Anders Leander i MÖNSTERÅS

Alla inlägg under februari 2016

Av Anders Leander - 25 februari 2016 12:15


Socialdemokraterna har i en skriven överenskommelse lovat Sveriges muslimska råd, SMR, att få in muslimer på riksdagslistor, landstingslistor och kommunala fullmäktigelistor. 

I Italien begränsar islamska aktiviteter i Italien, medan Sverige istället låter islam ta över.(AP/Luigi CostantiniI dokumentet som Expressen.se i dag kan visa finns också specificerat vilka politiska frågor som S-föreningen Tro och solidaritet ska hjälpa SMR att få igenom - bland annat lagstiftade muslimska helgdagar och statlig imamutbildning.

 

Det är självklart problematiskt att samarbeta med personer som har helt andra åsikter, men det innebär inte att man inte kan lyssna på dem och ta till sig av sådant som är vettigt, säger Peter Weiderud, ordförande i Tro och solidaritet.

 

 
Tro och solidaritet


En S-förening som samlar socialdemokrater som vill förena sin religiösa övertygelse med sitt politiska engagemang, oavsett om det handlar om kristna, muslimer, judar eller partifolk med något annan religiöst perspektiv. Har cirka 3000 medlemmar. Hette tidigare Broderskapsrörelsen. Leds av Peter Weiderud.Sveriges muslimska råd


En paraplyorganisation för en rad muslimska organisationer i Sverige. Vill verka för att "muslimerna ska få sin röst hörd i samhället", enligt SMR:s hemsida. Arbetar för integration och mot diskriminering. Granskades 2006 av SVT:s "Uppdrag granskning", där man visade på islamistiska åsikter inom organisationen. Leds av Helena Benaouda.Islamiska förbundet


En islamisk organisation i Sverige som enligt hemsidan vill "bevara och stärka den muslimska identiteten och närvaron i Sverige". Leds av Omar Mustafa, som valdes in i Socialdemokraternas partistyrelse, men tvingades avgå efter en intensiv granskning av Islamiska förbundet, där det framkom att Mustafa bjudit in homofobiska och antisemitiska talare till förbundets arrangemang.

 

Varje svensk som röstar på Socialdemokraterna, Vänstern, eller Miljöpartiet, bidrar till att Sverige blir mer och mer till ett muslimskt samhälle, med islamistiska lagar och regler.  

 

 

 

 

ANNONS
Av Anders Leander - 23 februari 2016 20:00Regelbunden Bilderberg deltagare och biträdande redaktör för Financial Times, Martin Wolf, insisterar på att den "globala super eliten" måste stoppa Donald Trump från att vinna ordförandeskapet.

 

 

 

 

Enligt en New Republic profil är Wolf "förbluffande, har bra förbindelser inom eliten och nu skriver han för Financial Times" och räknas bland hans nära vänner som en av de mest inflytelserika centrala bankirer.

I en ledare med rubriken De ekonomiska förlorarna är i uppror mot eliten, skriver Wolf att ekonomiska "förlorare" har förkastat "eliten som dominerar de ekonomiska och kulturella livet för sina länder" och att "de potentiella konsekvenserna är skrämmande." Han pratar om dig, om folket!

Han hävdar att "det redan kan vara för sent" för att stoppa den våg av populism som Trump har gått i spetsen för, Wolf konstaterar att eliten har blivit "fristående från inhemska lojaliteter och oro, istället bildar det en global superlit.

Detta i sin tur har lämnat vanliga amerikaner "alienerade" och "missbrukas", med oenighet över höga nivåer av invandring som endast gynnar stora företag som leder till uppfattningen att eliten är "inkompetent och underprissättningen."

 
"Nativist populister får inte vinna. Vi vet att historien slutar mycket dåligt. I fallet med USA, skulle resultatet ha en grav som en global betydelse. Amerika var grundare och förblir garant för vår globala liberal ordning. Världen är desperat och behöver välinformerade amerikanskt ledarskap. Mr Trump kan inte erbjuda detta. Resultaten kan bli katastrofala ", skriver Wolf och tillade att" Om västerländska eliten föraktar den oro som många kommer senare dra tillbaka sitt samtycke till eliten projekt. "

Davos power mäklare har för avsikt att förhindra Trump från att tillträda Vita huset, hävdar den framstående VD Martin Sorrell, "Det spelar ingen roll vem republikanerna sätter upp ... Hillary kommer att vinna."

Financial Times har enligt papper rekord för den globala eliten och har varit representerad på Bilderberg confabs av flera andra personer, däribland Gideon Rachman, som under 2008 efterlyste en "global regering" som skall införas.

I sin ledare, medgav Rachman att ett sådant system endast skulle vara effektiv om den är "anti-demokratiska" och främjas genom "lugnande språk" som skulle förhindra "folk att nå hjärtat med sina gevär i USA: s talk-radio."

På senare tid, FT publicerade en anonym ledare som kallas för avskaffandet av kontanter för att ge centralbanker och regeringar mer makt.
 
 
 
 
Källa:     halsofkarma
 
 
ANNONS
Av Anders Leander - 21 februari 2016 09:15Ryssland har lovat att skydda kurdiska soldater i Syrien i händelse av en markoffensiv Turkiet, ett drag som skulle leda till en "stor krig" den syriska gruppens sändebud till Moskva sades i en intervju på onsdagen. "Vi tar detta hot på största allvar eftersom det styrande partiet i Turkiet är ett parti av krig.

 

 

 

 

 

" Rodi Osman, chef för syriska kurder "nyöppnade representationskontor sa en kurd via en rysk tolk. "Ryssland kommer att reagera som om det finns risk för en invasion. Detta är inte bara om kurderna, de kommer även att försvara den territoriella suveränitet Syrien. "

Motstridiga intressen i Syrien har skapat en farlig ny fas i landets fem-åriga krig, även om världsmakterna kämpar för att genomföra ett stilleståndsavtalet. Turkiet fruktar kurdiska vinster längs gränsen kommer förvandlas till en självständig stat och inspirera liknande ambitioner bland sina egna kurdiska minoriteten. Men ett mark ingripande riskerar att konflikten med Ryssland, som stöder kurderna militärt.

 

Turkiet har gjort beskjutningar mot syriska kurdiska styrkor sedan helgen, och premiärministern Ahmet Davutoglu klandrade dem för en bombning i Ankara som dödade 28 personer på onsdag.


"Vi fortsätter att befria vårt område och det skulle gå fortare om det inte var för Turkiet", säger Osman. Ryska stridsflygplan ger stöd för den kurdiska offensiv, som syftar till att säkerställa full kontroll över den turkiska gränsen, medan Ryssland har också lovat att stödja de syriska kurdernas mål av federal status.


Ryssland har sagt att det är för att hjälpa syriska kurder militärt och Nikolai Kovalyov, en tidigare chef för den federala säkerhetstjänsten, huvudföljaren till Sovjet KGB, sade att ryska jetplan skulle bomba turkiska trupper om de kommer in Syrien.


Rysslands utrikesministerium talesman Maria Zakharova sa att främmande intrång i Syrien skulle vara "olagligt" och att ryska svaret skulle bero på situationen. Ryska flyganfall i norra Syrien lyckas driva ut turkstödda rebellerna.


De syriska kurderna försöker skapa en kurdisk autonom region i norra Syrien genom att förena två områden åtskilda av cirka 100 kilometer mark som kontrolleras av islamistiska rebeller, enligt Anton Lavrov, en oberoende rysk militär analytiker. "Det är de syriska kurdernas dröm och turkarnas värsta mardröm" Sa Lavrov per telefon.


I Ankara, sade Davutoglu att attacken på en militär buss genomfördes av den väpnade grenen av den syriska kurdiska demokratiska unionen part eller PYD, i samordning med separatistrebeller i Turkiet-baserade Kurdistans arbetarparti, eller PKK. Sky News Arabien citerade chefen för PYD, Salih Muslim, som säger att gruppen inte var inblandad i bombningen. Det fanns inget omedelbart anspråk på ansvar för explosionen.

Senaste attackerna i Turkiet, inklusive de två bomber som dödade 102 människor i huvudstaden i oktober, har skyllts på Islamiska Staten, medan inriktningen av arméns personal är en strategi som antogs i det förflutna av PKK.

Turkiska ledare betraktar PYD som den syriska flygel PKK, som Turkiet och dess amerikanska och Europeiska unionens allierade överväga en terroristorganisation. Men USA är oense med Turkiet om syriska kurder, visa dem som en pålitlig allierad mot en islamisk stat.

 

Turkiska angrepp på syriska kurder är också ytterligare spärr av spänningar med Ryssland, som skapat en militär allians med gruppen efter Turkiet skjutit ner ett rysk stridsflygplan i november på gränsen till Syrien.

 

Rysslands bombningar i Syrien sedan september har vänt strömmen av fem-åriga kriget, vilket gör att president Bashar Assad kan slå tillbaka både mot rebeller som stöds av USA och regionala krafter, inklusive Turkiet, liksom mot islamisk stat.

 

Förutom att ge flygunderstöd, är Ryssland leverantörer av ammunition till syriska kurder, enligt Syriens tidigare vice premiärminister Qadri Jamil, en kurd som är nu en oppositionsledare baserad i Moskva och är i nära kontakt med den ryska regeringen och PYD. Syriska regeringen krafter arbetar tillsammans med de syriska kurderna för att få bort islamiska staten och rebellerna från landets norra delar i Syrien.

 

 

Källa:       novorossia

 

Av Anders Leander - 21 februari 2016 07:45Europeiska diplomater varnade för att Ankara inte kan åberopa artikel 5. Tyskland säger att Nato inte kan "betala priset för ett krig startat av turkarna " Turkiet har krävt internationell markoperation i Syrien. Ryssland kallade säkerhetsrådet till möte för att stoppa Turkiets beskjutningen av kurder.
Europeiska diplomater har varnat den turkiska regeringen att den inte kan räkna med Natos stöd då konflikten med Ryssland trappas upp till en väpnad konflikt. Ankara har efterlyst en gemensam markoperation i Syrien med sina internationella allierade, insisterar det är det enda sättet att stoppa landets fem år långa kriget. Saudiarabien har sagt att de skulle vara redo att delta i en internationell styrka som ska sättas i Syrien.

 

Men Ryssland, som har genomfört flyganfall för att stödja viktigaste regionala allierade som Bashar al-Assad, har också uttryckt sitt motstånd mot åtgärden. Det kallas också säkerhetsrådet att tryckaTurkiet med att upphöra med sin beskjutning av kurdiska styrkor i norra Syrien - men det avslogs.

Turkiet plan baserades på antagandet att i händelse av konflikt, kan landet åberopa artikel 5 i Nato-fördraget, klausul om kollektivt försvar om någon medlemsstat angrips.

Men Luxemburg utrikesminister Jean Asselborn säger till den tyska tidskriften Der Spiegel att den turkiska regeringen inte kan räkna med Nato
"Nato kan inte låta sig dras in i en militär upptrappning med Ryssland som ett resultat av den senaste tidens spänningar mellan Ryssland och Turkiet, sade han.

 

Asselborn betonade också att artikel 5 endast kan åberopas när ett medlemsland klart attackeras. Den tyske diplomaten Asselborn sa: "Vi kommer inte att betala priset för ett krig som startas av turkarna ." fredagen sa Frankrikes president Francois Hollande också att Europa måste förhindra en konflikt mellan de två nationerna. "Det finns en risk för krig mellan Turkiet och Ryssland, sade han i en intervju. 
 
 
 

 


2012 sa Nato att dom var redo att försvara Turkiet om det skulle behövas. Det svängs hit och dit, Nato är tydligen inget att lita på om Sverige går med där.
Källa:      dailymail

 

 

Av Anders Leander - 19 februari 2016 20:32Jag har spanat länge på det här med att filtrera vatten men eftersom vattnet i Sverige är så pass bra var inte det så högt prioriterat. Nyligen snackade jag med min kompis om vattenfiltrering och till mitt förvånande sa han att han använder någon slags filtrering av vatten med aktivt-kol. Han använder det mest för kaffebryggning och dylikt. Då blev jag lite nyfiken igen och kom på att jag läst någonstans att Ska Brewing berättade om hur viktigt det är med det rena vattnet de använder för t.ex Modus Hoperandi. Kanske inte helt dumt att försöka filtrera vatten ändå. Gjort som sagt, gav jag mig på att leta upp någon smidig lösning och letandet slutade snabbt på Clas Ohlsons.

 

Där hittade jag deras Aquaclean filter med aktivt-kol som monteras direkt på kranen och har en växlare mellan att bara låta vattnet rinna igenom eller genom filtret. Smidigt. Filtret räcker för 1000 liter enligt specen och är utbytbart. Anordningen kostar 299:- och kommer med ett filter färdigmonterat. Reservfilter kostar 99:-.


Mycket riktigt smakade vattnet lite annorlunda genom filtret, för att vara ärlig smakade det vanliga kranvattnet inget vidare men efter att ha skiftat över så att vattnet renats i filtret, var det riktigt gott. Parallelltest med kran- och filtrerat vatten avslöjade att kranvatten faktiskt har lite sött i smaken vad exakt det beror på vet jag inte, men man skulle kunna beställa vatten-spec och kolla exakta värden av flour, klor som är ett nervgift.

 

Rekomenderar starkt detta filter, använder nu detta filter till all matlagning och kaffe, Te, etc, vem fan vill bli förgiftad eller få en massa onödiga sjukdomar som cancer med mera.

 

 

 

Av Anders Leander - 19 februari 2016 20:00Enligt ryska tidningen Novaja Gazeta, Mr Dmitry Peskov, presstalesman för den ryske presidenten, varnar den saudiska regimen i sin vecko presskonferens för att stödja terrorism och att de även stödjer al-Qaida inspirerade gerillan i det krisdrabbade Syrien. World War 3 kan starta denna månaden: 350000 soldater i  Saudi Arabien är redo att invadera Syrien.

 

 

 

 

 

"Den saudiska ledarskapet klamrar sig fast vid makten och hoppas att de eventuellt kan hindra den oundvikliga kollapsen av deras primitiva, barbariska och omänskliga politiska systemet genom att rikta stabilitet och välfärd till andra grann nationer" citerade en rysk tjänsteman på måndag.

Tidigare betonade Rysslands president att hans land inte kan förbli i vapenvila gentemot den saudiska inblandning i Syrien och som nu blockerat alla syriskt hopp om fredlig lösning.

"Ryssland kommer att förgöra saudierna i Syrien för deras illvilliga handlingar. Det är absolut nödvändigt för alla syriska partier som tror på en fredlig lösning för landets fem år inbördeskrig att dom sitter ner vid förhandlingsbordet och fördömer Saudi destruktiva roll ", sade president Putin. Han tillade också att Ryssland kommer att bomba Saudiarabien tillbaka till stenålderns tid när nomad araber hade för vana att leva i tält om regimen inte slutar bistå radikala terrorister i Mellanöstern.

Rysslands president tillade att kraftfulla åtgärder mot Saudiarabien (KSA) är motiverade och avgörande på grund av det faktum att Saudi-backed ISIS utgör ett stort internationellt hot mot säkerheten. Samtidigt bör det internationella samfundet vara uppmärksamma om illusioner om skadliga och misstänkta US-Saudi alliansen.

 
 
 
 
Källa:     whatsupic 
 
 
Av Anders Leander - 18 februari 2016 13:15Trump säger "Mycket hemliga papper" kan visa att "Saudierna "Crashade"World Trade Center.

 

 

 

 

Republikanska president kandidaten Donald Trump har gjort ett uttalande om 9/11 och använder det som en del av sin kampanj,  han har gjort mycket under sin tid som president kandidat, men han är fortfarande och bryter ny mark på den fronten.

 

Genom att utmana Jeb Bushs påstående att hans bror "höll Usa säkra från terrorism," Trump anspelar nu och spinner vidare på detta hjulet.

Vid en kampanj händelse i Bluffton, South Carolinaonsdags morgonen sopade Trump golvet  med George W. Bush-administrationens beslut om att invadera Irak. Han nämnde i förbigående att det finns "hemliga papper" som skulle kunna bevisa att "saudierna " var faktiskt de ansvariga för attackerna 11/09:

 


 


 

Det var inte irakierna som crashade World Trade Center, Vi anklagade Irak för detta, vi decimerade landet, Vi trodde att Irakier skulle ta över, men det var inte irakierna,  ni kommer att få veta vem som verkligen crashade World Trade Center, dom har papper det och som är mycket hemliga, där du kan upptäcka att det var saudierna. Men du kommer att få reda på detta. Även att 15 av de 19 terroristerna var saudiska medborgare,  Men inga bevis har någonsin presenterats av regeringen att det var Saudiarabien som låg bakom attackerna den 9/11.

 

 

 

Källa:     Mediaite 

 

 

Av Anders Leander - 18 februari 2016 09:45USA har uppmanat Turkiet att sluta bomba kurdiska fästen i Syrien, men presidenten Tayyip Erdogan tänker inte vika sig. Han är säker på att kurderna utgör det största hotet mot hans regim, enligt Frankfurter Rundschau.

 

 

Tayyip Erdogan diskuterar med Barack Obama. Bild: worldtribune.com

 


Nyligen skall turkiska flygplan bombat flertalet kurdiska försvarsenheter i närheten av den syrisk-turkiska gränsen i staden Izaz. USA kräver återigen att Turkiet ska sluta med sina attacker mot allierade styrkor.

 

Efter att regimstyrkor brutit belägringen av Aleppo fick kurderna en chans att förflytta sig närmare Izas vid den strategiskt viktiga rutten mellan Turkiet och Aleppo. Flygbasen Minneh återtogs, som tidigare varit ockuperat av Nusrafronten.

 

Turkiets regering anser att det varit ett steg mot en ”kurdisk kvasistat”. Kurder utgör en betydande del av befolkningen i Turkiet och därför tycker Erdogan att den nuvarande situationen hotar nationens ledning.

 

Fixeringen på kampen mot kurderna tyder på att Turkiet endast respekterar sina egna mål och intressen och därför kan inte Vita huset längre lita på sin Nato-kollega, menar Frankfurter Rundschau. USA har liksom Turkiet själva ignorerat Turkiets krav på att välja mellan kurderna och Turkiet.

 

Frågan är nu, betraktas kurderna som ett större hot än Daesh (ISIS)?
Källa:      Frankfurter Rundschau: goo.gl/rriZDs

 

 

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

52 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13 14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Blogkeen
Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Bloglovin'

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Vesselfinder

Blandad Rock´n Roll


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se