hårda åtgärder mot Italien långt innan valdagen, baserat på opinionsundersökningar vars prognoser inte föll henne i smaken. Bry...

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 19:30

Majoriteten av britterna vill att Liz Truss avgår – omröstning Över en tredjedel av de tillfrågade moderaterna vill också att statsministern slutar.         Mer än hälften av britterna vill att premiärminister Liz Truss avgår, visa...

Av Anders Leander - 1 oktober 2022 18:00

  Attacken riktade sig mot bilar som försökte ta sig in i en ryskkontrollerad del av Zaporozhyeregionen, enligt den lokala administrationen.   Minst 24 människor dödades och 36 skadades när ukrainska styrkor slog till mot en flyktingkonvoj på f...

Av Anders Leander - 28 april 2022 19:30


Konflikten eskalerar nu på bägge sidor. Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov varnar för ett tredje världskrig.           Det är ”helt legitimt” för Ukraina att identifiera mål i Ryssland att attackera. Det säger Storbr...

Av Anders Leander - 22 april 2022 16:30


Ryssland hotar att använda kärnvapen mot Sverige och Finland om de går med i NATO.   Ryssland varnar för att Finland och Sverige går med i Nato det skulle innebära nya utplaceringar av kärnvapen till Östersjöområdet.   Varningen kom i ett ...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

69 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11 12 13 14
15
16
17
18 19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Nej till NATO

    


Skapa flashcards