Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 18 september 2016

Ny läcka: Colin Powell's email avslöjar vem som har "200 kärnvapen pekade på Iran"

Av Anders Leander - 18 september 2016 09:45



Spänningarna stiger efter helt nya läckta e-postmeddelanden från Colin Powell visar att vår värld är närmare kärnvapenkrig än vi tror.

 


   



"Israel har" 200 kärnvapen alla pekade på Iran ", säger USA: s förre utrikesminister Colin Powell i läckt privat e-post som har Washington på kanten. Detaljen är den senaste uppenbarelsen att ta sig ur en cache av läckt kommunikation.

 

USA: s förre utrikesminister visar informationen i ett e-postmeddelande som han skickade till en kollega förra året.

 

Israel har som policy och har aldrig talat öppet om vilken typ eller storlek av sina vapen.

 

 

 

Jeffrey Leeds

 

E-postmeddelandet skickades till affärspartner och demokratiska givare Jeffrey Leeds om israeliska PM Netanyahus tal till kongressen.

 

"I en privat e-post utbyte förra året läcktes den här veckan av en hackare, han diskuterade tidigare med utrikesminister Colin Powell Israels kärnvapenkapacitet med en vän, som säger att landet har 200 stridsspetsar.


Även Israel tros ha utvecklat kärnvapen sedan decennier, de har aldrig förklarat sig vara en kärnvapenstat . Förekomsten av dess vapenprogram anses vara sekretessbelagd information från både den israeliska och amerikanska regeringen.


Powell är inte den första på toppnivå amerikanska regeringstjänsteman att offentligt diskutera Israels kärnvapen. Tidigare president Jimmy Carter har sagt i intervjuer och tal att Israel har mellan 150 och 300 stridsspetsar.

 

Men frågan är inte tänkt att diskuteras öppet av dem som arbetar för den amerikanska regeringen och att hålla aktiva säkerhetsprövningar . Även medlemmar av kongressen rutinmässigt förmanades att inte ens nämna att det finns en israelisk kärnvapenarsenal, sade Avner Cohen, professor vid James Center för Nonproliferation studier vid Middlebury Institute of International Studies vid Monterey.

 
"Det är anmärkningsvärt att någon som Colin Powell har skrivit så mycket om Israels kärnvapenprogram . "Uppenbarligen var han invigd i denna fråga. Men USA: s regering har haft som en policy i sin politik att aldrig säga det. "
 
Cohen sade att amerikanska underrättelser om Israels kärnvapenprogram bär "toppnivå" klassificering. Som en indikation på ämnets känslighet, pekade han på det senaste fallet James Doyle, statsvetare vid Los Alamos National Laboratory i New Mexico, som förlorade sitt jobb efter att ha publicerat en vetenskaplig uppsats 2013 som inkluderade Israel på en lista över länder som antingen " besitter kärnvapen eller i allians med kärnvapenmakter . "
 
Powells läckta e-post, som var bland tusentals av hans meddelanden som skickats tidigare i veckan till webbplatsen DCLeaks.com ger foder för försvarare av Hillary Clintons användning av en privat e-postserver när hon tjänstgjorde som utrikesminister från 2009 till 2013. demokratiska president förvaltaren har infört vissnande kritik från republikanerna för att utbyta e-post med sina medhjälpare som innehöll känslig (C) myndighetsinformation . "
 
Kära medborgare, vi lever i spännande tider. Var medvetna om vad som händer. Vi behöver en stark ledare i USA en som Donald Trump för att leda världen ur den här röran!
 
 
 
 
Källa:     ilovemyfredom 
 
  
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 20:24


Är Europas folk på väg att revoltera mot EU-kolossen?   EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen hotade med hårda åtgärder mot Italien långt innan valdagen, baserat på opinionsundersökningar vars prognoser inte föll henne i smaken. Bry...

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 19:30

Majoriteten av britterna vill att Liz Truss avgår – omröstning Över en tredjedel av de tillfrågade moderaterna vill också att statsministern slutar.         Mer än hälften av britterna vill att premiärminister Liz Truss avgår, visa...

Av Anders Leander - 1 oktober 2022 18:00

  Attacken riktade sig mot bilar som försökte ta sig in i en ryskkontrollerad del av Zaporozhyeregionen, enligt den lokala administrationen.   Minst 24 människor dödades och 36 skadades när ukrainska styrkor slog till mot en flyktingkonvoj på f...

Av Anders Leander - 28 april 2022 19:30


Konflikten eskalerar nu på bägge sidor. Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov varnar för ett tredje världskrig.           Det är ”helt legitimt” för Ukraina att identifiera mål i Ryssland att attackera. Det säger Storbr...

Av Anders Leander - 22 april 2022 16:30


Ryssland hotar att använda kärnvapen mot Sverige och Finland om de går med i NATO.   Ryssland varnar för att Finland och Sverige går med i Nato det skulle innebära nya utplaceringar av kärnvapen till Östersjöområdet.   Varningen kom i ett ...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

69 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Nej till NATO

    


Ovido - Quiz & Flashcards