Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 5 mars 2015

Putin säger att mordet på Boris Nemtsov 'Brazen var politiskt motiverat

Av Anders Leander - 5 mars 2015 13:24Rysslands President Vladimir V. Putin sade på onsdagen att dråpet på Boris Y. Nemtsov, en Kreml kritiker, hade en politisk undertext, och han uppmanade brottsbekämpande organ för att stoppa sådana brott.


  

President Vladimir V. Putin of Russia gave a speech to senior law enforcement officers during the Ministry of Internal Affairs’ annual review in Moscow on Wednesday. Credit Alexei Druzhinin/Agence France-Presse — Getty Images"Headline-making brott, inklusive politiskt motiverade sådana, kräver vår mest seriösa uppmärksamhet," Sade Putin i ett tal till ledande polistjänstemän under inrikesministeriet årliga översyn.

"Vi måste befria Ryssland från den typ av skam och tragedi som vi just har bevittnat", tillade han. "Jag tänker på den skamlösa mordet på Boris Nemtsov mitt i centrum av Moskva."


Putin lovade i ett telegram till offrets mor, att han lovade att spåra upp de ansvariga.

Han tydde på att den ryska regeringen övergav några av de mer färgstarka teorierna om attacken, bland annat att Mr Nemtsov dödades i en privat gräl över sin flickväns abort eller att det var ett verk av utländska spionorgan.

Nemtsov blev skjuten inom synhåll från Kreml när han gick hem med sin flickvän på fredags kväll. Han är den mest framträdande och har enligt oppositions siffror dräpts enligt Putins styre.

Oppositionella skyllde snabbt Kreml för mordet om inte direkt, sedan för att skapa en atmosfär av hat genom att använda statliga televisionen att smeta ner alla kritiker som "utländska agenter".

Kreml förnekar alla roller och kallade mordet ett "provokation" särskilt avsedda att misskreditera presidenten och att stötta sina motståndare.

Nemtsov hade meddelat att han planerar att släppa en rapport snart bevisa att Rysslands militära kämpade i Ukraina, en anklagelse som Kreml upprepade gånger förnekat.

Chefen för Rysslands federala säkerhetstjänst anges på onsdagen att en utredning har identifierat flera misstänkta. Men hans anmärkning - "Det finns alltid misstänkta" - var ganska kryptiskt, och han röjde inga detaljer.

De ryska polisen har konstaterat att en Ford Sedan tillhör ett statens säkerhets styrka som sågs nära brottsplatsen i själva verket var att den använts av en anställd som extraknäckade som taxichafför.Källa:   TNYT

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - Fredag 14 feb 11:55


Alternativ för Sverige synliggör EU-avgiften genom kostnadstickare Idag lanserar Alternativ för Sverige sidan vadkostar.eu som synliggör Sveriges EU-avgift i realtid. Genom att att sprida kunskap till allmänheten om medlemskapets svindlande kost...

Av Anders Leander - Lördag 1 feb 15:00

Nya experimentet: Elever får fluor i mjölken vilket kan göra oss slöare, ge oss långsammare hjärna, bidra till demens och att fluor är ett starkt enzymgift - Vad i helvete håller dom på med??? Varför vill dom förgifta våra barn?????? VAKNA SVENSKA...

Av Anders Leander - Söndag 12 jan 19:33

Kontantfria banker förbjuds. Storbankernas satsning på "kontantfria" kontor irriterar många. Men den 1 januari blir bankerna skyldiga att erbjuda viss kontanthantering i hela landet. Den nya lagen antogs av riksdagen på torsdagen och innebär att s...

Av Anders Leander - 20 december 2019 20:00


Till hösten väntar gymnasiestudier för den unga klimataktivisten Greta Thunberg.    I onsdags kom Greta Thunberg hem till sin hemstad Stockholm.   Den unga klimataktivisten Greta hade då varit borta från sitt hem i fyra månader, deltagit i ...

Av Anders Leander - 19 december 2019 10:00

    Svenska skolans framgång i PISA visade sig bygga på manipulerad data – mer än var fjärde svensk 15-åring deltog inte i testet. Och snart därefter kom det fram att Brottsförebyggande rådet systematiskt har manipulerat kriminaldata på upp...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

52 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Blogkeen
Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Bloglovin'

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Vesselfinder

Blandad Rock´n Roll


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se