Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 27 oktober 2015

Regeringen vill ha möjlighet att plundra pensionsfonderna på 400 miljarder

Av Anders Leander - 27 oktober 2015 09:30Löfven's rödgröna regering kan komma att göra en Göran Persson och stjäla 400 miljarder från pensionärerna och AP-fonderna.


 

 

 

 

AP-fonderna kan komma att säljas, dörren riskerar att öppnas för klåfingriga politiker. Den varningen kommer från de statliga pensionsfonderna om det nya pensionsförslaget går igenom.

Ytterst handlar kritiken om att det blir mindre pengar till pensionärerna då politiker ofta är kortsiktiga och titt som tätt byter fot.

 

Jag tror inte att politikernas agenda alltid är den samma som pensionärernas, säger Mats Andersson vd för Fjärde AP-fonden. Ett nytt förslag om hur våra statliga pensioner ska förvaltas i framtiden har varit ute på så kallad remissrunda. Förslaget heter ”Nya regler för AP-fonderna”.


Hittills har två tunga instanser dömt ut förslaget som kan beskrivas som en kompromiss mellan att skära kostnader och att sprida risken i förvaltningen av de statliga pensionerna. Svenskt Näringsliv men också LO har givit utredarna bakläxa. Nu instämmer även AP-fonderna själva i kritiken.

 

Man vänder sig emot att en ny pensionsreform skulle knyta förvaltningen av pengarna närmare politikerna. De senaste åren har vi sett flera exempel på att politiker velat blanda sig i kapitalförvaltningen samt frågor rörande bolagsstyrning. Ett tydligt exempel är riktlinjerna för ersättningar som ändrats fyra gånger på nio år, detta förklarar varför politiskt inflytande är ett problem.


Förslaget som ligger skulle innebära att de oberoende pensionsfonderna skulle kontrolleras av en så kallad överstyrelse som skulle knytas närmare regeringen. Samtidigt skulle man lägga ett kostnadstak som skulle ge politikerna möjligheter att direkt påverka fondernas inriktning.

 

Det är frestande för politiker att kunna visa handlingskraft när det är tuffa tider. Går det dåligt på börsen och pensionerna tillfälligt krymper så ser det bra ut om man som politiker kan ta ett beslut. Sedan att det på längre sikt påverkar avkastningen bryr man sig inte så mycket om på kort sikt.

 

Det finns också en oro över att de stora pensionsfonderna kommer att tvingas sälja av en stor del av de svenska tillgångarna. Om förslaget går igenom så kommer en så kallad referensportfölj som fonderna ska mätas emot att införas, tillgångar som aktier och fastigheter.

I en referensportfölj kanske den svenska andelen bara utgör ett par procent.

 

Beräkningar som gjorts visar att svenska tillgångar på runt 400 miljarder kan behöva säljas. Det får flera effekter bland annat att möjligheten till den överavkastning vi kunnat leverera sedan 2001 till pensionärerna försvinner. Men också att svenskt långsiktigt ägande i svenska bolag minskar.

 

Fonderna är i dag i ett internationellt perspektiv bland de billigaste som finns, sammantaget handlar kritiken från AP-fonderna om att målet är att ge den bästa avkastningen till pensionärerna sätts åt sidan. Mycket av pengarna kommer sannolikt att flytta utomlands. 20–33 procent av börsportföljerna består i dag av svenska. 
Uppdatering:      Tryck på bilden!!!
 
 
 
 
 
 
 
Källa:   SVD
 
 
 DELA GÄRNA OCH SPRID SÅ FLER FÅR LÄSA!
 
 
 
ANNONS
 
Ingen bild

Johnny Lundström

3 november 2015 17:51

Rör inte våra pensions pengar vi har tjänat ihop detta som en minuter sa om oss 40- talister köttberget

Anders Leander

3 november 2015 19:22

Det finns inte ord för vad dessa galningar till politiker håller på med.

 
Ingen bild

Göran Ohlsson

3 november 2015 18:23

Ge fan i pensionerna låt fonderna vara!!

Anders Leander

3 november 2015 19:21

Socialdemokraterna överväger att göra en Göran Persson, han stal 250 miljarder och nu Löfven 400 miljarder. Invandringen måste kosta enorma summor. vi skattebetalare betalar in 1600 miljarder varje år i skatt, vart går dessa pengar måntro???

 
Ingen bild

philip wiksten

3 november 2015 19:03

Nu får det vara slut. Dags får ny val

Anders Leander

3 november 2015 19:17

Håller med dig Philip, denna regering kör ner Sverige i avgrunden.

 
Ingen bild

Malin

3 november 2015 20:18

Nyval innan det går helt åt helvete!!
Helt sjukt e det!! Jag vill inte bli gammal i detta landet ångrar att man satte barn till världen. Alla våra grannländer bara skrattar åt Sverige.
VEM HJÄLPER OSS NÄR VÅRA PENGAR ÄR SLUT.

Anders Leander

3 november 2015 20:22

Hej Malin

Jag tror vi alla känner som dig, vem som hjälper ja.. det blir nog ingen utan du själv.
Vi måste hålla ihop mot detta pk-sverige.

 
Ingen bild

Anders Weiss

3 november 2015 20:45

Nä, dra på trissor...!

Anders Leander

3 november 2015 20:57

Det är helt sanslöst, vad håller dom på med???

 
Ingen bild

Eva Nylander

3 november 2015 21:06

Regeringen kan ta sina egna pengar. Ingen kommer hjälpa Sverige när det går åt pipsvängen. Vi ska öppna vara hjärtan. Och gå med på allt dom hittar på.

 
Ingen bild

Lars E Ernström

3 november 2015 21:13

Jakt på högvilt blir resultatet

 
Ingen bild

frida tornéus

4 november 2015 00:12

Folkomröstning.sms a till 71120 [rösta] + [förnamn efternamn]

 
Ingen bild

Svenne

4 november 2015 00:14

Dra åt skogen. Vad pysslar idioterna med? Håller med dig Malin.😈

 
Ingen bild

katarina värme

4 november 2015 06:42

ska dom verkligen få sitta kvar ? dags för en ny regering ut med dom sjuka idioterna släng ut lite annat folk i stället så våra pensionärer kan ha det bra på sin ålderdom det har dom väl gjort sig förkänta av eller ??

Anders Leander

4 november 2015 07:38

Hej
Håller med, vi är många som vill slänga ut dessa galningar från riksdagen. Dom är en fara för Sverige och folket, samt att de lever i en annan värld. Det enda dom är ute efter är makt och att sko sig själva.

 
Ingen bild

Annika

4 november 2015 07:44

Sverige är det nya Grekland!!!
Kan bara sluta på ett sätt - KATASTROF!

 
Ingen bild

mattias

4 november 2015 07:55

Sänk deras löner så sparar dom lite

 
Ingen bild

ingemar

4 november 2015 08:29

mycket av detta beror på att var för många som ansåg vi skulle vara med i EU tycker allt som röstade för ska känna skam idag, Var pga av det valet våra gränser öppnades

 
Ingen bild

Krille

4 november 2015 09:26

Det blir som jag länge har misstänkt. Att den dagen man går i pension så finns det inga pengar kvar. Här har man jobbat i 40 år och slitit och då det är dags att dra sig tillbaka så finns inget kvar. Sparka denna pajas-regering innan det är för sent. Varför skall vi med våra sparade pengar ta hit hela världen o ge dom bidrag utan att ställa några som helst krav på dem.
Tror det är dags at emigrera till något annat land, tex Australien där de har en annan syn på invandring och månar om sin egen befolkning.

 
Ingen bild

Christin

4 november 2015 11:01

Göran Person "lånade" 250 miljarder av oss som vi jobbat ihop med låga löner...han har inte betalat tillbaka. Han gick ut med att han skulle betala tillbaka. Det gjorde han inte. Det är ju faktiskt stöld.
Tar jag ett lån, måste jag betala tillbaka...annars hamnar jag hos kronofogden. Vad är skillnaden???
Varför får inte han fängelse???? Nädå...han fick högre lön och en klapp på axeln med extra avgångsvederlag.
Nu vill Lövfen stjäla 400 miljarder från pengar som vi har jobbat ihop. Hur kan man få stjäla andras pengar utan att det blir följder???
Det är så lätt för dom att stjäla för dom fattiga, så dom blir ännu fattigare. Han har ingen aning om hur det är att vända på slantarna. Om alla i regeringen sänkte sin lön lön till vad dom flesta hari lön (ca 25000 innan skatt) så skulle det räcka till massor och dom behöver inte stjälas av oss. Tar dom sen bort dessa fantasisummor i avgångsvederlag, så skulle det bli ännu bättre.

 
Ingen bild

B

4 november 2015 11:55

Regering behöver era pengar för att sponsra invasion på sitt eget/ ert land. Stoppa detta galenskap!!!

 
Ingen bild

Ann-Marie Lenngren

4 november 2015 12:58

SVERIGES MEDBORGARE,måste hitta en väg, att bli av med dessa sinnes svaga, dårar!! OCH sist men inte minst "UT UR EU", fortast möjligt!!

Anders Leander

4 november 2015 17:42

Ja vi måste ut ur EU, vi har inte råd att vara med i deras lekstuga-

 
Ingen bild

Peter

4 november 2015 13:52

Vad händer om man försöker fylla mer vatten i en redan full hink??? Flyktingarna kommer kosta Sverige ca 130 miljarder de närmaste tre åren, med pengar som vi inte har. Vad hör vi??? Jo vi tar från de gamla.

Anders Leander

4 november 2015 17:41

Hej Peter

Du skriver 130 miljarder de närmsta åren, jag tror att invandringen kostar runt 400 miljader per år med alla omkringkostnader. Vi svenskar betalar 1600 miljarder per år i skatt, vart tar dessa pengar vägen. Kanske inte ens 400 miljarder räcker utan att det är mer. Staten vägrar ju att ta fram dom riktiga siffrorna vad invandringen egentligen kostar.

 
Ingen bild

Gunvor Blomqvist

4 november 2015 19:44

Nu får de räcka.
Rör inte våra pengar.
Ut med Stefan Löfven 👿👹

 
Ingen bild

Rolf

4 november 2015 20:03

Sverige har fått nog nu .Stefan .Löfven.Du har gjort något som du inte klarar av AVGÅ OMDELBART

 
Ingen bild

Gunnar Lundqvist

4 november 2015 20:32

Nu får det vara nog, ingen djävel ska ta våra pensionspengar för att finansiera en icke skidåkande nationalitet (sk. flyktingar)res er svenskar och säg ifrån.

Anders Leander

4 november 2015 21:10

Håller med dig Gunnar!

 
Ingen bild

matte

5 november 2015 00:58

Rör ni mina kronor ,har ni skrivit på det svarta papperet

 
Hatar Stefan Löfven

Hatar Stefan Löfven

5 november 2015 02:37

Gör du detta stefan så lovar jag att du inte kommer leva länge till... så ge fan i att ta pengar från andra när du kan ta från dig själv. Du har för fan minst 180 000 kr i månaden fy fan för dig.... Du kommer vara hatad så länge du lever och många år efter din efterlängtade död!!!

http://Facebook

 
Ingen bild

Christer Z

5 november 2015 06:20

Sverige har inte råd med den här katastrofregeringen.

 
Ingen bild

Håkan K

5 november 2015 08:28

Kan inte någon upplysa dom om att det faktiskt inte är deras pengar, det är alla pensionärers gemensamma pensionssparande, dom är bara förvaltare. Det här är samma sak som om de skulle säga att -Nu tar vi alla svenskars privata pensionssparande, PRECIS SAMMA SAK. Fatta det nå´n gång.

 
Puppan

Puppan

5 november 2015 11:47

Dags å börja spara i madrassen igen kanske? :)

http://www.soundcloud.com/puppan

 
Ingen bild

Percy Gustafson

5 november 2015 17:17Man hade misstankar allaredan när våran förra Statsminister fick avgå
att det var något galet. Nu ser vi hur det har blivit, även den nya är helt borta!
Se nedanstående:

Fredrik Reinfeldt ”Öppna era hjärtan”. "Sverige tillhör invandrarna - inte svenskarna" och "Sveriges gränser är bara påhittade!?" "Nykomlingarna har mer rätt till landet än svenskarna???!!!" Sedan försvann han från podiet!

 
Ingen bild

Juha Weckman

5 november 2015 17:27

– De senaste åren har vi sett flera exempel på att politiker vela blanda sig i kapitalförvaltningen samt frågor rörande bolagsstyrning. Ett tydligt exempel är riktlinjerna för ersättningar som ändrats fyra gånger på nio år, detta förklarar varför politiskt inflytande är ett problem, säger Kerstin Hessius, vd för Tredje AP-fonden. NI är medvetande om VILKA som suttit vid makten dom senaste nio åren väl? SD bland annat och nu sitter dom dessutom uppkörda i röven på storfinansen.. som INTE är kända för att vilja gynna den vanliga arbetaren/pensionären.

 
Ingen bild

Karina

5 november 2015 19:45

Jag bor i utlandet just nu och läser om allt som händer där hemma och jag är så ARG och skäms som svensk i utlandet. Vad är det för TOMTAR som styr och representerar MITT land? Som innan var ett land jag var stolt över, nu vill jag aldrig nånsin flytta tillbaka dit. Det har gått alldeles för långt och det är allt förutom en demokrati, regeringen kör över sitt egna folk för att dom är så naiva och ska "föregå med gott exempel" eller vad fasiken de försöker bevisa. Skulle vara intressant och se om vi faktiskt hade en folkomröstning om invandringen vad utfallet skulle bli. Jag hoppas ni röstar via sms på att det får vara nog via SD's hemsida.

Anders Leander

5 november 2015 19:50

Ja det är hemskt, det kommer sluta med inbördeskrig.

 
Ingen bild

Stefan

5 november 2015 22:20

De borde alla anklagas och åtalas för landsförräderi. När ska detta sanktionerade bedrägeri och grov stöld upphöra. Konstigt att regeringen kan göra sker andra får hårda straff för.

 
Ingen bild

Patricio

5 november 2015 22:27

De borde kräva tillbaka pengar Storbankerna lånat och säkra framtiden för våra äldre. Muppar hela gänget!

 
Ingen bild

Lotta

5 november 2015 22:42

Kanske dax för Lyxfällan i regeringen som det ser ut nu så går vi mot Greklands ekonomi...

 
Ingen bild

Arne

6 november 2015 09:12

Nu får det fan va slut på inkompetenten
Nyval enda tänkbara innan allt fallerar

Anders Leander

6 november 2015 18:06

ja det är det enda

 
Ingen bild

Jan Ahlquist

6 november 2015 23:30

Först GP och nu SL det är ju sossar, som inte har någon repekt för folkets rättigheter, att förskingra pensionspengar som folk har arbetat ett helt liv för att ha en trygg ålderdom, relativt sett åtminstone.
Alla försök att ge regeringsmakten större möjlighet att besluta om hur de skall disponeras måste förhindras. GP gjorde det med löfte att det skulle återbetalas, Nu vill man stjäla igen, men vill samtidigt ha nyckeln så man inte behöver fråga nästa gång det blir aktuellt igen. Och oavsett regering så kommer det att ske igen, igen, igen. Fallet har redan börjat, och det finns inte någon som vet hur snabbt det går. Framför allt inte med nuvarande skämt till makthavare.

 
Ingen bild

Johanna

7 november 2015 08:19

I det här landet kan vi inte vara kvar. Det kommer att vara vi som blir tiggare och utliggare när vi blir gamla. Snart är Sverige ett minne blått :(.

 
Ingen bild

Svenne Lindgren

7 november 2015 10:22


Kan tillägga att grisfarmaren G Persson "lånade", inte 250 miljarder, utan 353 miljarder!!!
Detta för att få en budget i balans för inträde i Tysklands förenta stater.
Krona för krona skulle återbetalas.
Persson och hans efterföljare borde skämmas och inte minst STÄMMAS!
Vad gäller lilleputtpartiet Maskrosorna är kommentarer överflödiga. De har väl luktat på något som gör dem euforiska och flyter därmed bort från verkligheten.
Kram på er!!!!

Anders Leander

7 november 2015 12:35

Håller med dig Svenne

 
Tord

Tord

7 november 2015 11:59

Den här regeringen kör just nu Sverige på väg i botten med en okontrollerad fart, som aldrig hänt tidigare i vår historia. Persson rånade oss på 250 milarder och nu siktar Löfven på 400 miljarder till från VÅRA pensionspengar. Detta är ändå bara toppen på isberget för att präktiga Sverige ska vara hela Europas Noaks Ark, som är på väg att sjunka i gyttjan om regeringen får sitta kvar. Vart går gränsen att politiker kan agera som grovt ekonomiska brottslingar och råna oss på våra egna pengar inom en "Demokrati". Verkligheten är istället en dold Diktatur med denna falska kriminella regeringen. NYVAL behövs NU om det ska finnas någon chans att rädda Sverige med våra pensioner, okontrollerade kostnader, motsättningar och oss själva. Alternativtet blir annars att lyfta ut vartenda krona ur landet och DRA själv. Undrar samtidigt om det går att söka bidrag för det. Skulle vara kul få något tillbaka själv som trogen skattebetalare alla år man varit med och byggt landet, som nu raseras ner till grunden. Dela och säg ifrån The bottom is nådd

http://https://www.facebook.com/tord.widen/posts/10206158

Anders Leander

7 november 2015 12:34

Det är märkligt att politikerna inte behöver stå till svars för sina handlingar dom gör.
Det är bara vi vanliga arbetare som måste det.
Apfonderna borde lagföras så att det inte går att röra dessa pengar, utan bara användas till pensioner till pensionärerna.

 
Ingen bild

knut

7 november 2015 22:17

hva med å halvere lønna til alle politikere i stede

 
Ingen bild

Gunn

10 november 2015 19:26

Detta kallas konfiskering. Rena krigsmetoderna.

 
Ingen bild

Henrik H

12 november 2015 20:35

Ha Haaa dom borde omyndigförklaras hela packet !! När jag går i pensinon SKA jag ha ut samma summa som jag jobbat ihop och dom har inget val. Den sk sjukvården skickade min hustru till himmelen ensam med 11 dagars dotter och ursäktades med stress så måttet är rågat med råge redan !! Har jag inte kvar min gamla älgstudsare när det visar sig att pengarna är "bortförvaltade" får sittande stadsministern (eller den/de som satt när pensionen förstördes) finns det andra sätt att ta livet av politiker !! sitter hellere i fängelse än accepterar detta kriminella beteende !!

Anders Leander

12 november 2015 20:43

Det är många som reagerar och tänker som dig. Man blir skit förbannad när man ser hur dessa galningar sänker Sverige ner i avgrunden.

 
Ingen bild

Döingen

27 november 2015 08:11

Jag skrev en lång insändare som försvann..Ville bara säga att jag håller med dom flesta här. Och vill säga till Henrik att jag är ledsen för vad som hänt dig. Det är obeskrivligt hemskt vad du varit med om :(. Jag har själv varit sängliggande i många år med en sjukdom som kan botas med antibiotika, men det får man inte i Sverige. Man måste ha råd att åka utomlands för att få vården, och dom som får ta banklån gör det..Jag har förlorat allt i livet som alla andra tar för självklart på grund av vår värdelösa vår och den VÄLDIGT korrupta socialstyrelsen! Tro inte att socialstyrelsen gör något for dom sjuka. Dom jobbar direkt under läkemedelsbolagen som endast är intresserade av sina kvartalsrapporter. Detta är inte riktigt ämnet här och ointressant för er friska, men någon gång kanske ni får en sjukdom och då får ni se hur det fungerar. Det är bara en del av vårt upp och nervända samhälle idag. Detta var inte alls det jag skulle skrivit om...

 
Ingen bild

Kicki Leman

29 januari 2016 18:32

Invandring o flyktingar kostar skjortan

 
Ingen bild

Puttepiggg

18 maj 2016 01:05

Ge fan i våra pensionsfondsparpengar Stefan Löfven din inavlade svetsarjävel

 
Ingen bild

Puttepigg

18 maj 2016 01:08

Jag kommer att ta ut mina pengar som jag har sparat ihop på pensionsfonderna om våran PK-vänster-regering konfiskerar våra pensionspengar som vi har sparat ihop sedan 1980-talet,och säga upp pensionssparandet.

 
Ingen bild

Puttepigg

18 maj 2016 01:12

Börjar misstänka att Stefan Löfven vill konfiskera pensionspengarna för att finansiera asylmissbrukarinvandringen som kostar minst 200 miljarder kronor per år

 
Ingen bild

Puttepigg

18 maj 2016 01:27

Kräv nyval direkt Rösta på SD för att få bort regeringen som består av
PK-Vänsterpartierna+Muppborgarallianspartierna+maskrosvinpimplande miljöpartiet

 
Ingen bild

Andreas

18 maj 2016 06:39

Hej! Har våra politiker inget annat att börja med. Den dagen de har börjat med att rensa upp sina egna pensioner, faĺlskärmar och uttagna löner och förmåner som missbrukas. Då kanske man kan komma tillbaks och börja yttra sig om hur vida man skall förändra saker och ting.

 
Ingen bild

Anibo

18 maj 2016 08:13

Hur kan dom bara tänka tanken att röra våra pensionspengar igen. Vi har den lägsta pensionen i hela Europa,medans politikerna bara skor sig med feta löner, höga avgångsvederlag och höga pensioner. Det finns ingen rättvisa, det är våra skattepengar som får betala detta medans pensionärerna får egala dubbel skatt. Nä ett riktigt pensionärsuppror är ett måste, vi måste ut på barikaderna och visa att vi finns och förstår vad dom håller på med. Rör inte våra pensioner!!!

 
Ingen bild

Yngve

18 maj 2016 09:58

Har hänt förr o kommer att hända igen. Ber om ursäkt o sen pratar man om kompensation.När då? Vi tar från dom fattigast, pensionärerna. Dom drar inte in några pengar utan dom bara kostar pengar.

Anders Leander

18 maj 2016 10:09

Det är hemskt hur våra pensionärer och gamla behandlas i Sverige. Allt våra politiker tänker på är att sko sig själva så mycket som möjligt, samt invandringen. Det är det enda som intresserar dem. Fy Fan rent ut sagt!!

 
Ingen bild

Bertil malmström

18 maj 2016 11:25

Jag är inte förvånad över att det bara är skurkar o bedragare som sitter i den Jävla regeringen och Dåren Lövfen måste bort han har redan kört landet i botten vänta lite o se han kommer att sno pengarna för att betala för sin sjuka jävla politik vi måste nu stå enade sparka ut dom inkompetenta korkade politikerna NER med hela den sjuka regimen, Jag håller med den Amerikanska reportern som jämförde Sverige Med Nord Korea det är så vi lever i Sverige idag, håller med dig Anders Leander och säger FY FAN

Anders Leander

18 maj 2016 11:44

Ja du Bertil, det är för jävligt att folket inte bryr sig. "Det sovande folket"

 
Ingen bild

Freddo

18 maj 2016 11:28

Så här blir det när dumma hjärntvättade naiva svenskar släppte fram sossar och kommunister i regeringen, började med dåren Palme. Svenska foket är fullt av idioter därav denna sits.

Anders Leander

18 maj 2016 11:43

Fredde hade i alla fall ett rätt "Det sovande folket"

 
Lars

Lars

18 maj 2016 14:28

Folk måste Organisera sig och gå ut på
gatorna och visa sitt missnöje Va fan vi gör
ingenting är vi så jävla fega Samlas utanför statshusen
varje dag ett visst klockslag Vi måste ta till handling

och det är NU inte i morgon då är det för sent

http://Faceboob

 
Ingen bild

Fredrik

18 maj 2016 16:33

Ge fan i pansionerna.

 
Göran Persson

Göran Persson

18 maj 2016 17:17

Det gick ju som smort förra gången , Bosse Ringholm han först sno 100 Miljarder ur Änkefonden sen rann det på 260 miljarder till det blev 360 snabba... http://www.sprf.se/nyheter-175.html

http://www.sprf.se/nyheter-175.html

 
Ingen bild

Thomas

18 maj 2016 21:28

Dom kan väl sänka sina löner å avgångsvederlag istället.

 
Ingen bild

Mona

19 maj 2016 13:02

Bara EN SAK att göra ALLE MAN ut ur husen och DEMOSTRERA hade detta varit i de Länder som nu töms på invånare och invånarna drar till Just Sverige , så hade alla KARLAR varit ute o högljutt demostrerat . Vi i Sverige håller tyst och går med på allt jäkla tok som Politikerna håller på med de stjäl ju från Pensionärer och övriga sparare m.m

 
Ingen bild

Janne

19 maj 2016 20:19

Är det för att klara av invandringen tar dom inte tillräckligt av våra pensioner fast dom inte har jobbat ihop ett enda öre.

 
Ingen bild

Janne

19 maj 2016 20:22

Börja jobba svart dom verkar ju ha pengar så dom behöver inga skatte intekter.

 
Ingen bild

Martin

19 maj 2016 22:37

Kan folk släppa det här med nyval kommentarerna. Ni kan inte få till ett nyval utan det är endast löven som kan utlysa ett sådant, och ingen seriös politiker vill ha ett sådant. En politisk kris som det skulle innebära skulle föra med sig massa skit som Sverige, som ökade räntekostnader och misstro mot landet. Se till att vinna valen istället om er politik nu är så himla bra.

 
Ingen bild

Nils J

20 maj 2016 09:19

Jag skäms när jag från Norge läser vad sandlådepolitikerna håller på med i Sverige. Här får jag, varje dag, frågor om vad svenskarna håller på med, svikna vallöften, ghetton i förorterna, okontrollerad invandring, regering utan kontroll, förfallen skola, polismyndighet i fritt fall osv, osv
Fruktansvärt att läsa om detta från grannlandet men glad över att ha flyttat

Nils J

 
Ingen bild

KB

5 juni 2016 22:54

Omyndigförklara hela bunten !! Och skicka dom till "Arga snickaren" sedan till LYXFÄLLAN !!

 
Ingen bild

Johannes

16 juni 2016 20:24

Synd att det var hela 87% av de röstberättigade som ville ha detta elände...

 
Ingen bild

Jid

25 oktober 2016 21:47

Det här går åt skogen !! Folk måste vakna , vi måste göra något !

 
Ingen bild

Peter

26 oktober 2016 10:31

Jävla svin o landsförrädare är dom

 
Ingen bild

Per Larsson

26 oktober 2016 18:32

Nu får det för fan räcka !
Läs och dela !
Inte så jä…la konstigt jag har politiker förakt !
Har en uppfattning om vad de ska ha pengarna de kommer kommer att konfiskera från oss skattebetalare!

 
Ingen bild

Tony

27 oktober 2016 06:31

Nyval å nyval. Vem kan man lita på ?!

 
Ingen bild

Eva

27 oktober 2016 11:01

Händer detta en gång till så lovar jag att det blir kaos i landet. Min känsla att socialdemokraterna har helt spårat ur, växer. I hela mitt vuxna liv har jag liksom mina föräldrar alltid varit socialdemokrater, men nästa val avstår jag.
Bort med alla olika politiska åsikter o svammel o sätt in folk som har sunt förnuft o som kan leda landet utan prestige o konkurrens mellan "block", som helt enkelt inte borde finnas.

 
Ingen bild

Hawaii

28 oktober 2016 15:23

Ni kan klaga och hata hur mycket ni vill folk,men ni kan anda inte gora en piss,de gor anda vad de vill mer,sa spara eran krafter,vill ni verkligen gora nat,kravs handling och inte snack.ACTION

 
Ingen bild

Andreas

28 oktober 2016 17:58

Avgår inte våra ledande politiker snart så får vi nog läsa i tidningarna och se på TV hur de dödats på något sätt. De tror tydligen att att alla människor i det här landet tar vad som helst. Både svenskfödda och utlandsfödda behandlas riktigt dåligt på många olika sätt av våra så kallade ledare.

 
Ingen bild

tj

28 oktober 2016 20:15

Sorry english. It will only get worse in Sweden, I'm afraid. Nothing will change until the swedes put their feet down and that may include a country wide upraising. The feministic government, taking orders from UN/US and EU, has to go first or Sweden is bound to loose what little sovereignty it has left or become totally enslaved in the Globalists agenda (and lies). Taking about it is not going to change anything.

 
Ingen bild

Hans

29 oktober 2016 16:09

Hoppas SD blir största partiet nästa val. Det finns så mycket att skriva om detta. Kan bara hålla med alla kommentarer som skrivits.

 
Ingen bild

Patrick

7 november 2016 01:15

Detta från 2015, snart ett år sedan, någon som hört hur det gått med detta vansings förslag att ta 400 miljarder

 
Ingen bild

Anna

9 november 2016 06:57

Nu får det vara nog. Upp till kamp bröder o systrar.

 
Ingen bild

Väl informerad

12 april 2017 18:11

Att de säljer ap fonder är skitbra. Hälften om inte mer är ändå intjänade genom skumma insider afärer genom obligationer påhittade affärer och ränteomkastningar som växte på bekostnad av alla er idioter som arbetat och betalat skatt på pengar och samtidigt sparat i era pensioner som har ap fond som moderfond. Att det säljscär bara rätt för de pengar kommer medelsvensson ändå inte se röken av för majoritet av pengar skulle gått till arvode, pensioner och bonusar till de förvaltare och aktieägare som skiter på de slantar som nu istället går till att skapa jobb bostäder m.mm

 
Ingen bild

Elektriker

27 maj 2018 15:12

Har förståt att 258 miljarder ej var stöld. Utan atp pengar som vi som blev utsparkade hade tjänat in. Nu när man närmat sig ålder och tänker 10-15 år kvar. Börjar det gå upp för en vilket svek S har gjort mot arbetaren. Värsta sveket är mot kvinnan.

Och sen undrar dom varför 40-50% blir ca 20-25%

Om jag någon gång ska rösta på dem måste de skaffa en ledare med karisma och offentligt be om ursäkt till sina väljare!

 
Ingen bild

stig lindström

20 augusti 2018 13:27

varför tog sossarn våra ATP fonder 691 miljarder skamligt betala tillbaks

 
Ingen bild

Mia K

18 november 2018 14:37

Det kostar för Sverige att vara på topp i världen....Det är inte Löfvén, Bildt, Lööf som blir fattigpensionärer....

Anders Leander

19 november 2018 03:46

Det är riktigt Mia! Hur folk kan rösta på dessa knallkorkar är för mig en gåta. Folk är lika dumma vid varje val! Det är sorgligt.

 
Ingen bild

Puttepigg

20 november 2018 00:14

Bojkotta alla pensionssparfonder och sätt heller in pengarna på vanligt bankkonto eller något annat konto där inte politikerna ska få en chans att snylta åt sig folks intjänade pensionspengar

Anders Leander

20 november 2018 14:55

Varför inte investera i guld, guld står sig alltid!

 
Ingen bild

Stigan

26 maj 2019 19:28

Ja man undrar hur man ska klara sig i framtiden nybliven pensionär och får 8700 per månad blir det sämre vet jag inte hur man ska klara sig

Anders Leander

27 maj 2019 18:20

Ja du Stigan, vi är många som undrar detta!! Det finns dom som har ändå mindre än dig och det är långt under EUs normer. Det ska fan bli gammal i Sverige eller sjuk!

 
Ingen bild

EU Nej Tack

30 maj 2019 08:02

Jag tycker detta är toppen. Politiker i Sverige är Masochister och självplågare. Till detta kan man även räkna dödslängtans och självmordsbenägenhet.

När folket fått nog, kommer gravplatserna att inte räcka till. För kremering är ju miljöfarligt!

 
Ingen bild

Anders Lundin

Måndag 10 feb 07:55

Har ni någon gång hört en narrcisist säga att jag nog hade fel?

Anders Leander

Måndag 10 feb 11:19

Aldrig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - Lördag 5 sept 14:36

Det är väldigt tyst nu ifrån alla dessa så kallade goda kändisar. Var är alla kändisupprop och namnlistor mot gängvåldet, att barn skjuts på våra gator, våldtäkterna, alla skol och kyrkbränderna? Var tog kändisarna vägen? Är de rädda för att g...

Av Anders Leander - Torsdag 21 maj 22:30

Senaste Uppdatering Maj 21, 20181. Carl BildtCarl Bildt is the Swedish diplomat, politician and served as the Prime Minister of Sweden from 1991 to 1994. He is politically affiliated with the Moderate Party and also served as the minister of foreign ...

Av Anders Leander - Tisdag 24 mars 00:30

För att stoppa coronavirusets spridning i sjukhus och andra byggnader så importerar Kina nu maskiner som sprejar ut kolloidalt silver och väteperoxid och som på mycket kort tid kan döda samtliga patogener i en lokal.           Ett fö...

Av Anders Leander - Fredag 14 feb 11:55


Alternativ för Sverige synliggör EU-avgiften genom kostnadstickare Idag lanserar Alternativ för Sverige sidan vadkostar.eu som synliggör Sveriges EU-avgift i realtid. Genom att att sprida kunskap till allmänheten om medlemskapets svindlande kost...

Av Anders Leander - Lördag 1 feb 15:00

Nya experimentet: Elever får fluor i mjölken vilket kan göra oss slöare, ge oss långsammare hjärna, bidra till demens och att fluor är ett starkt enzymgift - Vad i helvete håller dom på med??? Varför vill dom förgifta våra barn?????? VAKNA SVENSKA...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

54 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Blogkeen
Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Bloglovin'

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Vesselfinder

Blandad Rock´n Roll


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se