Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 11 maj 2016

Franska terror chefen säger att Putin inte dödade Litvinenko, USA och Storbritannien gjorde - och han har bevis

Av Anders Leander - 11 maj 2016 08:15



En tidigare fransk tjänsteman som har haft ledande roller i den interna säkerheten och terror kämpar har kommit fram med en anmärkningsvärd uttalande: att han har skriftligt bevis för att Alexander Litvinenko, den ryska spionen som dog av polonium förgiftning, dödades av amerikanska och brittiska specialtjänster.



 

Paul Barril

 

I en lång intervju som snart kommer att publiceras, går han vidare, och säger att Litvinenkos mord var en speciell sevices åtgärd för att förtala Ryssland och Vladimir Putin, att den beryktade ryska oligarken Boris Berezovskij var inblandad, och själv dödades av MI6 när han blev inblandad. Han säger även att han vet kodnamnet av operationen: "Beluga".

Operation Beluga: Var en amerikansk-brittiska Plot att misskreditera Putin och destabilisera den ryska federationen. Den berömda franska säkerhetsexpert Paul Barril har avlossade en bomb: förekomsten av Operation Beluga, en dold västerländsk intelligens som är avsedda att undergräva Ryssland och dess ledare.

 
Är detta som ligger bakom mycket av den hotfulla retoriken som nu är mellan USA och Ryssland? Barril avslöjade Operation Beluga nyligen i en intervju med schweizisk affärsman Pascal Najadi, år 2006 då Alexander Litvinenko dödades. Litvinenko var en känd före detta spion som många tror mördades med radioaktivt polonium på order av Vladimir Putin.

 

Najadi säger i intervjun att Litvinenko faktiskt dödades av "en italiensk som administrerade dödliga polonium 210." Vad som är mer förvånansvärt är att operationen genomfördes under överinseende av USA och Storbritannien.

 
I mina böcker om Litvinenkos mord och Litvinenkos mordfall har jag skrivit om en italiensk anslutning. Men jag kan inte bekräfta att Barril talar om samma person. Barrils påståenden bör tas på allvar. Han är en känd fransk underrättelse som är känd i Frankrike som "Superflic", som betyder ungefär "Supercop."

 

I den franska allmänhetens ögon är han en slags kombination av Eliot Ness, James Bond, och William Bratton. Under många år var han andreman av skid-mask GIGN, den legendariska elit franska specialstyrkan, som toppar "badass" ranking av specialstyrkor, och hade andra högt uppsatta interna positioner inom säkerhet i den franska regeringen.

 
Efter att lämna den statliga tjänsten har han hanterat säkerhetsfrågor som en privat entreprenör för statsöverhuvuden i Mellanöstern, Latinamerika och Afrika. Han har varit i centrum för flera kontroverser genom åren, och är en välkänd författare. Det finns ingen tvekan om att han har tillgång till intelligens på statlig nivå som skulle ge honom insikter i denna affär.


I intervjun hävdar Barril att Berezovsky var nära och samarbete med MI6 och CIA för att misskreditera Ryssland och Putin, och att stora summor pengar från dessa organ passerar genom Berezovsky händer som betalades till personer för att samarbeta i detta jobb. Barril säger Litvinenko var en av Berezovsky män, som passerade medel till andra.

 
Från intervjun:
"Ryssland har ingenting att göra med mordet på Litvinenko. Fallet var från början, att Polonium valdes som gift på grund av sin produktion i Ryssland, det skulle implicerade Ryssland. Syftet med hela operationen var att misskreditera president Putin och FSB. det gjordes eftersom Ryssland blockerar amerikanska intressen runt om i världen, särskilt i Syrien. det var ett försök att försvaga Putins grepp om makten, för att destabilisera Ryssland. "


Barril nämner frispråkig Putin som fiende, finansmannen William Browder, som i nära samarbete med Berezovskij i deras insatser. Han säger också att han är säker på Berezovsky mördades av hans hemliga hantlangare tjänster, när de insåg att han betedde sig oregelbundet och måste tystas så att han inte skulle avslöja dem.

 
Slutligen, säger han att han kommer att göra sitt vittnesmål tillgängliga för en offentlig utredning av affären om den drivs av en trovärdig person. Han föreslår Carla del Ponte som ett bra val för att göra det, eftersom han är övertygad om att hon inte är under kontroll av CIA.

 
Barril påståenden om frågor kring 2006 Litvinenkos mord, som höjde rubrikerna igen i januari 2016, när ett brittiskt offentlig utredning av affären misslyckats med att leverera en avgörande dom.

 

Fallet är nu 10 år gammalt, men ändå framkallar det ett brett allmänt intresse på grund av de spion-thriller ingredienserna i murder mystery: spy - CounterSpy hijinks, om strålnings förgiftningar, anklagelser som har slutgiltigt krossat att Putin själv "förmodligen" beställt mordet, på någon förslappad nattklubb , ett vanärat oligark som avslutar med en mystiskt död i sitt badrum, snyftande änkor i montern, befängda politiserade "visa" prövningar, politiker för gallerierna, och mycket mer.

  En fulländad mordgåta, en författare skulle ha svårt att komma fram med något så surrealistiskt .





Källa:      sott.net




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 20:24


Är Europas folk på väg att revoltera mot EU-kolossen?   EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen hotade med hårda åtgärder mot Italien långt innan valdagen, baserat på opinionsundersökningar vars prognoser inte föll henne i smaken. Bry...

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 19:30

Majoriteten av britterna vill att Liz Truss avgår – omröstning Över en tredjedel av de tillfrågade moderaterna vill också att statsministern slutar.         Mer än hälften av britterna vill att premiärminister Liz Truss avgår, visa...

Av Anders Leander - 1 oktober 2022 18:00

  Attacken riktade sig mot bilar som försökte ta sig in i en ryskkontrollerad del av Zaporozhyeregionen, enligt den lokala administrationen.   Minst 24 människor dödades och 36 skadades när ukrainska styrkor slog till mot en flyktingkonvoj på f...

Av Anders Leander - 28 april 2022 19:30


Konflikten eskalerar nu på bägge sidor. Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov varnar för ett tredje världskrig.           Det är ”helt legitimt” för Ukraina att identifiera mål i Ryssland att attackera. Det säger Storbr...

Av Anders Leander - 22 april 2022 16:30


Ryssland hotar att använda kärnvapen mot Sverige och Finland om de går med i NATO.   Ryssland varnar för att Finland och Sverige går med i Nato det skulle innebära nya utplaceringar av kärnvapen till Östersjöområdet.   Varningen kom i ett ...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

69 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5 6 7 8
9
10
11 12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Nej till NATO

    


Ovido - Quiz & Flashcards