Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 13 oktober 2016

Ryssland varnar US, "attackera Syrien och vi kommer att skjuta ner era flygplan"

Av Anders Leander - 13 oktober 2016 08:45



Ryska försvarsministeriet talesman säger att ryska luftförsvarsstyrkor baserade i Syrien är redo att skjuta ner amerikanska flygplan  med missiler om de attackerar syriska militären och om de tror att livet för rysk personal hotas av US militär.





 

Den ryska militären har nu uttryckt en varning, nyheten om utbyggnaden av avancerad S-300VM Antey-2500 luftvärnsrobot till Syrien. Ryssland motsätter sig inte bara att amerikanska plan lansera hemliga flyganfall eller kryssningsmissilangrepp mot den syriska militären.

 

Dess luftförsvars trupper i Syrien är redo att ingripa i händelse av sådana slag om de tror att livet för ryska militärer i Syrien är i riskzonen. Uttalandet av Igor Konashenkov det ryska försvarsministeriet talesman, kunde inte vara tydligare:


"De flesta tjänstemän i den ryska centrum för Avstämning av de stridande parterna arbetar för närvarande" på marken med att "leverera humanitärt bistånd och föra förhandlingar med överhuvud av bosättningar och väpnade grupper i de flesta syriska provinser.
Det är därför alla missil eller flyganfall mot territorium är under kontroll av den syriska regeringen, och kommer att skapa en uppenbar risk för rysk militär.

 

Och slutligen, drar jag uppmärksamhet efter en strejk av syriska trupper i Deir ez-Sor av plan i koalitionen den 17 september, har vi vidtagit alla nödvändiga åtgärder för att utesluta sådana "misstag" mot den ryska militären och militär anläggningar i Syrien. OBS det rör sig helt klart om utplaceringen av S-300VM Antey-2500 system till Syrien - AM.


Besättningarna på tull kommer knappast har tid att beräkna robotens flygbana eller försöka ta reda på deras nationalitet. När det gäller illusioner om att det finns "osynliga plan" de kan konfrontera en besvikelse verklighet. "


Konashenkov påminde om att Rysslands baser i Khmeimim och Tartus nu skyddas av "många" S-400 och S-300 luftförsvarssystem. Vars arbetsområde kan vara en överraskning för någon oidentifierat flygande föremål."


Konashenkov påminde också USA om att den syriska militären själv besitter S-200 och BUK luftvärnsrobot system från Ryssland. Även om S-200-systemet är nu gamla (det går tillbaka till 1960-talet) Konashenkov varnade också för att de har blivit ordentligt uppdaterade och därmed utgör ett hot mot amerikanska missiler och flygplan.



 

Konashenkov bekräftar att han beslutat att sätta S-300VM Antey-2500 system i Syrien

 

 

Systemen har tydligen levereras till Syrien sjövägen i stället för luft, så beslutet gjordes för tidigt och kan ha påverkats av de senaste hoten från Washington. Detta överensstämmer med Konashenkov's påstående att de utplacerades i svar på den amerikanska attacken mot den syriska militära försvaret i Deir Ezzor.


Det faktum är att ryssarna beslutat att distribuera dessa system som svar på denna attack visar för övrigt att ryssarna inte tror att USA's förklaringen att denna attack var ett misstag.
Även om utbyggnaden av S-300VM Antey-2500 system till Syrien inte gjordes som svar på de senaste hoten från Washington, visar Konashenkov varning om vad som har hänt.

 

 

 

Källa:     theduran

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 20:24


Är Europas folk på väg att revoltera mot EU-kolossen?   EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen hotade med hårda åtgärder mot Italien långt innan valdagen, baserat på opinionsundersökningar vars prognoser inte föll henne i smaken. Bry...

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 19:30

Majoriteten av britterna vill att Liz Truss avgår – omröstning Över en tredjedel av de tillfrågade moderaterna vill också att statsministern slutar.         Mer än hälften av britterna vill att premiärminister Liz Truss avgår, visa...

Av Anders Leander - 1 oktober 2022 18:00

  Attacken riktade sig mot bilar som försökte ta sig in i en ryskkontrollerad del av Zaporozhyeregionen, enligt den lokala administrationen.   Minst 24 människor dödades och 36 skadades när ukrainska styrkor slog till mot en flyktingkonvoj på f...

Av Anders Leander - 28 april 2022 19:30


Konflikten eskalerar nu på bägge sidor. Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov varnar för ett tredje världskrig.           Det är ”helt legitimt” för Ukraina att identifiera mål i Ryssland att attackera. Det säger Storbr...

Av Anders Leander - 22 april 2022 16:30


Ryssland hotar att använda kärnvapen mot Sverige och Finland om de går med i NATO.   Ryssland varnar för att Finland och Sverige går med i Nato det skulle innebära nya utplaceringar av kärnvapen till Östersjöområdet.   Varningen kom i ett ...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

69 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Nej till NATO

    


Ovido - Quiz & Flashcards