Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 28 april 2014

Ryssland tvingas till militärövningar utefter gränsen som svar på ukrainska operationer

Av Anders Leander - 28 april 2014 08:18

 

 

Ryssland har börjat med omfattande militära övningar invid Ukrainas gräns efter upptrappning av våldet i östra Ukraina.

 

 

 

Ordern att använda maktmedel mot civila har redan getts, och om denna militära maskin inte stoppas kommer mängden av skadade bara att växa,” sa Rysslands försvarsminister Sergey Shoigu under ett offentligt möte i Moskva.

 
Krigslekarna från NATO i Polen och Baltstaterna hjälper inte heller normaliseringen av situationen; Vi tvingas reagera på den här situationen.”
 
Shoigu sa att övningarna innebär marscher och placera övningar av styrkorna i de södra och västra militärdistrikten, och dessutom separata flygövningar.
 
Shoigu sa att 11 000 ukrainska soldater, 160 stridsvagnar, 230 pansarvagnar och minst 150 artilleripjäser är inblandade i operationen mot anti-Kiev aktivisterna.
 
Enheter från nationalgardet och extremisterna i Höger Sektor krigar mot den fredliga befolkningen, såväl som frivilliga Donbass ‘anti-terrorist’ enheten. Även säkerhets- och interna styrkor transporterades till Lugansk och Donetsk från andra delar av landet för att förtrycka meningsskiljaktigheterna,” sa ministern.
 
Han tillade att ukrainska sabotageenheter hade placerats nära ryska gränsen.
 
Som kontrast, sa Shoigu, att de pro-ryska självförsvarsenheterna har en numerär på cirka 2 000 och har ungefär 100 gevär att dela på, vilka mestadels har tagits från lokala polisstationer.
 
"Det är ingen jämt matchad konfrontation," tillade Shoigu.
 
Rapporter i ukrainska media menade att Rysslands styrkeuppvisning fick Ukraina att avstå från sin 'anti-terrorist' operation, på grund av fruktan för potentiell intervention. Senare på torsdagen gav den tillförordnade presidenten Aleksandr Turchinov en order att återuppta den och anklagade Moskva för "utpressning", och krävde att Ryssland skulle dra tillbaka sina trupper från gränsen.
 
Pro-ryska aktivister ockuperade flera viktiga regeringsbyggnader i östra Ukrainas städer för fjorton dagar sedan. Förra veckan gavs ordern att återta dem, och krigandet har intensifierats de senaste två dagarna, efter att Turchinov skyllde oppositionsstyrkorna för att ha initierat en kampanj av kidnappningar och mord. Ukrainska myndigheter har också upprepade gånger sagt att deras opponenter är finansierade av Moskva, med organiserade infiltratörer.
 
Det värsta krigandet på torsdagen ägde rum i Slavyansk, de det ukrainska inrikesministeriet rapporterade att man dödat åtminstone fem 'terrorister'.
 
 
 
NATO har uppskattat att Ryssland har samlat minst 40 000 trupper i närheten av gränsen till Ukraina. Moskva har inte förnekat att man har flyttat trupper till regionen, men sa att deras interna trupprörelser är deras eget privilegium.
 
 NATO började militära övningar i Polen på onsdagen, och fler schemalades att äga rum i Baltstaterna nästa vecka. Hittills har 150 amerikanska fallskärmsjägare anlänt till landet från sin stationära bas i Italien, med 450 fler som kommer.
 
Polens utrikesminister, Radoslaw Sikorski, har också bett alliansen att förlägga 10 000 trupper i hans land.
 
På onsdagen blev, USS Taylor, en fregatt, det senaste amerikanska skeppet att anlända till Svarta Havet på en roterande utplacering; NATO har skickat en separat snabb reaktionsstyrka till Baltikum. (RT)
 
*
Nu säger Putin att han inte tror att NATO kommer att anfalla Ryssland, och många internationella analytiker håller med.
 
Det verkar helt sinnessjukt att man vill skapa ett tredje världskrig över att Ryssland säger nej till Pride-festivaler på Moskvas gator, eller att man värnar sina egna militäranläggningar i Svarta Havet, för några andra argument har ju inte kulturmarxisterna i Väst mot Ryssland.
 
Men även de mest sinnessjuka drag kan ju genomföras om Väst är tillräckligt desperata, och det är de. USA är konkursmässigt och EU likaså. Då brukar den enda lösningen vara ett kapitalistiskt omfördelningskrig, precis som första och andra världskriget!
 
 
Källa & Länk:    Demokratbloggen

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - Söndag 12 jan 19:33

Kontantfria banker förbjuds. Storbankernas satsning på "kontantfria" kontor irriterar många. Men den 1 januari blir bankerna skyldiga att erbjuda viss kontanthantering i hela landet. Den nya lagen antogs av riksdagen på torsdagen och innebär att s...

Av Anders Leander - 20 december 2019 20:00


Till hösten väntar gymnasiestudier för den unga klimataktivisten Greta Thunberg.    I onsdags kom Greta Thunberg hem till sin hemstad Stockholm.   Den unga klimataktivisten Greta hade då varit borta från sitt hem i fyra månader, deltagit i ...

Av Anders Leander - 19 december 2019 10:00

    Svenska skolans framgång i PISA visade sig bygga på manipulerad data – mer än var fjärde svensk 15-åring deltog inte i testet. Och snart därefter kom det fram att Brottsförebyggande rådet systematiskt har manipulerat kriminaldata på upp...

Av Anders Leander - 19 december 2019 07:38

    BRÅ-SKANDALEN:"SVERIGE HAR BLIVIT EN KORRUPT BANANREPUBLIK" "I ett nytt videoklipp från Samnytt TV tar Kent Ekeroth upp korruptionen i Sverige som åter aktualiserats i och med rapporten om Brottsförebyggande rådet. Ekeroth påminner även om ...

Av Anders Leander - 17 december 2019 18:15

    Morgan Johansson KU-anmäls efter forskningsrapport om Brå – känner inte igen kritiken     Justitieutskottet kallar till sig chefen för Brottsförebyggande rådet efter studien där anställda vittnar om påtryckningar. Samtidigt har Sver...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

50 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29
30
<<< April 2014 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Blogkeen
Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Bloglovin'

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Vesselfinder


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se