Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 27 oktober 2015

Tino Sanandaji rasar mot Lena Mellin: “Ingen tvingade dig att ljuga om invandring”

Av Anders Leander - 27 oktober 2015 08:00



Nyligen läckte en tjänsteman vid regeringskansliet interna mejl om att regeringen försöker spara pengar för att finansiera migrationen, något som ekonomen Tino Sanandaji var först med att avslöja. Nu har en hätsk diskussion startat där Sanandaji går till attack mot Aftonbladets Lena Mellin. "Där Sanandaji menar att Mellin skyddar makten från att granskas av medborgarna".

 

 

 

 


“Läckta mejl som avslöjar regeringens krisplan” “Två dagar innan Migrationsverket presenterade sin prognos om antalet asylsökande till Sverige, kom mejlet från Finansdepartementets budgetavdelning.



Ansvarige utgivare Lena Mellin skrev i en krönika med titel “Varför läcker mejlet? För att någon vill oroa”, där Mellin funderar på om det finns ett spel bakom kulisserna i all dramatik.


''Mejl från statssekreterare, eller ministrarnas närmaste medarbetare, läcker sällan eller aldrig ut. Man måste alltså fundera över varför just det här nådde utanför regeringskansliet. För att skrämmas? För att medborgarna ska vänja sig vid tanken? Eller av något annat skäl?”, frågar sig Mellin i krönikan.

 

Mailen som gick ut till samtliga statssekreterare och budgetchefer på departementet och innehöll en uppmaning om att se över samtliga möjligheter att spara pengar. I mejlet skriver avsändaren att läget med asylsökande är hanterbart 2015 – men för 2016 krävs stora utgiftsminskningar för att inte riskera att bryta igenom utgiftstaket.

 

Mejlen som har läckt och publicerats på nationalekonomen Tino Sanandajis blogg – har bekräftats vara äkta av Finansdepartementet.”

 

“Finansminister Magdalena Anderssons statssekreterare Max Elger har skickat det första mejlet. Det andra kommer från staben på finansdepartementets budgetavdelning.

 

 

 

 

 

 


Migrationsverket kom med en prognos i förra veckan där de förutser stora kostnadsökningar. Då är det naturligt att man har beredskap, enligt Max Elger.

 

Det står ”senareläggning av satsningar”, vad menas med det?

 

– Jag noterar det, men det är inte aktuellt.

 

Men det står ju så?

 

– Det är brukligt att gå ut med en bred ansats i sådana här besparingsprojekt. Sedan ska det prioriteras politiskt och där kan jag vara tydlig, det är inte aktuellt.

 

Varför är det då formulerat så?

 

– Det är budgetavdelningens normala sätt att arbeta. De vänder på alla stenar, sedan ska det ske en politisk prioritering. Senast måndag 9 november ska de olika departementen återkomma med ett svar till finansdepartementet på hur man vill spara in. De läckta mejlen har publicerats på nationalekonomen och debattören Tino Sanandajis blogg.

 

Finansdepartementet har även bekräftat att mailen är äkta.”Det finns fler mail. Ett par andra handlar om hur regeringskansliet resonerar om de borgerliga partier och budgetomröstningar.

 

Läckan inom regeringskansliet skriver: “Ett annat intressant mail kom dagen före det kom om besparingar. Det handlar om hur tjänstemännen på Fi-dep bedömer att regeringens budget kommer gå igenom i Riksdagen.

 

För mig blir det väldigt tydligt att den s.k Alliansen har en någorlunda enad retorik utåt mot sina väljare, för att hålla skenet uppe, medan de medvetet gör allt för att inte riskera att hamna i samma sits igen som tvingade fram nödlösningen DÖ.

 

Läckan som är tjänsteman på RK säger, jag har jag min lojalitet mot mitt ämbete och mot nuvarande och kommande regeringar. Ytterst således mot det svenska folket. Det smärtar mig att se det som sker nu och jag hoppas att fler rannsakar sitt samvete och delar med sig av sin information.”

 

Tino Sanandaji rasar nu: “ Du Lena Mellin skyddar makten från att granskas av medborgarna” I sanningens namn försöker du bara ursäkta din egen inkompetens, Lena. Ingen tvingade dig att satsa din trovärdighet på att ljuga om invandring”, rasar nationalekonomen och debattören Tino Sanandaji.

 

 

 

Källa:  nyheteridag   bloggtino

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 20:24


Är Europas folk på väg att revoltera mot EU-kolossen?   EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen hotade med hårda åtgärder mot Italien långt innan valdagen, baserat på opinionsundersökningar vars prognoser inte föll henne i smaken. Bry...

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 19:30

Majoriteten av britterna vill att Liz Truss avgår – omröstning Över en tredjedel av de tillfrågade moderaterna vill också att statsministern slutar.         Mer än hälften av britterna vill att premiärminister Liz Truss avgår, visa...

Av Anders Leander - 1 oktober 2022 18:00

  Attacken riktade sig mot bilar som försökte ta sig in i en ryskkontrollerad del av Zaporozhyeregionen, enligt den lokala administrationen.   Minst 24 människor dödades och 36 skadades när ukrainska styrkor slog till mot en flyktingkonvoj på f...

Av Anders Leander - 28 april 2022 19:30


Konflikten eskalerar nu på bägge sidor. Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov varnar för ett tredje världskrig.           Det är ”helt legitimt” för Ukraina att identifiera mål i Ryssland att attackera. Det säger Storbr...

Av Anders Leander - 22 april 2022 16:30


Ryssland hotar att använda kärnvapen mot Sverige och Finland om de går med i NATO.   Ryssland varnar för att Finland och Sverige går med i Nato det skulle innebära nya utplaceringar av kärnvapen till Östersjöområdet.   Varningen kom i ett ...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

69 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Nej till NATO

    


Ovido - Quiz & Flashcards