Direktlänk till inlägg 11 april 2014
ÄNTLIGEN Den lilla livsmedelsaffären Tempo i Härnösand har valt att bojkotta allt kött från Danmark och Tyskland, ”Det är för jävligt med det utländska djurplågeriet”, säger Stig Wedin som driver Tempo. Ett beslut som redan efter ett dygn gillas av över 25 000 på Facebook.
I Härnösand råder det priskrig mellan livsmedelsjättarna Ica, Coop och Willys. Trots den stenhårda konkurrensen väljer Tempo att bara köpa in svenskt kött från sina leverantörer. Bakgrunden till beslutet är ett tv-program om djurhållningen i Danmark.
Inte bara halalförbud
Stig och hans anställda fattade avsky när det visade sig att grisarna fick antibiotika som i sin tur kan orsak resistens hos människor.
Vi vill värna om de svenska djuren, säger Stig Wedins dotter Linnea som är ansvarig för charkavdelningen.
Beslutet att bara köpa in svenskt kött togs i december. Och hittills verkar det som att kunderna gillar det. Information om beslutet finns uppsatt i butiken. En kund tog ett foto och lade ut det på Facebook. Det spreds som en löpeld när Cecilia Kulneff i Ulricehamn delade det. Efter ett dygn hade bilden 22 854 likes och 5 097 delningar och 462 kommentarer.
Äntligen någon som vaknar upp och vägrar sälja halal samt skräpkött späckat med tillsatser som antibiotika, tillväxthormoner som framkallar äggstockscancer osv ( finns info på WHO, Europeiskas läkemedelsverket samt Mikael Courat-EU kommissionen).
Garanterat religionsfritt
eXponerat kollade upp huruvida köttet var halalslaktat och fått svar från affären såväl som från ansvarig på ”gröna gårdar” där de köper köttet ifrån och de svarar unisont att köttet INTE är halalslaktat då det skall vara fritt från religionspåverkan!
Det skall givetvis vara fritt från att vi icke muslimer skall bekosta de shariastyrda halalcertifieringsföretagen vars avgifter går rakt in i en shariakomiteé. Det finns mycket på Youtube som beskriver att detta är en miljardindustri så tillsammans måste vi strypa detta bekostande av halalslaktade produkter
Likaså kosher, då det också är certifierat men det är ju iofs förbjudet att slaktas så i Sverige då det är helt obedövat – detta importeras av bl.a Axfood.
Här är några kommenterar på Facebook:
Men det finns också kritiska inlägg med att det är en myt att Sverige har så mycket bättre djurhållning än andra länder. Det köper inte Stig Wedin.
– I Sverige förekommer inte antibiotika i köttet. Köper vi lokalt kött håller vi också det svenska landskapet öppet, säger Stig Wedin.
Han försöker nu nischa andra varor, bland annat satsar han på ekologisk mjölk från Norrmejerier. Även Tempo i Avesta Skogsbo har sedan länge bara haft lokalproducerat kött
Detta låter bra, hoppas fler affärer följer efter! Ju fler som vaknar och sätter tryck på affärerna desto sundare och hälsosammare mat samt mat fri från religion som vi inte skall bekosta, (lagen om religionsfrihet att stödja oss på här såväl som skollagen med en icke konfessionell skola).
Hatten av för Stig.
Källa & Länk: Exponerat
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | |||
14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
|||
28 | 29 | 30 |
|||||||
|
Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!
Swisha till: 0730708892