Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 7 maj 2016

Hur mycket mygel ska vi behöva tåla från Mona Sahlin och Socialdemokraterna?

Av Anders Leander - 7 maj 2016 15:00



Hur mycket mygel ska vi behöva tåla? Det här är allvarligt, när en före detta socialdemokratisk partiledare begår bedrägeri, och partiet (S) gör inte ens ett fördömande ingen åtgärd vidtas. Kulturdepartementet borde polisanmäla myndighetschef Sahlin.

 

Hon tycker att det är häftigt att betala skatt. Det är ett av de mest uttjatade flosklerna från Mona Sahlin, tomma ord som staplats på varandra om och om igen. Mona hamnade hos Fogden igen, för obetalda skatter och sociala avgifter. Så mycket för det där häftiga med att betala skatt.

 



   



Regeringens nationella samordnare Mona Sahlin, skrev på ett falskt intyg så hennes livvakt skulle kunna köpa en lyxig bostad för 10 miljoner. Sahlins tidigare livvakt hade inga säkerhetsuppdrag på pappret, frågan är då vad hade han för uppgift???

 

 

 

 

 

 


Mona Sahlin arbetar på regeringens uppdrag för att motverka våldsbejakande extremism och leder ett sekretariat med åtta anställda. När en i personalen, en polisinspektör och tidigare livvakt, skulle köpa en bostadsrätt för tio miljoner kronor på exklusiva Solsidan i Saltsjöbaden gick Mona Sahlin i god för hans inkomster.

 

 

 

 


Om lönen han har från regeringskansliet, så har jag skrivit fel. Den är på 43.000 kronor och sen betalar jag honom sedan en tid tillbaka 60.000 kronor i månaden för att hjälpa mig med mina säkerhetsbedömningar inför framtiden. Samtidigt kommer det fram att hon haft skattekrav på omkring 200.000 kronor som gått till kronofogden. Senast i helgen som var 215.000 kronor i skatteskulder hos kronofogden.

 

Enligt Mona Sahlins skattekontoutdrag för det senaste året. Där framgår det att hon inte betalat någon lön eller arbetsgivaravgifter som privatperson, för någon anställd.

 

Den första maj överlämnade skatteverket 190.000 kronor som krav på Sahlin till kronofogden. Därefter har hon den 3 maj betalat in 150.000 kronor på skattekontot, medel som gått till att avbetala på skatteskulden.

 

Dessutom ska hon ha betalat in 28.000 direkt till kronofogden. Det betyder att Mona Sahlins skatteskuld hos kronofogden nu ligger på cirka 38.000 kronor.

 

 

 

 

 


Tidningen kan dock visa att hon betalat skatt och arbetsgivaravgift för sin privatanställda före detta livvakt - först efter att Expressen började ställa frågor till henne.

 

 

 

 


Är det regeringen eller staten som betalar till ditt företag och du betalar honom?
-Nej, nej, jag får inga mer pengar från staten än min egen lön.

 

Mona Sahlins ersättning för uppdraget som ordförande för nationella samordnaren är, enligt regeringskansliet, 81,360 kronor per månad före skatt.

 

 

Mona Sahlin: "Jag har varit 40 år i politiken men aldrig varit så bekymrad som nu 

 


Hur har du råd att betala en person så här mycket pengar? Det handlar ju om nästan 80 000 kronor i månaden?

 

 

 


-Är det knepigt att en person hjälper mig med säkerheten? Som av olika skäl har en hög lön? Och att mitt behov av det är högt?


Vet regeringskansliet om att du betalar din före detta livvakt och kommittémedlem privat också?
-Jag säger inte mer än så här, säger Mona Sahlin.

 

Åklagare vid Särskilda åklagarkammaren, har inlett en förundersökning om osant intygande. avslöjandet är ”mycket oroande”. Om intyget har skrivits uppsåtligen fel kan det röra sig om så kallat osant intygande – ett brott som kan ge upp till två års fängelse för Mona Sahlin. Grov trolöshet mot huvudman + urkundsförfalskning + osant intygade + medhjälp till bedrägeri + myndighets missbruk + korruption. Min fråga då varför fördes hon inte bort i handfängsel?

 

Lika inför lagen! Jag känner mig bestulen på de skattemedel som jag betalt.

 


 


 

 



Uppdatering:   Senaste Nytt:  Mona Sahlin avgår som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism efter Expressens avslöjande. På onsdagen informerades också kulturdepartementet om att det fanns ett ärende hos polisen gällande Mona Sahlin.




Källa:     svenskmedia



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 20:24


Är Europas folk på väg att revoltera mot EU-kolossen?   EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen hotade med hårda åtgärder mot Italien långt innan valdagen, baserat på opinionsundersökningar vars prognoser inte föll henne i smaken. Bry...

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 19:30

Majoriteten av britterna vill att Liz Truss avgår – omröstning Över en tredjedel av de tillfrågade moderaterna vill också att statsministern slutar.         Mer än hälften av britterna vill att premiärminister Liz Truss avgår, visa...

Av Anders Leander - 1 oktober 2022 18:00

  Attacken riktade sig mot bilar som försökte ta sig in i en ryskkontrollerad del av Zaporozhyeregionen, enligt den lokala administrationen.   Minst 24 människor dödades och 36 skadades när ukrainska styrkor slog till mot en flyktingkonvoj på f...

Av Anders Leander - 28 april 2022 19:30


Konflikten eskalerar nu på bägge sidor. Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov varnar för ett tredje världskrig.           Det är ”helt legitimt” för Ukraina att identifiera mål i Ryssland att attackera. Det säger Storbr...

Av Anders Leander - 22 april 2022 16:30


Ryssland hotar att använda kärnvapen mot Sverige och Finland om de går med i NATO.   Ryssland varnar för att Finland och Sverige går med i Nato det skulle innebära nya utplaceringar av kärnvapen till Östersjöområdet.   Varningen kom i ett ...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

69 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5 6 7 8
9
10
11 12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Nej till NATO

    


Skapa flashcards