Anders Leander i MÖNSTERÅS

Alla inlägg under juli 2018

Av Anders Leander - 18 juli 2018 18:59


Sverige brinner, vad gör vår regering?


När Sverige brinner tar Statsminister Stefan Löfven semester. Vi vet att statsministrar inte jagar mördare, leder räddningsinsatser vid skogsbränder eller kan hjälpa bönderna med vatten men jag tror inte andra regeringschefer hade hållit sig undan, och det är inte första gången han gör det. Det är absolut den sämsta statsminister och regering vi någonsin haft.

 



Dan Eliasson har uttalat sig om varför Sverige saknar egna brandflyg ?Det är för dyrt?
Sverige har fått begära in hjälp från utlandet för att släcka de många skogsbränderna som härjar i landet då vi saknar egna brandflyg. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, menar att det är för dyrt att ha egna plan.




Och då Sverige står i brand och skriker efter hjälp. Då resurserna inte räcker till, för vi har inte kapaciteten. Då åker Margot Wallström till Somalia och lovar dem TRE MILJARDER MER i bistånd. Det har vi pengar till men inte brandflyg.




Sedan kan man ju undra om det är därför Sverige brinner???

För ca. 1 år sedan har IS på sin nyhetswebb "Rumiyah" uppmanat sina anhängare att använda brand som en metod för terror. Enligt uppgift skall det finnas 1000-tals IS-sympatisörer i Sverige.

Något som är mycket märkligt är att Finland och Sverige har i stort sett samma förhållanden. I Sverige rasar närmare 100 bränder. I Finland har man i stort sett inga bränder??? Det kan inte bara handla om tur väl ???

Vill vi ha det så här???? NEJ det vill vi inte!!! Den 9 september avgör du om Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänstern, ska fortsätta misshandla vårt land och byta ut det svenska folket mot dessa bidragsparasiter som väller in över Sveriges gränser!

 

 





Av Anders Leander - 17 juli 2018 21:03




SOCIALDEMOKRATERNA & SANNINGEN


Del 4 ? Tvångssteriliseringarna.

Om vi tittar på Stefan Löfvens bakgrund så är den långt ifrån otadlig ur demokratisk synpunkt. Stefan gick med i Socialdemokraterna 1970. Då höll fortfarande socialdemokraterna på att tvångssterilisera den svenska befolkningen.
De som steriliserades var så kallade ?imbecilla, undermåliga individer, ?idioter?, fallandesjuka (epileptiker), tattare, sinnesslöa, personer med lösaktigt sexualliv, homosexuella?, många andra t.ex samer, romer och andra minoritetsgrupper som inte ansågs tillräckligt ?svenska? för att skydda den svenska folkstammen och folkhemmet från degeneration. Man steriliserade människor av rashygieniska skäl, av folkhälsoskäl, för att kontrollera asociala och av ekonomiska skäl.

Löfven gick med i socialdemokraterna under tiden som tvångssterilisering var i bruk, detta är bland annat hans och socialdemokraternas rötter:

Under 42 år och åtta socialdemokratiskt ledda regeringar mellan 1934 fram till det borgerliga maktskiftet 1976 så tvångssteriliserade man över 63 000 människor på Statens institut för rasbiologi i Uppsala under Socialdemokraternas regi! Institutet grundades 1922 och var världens första, vilket senare nazisterna i Tyskland hade nytta av. Nazityskland är idag de enda som tvångssteriliserat fler människor än socialdemokraterna!!!

Det Rasbiologiska institutet hade också en vedervärdig syn på människor som inte hörde till den germanska rasen på grund av utseende eller härkomst. Varför tar Stefan Löfven inte upp att han var verksam inom partiet med den ideologin? Hur behandlade svenska staten samer och romer? De nedvärderades och fick kläda av sig nakna, gamla som unga och bli fotograferade som några utställningsföremål. Det är vad rasbiologiska institutet sysslade med och som de hade socialdemokratiska regeringarnas stöd för under i första hand 1900 talet.

De statsministrar som såg till att driva på steriliseringarna under alla dessa år var främst socialdemokraterna Per Albin Hansson (12 år) och Tage Erlander (22 år). Men även Olof Palme såg till att driva institutet och steriliseringarna under sina första sju år som statsminister mellan 1969-1976. Riksdagen antog en steriliseringslag som fanns i Sverige i drygt 40 år, 1934-1976. Med stöd av den lagen steriliserades 63 000 personer, varav ungefär hälften av ingreppen uppskattas ha skett mot personens vilja.
Ingreppen drabbade fattiga människor och personer i utsatt social ställning. Majoriteten av dem som steriliserades var kvinnor. Personer som ansågs ha någon psykisk funktionsnedsättning var särskilt utsatta. Socialdemokraterna ville ha ett samhälle med ?duglig avkomma?.

Steriliseringspolitiken genomfördes samtidigt som regeringen tog fram flera andra reformer. Under 1930- och 1940-talen påbörjades bygget av den svenska välfärden. Samtidigt diskuterades det också bland ledande politiker och i media vilka människor som välfärdssamhället behövde och vilka grupper som ansågs ha en negativ inverkan på samhället och dess utveckling. Det samhället ansåg vara ?den goda rasen? skulle hållas så fri som möjligt från blandning med ?den dåliga rasen?.

I den politiska debatten hävdades att 1934 års steriliseringslag var otillräcklig. Därför skärptes lagen 1941. Dåvarande justitieministern presenterade regeringens förslag om förändringen av steriliseringslagen i riksdagen med följande motivering:

?Ett betydelsefullt steg framåt i riktning av att sanera den svenska folkstammen, att befria den från fortplantning av arvsanlag, som leda till att i framtida generationer det förekommer individer, som icke äro önskvärda medlemmar av ett sunt och friskt folk.?

Lagen nämnde inte något om tvång. Många steriliseringar kom ändå att genomföras genom att personer tvingades, hotades eller övertalades. Det hände att hot framfördes om att man inte skulle bli utskriven från uppfostringsanstalt, att ens barn annars skulle bli omhändertagna eller att mödrahjälp inte skulle erbjudas förrän man hade gått med på sterilisering.

Den nya steriliseringslagen ledde till en avsevärd ökning av tvångssteriliseringar. De flesta genomfördes under -50 och 60-talet. Än i dag är det inte helt klarlagt hur många av de drabbade som var samer och romer, de som steriliserades registrerades ofta inte med etnisk tillhörighet. I arkiven görs emellertid hänvisningar till ?tattare? . Det tyder på att samer och de romska grupperna i Sverige, resandefolket, blev särskilt utsatt för tvångssterilisering.

Först när borgarna tog makten från socialdemokraterna 1976 kunde tvångssteriliseringsprogrammet avbrytas. Statsministern och socialdemokraten Stefan Löfven brukar ofta lögnaktigt påstå att andra partier haft en unken historia så ska man komma ihåg att Stefan Löfven själv gick med i ett parti som alltså fortfarande tvångssteriliserade människor och studerade rasbiologi?

Tidigare artiklar om SOCIALDEMOKRATERNA & SANNINGEN på ?Min Åsikt?:

Del 1 : Etnisk rensning av samer.
Del 2 : De socialdemokratiska koncentrationslägren
Del 3 : Rasbiologiska institutet SIFR
Del 4 : Tvångssteriliseringarna
Del 5 : Baltutlämningarna

Tack för Du delar och följer ?Min Åsikt?. Kom gärna med tips och idéer om socialisternas mörka historia som vi bör berätta!

Gina S

 

 





Av Anders Leander - 13 juli 2018 02:41

 


Kopierat från flödet. Detta lades upp i gruppen Blåsipporna. Fantastiskt rörande inlägg.

Som före detta Socialdemokrat skall jag vara helt ärlig. Jag tycker faktiskt synd om många äldre Socialdemokrater som känner sig tvingade att stå bakom sina politikers uttalanden fast de känner att det är något fel.

 




Idag kommer de mest häpnadsväckande utspelen från Socialdemokraterna och det går bara inte att få ihop det, ena dagen är Sverige tryggt nästa är det otryggt, höjd pension, nej det blir lägre, ja till 9000 asylsökande fast de redan fått avslag, ingen höjd bränsleskatt, höjd bränsleskatt osv.

Det är inte du som håller på att bli tokig, vi är väldigt många som upplever samma sak som du, och ditt sunda förnuft har inte svikit dig. Det är något på gång inom Socialdemokratin.

 




Socialdemokraterna har gjort oändligt mycket bra för Sverige, det kan ingen ta ifrån dem, så är det och det skall vi alla vara tacksamma för. Men det gäller Socialdemokratin fram till 1990-talet. Dagens politiker har inget med den gamla Socialdemokratin att göra, det är därför du inte känner igen dig. Den nya politiken går ut på att rasera folkhemmet, tryggheten och välfärden i globalismens namn, nu är det nya tider då gamla löften bryts och nya löften ges, men till andra människor. Så ser tyvärr verkligheten ut idag.

Men det går att ändra på, vi är många före detta Socialdemokrater som nu lämnat (S) därför att vi inte längre kan försvara dess politik, det går bara inte längre.

Det var faktiskt inte svårt, gjorde inte ont, och vi blev inte mobbade. Tvärt om så blev vi vänligt mottagna utav Sverigedemokraterna som många före detta Socialdemokrater anser är det nya Folkhemspartiet där man har respekt och talar med alla, det är äkta trygghet.

Sverigedemokraterna tar vid där Socialdemokratin slutar.

Ole Thronborg

 

 

Senaste från Regeringen Löfven är, att Sveriges regering kräver mer afrikansk invandring till Europa. Uppenbarligen agerar den röd-gröna regeringen som efterblivna byfånar. I en normal stat hade Löfen, Fridolin, Annika Strandhäll, Fritzon, Annie Lööf, Margot Wallström, Morgan Johansson, m fl, hämtats av män i vita rockar!



Av Anders Leander - 11 juli 2018 15:00




Socialstyrelsen: Medelklassvenskar måste sälja sin bostad innan de kan få socialbidrag

 

 

 

 


Vid en lågkonjunktur eller ekonomisk kris kan svenskar som tillhör medelklassen komma att behöva att använda sociala skyddsnät. En granskning som Samhällsnytt gjort visar dock att det kan bli svårt att få socialbidrag för den gruppen: socialtjänsten kan ställa krav på att de säljer sin bostad och i princip blir hemlösa innan de kan få socialbidrag.

 

Det där är jättesvårt”, erkänner Anette Agenmark som är sakkunnig på Socialstyrelsen. Enligt siffror från SCB bor omkring 65% av svenskarna i en bostad som de äger – antingen en villa eller en bostadsrätt, när det gäller storstadsområden. Endast drygt 25% av befolkningen bor i hyresrätter.

 

Att bo i en bostadsrätt eller i ett eget hus är den vanligaste bostadsformen bland den svenska medelklassen. Vid en lågkonjunktur eller en ekonomisk kris innebär detta ett hinder för att få ta del av det sociala skyddsnätet. Enligt 4 kap 1§ Socialtjänstlagen har enbart den ”som inte själv kan tillgodose sina behov” rätt till ekonomiskt bistånd.

 

Detta tolkas tydligt av Socialstyrelsen: ”I regel har du inte rätt till ekonomiskt bistånd om du har pengar på banken eller andra tillgångar.Du ska alltså vara helt utan egna ekonomiska resurser för att ha rätt till bistånd.” I ekonomiska tillgångar ingår även ens bostad om den ägs av personen. En socialsekreterare med mångårig erfarenhet, som inte vill bli namgiven, bekräftar detta för Samhällsnytt och förklarar även hur förfarandet ser ut i praktiska termer: – Grundprincipen är att man får fyra månaders rådrum. Alltså den (bostaden – anm.) ska säljas inom fyra månader. Ska hänvisas till vandrarhem – eller till gatan Efter det hänvisas man att leva på de pengar man har kvar av försäljningen.

 

I en situation av en ekonomisk kris med väsentlig prisnedgång på bostadsmarknaden kan det dock i slutändan handla om försumbara summor – efter att bolån till banken och andra avgifter i samband med försäljningen är betalda. Samtidigt kommer socialtjänsten inte kunna hjälpa med att ordna en ny bostad: Vad skulle hända med samma person efter att den har sålt lägenheten och spenderat pengarna på några månader. Blir han hänvisad till kommunens bostadsbistånd för sociala ändamål om vi pratar Stockholm –

 

Nej. För att få ett socialt kontrakt måste vissa kriterier uppfyllas. Man ska i princip vara totalt oförmögen att själv ordna en bostad. En person som i ditt exempel skulle vara hänvisad till andrahandsmarknaden. Vad händer om personen ifråga misslyckas med att få en bostad i Stockholm i andra hand – alla vet ju hur ansträngd situationen på bostadsmarknaden är – Det är många som drabbas av att inte hitta en bostad. De får lösa det genom att bo hos vänner och släktingar. Finns inga sådana återstår enkla vandrarhem, sovsalar etc. – Socialtjänsten är inte någon bostadsförmedling.

 

Det är inte socialtjänsten som löser folks bostadsproblem. Absolut inte. Väldigt många tror att det är så, men så är det inte. Socialtjänsten har ingen skyldighet att se till att alla har någonstans att bo. Det är den enskildes eget ansvar. Bli hemlös för att få socialbidrag? När Samhällsnytt ringer Socialstyrelsens sakkunnig i frågor om försörjningsstöd Anette Agenmark bekräftar hon den bild vi har fått från vår källa inom socialtjänsten: –

 

Utgångspunkten är att alla andra möjligheter att tillgodose sina behov ska vara uttömda, och det gäller även tillgångar i vissa fall. Om du har en bil kan du sälja den ganska snabbt, kanske nästa dag. Men när det gäller en lägenhet, en sådan försäljning klarar man inte av att göra på en vecka eller en månad. Det tar ofta en längre tid. Det är därför det finns en rådrumstid, när man har möjlighet att lägga ut lägenheten till försäljning.

 

Enligt Agenmark ska det ske en individuell bedömning om bostaden är tillräckligt lågt belånad och om försäljningen kan inbringa tillräckligt mycket pengar som man kan leva på. När Samhällsnytt frågar var gränsen går för vilket belopp som kan anses rimligt att få ut av försäljningen för att tvinga fram den kan hon dock inte svara på frågan. Anette Agenmark säger att det även beror på om behovet av försörjning kan anses vara långvarigt eller kortvarigt och att det därmed kan anses vara mer motiverat att ställa krav på försäljning av bostaden vid ett mer långvarigt behov. –

 

Får man en rådrumstid och gör ingenting – då riskerar man att få ett avslag (på ansökan om socialbidrag – anm.), sammanfattar hon. Är en situation där en person avkrävs att bli hemlös för att kunna få försörjningsstöd i princip möjlig? – Jag kan inte svara på det. Det beror på i vilket sammanhang. Det där är jättesvårt…

 

Den grupp som dock inte har några problem med att få socialbidrag eftersom de oftast saknar registrerade tillgångar i Sverige i socialtjänstlagens mening är nyanlända migranter. Enligt en beräkning som Samhällsnytt tidigare gjort kommer exempelvis polygamisten från Nacka med sina tre fruar och ett flertal barn att kunna kvittera ut drygt 8,2 miljoner kronor från välfärdssystemet i diverse bidrag under sina första åtta år i Sverige.

 

 

Egor Putilov

 

Källa: Samhälls Nytt

 

 

Av Anders Leander - 11 juli 2018 04:06




BONNIER VILL STOPPA FOLKOMRÖSTNINGAR

Efter att det brittiska folket röstat fel i förra veckans folkomröstning om EU-medlemskap ifrågasätter de stora Bonnier-tidningarna nu själva idén om att över huvud taget låta folket avgöra politiska frågor.





I onsdagens osignerade huvudledare konstaterar Dagens Nyheter att det är problematiskt att hålla folkomröstningar och slår fast att det är bäst att istället låta politikerna bestämma.

Att vända sig direkt till väljarna är särskilt problematiskt i just den typ av konstitutionella frågor där det oftast sker, eftersom dessa rör grundläggande rättigheter och suveränitet, skriver tidningen och fortsätter:

Ett demokratiskt styrelseskick förutsätter trots allt inte bara majoritetsstyre utan också skydd för minoriteter.?

DN Tidningens chefredaktör Peter Wolodarski gick under helgen ett steg längre och kallade David Cameron för en ?nolla? eftersom premiärministern hade tagit beslut om att låta britterna folkomrösta om EU-medlemskap.

 




På Dagens Industri vill den politiske redaktören PM Nilsson inte vara sämre i en ledare där utgångspunkten för resonemanget är att ?demokrati är större än folkmakt?. Han skriver rakt ut att folkomröstningar som den i Storbritannien visar att de demokratiska ambitionerna i internationella samarbeten som EU bör minskas?.

En sådan slutsats ?är inte så odemokratisk som man kanske kan tro?, försäkrar dock Nilsson, och hänvisar till att även exempelvis domstolar och företag står utanför demokratisk kontroll.

Den centrala frågan nu, är inte hur folket ska få mer makt i EU utan hur EU, i likhet med medlemsländerna, ska skyddas från plötslig folkmakt?

Även Moderaten Carl Bildt har uttalat sig om att svenska folket inte ska kunna få folkomrösta om utträde från EU då svenska folket är outbildade och dumma i huvudet och inte förstår sig på EU. Med andra ord vill han omyndigförklara hela svenska folket och ta bort denna rättighet som vi svenskar har!

 


 


Våra politiker har svårt att förstå att det är folket som har och är makten i Sverige och att våra politiker är ansatta av folket för att företräda oss, inte tvärt om!?


Källa: blueshift





Av Anders Leander - 10 juli 2018 12:49


Här är ett tydligt bevis på vad media håller på med, lura och bedra hela europa med flyktingar som drunknar. Allt för att vi ska tycka synd om dem, och mata dem med pengar genom alla dessa Hjälp organisationer.


Det TV och media har gjort är förräderi mot folket, och borde klassas som landsförräderi. Och straffet för landsförräderi borde vara ett mycket hårt straff.

 




 

 




Av Anders Leander - 10 juli 2018 04:45



VAR TUSAN ÄR PENSIONÄRSFÖRENINGARNA SOM SKA BEVAKA VÅRA INTRESSEN.

 

HAR DE SOMNAT EFTER ATT HA SMÄCKT I SIG SMÖRGÅSTÅRTA FÖR MEDLEMSAVGIFTERNA?

 

 

 

 

 

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

69 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Nej till NATO

    


Skapa flashcards