Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 8 oktober 2016

Nato kan inte skydda Baltikum från Ryssland, säger en amerikansk general

Av Anders Leander - 8 oktober 2016 13:30



Nato skulle inte kunna försvara Baltikum mot en rysk invasion, Har en av de högsta amerikanska generalerna i Europa varnat för.

 

 

Generallöjtnant Frederick "Ben" Hodges, befälhavare för USA: s armé i Europa, sade Ryssland kunde fånga huvudstäderna i Lettland, Litauen och Estland i så lite som 36 timmar. Om Putin vill kan "Ryssland erövra Baltikum snabbare än vi kunde komma dit för att försvara dem", sade General Hodges.

 

 

 

 

 

Nato har inte tillräcklig stor styrka för att skydda alliansens östra flank, sa generalen i en intervju med den tyska tidningen Zeit. General Hodges har varit frispråkig om behovet av Nato om de skulle bli ställda ansikte mot ansiktet med Ryssland och den ryska aggressionen.


I en intervju förra året varnade han att västvärlden står inför ett "verkligt hot" från Vladimir Putin. Hans senaste ingripande kommer efter Nato-länderna höll största krigs spelet i Östeuropa sedan slutet av kalla kriget. 31.000 soldater från 24 länder, däribland 1000 från Storbritannien, deltog i Operation Anaconda i Polen tidigare denna månad.



 



 Men Gen Hodges sa att övningen hade avslöjat allvarliga brister i Natos förberedelser.
Han sa att han var överens med militära analytiker om att Ryssland kunde erövra de tre baltiska huvudstäderna på 36 till 60 timmar, och att Nato inte kunde mobilisera sina styrkor tillräckligt snabbt för att förhindra att det faller.
Avgörande, sa han att tung militär utrustning som tankers inte kunde flyttas snabbt nog från Västeuropa till alliansens östra sida.

 

 

 


Han varnade också för allvarliga brister i kommunikationen. "Varken radio eller e-post är säker. Jag antar att allt jag skriver från min Blackberry sida läses, sade han. General Hodges varning kommer inför ett Nato-toppmötet i Warszawa nästa månad där alliansen väntas komma överens om att sätta in fler krafter längs den östra flanken på baltikum.

 

Tidigare denna månad hade alliansen planer på att placera tusentals soldater i Polen och Baltikum i fyra multinationella bataljoner. "Detta kommer att skicka en tydlig signal om att Nato är redo att försvara någon bundsförvant" sa Jems Stoltenberg, alliansens generalsekreterare.


Men under de senaste dagarna har sprickor börjat dyka upp i alliansen, och General Hodges 'ingripande kan ha för avsikt att förhindra varje försök från Nato-länder att dras tillbaka från de planerade installationer.


Frank-Walter Steinmeier, Tysklands utrikesminister, anklagade Nato för "krigshetsande" och "sabelskrammel" mot Ryssland med den senaste tidens övningar. Även om det var inblandade trupper från de flesta Nato-länderna, var Operation Anaconda som en polsk medborgare övning, uppenbarligen på grund av rädsla bland vissa europeiska Nato-medlemmar över ryska känsligheter.


Steinmeier kommentarer provocerade kontrovers i Tyskland. En medlem av Angela Merkels junior koalitionspartner, blev han anklagad av ledande medlemmar av hennes kristdemokraterna (CDU) parti att sätta partipolitik före den nationella säkerheten. Det är oklart om hans kommentarer speglar den tyska regeringens politik.

 



Källa:      telegraph

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 20:24


Är Europas folk på väg att revoltera mot EU-kolossen?   EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen hotade med hårda åtgärder mot Italien långt innan valdagen, baserat på opinionsundersökningar vars prognoser inte föll henne i smaken. Bry...

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 19:30

Majoriteten av britterna vill att Liz Truss avgår – omröstning Över en tredjedel av de tillfrågade moderaterna vill också att statsministern slutar.         Mer än hälften av britterna vill att premiärminister Liz Truss avgår, visa...

Av Anders Leander - 1 oktober 2022 18:00

  Attacken riktade sig mot bilar som försökte ta sig in i en ryskkontrollerad del av Zaporozhyeregionen, enligt den lokala administrationen.   Minst 24 människor dödades och 36 skadades när ukrainska styrkor slog till mot en flyktingkonvoj på f...

Av Anders Leander - 28 april 2022 19:30


Konflikten eskalerar nu på bägge sidor. Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov varnar för ett tredje världskrig.           Det är ”helt legitimt” för Ukraina att identifiera mål i Ryssland att attackera. Det säger Storbr...

Av Anders Leander - 22 april 2022 16:30


Ryssland hotar att använda kärnvapen mot Sverige och Finland om de går med i NATO.   Ryssland varnar för att Finland och Sverige går med i Nato det skulle innebära nya utplaceringar av kärnvapen till Östersjöområdet.   Varningen kom i ett ...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

69 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Nej till NATO

    


Ovido - Quiz & Flashcards