Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 15 februari 2021

200 AFFÄRER ACCEPTERAR KONTANTER IGEN

Av Anders Leander - 15 februari 2021 10:15



EN FACEBOOKGRUPP HAR LYCKATS FÅ 200 AFFÄRER ATT ACCEPTERA KONTANTER IGEN.

 

 

 

 



Facebookgruppen ”Bojkotta kontantfria affärer och restauranger” har redan över 123 000 medlemmar och grundaren Anders Sydborg hoppas på att 10 procent av Sveriges befolkning ska gå med innan året är slut.

 

Även systemmedia har uppmärksammat initiativet. Till Nya Tider säger Sydborg att man hittills lyckats få 200 affärer att åter börja acceptera kontanter, men att mycket arbete återstår. Bland annat pekar han på butikskedjan Plantagen, som han anser sysslar med falsk marknadsföring när de påstår att kontanter ökar spridningen av corona.
Publicerad: 14 februari, 2021, 18:23


Sverige är ett av de mest kontantlösa länderna i världen. På tio år har andelen som betalar med kontanter fallit drastiskt, från runt 40 procent till under 10 procent, enligt Riksbanken. I Grekland till exempel sker 75 procent av köpen i affärer med kontanter, även om regeringen försöker tvinga affärerna att gå över till kontantlöst.


Nu verkar dock ett motstånd växa fram hos svenska folket, och den motståndsviljan kanaliseras bland annat genom en Facebookgrupp vid namn ”Bojkotta kontantfria affärer och restauranger”. Grundaren av gruppen, Anders Sydborg, säger till Nya Tider att allt fler verkar inse att ett ökat användande av kontanta pengar innebär en integritetssäkrare livsföring eftersom detta minskar bankernas och även statens kontroll över medborgarna. Men det är också en fråga om att alla ska vara lika inför lagen.

 

-----------------------------------------------------------------------

 

Vad gör du om det blir strömavbrott? Låt oss säga att att vi blir strömlösa i 14 dagar, du kan inte gå och handla matvaror med ditt obrukbara kort på grund av att affärernas kassor inte funkar. Du kan inte gå till donken eller någon restaurang för att äta en bit mat, allt stoppar. Det blir kaos i hela vårt samhälle, och vi är på god väg dit nu, vi får inte ens dammsuga längre för att allt är på väg att braka ihop på grund av att Miljöpartiet och vår regering stängt ned våra kärnkraftverk.

 

För cirka en vecka sedan var det mycket nära att allt höll på att braka ihop, det var då SVT gick ut med att folk inte skulle dammsuga. Vi får nu köpa skitig el ifrån Tyskland och Polen, samt att det oljedrivna kraftverket i Karlshamn startats upp. Helt ofattbart att delar av svenska folket

kan rösta på dessa idiotpartier, som vill köra ner vårt land i helt i botten. Fundera lite på detta nu om det är så bra att låta kontanterna försvinna för tid och evighet!!!

 

En sak till: Vad gör du som köpt en dyr elbil när elen är borta??? Lyssna på denna video med Henrik Jönsson!

 

 

 

 

Källa:  NyaTider och mig

 

 

 
 
Ingen bild

Alexander Dietz

11 oktober 2021 12:28

Hej,

Jag är tysk och planerade resa till Sverige. Medan märkde jag några saker vad gäller kontanterna. Jag skulle gärna skriver till Anders Sydborg av "bojkotta kontantfria..." Men jag inte användar mig på Facebook. Jag ser utvecklingen med oro. Sverige skickar ut signal. Om kontantlöst samhället blir inte verlighet, drömmen är utdrömmet någonannanstanns framför allt.

Kann bojkottas kontantfria butiker och restauranger. Men det är inte så enkelt vad gäller buss och tåg om man inte har bil. I städerna av Södra Sverig är det inga problem efersom det finns några återförsäljare. Men i Nord Sverige i landsbygdsområde, du är helt missgynnade om du vill använda kontanter. Ombord på buss, tas ej kontanter. I Nord Sverige, köp med kontantbetalning är endast möjlig på busstationer som har helt begränsad öppettider.

Det betyder att man kann inte åka buss där om systemet funkar inte på helgen eller kvällen. Varför har de ingen ombud i Norden som funkar bra i Södra Sverige? Det är trevlig lösning för att du får personlig service. Kunderna kann också köpa varor när de är i butiken.

Anders har upnått att mer än 200 butiker tar kontanter igen. Nästa mål måsta vara att återinföras biljettautomater på SJ och länstrafiken som tar också kontanter och att situationen i Norden förbättras.

Jag kann förstår att bankerna vill lägga ut kontantuttag på bankomater för att skydda anställda från rån. Man kann ändra sedlar till mynt på mataffären. Men om systemet funkar inte, uttag bör göras manuellt. Jag kann också förstå att de vill ta bort från kontorerna av teatern och busserna. Men det kann läggas ut till centrala återförsäljnings kontoren som bevakas av säkerhetstjänsten. Bör återinföras kontantbetalning på buss för enkelbilljeter för 1 zon.

Det finns få leverantörer av Covid-Test som tar kontanter. Hälso tjänster bör vara tillgängig så enkelt som möjligt. Det är nonsense att smittas Corona-Viruset på sedlar och mynt!

Ha en trevlig dag trots detta!

Alexander från Tyskland

Anders Leander

11 oktober 2021 14:17

Håller med dig Alexander att ett kontant fritt samhälle är förödande för det Svenska folket samt för turister som besöker Sverige. Exempel om det skulle bli strömavbrott ett par dagar eller en vecka, så kan inte folk köpa mat i affären utan får svälta. Vi måste ha kontanter, det är folkets rätt att kunna handla med kontanter. Men tyvärr har inte våra banker och politiker förstått det, även om det står i vår grundlag. Sverige är ett mycket sårbart land utan kontanter.

Mvh
Anders Leander

 
Ingen bild

Alexander Dietz

11 oktober 2021 16:09

Stor tack för ditt snabb svar.

I alle fall, det finns en lag om kontanttjänster. Jag tänker att Riskbanken har förstått betydelse av kontanterna och att medvetenhetem växar i politiken. Det skulle vara fördelaktigt att vinna välkänt företag för orsaken.


Det behöver att afskaffas avtalsfriheten vad gäller tjänster och varor av allmänt intresse. Under nödsituationer, kravet att ta kontanter bör byggas ut på alla områden och också gäller för guld- och silvermynt.

Man kann bojkottera butiker som vägrar att ta kontanter. Men många människor är beroende av bus och tåg. Det är också myndighetens tjänster som man inte kann bojkottera. Men det borde ge åtgärd på bussen, för exempel att blockeras busser till buschaufför tar kontanter. Jag kann mig tänker också lösning att passageraren få räkning ombord på bussen som betalas med kontanter, swish eller kort på säjlningskontoret eller ombud eller med banköverföringen.

Anders Leander

12 oktober 2021 10:12

Hej Alexander!
Du har helt rätt, håller med dig!

Mvh
Anders

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 20:24


Är Europas folk på väg att revoltera mot EU-kolossen?   EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen hotade med hårda åtgärder mot Italien långt innan valdagen, baserat på opinionsundersökningar vars prognoser inte föll henne i smaken. Bry...

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 19:30

Majoriteten av britterna vill att Liz Truss avgår – omröstning Över en tredjedel av de tillfrågade moderaterna vill också att statsministern slutar.         Mer än hälften av britterna vill att premiärminister Liz Truss avgår, visa...

Av Anders Leander - 1 oktober 2022 18:00

  Attacken riktade sig mot bilar som försökte ta sig in i en ryskkontrollerad del av Zaporozhyeregionen, enligt den lokala administrationen.   Minst 24 människor dödades och 36 skadades när ukrainska styrkor slog till mot en flyktingkonvoj på f...

Av Anders Leander - 28 april 2022 19:30


Konflikten eskalerar nu på bägge sidor. Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov varnar för ett tredje världskrig.           Det är ”helt legitimt” för Ukraina att identifiera mål i Ryssland att attackera. Det säger Storbr...

Av Anders Leander - 22 april 2022 16:30


Ryssland hotar att använda kärnvapen mot Sverige och Finland om de går med i NATO.   Ryssland varnar för att Finland och Sverige går med i Nato det skulle innebära nya utplaceringar av kärnvapen till Östersjöområdet.   Varningen kom i ett ...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

69 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2021 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Nej till NATO

    


Skapa flashcards