Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 11 april 2014

Tempo Härnösand bojkottar halalkött – fått 25 000 ”Gilla” på Facebook

Av Anders Leander - 11 april 2014 16:15

ÄNTLIGEN Den lilla livsmedelsaffären Tempo i Härnösand har valt att bojkotta allt kött från Danmark och Tyskland, ”Det är för jävligt med det utländska djurplågeriet”, säger Stig Wedin som driver Tempo. Ett beslut som redan efter ett dygn gillas av över 25 000 på Facebook.

 

2014 04 11 16 38 55 tempo harnosand Tempo Härnösand bojkottar halalkött   fått 25 000 Gilla på Facebook

 

I Härnösand råder det priskrig mellan livsmedelsjättarna Ica, Coop och Willys. Trots den stenhårda konkurrensen väljer Tempo att bara köpa in svenskt kött från sina leverantörer. Bakgrunden till beslutet är ett tv-program om djurhållningen i Danmark.

 

Inte bara halalförbud


Stig och hans anställda fattade avsky när det visade sig att grisarna fick antibiotika som i sin tur kan orsak resistens hos människor.


Vi vill värna om de svenska djuren, säger Stig Wedins dotter Linnea som är ansvarig för charkavdelningen.

Beslutet att bara köpa in svenskt kött togs i december. Och hittills verkar det som att kunderna gillar det. Information om beslutet finns uppsatt i butiken. En kund tog ett foto och lade ut det på Facebook. Det spreds som en löpeld när Cecilia Kulneff i Ulricehamn delade det. Efter ett dygn hade bilden 22 854 likes och 5 097 delningar och 462 kommentarer.

Äntligen någon som vaknar upp och vägrar sälja halal samt skräpkött späckat med tillsatser som antibiotika, tillväxthormoner som framkallar äggstockscancer osv ( finns info på WHO, Europeiskas läkemedelsverket samt Mikael Courat-EU kommissionen).


Garanterat religionsfritt
eXponerat kollade upp huruvida köttet var halalslaktat och fått svar från affären såväl som från ansvarig på ”gröna gårdar” där de köper köttet ifrån och de svarar unisont att köttet INTE är halalslaktat då det skall vara fritt från religionspåverkan!

Det skall givetvis vara fritt från att vi icke muslimer skall bekosta de shariastyrda halalcertifieringsföretagen vars avgifter går rakt in i en shariakomiteé. Det finns mycket på Youtube som beskriver att detta är en miljardindustri så tillsammans måste vi strypa detta bekostande av halalslaktade produkter


Likaså kosher, då det också är certifierat men det är ju iofs förbjudet att slaktas så i Sverige då det är helt obedövat – detta importeras av bl.a Axfood.

Här är några kommenterar på Facebook:

  • ”Oerhört starkt av denna butik”.
  • ”Bra gjort! Helt rätt! Själv så köper jag bara svenskt kött ”.

Men det finns också kritiska inlägg med att det är en myt att Sverige har så mycket bättre djurhållning än andra länder. Det köper inte Stig Wedin.

– I Sverige förekommer inte antibiotika i köttet. Köper vi lokalt kött håller vi också det svenska landskapet öppet, säger Stig Wedin.

Han försöker nu nischa andra varor, bland annat satsar han på ekologisk mjölk från Norrmejerier. Även Tempo i Avesta Skogsbo har sedan länge bara haft lokalproducerat kött

Detta låter bra, hoppas fler affärer följer efter! Ju fler som vaknar och sätter tryck på affärerna desto sundare och hälsosammare mat samt mat fri från religion som vi inte skall bekosta, (lagen om religionsfrihet att stödja oss på här såväl som skollagen med en icke konfessionell skola).


Hatten av för Stig.

 

 

Källa & Länk:  Exponerat

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 20:24


Är Europas folk på väg att revoltera mot EU-kolossen?   EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen hotade med hårda åtgärder mot Italien långt innan valdagen, baserat på opinionsundersökningar vars prognoser inte föll henne i smaken. Bry...

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 19:30

Majoriteten av britterna vill att Liz Truss avgår – omröstning Över en tredjedel av de tillfrågade moderaterna vill också att statsministern slutar.         Mer än hälften av britterna vill att premiärminister Liz Truss avgår, visa...

Av Anders Leander - 1 oktober 2022 18:00

  Attacken riktade sig mot bilar som försökte ta sig in i en ryskkontrollerad del av Zaporozhyeregionen, enligt den lokala administrationen.   Minst 24 människor dödades och 36 skadades när ukrainska styrkor slog till mot en flyktingkonvoj på f...

Av Anders Leander - 28 april 2022 19:30


Konflikten eskalerar nu på bägge sidor. Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov varnar för ett tredje världskrig.           Det är ”helt legitimt” för Ukraina att identifiera mål i Ryssland att attackera. Det säger Storbr...

Av Anders Leander - 22 april 2022 16:30


Ryssland hotar att använda kärnvapen mot Sverige och Finland om de går med i NATO.   Ryssland varnar för att Finland och Sverige går med i Nato det skulle innebära nya utplaceringar av kärnvapen till Östersjöområdet.   Varningen kom i ett ...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

69 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29
30
<<< April 2014 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Nej till NATO

    


Ovido - Quiz & Flashcards