Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 12 maj 2016

Kreml har 20 000 av Hillarys borttappade e-mail

Av Anders Leander - 12 maj 2016 18:45



Ryssland har 20.000 e-postmeddelanden som stulits från Hillary Clintons hemliga hemserver. Kreml överväger huruvida eller inte släppa några av de 20.000 hackade Clinton e-post enligt uppgift som de har i sin ägo.



 



Ryska säkerhetstjänsten har tydligen erhållit e-postmeddelanden som en del av sin utredning av rumänska hackaren Marcel Lehel Lazar, känd som "Guccifer" - nu i US förvar i förhållande till Hillary Clinton  skandalen.


Det finns en debatt som pågår i Kreml mellan UD och underrättelsetjänsterna om huruvida de ska släppa 20.000 av Mrs Clintons e-postmeddelanden som de har hackat sig in i.

Det ryska utrikes underrättelsetjänsten (SVR) började övervaka Lazar efter ett misslyckat försök 2011 att hacka sig in RT, en nyhetstjänst som finansieras av den ryska regeringen. Även om det inte har bekräftats offentligt av sin regering att Ryssland är i besittning av e-post, det finns gott om bevis som tyder på ryssarna verkligen har Clintons e-post.

 

Lazar har offentligt förklarat att han vet att han inte är den enda hacker som kunde - och gjorde det för att få tillgång till Clintons privata server. "För mig var det lätt ... lätt för mig, för alla", sade han i en intervju med Fox News. Alla ingår "upp till 10, liksom, IP-adresser från andra delar av världen," som var aktiva på servern medan Lazar hade tillgång den.

Dessutom RT publicerade delar av Clintons e-post på sin webbplats i mars 2013 hävdade de och tillhandahölls av "Guccifer" själv. Men med tanke på förekomsten av webbplatser som Wikileaks, är det svårt att föreställa sig en hacker som Lazar personligen ge sådan känslig information till en nyhetsbyrå som är en de facto gren av den ryska regeringen.

 

 

 

Älskar bara Puttes flin!

 


I själva verket, är RT i närhet till den ryska regeringen och föreslår att det är mer troligt att byrån fått e-post, inte från Lazar själv, men från ryska myndigheter som övervakar Lazar eller ryska hackare själva. I oktober 2015 Associated Press rapporterade att ryska myndigheter kan ha hackat Clintons server på minst fem olika tillfällen.

Förekomsten av dessa e-postmeddelanden är ett betydande problem för Hillary Clinton. Trots den pågående FBI utredningen som växer större och allvarligare för varje dag - det avslöjades förra veckan att hennes närmaste medhjälpare från utrikesdepartementet hade intervjuats, fler än en gång - Clinton tycks inte komma närmare för att bli åtalad.

I själva verket har FBI: s utredning ibland nästan avtagit verkar det som. På måndag, sade utrikesdepartementet att de hade tydligen förlorat fyra år av e-post enligt Brian Pagliano, Clintons IT huvud som ställer in privata server.

"Sådana register kan kasta ljus över hans roll i att sätta upp Clintons server, och varför han beviljades immunitet av FBI", säger Republican National Committee biträdande kommunikationsdirektör Raj Shah. "Men det verkar som hans e-post antingen förstördes eller aldrig används, detta är att lägga ytterligare ett lager till hemlighetsmakeriet kring sin roll."

Men om utrikesdepartementet inte kan eller vill ge material till FBI relevant för utredningen, så kanske den ryska regeringen kommer att tvingas göra det.

 

 

 

 

Källa:   lifezette

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 20:24


Är Europas folk på väg att revoltera mot EU-kolossen?   EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen hotade med hårda åtgärder mot Italien långt innan valdagen, baserat på opinionsundersökningar vars prognoser inte föll henne i smaken. Bry...

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 19:30

Majoriteten av britterna vill att Liz Truss avgår – omröstning Över en tredjedel av de tillfrågade moderaterna vill också att statsministern slutar.         Mer än hälften av britterna vill att premiärminister Liz Truss avgår, visa...

Av Anders Leander - 1 oktober 2022 18:00

  Attacken riktade sig mot bilar som försökte ta sig in i en ryskkontrollerad del av Zaporozhyeregionen, enligt den lokala administrationen.   Minst 24 människor dödades och 36 skadades när ukrainska styrkor slog till mot en flyktingkonvoj på f...

Av Anders Leander - 28 april 2022 19:30


Konflikten eskalerar nu på bägge sidor. Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov varnar för ett tredje världskrig.           Det är ”helt legitimt” för Ukraina att identifiera mål i Ryssland att attackera. Det säger Storbr...

Av Anders Leander - 22 april 2022 16:30


Ryssland hotar att använda kärnvapen mot Sverige och Finland om de går med i NATO.   Ryssland varnar för att Finland och Sverige går med i Nato det skulle innebära nya utplaceringar av kärnvapen till Östersjöområdet.   Varningen kom i ett ...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

69 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5 6 7 8
9
10
11 12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Nej till NATO

    


Ovido - Quiz & Flashcards