Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 24 juni 2017

Det händer äntligen!! Senatproben öppnas för att undersöka Loretta Lynch

Av Anders Leander - 24 juni 2017 15:00



Slutligen är det någon som gräver djupare i den misstänkta aktiviteten av Loretta Lynch om Clinton-undersökningen.

 

 

Efter att Comey visat att han fick instruera att nödlösa undersökningen som en "fråga", ifrågasatte många vad Lynch och tidigare president Bill Clinton verkligen talade om i deras udda möte.


Nu händer det. Senaten har utfärdat brev i dag genom att undersöka frågan och begära Lynchs deltagande. Förhoppningsvis nu kan vi äntligen komma till botten av Clinton-korruptionen.


 



Senatens domstolskommitté har öppnat en sond i tidigare advokat-generalen Loretta Lynchs ansträngningar för att forma FBI: s utredning av 2016 Demokratiska presidentens nominerade Hillary Clinton, meddelade utskottets ordförande på fredagen.


I en skrivelse till Fröken Lynch frågar utskottet henne att detaljera djupet av hennes engagemang i FBI: s utredning, bland annat om hon någonsin försäkrat Clinton confidantes att undersökningen inte skulle "drivas för djupt i frågan".


Avskedade FBI-chefen James B. Comey har sagt offentligt att Lynch försökte forma hur han pratade om undersökningen av Mrs. Clintons e-postmeddelanden, och han antydde också på annat beteende "som jag inte kan prata om ännu" som gjorde honom orolig för Lynchs förmåga att fatta opartiska beslut.

 

 Mr. Comey sa att det var en anledning till att han tog det på sig att skaffa rättvisa avdelningstradition och avslöja hans fynd om fru Clinton förra året.
Undersökningen av Ms Lynch kommer som domstolskommittén ser det redan på president Trumps avskedande av Mr. Comey som FBI-chef.


Senare Charles E. Grassley, ordförande i utskottet, sade att utredningen är tvåsidig. Brevet till Ms Lynch är undertecknad av ranking Democratic Sen. Dianne Feinstein och även av Sens. Lindsey Graham och Sheldon Whitehouse, ordförande och ledande medlem av den centrala undersökande underkommittén.


Brev gick också till Clinton kampanjpersonal Amanda Renteria och Leonard Benardo och Gail Scovell vid Open Society Foundations. Herr Benardo var enligt uppgift på en e-postkedja från den danska chefen för den demokratiska nationella kommittén som föreslår att Lynch hade gett försäkringar till Ms. Renteria, kampanjpersonal, att Clintonproben inte skulle "gå för långt".


Vid en senatutfrågning tidigare denna månad berättade Comey att lagstiftare och att Ms Lynch hade försökt ändra sättet som FBI beskrev sin utredning för Mrs. Clintons användning av en privat e-postserver. Förändringen visade sig sväva med hur Clintons anhängare karaktäriserar utredningen.


"Vid en tidpunkt, [Ms Lynch] påvisade mig till att inte kalla det en "utredning" utan istället att kalla det en sak "som förvirrade mig och oroade mig", sade Mr. Comey under sin vittnesbörd 8 juni inför senatens utvalda kommitté om intelligens. "Det var en av tegelstenarna i lasten som ledde mig till slutsatsen att jag måste gå bort från avdelningen om vi ska avsluta detta fall trovärdigt."


Mr. Comey bekräftar att han inte visste om det var avsiktligt, och att Lynchs begäran "gav intrycket att advokatgeneralen letade efter hur vi skulle tackla undersökning med hur en politisk kampanj beskriver samma aktivitet.


Mr. Comey sa också att förslaget som föreslogs av Lynch var besvärligt eftersom det speglade det nära vad Clinton-kampanjen använde. Trots hans obehag, sade Comey, gick han med på Lynchs förslag.

 

 

 

Källa:    makingwebnews

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 20:24


Är Europas folk på väg att revoltera mot EU-kolossen?   EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen hotade med hårda åtgärder mot Italien långt innan valdagen, baserat på opinionsundersökningar vars prognoser inte föll henne i smaken. Bry...

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 19:30

Majoriteten av britterna vill att Liz Truss avgår – omröstning Över en tredjedel av de tillfrågade moderaterna vill också att statsministern slutar.         Mer än hälften av britterna vill att premiärminister Liz Truss avgår, visa...

Av Anders Leander - 1 oktober 2022 18:00

  Attacken riktade sig mot bilar som försökte ta sig in i en ryskkontrollerad del av Zaporozhyeregionen, enligt den lokala administrationen.   Minst 24 människor dödades och 36 skadades när ukrainska styrkor slog till mot en flyktingkonvoj på f...

Av Anders Leander - 28 april 2022 19:30


Konflikten eskalerar nu på bägge sidor. Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov varnar för ett tredje världskrig.           Det är ”helt legitimt” för Ukraina att identifiera mål i Ryssland att attackera. Det säger Storbr...

Av Anders Leander - 22 april 2022 16:30


Ryssland hotar att använda kärnvapen mot Sverige och Finland om de går med i NATO.   Ryssland varnar för att Finland och Sverige går med i Nato det skulle innebära nya utplaceringar av kärnvapen till Östersjöområdet.   Varningen kom i ett ...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

69 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Nej till NATO

    


Skapa flashcards