Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 17 juli 2014

Tre månaders jobb ger treårig miljonlön

Av Anders Leander - 17 juli 2014 09:11Att vikariera som EU-kommissionär är en lönande affär. För tre månaders arbete, och här ingår sex veckors semester, får fyra inhoppare 12 miljoner kronor − en nätt extrautgift för skattebetalande EU-medborgare.

 

 

Europaparlamentet Foto: Rama  (CC BY- SA 2,0 FR)

  

Detta är fullständigt vansinnigt, säger Anders Vistisen, nyvald Europaparlamentariker för Dansk Folkeparti, till kvällstidningen B.T


Den gamla EU-kommissionens mandatperiod är på väg att löpa ut. Fyra kommissionärer lämnade uppdraget i förtid den 1 juli för att i stället, som nyvalda medlemmar, ta plats i Europa-parlamentet. Då måste inhoppare sättas in och i ordinaries ställe verka fram till och med den sista oktober.


Rehn som EU-kommissionär, kommer sannolikt att fortsätta som ”fast anställd” under Jean-Claude Junker. För de övriga tre verkar det som om det bara blir tal om ett vikariat, men den kort tiden kompenseras i gengäld rikligt av de fördelaktiga villkoren.


För det första blir det av de tre månadernas jobb egentligen inte mycket kvar; sex veckor går nämligen bort eftersom den tiden är institutionernas officiella semester.


För det andra får de för insatsen en lön som de flesta bara kan drömma om. En vikarie har rätt att kvittera ut ett avgångsvederlag på 40 procent av grundlönen – i tre år.


En kommissionärslön ligger på cirka två miljoner om året. På tre år innebär detta ett avgångsvederlag för vikarien på ungefär tre miljoner. Med den lönen borde man kunna betala en flyttning – men det gäller inte en EU-kommissionär, vikarie eller ”riktig”, och alltså ingår i anställningsvillkoren även en gratis transport av bohag.


Det är det skattebetalande medborgarna i EU-länderna som står för fiolerna och som nu får punga ut med cirka 12 miljoner extra för den vikarierande kvartetten i EU-kommissionen.


Anders Vistisen ser hela systemet som rent vansinne och till B.T säger han att detta är ett ”tydligt exempel på hur vårdslöst man behandlar EU-medborgarnas skattepengar”.


Han ser det direkt kränkande i denna ekonomiska kristid som så hårt har drabbat många européer. Av det skälet röstade han också nej när de fyra tillfälliga kommissionärerna skulle utses på onsdagen.


− Vi varken kan eller ska försvara slöseri med EU-medel, säger Anders Vistisen som lovar att han ska kräva en kritisk diskussion av de, som han säger, allt för gynnsamma villkor som gäller för dessa ”svängdörrskommissionärer”.


I telefon från Strasbourg säger SD:s nyvalda Europa-parlamentariker Kristina Winberg att också hon och partikollegan Peter Lundgren röstade nej. Samtiden återkommer med en intervju med Winberg om vikariernas gynnsamma villkor.
Källa & Länk:  Samtiden

 

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - Söndag 29 sept 06:52


"TILL ER SOM TVIVLAR eller vill ha källor! ( eller som gått på Gretas klimat dravel)" "I dagarna vände sig 500 FORSKARE med ett öppet brev till FN. Budskapet: DET RÅDER INGEN NÖDSITUATION Det finns ingen klimatnödsituation Ett globalt nätverk ...

Av Anders Leander - Torsdag 26 sept 15:43


Dagens tredje mätning: SD blir största parti - får 27,5 procent Nu kommer dock en tredje mätning som redan ger segern till SD. I Nyheter Idag/Sentios mätning ökar partiet från 23,5 procent till hela 27,5 procent, och blir landets överlägset största ...

Av Anders Leander - Söndag 15 sept 08:00

  När Al Gore presenterade sin film om klimatet, byggde han mycket av sina slutsatser på den s.k. ”hockeyklubbsgrafen”. Den visar ett tämligen jämnt klimat sedan tusentals år. Men i vår tid gör den raka kurvan ett plötsligt hopp och vis...

Av Anders Leander - Söndag 11 aug 19:04


Robert David Steele, den f.d. CIA-agenten som nu driver sin sanningsblogg, skriver: ?Epstein inte död, utan på väg till Israel? Jag anser att rapporterna om att Epstein är död är falska. Jag tror att han är på väg till Israel enligt en överen...

Av Anders Leander - Torsdag 11 juli 20:30

  Ni som bor på dessa orter kan väl hålla lite koll på vad som händer, om inte annat för er själva. Exempelvis människor, fåglar m.m. hur många fler som blir sjuka och drabbade av denna strålning av 5G.   Som säkert många vet så är 5G strål...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

45 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Blogkeen
Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Bloglovin'

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se