Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 17 juli 2018

Socialdemokratern & Sanningen

Av Anders Leander - 17 juli 2018 21:03




SOCIALDEMOKRATERNA & SANNINGEN


Del 4 ? Tvångssteriliseringarna.

Om vi tittar på Stefan Löfvens bakgrund så är den långt ifrån otadlig ur demokratisk synpunkt. Stefan gick med i Socialdemokraterna 1970. Då höll fortfarande socialdemokraterna på att tvångssterilisera den svenska befolkningen.
De som steriliserades var så kallade ?imbecilla, undermåliga individer, ?idioter?, fallandesjuka (epileptiker), tattare, sinnesslöa, personer med lösaktigt sexualliv, homosexuella?, många andra t.ex samer, romer och andra minoritetsgrupper som inte ansågs tillräckligt ?svenska? för att skydda den svenska folkstammen och folkhemmet från degeneration. Man steriliserade människor av rashygieniska skäl, av folkhälsoskäl, för att kontrollera asociala och av ekonomiska skäl.

Löfven gick med i socialdemokraterna under tiden som tvångssterilisering var i bruk, detta är bland annat hans och socialdemokraternas rötter:

Under 42 år och åtta socialdemokratiskt ledda regeringar mellan 1934 fram till det borgerliga maktskiftet 1976 så tvångssteriliserade man över 63 000 människor på Statens institut för rasbiologi i Uppsala under Socialdemokraternas regi! Institutet grundades 1922 och var världens första, vilket senare nazisterna i Tyskland hade nytta av. Nazityskland är idag de enda som tvångssteriliserat fler människor än socialdemokraterna!!!

Det Rasbiologiska institutet hade också en vedervärdig syn på människor som inte hörde till den germanska rasen på grund av utseende eller härkomst. Varför tar Stefan Löfven inte upp att han var verksam inom partiet med den ideologin? Hur behandlade svenska staten samer och romer? De nedvärderades och fick kläda av sig nakna, gamla som unga och bli fotograferade som några utställningsföremål. Det är vad rasbiologiska institutet sysslade med och som de hade socialdemokratiska regeringarnas stöd för under i första hand 1900 talet.

De statsministrar som såg till att driva på steriliseringarna under alla dessa år var främst socialdemokraterna Per Albin Hansson (12 år) och Tage Erlander (22 år). Men även Olof Palme såg till att driva institutet och steriliseringarna under sina första sju år som statsminister mellan 1969-1976. Riksdagen antog en steriliseringslag som fanns i Sverige i drygt 40 år, 1934-1976. Med stöd av den lagen steriliserades 63 000 personer, varav ungefär hälften av ingreppen uppskattas ha skett mot personens vilja.
Ingreppen drabbade fattiga människor och personer i utsatt social ställning. Majoriteten av dem som steriliserades var kvinnor. Personer som ansågs ha någon psykisk funktionsnedsättning var särskilt utsatta. Socialdemokraterna ville ha ett samhälle med ?duglig avkomma?.

Steriliseringspolitiken genomfördes samtidigt som regeringen tog fram flera andra reformer. Under 1930- och 1940-talen påbörjades bygget av den svenska välfärden. Samtidigt diskuterades det också bland ledande politiker och i media vilka människor som välfärdssamhället behövde och vilka grupper som ansågs ha en negativ inverkan på samhället och dess utveckling. Det samhället ansåg vara ?den goda rasen? skulle hållas så fri som möjligt från blandning med ?den dåliga rasen?.

I den politiska debatten hävdades att 1934 års steriliseringslag var otillräcklig. Därför skärptes lagen 1941. Dåvarande justitieministern presenterade regeringens förslag om förändringen av steriliseringslagen i riksdagen med följande motivering:

?Ett betydelsefullt steg framåt i riktning av att sanera den svenska folkstammen, att befria den från fortplantning av arvsanlag, som leda till att i framtida generationer det förekommer individer, som icke äro önskvärda medlemmar av ett sunt och friskt folk.?

Lagen nämnde inte något om tvång. Många steriliseringar kom ändå att genomföras genom att personer tvingades, hotades eller övertalades. Det hände att hot framfördes om att man inte skulle bli utskriven från uppfostringsanstalt, att ens barn annars skulle bli omhändertagna eller att mödrahjälp inte skulle erbjudas förrän man hade gått med på sterilisering.

Den nya steriliseringslagen ledde till en avsevärd ökning av tvångssteriliseringar. De flesta genomfördes under -50 och 60-talet. Än i dag är det inte helt klarlagt hur många av de drabbade som var samer och romer, de som steriliserades registrerades ofta inte med etnisk tillhörighet. I arkiven görs emellertid hänvisningar till ?tattare? . Det tyder på att samer och de romska grupperna i Sverige, resandefolket, blev särskilt utsatt för tvångssterilisering.

Först när borgarna tog makten från socialdemokraterna 1976 kunde tvångssteriliseringsprogrammet avbrytas. Statsministern och socialdemokraten Stefan Löfven brukar ofta lögnaktigt påstå att andra partier haft en unken historia så ska man komma ihåg att Stefan Löfven själv gick med i ett parti som alltså fortfarande tvångssteriliserade människor och studerade rasbiologi?

Tidigare artiklar om SOCIALDEMOKRATERNA & SANNINGEN på ?Min Åsikt?:

Del 1 : Etnisk rensning av samer.
Del 2 : De socialdemokratiska koncentrationslägren
Del 3 : Rasbiologiska institutet SIFR
Del 4 : Tvångssteriliseringarna
Del 5 : Baltutlämningarna

Tack för Du delar och följer ?Min Åsikt?. Kom gärna med tips och idéer om socialisternas mörka historia som vi bör berätta!

Gina S

 

 





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 20:24


Är Europas folk på väg att revoltera mot EU-kolossen?   EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen hotade med hårda åtgärder mot Italien långt innan valdagen, baserat på opinionsundersökningar vars prognoser inte föll henne i smaken. Bry...

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 19:30

Majoriteten av britterna vill att Liz Truss avgår – omröstning Över en tredjedel av de tillfrågade moderaterna vill också att statsministern slutar.         Mer än hälften av britterna vill att premiärminister Liz Truss avgår, visa...

Av Anders Leander - 1 oktober 2022 18:00

  Attacken riktade sig mot bilar som försökte ta sig in i en ryskkontrollerad del av Zaporozhyeregionen, enligt den lokala administrationen.   Minst 24 människor dödades och 36 skadades när ukrainska styrkor slog till mot en flyktingkonvoj på f...

Av Anders Leander - 28 april 2022 19:30


Konflikten eskalerar nu på bägge sidor. Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov varnar för ett tredje världskrig.           Det är ”helt legitimt” för Ukraina att identifiera mål i Ryssland att attackera. Det säger Storbr...

Av Anders Leander - 22 april 2022 16:30


Ryssland hotar att använda kärnvapen mot Sverige och Finland om de går med i NATO.   Ryssland varnar för att Finland och Sverige går med i Nato det skulle innebära nya utplaceringar av kärnvapen till Östersjöområdet.   Varningen kom i ett ...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

69 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Nej till NATO

    


Ovido - Quiz & Flashcards