Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 3 april 2015

Tio saker du inte visste om Libyen under Gaddafis så kallade diktatur

Av Anders Leander - 3 april 2015 11:26



Vad tycker du, om när du hör namnet Överste Khadaffi? Tyran? Diktator? Terrorist? Tja, en nationell medborgare i Libyen som är oense eller?



   Muammar Gaddafi


Han styrde landet i 41 år fram till sin död i oktober 2011. Muammar Gaddafi mördades av sitt egna folk med hjälp av USA, Frankrike, England, Även Sverige var med och bombade med svenskt flyg och som understödde rebellererna i inbördeskriget i Libyen.


Men faktiskt gjorde Gaddafi några verkligt fantastiska saker för sitt land och upprepade gånger försökt han att förena och stärka hela Afrika. Så oavsett vad du har hört på radion, sett i media eller på TV så gjorde Gaddafi saker som inte var eller påminner om en ond diktator. Här är tio saker som Gaddafi gjorde för Libyen som du kanske inte visste om ...



1. I Libyen betraktas ett hem som en naturlig mänsklig rättighet.


I Gaddafi gröna bok står det: "Huset är ett grundläggande behov av både individen och familjen, därför bör det inte ägas av andra". Gaddafi Green Book är den formella ledarens politiska filosofi, den första publicerades 1975 och var avsett för läsning alla libyer även att inkluderas i den nationella läroplanen.


2. Utbildning och medicinsk behandling var fritt.


Under Gaddafi regeringstid Libyen kunde man skryta om att dom hade en av den bästa sjukvården i den arabiska och afrikanska världen. Även om en libysk medborgare inte kunde komma åt den önskade utbildnings kurs eller korrekt medicinsk behandling i Libyen de finansierades att åka utomlands.


3. Gaddafi genomförde världens största bevattningsprojekt


Den största bevattningssystem i världen som också kallas den stora konstgjorda floden var utformad för att göra vatten lätt tillgänglig för alla libyer över hela landet. Den har finansierats av Gaddafi regeringen och det sade att Gaddafi själv kallade det "det åttonde underverket i världen".


4. Det var fritt att starta ett jordbruk.


Om någon libyer ville starta en gård de fick ett hus, jordbruksmark och boskap och frön allt gratis.


5. Ett stipendium gavs till alla mödrar med nyfödda barn.


När en libysk kvinna födde barn fick hon 5000 (US-dollar) för sig själv och barnet.


6. All El var gratis.


Elektriciteten var fri i Libyen det innebar att det absolut inte fanns några elräkningar för Libyerna!


7. Billig bensin.


Under Gaddafi regeringstid var bensinpriset i Libyen så lågt som 0,14 (US dollar) vilket motsvarade c:a 52 öre per liter.


8. Gaddafi höjde utbildningsnivån i Libyen.


Innan Gaddafi var endast 25% av alla libyer läskunnig. Han ökade den siffran upp till 87% under sitt styre och med 25% till universitetsexamen.


9. Libyen hade en egen statsbank.


Libyen var det enda landet i världen att ha en bank som ägdes av staten vilket innebär att de skulle kunna ge lån till medborgarna till noll procents ränta enligt lag och de hade ingen utlandsskuld.


10. Gaddafi försökte med att få till en gemensam afrikansk guld dinar.



 

Och som tilllägg och som nummer 11 vill jag tilllägga.


11. Läget i Libyen och norra afrika var lugnt från allt elende som krig och våld.


Gaddafi höll nere allt våld från muslimerna, han höll det på en nollgräns. Muslimer kan inte hantera ett demokratiskt välde utan måste styras med järnhand av en man som Gaddafi.

Så än en gång har USA, Frankrike, England, Sverige med flera som var med och störtade Gaddafi, förstört för hela västvärlden.

Det samma gäller Irak - Sadam Hussein styrde också med järnhand i Irak, men det var lugnt i muslimvärlden.


  Falska Obama


Innan Gaddafi störtades av USA, Frankrike, England Sverige med flera - försökte Gaddafi införa en gemensam afrikansk guld valuta styrd av priset på guldmarknaden. Något som USA inte ville eftersom USA's dollarkurs styr hela världsmarknaden. Därför tog USA det ypperliga tillfället i akt för att få bort Gaddafi genom att blanda sig i kriget och låta rebellerna mörda gaddafi Libyens ledare i oktober 2011.



  

Falska Tony Blair


 

Falska Sarsozy


Gaddafi ville införa och endast handla med den afrikanska guld Dinaren - ett drag som skulle ha kastat världsekonomin i kaos. Afrikanska nationer skulle äntligen ha haft befogenhet att föra sig ur skuld och fattigdom och endast handel med denna dyrbara vara. De skulle äntligen ha kunnat säga "nej" till extern exploatering.

 

 

 



Det har sagts att guld Dinaren var den verkliga orsaken till det Nato ledda upproret, för att störta den frispråkiga ledaren Gaddafi.




 

 
 
Ingen bild

Larz Gustafsson

10 juli 2016 17:50

Jag har hela tiden hävdat att al-Qathafi var en progressiv och bra ledare för sitt land och sitt folk, även om jag INTE är överens med honom då det gäller islam eller Israel (jag är själv kristen).
Översten mördades av imperialismen, som så många andra bra ledare: Sankara, Lumumba, Allende med flera. Det är en skam.
Men minnet av honom och hans livsverk lever vidare.

 
Ingen bild

bobo_sundfeldt@hotmail.com

20 april 2017 15:53

Gaddafis vänner. Superupprörd sen dag ett av kriget mot libyen

 
Ingen bild

Bo Sundfeldt 0761615323

20 april 2017 15:55

Vill få kontakt med fler Som mig.........arg. Bo

 
Ingen bild

Peter F

7 oktober 2018 21:48

Vart tog Libyens guld vägen? Vore ju intressant att få veta.

Anders Leander

8 oktober 2018 04:42

Håller med dig Peter, likaså Ukrainas guld försvann ju, vart tog det vägen?

 
Ingen bild

afrah hsshim

12 december 2019 14:53

hej anders får jag fråga dig vart ifrån tog du detta fakta jag gör b- uppsats och behöver vissa min handeldare. om du kan hjälpa mig r jag tack sam?

Anders Leander

12 december 2019 19:46

Hej! Vet inte vilken artikel du menar ??

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 20:24


Är Europas folk på väg att revoltera mot EU-kolossen?   EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen hotade med hårda åtgärder mot Italien långt innan valdagen, baserat på opinionsundersökningar vars prognoser inte föll henne i smaken. Bry...

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 19:30

Majoriteten av britterna vill att Liz Truss avgår – omröstning Över en tredjedel av de tillfrågade moderaterna vill också att statsministern slutar.         Mer än hälften av britterna vill att premiärminister Liz Truss avgår, visa...

Av Anders Leander - 1 oktober 2022 18:00

  Attacken riktade sig mot bilar som försökte ta sig in i en ryskkontrollerad del av Zaporozhyeregionen, enligt den lokala administrationen.   Minst 24 människor dödades och 36 skadades när ukrainska styrkor slog till mot en flyktingkonvoj på f...

Av Anders Leander - 28 april 2022 19:30


Konflikten eskalerar nu på bägge sidor. Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov varnar för ett tredje världskrig.           Det är ”helt legitimt” för Ukraina att identifiera mål i Ryssland att attackera. Det säger Storbr...

Av Anders Leander - 22 april 2022 16:30


Ryssland hotar att använda kärnvapen mot Sverige och Finland om de går med i NATO.   Ryssland varnar för att Finland och Sverige går med i Nato det skulle innebära nya utplaceringar av kärnvapen till Östersjöområdet.   Varningen kom i ett ...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

69 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Nej till NATO

    


Skapa flashcards