Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 17 juli 2014

Tre månaders jobb ger treårig miljonlön

Av Anders Leander - 17 juli 2014 09:11Att vikariera som EU-kommissionär är en lönande affär. För tre månaders arbete, och här ingår sex veckors semester, får fyra inhoppare 12 miljoner kronor − en nätt extrautgift för skattebetalande EU-medborgare.

 

 

Europaparlamentet Foto: Rama  (CC BY- SA 2,0 FR)

  

Detta är fullständigt vansinnigt, säger Anders Vistisen, nyvald Europaparlamentariker för Dansk Folkeparti, till kvällstidningen B.T


Den gamla EU-kommissionens mandatperiod är på väg att löpa ut. Fyra kommissionärer lämnade uppdraget i förtid den 1 juli för att i stället, som nyvalda medlemmar, ta plats i Europa-parlamentet. Då måste inhoppare sättas in och i ordinaries ställe verka fram till och med den sista oktober.


Rehn som EU-kommissionär, kommer sannolikt att fortsätta som ”fast anställd” under Jean-Claude Junker. För de övriga tre verkar det som om det bara blir tal om ett vikariat, men den kort tiden kompenseras i gengäld rikligt av de fördelaktiga villkoren.


För det första blir det av de tre månadernas jobb egentligen inte mycket kvar; sex veckor går nämligen bort eftersom den tiden är institutionernas officiella semester.


För det andra får de för insatsen en lön som de flesta bara kan drömma om. En vikarie har rätt att kvittera ut ett avgångsvederlag på 40 procent av grundlönen – i tre år.


En kommissionärslön ligger på cirka två miljoner om året. På tre år innebär detta ett avgångsvederlag för vikarien på ungefär tre miljoner. Med den lönen borde man kunna betala en flyttning – men det gäller inte en EU-kommissionär, vikarie eller ”riktig”, och alltså ingår i anställningsvillkoren även en gratis transport av bohag.


Det är det skattebetalande medborgarna i EU-länderna som står för fiolerna och som nu får punga ut med cirka 12 miljoner extra för den vikarierande kvartetten i EU-kommissionen.


Anders Vistisen ser hela systemet som rent vansinne och till B.T säger han att detta är ett ”tydligt exempel på hur vårdslöst man behandlar EU-medborgarnas skattepengar”.


Han ser det direkt kränkande i denna ekonomiska kristid som så hårt har drabbat många européer. Av det skälet röstade han också nej när de fyra tillfälliga kommissionärerna skulle utses på onsdagen.


− Vi varken kan eller ska försvara slöseri med EU-medel, säger Anders Vistisen som lovar att han ska kräva en kritisk diskussion av de, som han säger, allt för gynnsamma villkor som gäller för dessa ”svängdörrskommissionärer”.


I telefon från Strasbourg säger SD:s nyvalda Europa-parlamentariker Kristina Winberg att också hon och partikollegan Peter Lundgren röstade nej. Samtiden återkommer med en intervju med Winberg om vikariernas gynnsamma villkor.
Källa & Länk:  Samtiden

 

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - Fredag 14 feb 11:55


Alternativ för Sverige synliggör EU-avgiften genom kostnadstickare Idag lanserar Alternativ för Sverige sidan vadkostar.eu som synliggör Sveriges EU-avgift i realtid. Genom att att sprida kunskap till allmänheten om medlemskapets svindlande kost...

Av Anders Leander - Lördag 1 feb 15:00

Nya experimentet: Elever får fluor i mjölken vilket kan göra oss slöare, ge oss långsammare hjärna, bidra till demens och att fluor är ett starkt enzymgift - Vad i helvete håller dom på med??? Varför vill dom förgifta våra barn?????? VAKNA SVENSKA...

Av Anders Leander - Söndag 12 jan 19:33

Kontantfria banker förbjuds. Storbankernas satsning på "kontantfria" kontor irriterar många. Men den 1 januari blir bankerna skyldiga att erbjuda viss kontanthantering i hela landet. Den nya lagen antogs av riksdagen på torsdagen och innebär att s...

Av Anders Leander - 20 december 2019 20:00


Till hösten väntar gymnasiestudier för den unga klimataktivisten Greta Thunberg.    I onsdags kom Greta Thunberg hem till sin hemstad Stockholm.   Den unga klimataktivisten Greta hade då varit borta från sitt hem i fyra månader, deltagit i ...

Av Anders Leander - 19 december 2019 10:00

    Svenska skolans framgång i PISA visade sig bygga på manipulerad data – mer än var fjärde svensk 15-åring deltog inte i testet. Och snart därefter kom det fram att Brottsförebyggande rådet systematiskt har manipulerat kriminaldata på upp...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

52 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Blogkeen
Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Bloglovin'

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Vesselfinder

Blandad Rock´n Roll


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se