Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 11 april 2015

Svensk-Rumänsk akademiker försöker säga sanningen om tiggarna

Av Anders Leander - 11 april 2015 12:15



Såg ett mycket intressant inlägg från en äldre dam, uppväxt i Rumänien som verkade ha väldigt bra koll på det sanningsenliga vad gäller de tiggande EU-migranterna!



Jag är en knappt 70-årig pensionär som har bott och kämpat för att överleva i ert land i nästan 30 år nu. Har alltid respekterat myndigheterna, har varit laglydig, har betalat skatt även då jag inte haft arbete, är akademiker med universitetsexamen i filologi taget i Rumänien och validerat för maxpoäng, efter examen på Stockholms universitet.

Jag är också tecknare, poet, kan flera språk. Mer behöver jag inte säga nu, jag vill bara att ni ska veta att jag är vid sunda vätskor, att jag inte förvrider fakta och inte hitta på saker heller. Hjärtat brister på mig när jag ser vad som hänt med Sverige på senaste tiden, gråter för att jag är så orkeslös och varken kan eller får hjälpa människor – och ingen hjälper mig, men jag ber inte om hjälp. Allt jag vill är att bli trodd på heder och samvete och enligt alla äkta bevis och underlag jag har för stöd till min berättelse om rumänska tiggarna.





Det ni och andra stödgruppe har gjort är beundransvärt, er hjälp syftar till ”a good cause”. Men, gott folk, vad har ni gett er in på?! Det tjänar ingenting till att engagera er i fortsättningen, andra har gjort det i upprepade gånger, både i hemlandet (Rumänien) och här i Sverige med samma nollresultat.

En del av stödgrupperna blev dränerade på motivation och tyckte med rätta att de inte orkade mer.
Stödgruppen i Småland hade redan givit dem pengar för att hålla ut resten av vintern. Tiggarna kom tillbaka från Rumänien för att kräva stödgruppen på ytterligare 100.000 kronor. De låtsades vara misstrogna och misstänksamma, även olyckliga för att ge dem i stödgruppen samvetskval och pressa dem för mer och mer. De har dränerat välgörarna på motivation, de vill dränera dem alla på pengar också, på allt de äger och har, tiggarna är som en bottenlös säck, en kravmaskin.





Deras ”kultur” består just i det – att klaga och gnälla för att få plocka så mycket som möjligt av naiva människor. Läs gärna det jag berättar om rumänska romer – jag vet vad jag pratar om. Det liknar nästan en skräck historia, och när folk drabbas av skräcken, blir det ibland för sent.

Stödgrupperna har ingen anledning till självförebråelse, de agerade som alla godtrogna osjälviska människor bör. Hoppas att de och ni också kommer att bedöma situationen objektivt medan tid är och hålla garden uppe utan att ge vika för tiggarnas aberranta krav och beteende. De är riktiga blodiglar, dessa efterhängsna profitörer.





De är förrädiska, tar sig alltid till fula knep och brusar upp plötsligt, oprovocerat. Och de är mästare på att ljuga rakt upp i ansiktet på alla, lika bra som de spottar en i ansiktet och tvekar inte att begå brott, de hyser ju begär till det. Det är ett normaltillstånd hos zigenarna. Ser ni – jag använder inte ordet ‘romer’, de förtjänar inte eufemismen.

Ni kommer ju ihåg barnen i TV-reportagen om mardrömlika barnhemmen fyllda med vanställda och förståndshandikappade barn som svenska televisionen frossade i att filma i Rumänien på 1990-talet. Vems var barnen? De var zigenarbarn, övergivna av sina föräldrar i Bukarests underjordiska kanaler med en tub klister att sniffa på istället för mat. Kommunerna fick ta hand om dem i åratal så snart de hittades efter revolutionen.

Inte för länge sedan vägrade zigenarna folkbokföra sig, de vägrade skicka sina barn till skola – barnen fick endast lära sig tigga, spotta och sparka människorna på gatan, yttra grova svordomar och röka vid en mycket tidig ålder. Zigenarna livnärde sig som de ville: på stölder, rån, häleri, bedrägeri, tiggeri. Efter revolutionen, försökte man sätta pli på dem genom att erbjuda jobb till de arbetsföra och hjälp (bidrag) till gamla och sjuka, barnen började gå i skola. Ett lågt antal zigenare accepterade arbetserbjudandena.  





En del anpassade sig till det nya samhället och de nya arbetsmiljöer, de fick t o m yrkesutbildning. Sådana kan man kalla romer – de arbetar och betalar skatt som övriga rumäner gör och lever ett gott och hedersamt liv. De flesta gick dock inte att ‘tämjas’ – deras natur är starkare – de kan inte leva utan att ljuga, stjäla, råna, våldta och mörda, anfalla och misshandla förfärade människor (gamla, kvinnor och barn) som är underlägsna vad kraft och självförsvarskapacitet gäller. Det är deras ”raison d’être” och ni, svenskar, köper det, de har så lätt att manipulera er. Just sådana kallas fortfarande för zigenare i Rumänien.

I hemlandet är lagen lika för alla, men de gillade inte att bli häktade, anklagade och dömda till fängelse, så att folket skulle andas ut och inte barrikadera sig inomhus p g a rädsla för tjuvar och rånare. Efter att Rumänien fått inträde i EU, ville romerna plötsligt folkbokföra sig, skaffa ID-handlingar och resa utomlands. Och så migrerar de till väst Europa där människorna är naiva och lätt att föra bakom ljuset, där de kan begå brott ostraffat och, dessutom, få betalt för det i en plastmugg! Det finns inga anständiga tiggare bland migranterna, de är ‘fotsoldater’ i en landsomfattande maffiaorganisation.

De blev organiserade av stenhårda, erfarna och rika zigenare som ville expandera sina affärer både i Rumänien och i övriga Europa. De som står i pyramidspetsen kallas ‘bulibascha’ på deras språk, d v s ‘gudfader’, ‘baron’ eller ‘capo di tutti capi’. Ganska fort blev zigeromerna (passar ordet bättre?) jätteduktiga på att simulera vad som helst, skickliga övertygande lögnare. Tiggarna – entreprenörer? Deras mest lyckade entreprenad är att utveckla tiggeriet från en yrkeskategori till en konst, deras förfinade ‘modus operandi’ duperar folk som inte känner till deras natur eller vägrar se medaljens baksidan, som det sägs.





För drygt två timmar sen såg jag programmet Madonnafallet om prostitutionshärva i Göteborg. Polisen har avlyssnat och filmat två hallikar som väntade på Landvetterflygplatsen på ‘nytt bagage’ från Rumänien, d v s två tjejer som skulle jobba för dem. Alla fyra pratade rumänska och även om man inte nämnde och killarnas ansikten var suddiga kunde jag se att de var zigenare – hallikar – deras sätt att prata indikerade samma sak. Konstigt nog, när dessa business people var förhörda av polisen – förnekade alla till brott.


Tjejerna påstod att de gör vad de gör frivilligt, att de inte är några offer. Tjejer från andra håll i Sverige var trötta och rädda – blev skickade till Rumänien där en grupp kvinnliga socialarbetare (ledda av Mariana, en äldre och erfaren socialtant) tar hand om dem på et skyddshus som är faktiskt en trevlig och modern farm med husdjur där tjejernas småbarn trivs jättebra.


Ett sorgligt fall: en ung kvinna som prostituerades i Italien behövde särskild omsorg och behandling – hon var så avdankad att hon inte orkade sköta om sina tvillingar. Dat var Mariana och övriga socialarbetarna som matade och pusslade med bebisarna. Ser du att det finns resurser för alla socialfall i Rumänien. Landet är inte som svenska politiker påstår – fattigt, med utsatta människor o s v.


Rumänien är ingen Malmö – det finns inte utanförskapsområden, inga ‘no-go zones’. Vem kan denna teori gynna – undrar jag. Det är dumt att hävda att det inte finns organiserat tiggeri, bara utsatta romer som svälter ihjäl i hemlandet och därför de behöver lindas i bomull på medborgarnas bekostnad här. Det är hård kritik, men någon måste vara medveten och agera ögonöppnare. Om det är förbjudet uppifrån att säga motsatsen till det man hör, då bryr jag mig inte. Men jag är inte någon gammal toka !





Programmet Madonnafallet sändes i en sista repris tisdagen 17 februari på SVT 24, kl.23:50 De som tittat på programmet kunde se hur socialtjänsten fungerar i Rumänien, hur offren – riktiga offer – tas om hand.

Zigeromska mafiosi håller med på att vinna mark i väst Europa; ni är så naiva, godtrogna och känsliga.

Ingen tvingar zigenarna att tigga, de är inte utsatta och utnyttjade, konflikterna mellan tiggare och ‘bossar’ (organisatörer och övervakare på ‘operationsfältet’) är sporadiska. De som gör uppror vill vinna ert förtroende för att ni ska tycka synd om dem, i hopp att kunna stanna kvar i Sverige och bli officiellt försörjda – de och sina familjer. De tänker få bidrag, bostad och tigga samtidigt, stjäla och råna också, precis som de gör i Rumänien – fast där är lagarna samma för alla medborgare, inte som här!!

Att känna sig skyddade av politikerna, av polisen (!) gör inte saken bättre. Det blir som i ett gammalt klokt svenskt ordspråk: ”Ger man djävulen ett finger, tar han hela handen”.

En sak måste också nämnas: tiggarna, enligt tradition, har en förälskelse till lägereld. De kallar sina tillfälliga ställen ”schatra” där de samlas i grupp runt lagerelden – ju större gruppen, desto högre blir lågorna. När de lämnar en schatra, är det bara skräp, bråte och avföringar kvar. Bortslösat arbete att ta bort eländet på ett ställe för det dyker upp snart på något annat ställe. I Rumänien blev det ofta allvarliga följder som: skövlat skogsområde, även brand efter zigeromernas osläckta lägereldar.

Att visa empati bortom allt förnuft är ännu skadligare – även för er – romernas välgörare. Utan att ha fått rätt information och fakta, riskerar ni att slita hälsan, tålamodet och ni hamnar i en situation då ni inte ser en vettig utgång. När ni lyckas få tiggarna på bussen för att åka hem till Rumänien eller Bulgarien, förklara för dem att om de skickas av ‘bossarna’ tillbaka till Sverige, blir de inte längre välkomna hit.


Det är upp till er att ta ett beslut och lösa problemet. Ni får tänka också på att man måste garantera tryggheten och lugnet i alla bostadsområden, särskilt på glest befolkade trakter.




Länk:   Fback




 
 
Ingen bild

Maria Erwing

14 april 2015 13:35

Hm...Konstigt att någon som själv är från Rumänien inte vet skillnad på om tiggarna är romer eller rumäner. De flesta (alla?) som sitter utanför butikerna är ju inte "zigenare" utan personer från Rumänien dvs rumäner.

Anders Leander

14 april 2015 21:40

Det kan man ju tycka att det är konstigt, men det får ju hon stå för som har gjort uttalandet.

 
Ingen bild

Inger Bouarné

9 oktober 2017 15:19

De rumäner som sitter utanför våra affärer och tigger är Zigenare. Att påstå att de inte är zigenare är ett hån mot de rumäner som inte är zigenare och vistas i vårt land, arbetar hårt och betalar skatt. Det finns även många tiggare som kommer från Bulgarien. De är också zigenare. Bland dem finns en grupp zigenare med turkiskt ursprung som är muslimer. Jag har umgåtts både med rumänska zigenare och rumäner samt bott tillsammans med dem.

 
phd thesis writing services

phd thesis writing services

10 oktober 2017 08:52

I really appreciate your post. Thanks for sharing such an useful information.
<a href="http://www.wordsdoctorate.com/">PhD Thesis Writing Services</a>

http://www.wordsdoctorate.com

 
Ingen bild

junery

19 mars 2018 16:06

very sad to see something like that still happen while we re on 2018
http://www.kinox1.com/komoedie

 
HACCP in Turkey

HACCP in Turkey

21 mars 2018 11:51

hey really good post thank you for sharing this blog really interesting such a nice information

https://www.certvalue.com/iso-27001-certification-in-delhi/

https://www.certvalue.com/ohsas-18001-certification-in-turkey/

http://https://www.certvalue.com

 
Poter

Poter

23 mars 2018 22:01

Hahahahaha i find the videos so funny guys , thank you so much for making my day !
https://123movies.one/gostream

http://https://123movies.one

 
192.168.1.1

192.168.1.1

24 maj 2018 14:50

Thank you for your work on the blog! You're doing a good job!

http://https://192-168-1-1.website

Anders Leander

25 maj 2018 01:09

Thanks!

 
Pay Me To Do Programming Assignment

Pay Me To Do Programming Assignment

8 juni 2018 06:58

Well thanks for posting such an outstanding idea. I like this blog & I like the topic and thinking of making it right.

http://https://assignmentsprogramming.xyz

Anders Leander

8 juni 2018 07:43

Thanks!

 
essay help UK

essay help UK

30 juli 2018 12:37

My friend recommended this blog and he was totally right keep up the fantastic work!

http://https://www.mhrwriter.co.uk/essay-writing-service

Anders Leander

30 juli 2018 13:21

Hi, Thanks for this words! Have a good day.

 
Patriot power greens

Patriot power greens

4 oktober 2018 07:46

Salmon, sardines, mackerel and certain other fatty fish are rich in omega-3 fatty acids, which are thought to lower the risk of heart disease and stroke. The benefits of eating fish may far outweigh the risk of harming your health from the mercury these fish contain, according to Harvard's T.H Chan School of Public Health. If you worry about the contaminants your fish dinner may contain, you can try eating lower down on the food chain. Certain fish, such as sharks, swordfish, king mackerel and tilefish, contain higher levels of mercury than smaller fish, like sardines, smelt, and anchovy.
Pomegranat

http://https://www.iorganifireviews.com/patriot-power-gre

 
Journal paper writing services

Journal paper writing services

18 januari 2019 06:21

Thank you for sharing such a informative information with us. Keep on sharing the blog like this.

http://https://www.wordsdoctorate.com/services/journal-pa

Anders Leander

18 januari 2019 09:05

Thanks to your self for reading my blog/ have a good life!

 
jane

jane

4 april 2019 19:02

nice to know these informations

http://https://seocompanyinbangalore.company

Anders Leander

4 april 2019 20:20

?

 
klackskor

klackskor

24 maj 2019 00:09

thanks my friend!

http://https://www.hoga-klackar.com

 
ISO Certification in Saudi Arabia

ISO Certification in Saudi Arabia

9 maj 2020 17:14

I really appreciate this wonderful post that you have provided for us. I assure this would be beneficial for most of the people.
http://factocert.com/iso-certification-in-saudi-arabia
http://factocert.com/iso-9001-certification-in-saudi-arabia

http://factocert.com/iso-9001-certification-in-sau

 
myob assignment help australia

myob assignment help australia

12 juni 2020 12:14

Awesome blog!! Thank for providing excellent information. Actually quite helpful data accessible here. If you are looking for assignment help then you can visit our site....
http://www.goassignmenthelp.com.au/myob-assignment-help/

http://www.goassignmenthelp.com.au

 
192.168.l.254

192.168.l.254

5 februari 2021 20:38

Je vous remercie de l'information! Je cherchais et ne pouvait pas trouver. Vous me aidé!

http://https://1921681254.info

Anders Leander

9 februari 2021 20:21

Toujours amusant quand vous pouvez aider quelqu'un, passez une bonne journée!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 20:24


Är Europas folk på väg att revoltera mot EU-kolossen?   EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen hotade med hårda åtgärder mot Italien långt innan valdagen, baserat på opinionsundersökningar vars prognoser inte föll henne i smaken. Bry...

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 19:30

Majoriteten av britterna vill att Liz Truss avgår – omröstning Över en tredjedel av de tillfrågade moderaterna vill också att statsministern slutar.         Mer än hälften av britterna vill att premiärminister Liz Truss avgår, visa...

Av Anders Leander - 1 oktober 2022 18:00

  Attacken riktade sig mot bilar som försökte ta sig in i en ryskkontrollerad del av Zaporozhyeregionen, enligt den lokala administrationen.   Minst 24 människor dödades och 36 skadades när ukrainska styrkor slog till mot en flyktingkonvoj på f...

Av Anders Leander - 28 april 2022 19:30


Konflikten eskalerar nu på bägge sidor. Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov varnar för ett tredje världskrig.           Det är ”helt legitimt” för Ukraina att identifiera mål i Ryssland att attackera. Det säger Storbr...

Av Anders Leander - 22 april 2022 16:30


Ryssland hotar att använda kärnvapen mot Sverige och Finland om de går med i NATO.   Ryssland varnar för att Finland och Sverige går med i Nato det skulle innebära nya utplaceringar av kärnvapen till Östersjöområdet.   Varningen kom i ett ...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

69 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Nej till NATO

    


Skapa flashcards