Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 8 maj 2016

Schweiz är för att garantera alla medborgare $ 2600 per månad

Av Anders Leander - 8 maj 2016 17:15Medborgare i Schweiz ska rösta om huruvida landet kommer att bli det första landet att garantera en grundläggande månadsinkomst varje månad.

 

 

 

 

 

Schweiziska väljarna kommer att avgöra om varje medborgare och lagligen bosatt kommer att tjäna $ 2600 skattefria per månad, den 5 juni valet.

Sputniknews.com rapporterar:

"Detta är en bra idé," Chloe Hubert, en student vid universitetet i Genève, sade USA Today. "Jag arbetar bara på helgerna, så dessa intäkter verkligen skulle hjälpa."

Schweiz gör att alla förslag som skall placeras på valsedeln, så länge som ett minimum av 100.000 underskrifter erhålls. Denna speciella initiativ satts samman av en grupp av intellektuella.

 
Med tanke på att det är en av de rikaste länderna på jorden, är Schweiz i en unik position att anta förslag som bara har vagt diskuterats i andra länder. Förespråkarna hävdar att en grundinkomst motiverar arbetskraft och stabiliserar ekonomier.

Hela beloppet skulle inte ges till varje medborgare. Om en individ gör $ 2000 per månad, till exempel, de skulle få $ 600 mer av regeringen att se till att de grundläggande inkomst behov tillgodoses. De som tjänar mer än den grundläggande summan skulle inte få en regering stipendium, men $ 2600 av lönen inte skulle beskattas.

Förslaget har sina kritiker.
 
"[Det skulle] äventyras ett system som motiverar människor att arbeta och få utbildning," parlamentariker Raymond Clottu berättade schweiziska Broadcasting Corporation. "Så vi ska försöka förbättra den, inte ta in grundinkomst som skulle förstöra motivationen att arbeta."

Den schweiziska regeringen har varnat för skattehöjningar som krävs för att genomföras för att täcka $ 200 miljarder per år program.

"Betydande nedskärningar eller skattehöjningar skulle behövas för att finansiera denna grundinkomst, som inte kunde ersätta dagens socialförsäkringssystemet helt", sade regeringen på sin webbplats.

Förslaget ses som att ha liten chans att lyckas. Tidiga undersökningar visar att de flesta schweiziska väljarna inte stödja övergången, och med regeringens kampanj mot det, verkar det osannolikt att förespråkarna kommer att kunna samla tillräckligt stöd i återstående månad.

Men även det inte den här gången, samtalet kring en grundinkomst för alla medborgare är få dragkraft, och detta förslag kan bli den första av många att komma.
 
 
 
Källa:      yournewswire 
 
 

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - Lördag 2 nov 10:38


GMOs ?genetically modified plants created by combining DNA to improve crop protection and insect resistance. What They?re Not Telling Us Finally, closely-guarded secrets of the world?s biggest environmental disaster are revealed. GMOs ARE POI...

Av Anders Leander - Söndag 29 sept 06:52


"TILL ER SOM TVIVLAR eller vill ha källor! ( eller som gått på Gretas klimat dravel)" "I dagarna vände sig 500 FORSKARE med ett öppet brev till FN. Budskapet: DET RÅDER INGEN NÖDSITUATION Det finns ingen klimatnödsituation Ett globalt nätverk ...

Av Anders Leander - Torsdag 26 sept 15:43


Dagens tredje mätning: SD blir största parti - får 27,5 procent Nu kommer dock en tredje mätning som redan ger segern till SD. I Nyheter Idag/Sentios mätning ökar partiet från 23,5 procent till hela 27,5 procent, och blir landets överlägset största ...

Av Anders Leander - Söndag 15 sept 08:00

  När Al Gore presenterade sin film om klimatet, byggde han mycket av sina slutsatser på den s.k. ”hockeyklubbsgrafen”. Den visar ett tämligen jämnt klimat sedan tusentals år. Men i vår tid gör den raka kurvan ett plötsligt hopp och vis...

Av Anders Leander - Söndag 11 aug 19:04


Robert David Steele, den f.d. CIA-agenten som nu driver sin sanningsblogg, skriver: ?Epstein inte död, utan på väg till Israel? Jag anser att rapporterna om att Epstein är död är falska. Jag tror att han är på väg till Israel enligt en överen...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

45 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5 6 7 8
9
10
11 12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Blogkeen
Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Bloglovin'

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se