Anders Leander i MÖNSTERÅS

Alla inlägg den 11 april 2014

Av Anders Leander - 11 april 2014 16:15

ÄNTLIGEN Den lilla livsmedelsaffären Tempo i Härnösand har valt att bojkotta allt kött från Danmark och Tyskland, ”Det är för jävligt med det utländska djurplågeriet”, säger Stig Wedin som driver Tempo. Ett beslut som redan efter ett dygn gillas av över 25 000 på Facebook.

 

2014 04 11 16 38 55 tempo harnosand Tempo Härnösand bojkottar halalkött   fått 25 000 Gilla på Facebook

 

I Härnösand råder det priskrig mellan livsmedelsjättarna Ica, Coop och Willys. Trots den stenhårda konkurrensen väljer Tempo att bara köpa in svenskt kött från sina leverantörer. Bakgrunden till beslutet är ett tv-program om djurhållningen i Danmark.

 

Inte bara halalförbud


Stig och hans anställda fattade avsky när det visade sig att grisarna fick antibiotika som i sin tur kan orsak resistens hos människor.


Vi vill värna om de svenska djuren, säger Stig Wedins dotter Linnea som är ansvarig för charkavdelningen.

Beslutet att bara köpa in svenskt kött togs i december. Och hittills verkar det som att kunderna gillar det. Information om beslutet finns uppsatt i butiken. En kund tog ett foto och lade ut det på Facebook. Det spreds som en löpeld när Cecilia Kulneff i Ulricehamn delade det. Efter ett dygn hade bilden 22 854 likes och 5 097 delningar och 462 kommentarer.

Äntligen någon som vaknar upp och vägrar sälja halal samt skräpkött späckat med tillsatser som antibiotika, tillväxthormoner som framkallar äggstockscancer osv ( finns info på WHO, Europeiskas läkemedelsverket samt Mikael Courat-EU kommissionen).


Garanterat religionsfritt
eXponerat kollade upp huruvida köttet var halalslaktat och fått svar från affären såväl som från ansvarig på ”gröna gårdar” där de köper köttet ifrån och de svarar unisont att köttet INTE är halalslaktat då det skall vara fritt från religionspåverkan!

Det skall givetvis vara fritt från att vi icke muslimer skall bekosta de shariastyrda halalcertifieringsföretagen vars avgifter går rakt in i en shariakomiteé. Det finns mycket på Youtube som beskriver att detta är en miljardindustri så tillsammans måste vi strypa detta bekostande av halalslaktade produkter


Likaså kosher, då det också är certifierat men det är ju iofs förbjudet att slaktas så i Sverige då det är helt obedövat – detta importeras av bl.a Axfood.

Här är några kommenterar på Facebook:

  • ”Oerhört starkt av denna butik”.
  • ”Bra gjort! Helt rätt! Själv så köper jag bara svenskt kött ”.

Men det finns också kritiska inlägg med att det är en myt att Sverige har så mycket bättre djurhållning än andra länder. Det köper inte Stig Wedin.

– I Sverige förekommer inte antibiotika i köttet. Köper vi lokalt kött håller vi också det svenska landskapet öppet, säger Stig Wedin.

Han försöker nu nischa andra varor, bland annat satsar han på ekologisk mjölk från Norrmejerier. Även Tempo i Avesta Skogsbo har sedan länge bara haft lokalproducerat kött

Detta låter bra, hoppas fler affärer följer efter! Ju fler som vaknar och sätter tryck på affärerna desto sundare och hälsosammare mat samt mat fri från religion som vi inte skall bekosta, (lagen om religionsfrihet att stödja oss på här såväl som skollagen med en icke konfessionell skola).


Hatten av för Stig.

 

 

Källa & Länk:  Exponerat

 

Av Anders Leander - 11 april 2014 07:00

Bästa läsare!


Jag har skickat följande brev till Svenska Röda korset:          


 


Hejsan!


Jag har tagit del av nyhetsflödet under de sista dagarna för att bilda mig en uppfattning om vad som skett i samband med att privatperson i Falun spelat in en av era volontärer i smyg medan han ställt provokativa frågor avseende volontärens uppfattning om var biståndssatsningar gör mest nytta, och interfererar minst i det svenska samhället. Volontärens uttalande beskrivs i bl.a Aftonbladet som ”rasistiska”.


Som f.d förtroendevald i Svenska Röda korset och intresserad av yttrandefrihetsfrågor är jag mycket nyfiken på hur organisationen agerat, och på vilken grund.


I Göteborgsposten har Röda korsets ordförande Eva von Oelreich sagt förljande:


- Det som kvinnan uttrycker i det inspelade samtalet är inte förenligt med Röda Korsets värderingar. Medlemmar och frivilliga inom Röda Korset ställer sig självklart bakom organisationens grundprinciper och värdegrund. Den som inte delar våra värderingar ber vi att avsluta sitt engagemang.


Jag har lyssnat på inspelningen. När ordföranden för Röda korset kommer till slutsatsen att volontären uttryckt sig som inte är förenligt med Röda korsets värderingar skulle jag vilja veta vad ordföranden syftar på. Enligt stadgarna kan en medlem uteslutas ”genom sitt handlande i Svenska Röda Korsets verksamhet bryter mot stadgarnas ändamålsparagraf eller i övrigt agerar i strid med Röda Korsets grundprinciper.” Jag försöker hitta en grund för uteslutning (eller en order om att be volontären att upphöra med sitt engagemang) utifrån Röda korsets grundprinciper, men jag hittar inte vilken princip som volontären brutit mot.


Jag har även tittat på Röda korsets ändamålspraragraf, och kan inte se att volontärens uttalande skulle innebära ökat mänskligt lidande, att uttalandet innebär hot mot liv och hälsa, eller att någons människovärde kränkts. Jag kan inte heller se att påståendet om att bistånd i de nödställdas ursprungsländer eller i samma region skulle innebära att man motarbetar ömsesidig förståelse och vänskap i syfte att verka för varaktigt samarbete och varaktig fred mellan alla folk.


Med andra ord, det finns en otydlighet i Röda korsets kommunikation, där organisationen inte i klartext anger vad volontärens brott står i. Jag tror att saken kan vara mycket intressant för andra medlemmar och funktionärer i Röda korset. De ställer sig nog nu frågan: Vad får jag säga, och vad får jag inte säga? Och allmänheten undrar också vad Svenska Röda korset anser om att bistånd gör mest nytta; genom att använda pengarna på biståndsarbete till få mottagare i Sverige eller till många mottagare i utlandet.


Jag är också intresserad av hur Svenska röda korset omhändertagit och vilket personligt stöd man gett volontären som hängts ut i medier som främlingsfientlig, rasist och ”exkluderande” bara för att hon gett uttryck för något som hon anser är logiskt? Vilket ansvar tar ni för era frivilliga gratisarbetare?



Med vänlig hälsning
Peter Harold
F.d kretsordförande.

 

 

Källa & Länk:    peterharold.wordpress.com

 

 

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

69 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29
30
<<< April 2014 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Nej till NATO

    


Ovido - Quiz & Flashcards