Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 16 april 2015

Slöseri med skattemedel "regeringsplan flög mellan Bromma och Arlanda"

Av Anders Leander - 16 april 2015 09:52


Vilket slöseri och maktmissbruk med våra skattepengar  Regeringsplanen har flera gånger de senaste månaderna beordrats att flyga mellan Arlanda och Bromma för att hämta upp ministrar, avslöjar Expressen. Sträckan är 41 kilometer lång och kan ha inneburit koldioxidutsläpp på nästan fem ton, enligt tidningen. Aftonbladet avslöjar nu att Gustaf Fridolin är en av ministrarna.


Med på planet var även Fridolins politisk sakkunnige Hugo Quint, pressekreterare Matilda Uusijärvi, gymnasie- och kunskapsminister Aida Hadzialic, pressekreterare Sofie Rudh och departementssekreterarna Johan N Lycke och Karl Sälgström.  

 

Flygresorna mellan Arlanda och Bromma ska ha skett vid minst sex tillfällen sedan den rödgröna regeringen tillträde i höstas, enligt Expressen. Syftet med de korta resorna ska ha varit att hämta upp ministrar på Bromma flygplats som sedan skulle flygas vidare till bland annat Bryssel. Flög 4 mil för att hämta Fridolin??  

11 December 2014. Stockholm-Bromma-Bryssel     Fotograf:Alexander Donka

Utbildningsminister Gustav Fridolin och gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic deltar dagen därpå i EU:s ministerrådsmöte i Bryssel.  Uppgifterna bekräftas för Expressen av Henrik Gebhardt, informationschef vid Skaraborgs flygflottilj, där försvarsmaktens transport och specialflygenehet finns.Vilka ministrar som blivit upplockade vid de sex mellanlandningarna är inte känt eftersom försvarsmakten inte får offentliggöra passagerarlistorna. Men enligt Expressen ska statsminister Stefan Löfven ha använt regeringsplanen vid minst två tillfällen då planen beordrades att lyfta från Arlanda för att landa på Bromma.


De tre regeringsplanen har vanligen sin bas på Bromma, men tvingas ibland att landa på Arlanda eftersom Bromma flygplats stänger kl.22.00


Enligt försvarsmakten innebär varje extralandning med regeringsplanen ett koldioxidutsläpp på 822 kilo, uppger Expressen. Det totala koldioxidutsläppet för de sex mellanlandningarna blir nästan fem ton.


Hur stor notan blivit för extraflygningarna kan inte försvarsmakten uppge. Men för varje extra flygtimme faktureras regeringskansliet med 10.800 kronor.


Socialdemokraterna och Miljöpartiet i Stockholm anser att Bromma flygplats inte behövs och vill att flygplatsen ska vara avvecklad till 2022.
Källa:   di.se 
ANNONS
 
Inge Vinge

Inge Vinge

16 april 2015 13:08

Ja, ja...och vem betalade Carl Bildts flängande runt världen tror du?

http://anslagstavlan.bloggplatsen.se

Anders Leander

16 april 2015 14:21

Ja du Inge Vinge naturligtvis är det vi skattebetalare som betalar, ja dom är lika goda kålsupare hela 7-klövern eller 8-klövern om man så vill. Dom skulle få stå till svars för alla sina handligar så kanske det skulle bli bättre ordning i vårt samhälle, med både det ena och det andra. Det är många onödiga resor som våra politiker ger sig ut på, som kunde slopats.

 
Inge Vinge

Inge Vinge

16 april 2015 14:54

Det är bra att saker kommer i dagen. Även inom det privata näringslivet, exv. där SCA har utmärkt sig den sista tiden.

Min känsla är att vi bara får veta en droppe i havet om vad som händer när storfräsarna tar sig friheter som vanligt folk bara skulle kunna drömma om.

http://anslagstavlan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - Fredag 14 feb 11:55


Alternativ för Sverige synliggör EU-avgiften genom kostnadstickare Idag lanserar Alternativ för Sverige sidan vadkostar.eu som synliggör Sveriges EU-avgift i realtid. Genom att att sprida kunskap till allmänheten om medlemskapets svindlande kost...

Av Anders Leander - Lördag 1 feb 15:00

Nya experimentet: Elever får fluor i mjölken vilket kan göra oss slöare, ge oss långsammare hjärna, bidra till demens och att fluor är ett starkt enzymgift - Vad i helvete håller dom på med??? Varför vill dom förgifta våra barn?????? VAKNA SVENSKA...

Av Anders Leander - Söndag 12 jan 19:33

Kontantfria banker förbjuds. Storbankernas satsning på "kontantfria" kontor irriterar många. Men den 1 januari blir bankerna skyldiga att erbjuda viss kontanthantering i hela landet. Den nya lagen antogs av riksdagen på torsdagen och innebär att s...

Av Anders Leander - 20 december 2019 20:00


Till hösten väntar gymnasiestudier för den unga klimataktivisten Greta Thunberg.    I onsdags kom Greta Thunberg hem till sin hemstad Stockholm.   Den unga klimataktivisten Greta hade då varit borta från sitt hem i fyra månader, deltagit i ...

Av Anders Leander - 19 december 2019 10:00

    Svenska skolans framgång i PISA visade sig bygga på manipulerad data – mer än var fjärde svensk 15-åring deltog inte i testet. Och snart därefter kom det fram att Brottsförebyggande rådet systematiskt har manipulerat kriminaldata på upp...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

52 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Blogkeen
Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Bloglovin'

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Vesselfinder

Blandad Rock´n Roll


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se