Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 3 april 2014

Polisen fifflar med siffror – brott har ökat, inte minskat

Av Anders Leander - 3 april 2014 08:15

Brittisk polis, likt svensk, vill förstås framstå i god dager. Efter att man nu stolt har rapporterat en minskning av brott har man påkommits med att manipulera siffrorna, och i själva verket har antalet brott istället ökat. 

 

Efter avslöjandet har nu den officiella statistikmyndigheten UK Statistics Authority dragit tillbaka sitt godkännande av siffrorna, eftersom det inte förekommit någon revision på fem år.

 


 


Polisen i England och Wales har stolt hävdat att antalet brott sjönk med 3% under förra året. Men nu kastas tvivel på statistiken, efter att polisen i Kent i södra England blivit påkommen att fuska med siffrorna, och att brotten i deras distrikt istället ökade med 8%. Polischefen i Kent,Ian Learmonth, har medgett att hans personal förvrängt statistik för att uppnå sina mål.

Efter en offentlig genomgång av Kentpolisens siffror tror man nu att upp till 300 000 brott i hela landet kan ha fuskats bort för att få statistiken att se bättre ut. Man använder sig av diverse trick för att frisera till siffrorna, som att anklaga offer för att ljuga bara för att kunna lägga ner utredningen, att klassificera stöld som ”borttappat”, eller att samla ihop flera förseelser under en brottsrubrik.

Något som vi också känner igen från svensk polis är den s k ”pinnjakten”. Stora resurser sätts in på mindre brott som är enkla att lösa och ger snygga resultat i statistiken, som t ex trafikförseelser. Samtidigt springer det riktiga buset i cirklar runt polisen och skrattar åt dem.

Trots att regeringen slagit sig för bröstet och trumpetat ut en 10%-ig minskning av brott till den lägsta nivån sedan 1981, har vissa typer av brott även i den friserade statistiken ökat. Snatteri har ökat med 4%, fickstölder och väskryckningar med 7%, bedrägerier med hela 34%, och slutligen sexualbrott med 17%. En kraftig ökning av sexualbrott mot barn under 13 har också konstaterats.

En f.d konstapel hos London Metropolitan Police, James Patrick, har avslöjat för politiker att fusk med brottsstatistiken är helt normalt inom polisen numera. Ansvarig minister har nu beordrat en fullständig revision av polisdistrikt i hela landet.

 

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - Fredag 14 feb 11:55


Alternativ för Sverige synliggör EU-avgiften genom kostnadstickare Idag lanserar Alternativ för Sverige sidan vadkostar.eu som synliggör Sveriges EU-avgift i realtid. Genom att att sprida kunskap till allmänheten om medlemskapets svindlande kost...

Av Anders Leander - Lördag 1 feb 15:00

Nya experimentet: Elever får fluor i mjölken vilket kan göra oss slöare, ge oss långsammare hjärna, bidra till demens och att fluor är ett starkt enzymgift - Vad i helvete håller dom på med??? Varför vill dom förgifta våra barn?????? VAKNA SVENSKA...

Av Anders Leander - Söndag 12 jan 19:33

Kontantfria banker förbjuds. Storbankernas satsning på "kontantfria" kontor irriterar många. Men den 1 januari blir bankerna skyldiga att erbjuda viss kontanthantering i hela landet. Den nya lagen antogs av riksdagen på torsdagen och innebär att s...

Av Anders Leander - 20 december 2019 20:00


Till hösten väntar gymnasiestudier för den unga klimataktivisten Greta Thunberg.    I onsdags kom Greta Thunberg hem till sin hemstad Stockholm.   Den unga klimataktivisten Greta hade då varit borta från sitt hem i fyra månader, deltagit i ...

Av Anders Leander - 19 december 2019 10:00

    Svenska skolans framgång i PISA visade sig bygga på manipulerad data – mer än var fjärde svensk 15-åring deltog inte i testet. Och snart därefter kom det fram att Brottsförebyggande rådet systematiskt har manipulerat kriminaldata på upp...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

52 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29
30
<<< April 2014 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Blogkeen
Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Bloglovin'

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Vesselfinder

Blandad Rock´n Roll


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se