Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 29 februari 2016

Enköpings kommun söker efter sommarstugor till nyanlända - Snart ryker din stuga svenne

Av Anders Leander - 29 februari 2016 08:00



Kommunen har ett avtal med länsstyrelsen om att ta emot ett 50-tal anvisade nyanlända varje år.  Förra året kom 284 stycken personer, anvisade eller så kallade fria bosättare som ville slå sig ner i Enköping. Kommunen behöver fler bostäder för att lösa bostadsfrågan för nyanlända. Nu letar de efter sommarstugor och tomma hus och ber privata hyresvärdar om hjälp.



 



Sedan slutet av 2015 har Svante Forslund, samordnare på Integrationsenheten i Enköping, försökt att få kommunens privata hyresvärdar att bli en del av projektet  Bostad Enköping. Han har åtagit sig att hitta 25 objekt som är lämpliga för anvisning av nyanlända innan året är slut.


Det är ett litet avtal, men det gäller att gå ner på individnivå nu, säger han.

Länsstyrelsen har gått in med 1,8 miljoner kronor i projektet - pengar som måste återbetalas om de inte anses ha använts på rätt sätt.

 

Men Svante Forslund är nöjd med hur projektet har fortlöpt hittills. Enligt honom har de hittat ett par objekt ute på landsbygden redan. Det finns 750 000 fritidshus i Sverige på ett ungefär, så klart är att det finns en kapacitet som inte är utnyttjad än. Enköping är ju till hälften landsbygd.


Mer än så kan han inte dela med sig av innan kontrakten är säkrade. Det är viktigt är att få alla att förstå att vi sitter i samma båt, och att få de privata värdarna att hyra ut i första hand. Den stora behållningen tror vi kommer att vara att ett nytt tankesätt inplanteras gällande bostadsförsörjningen för de ekonomiskt svaga.


Detta är säkert bara första stadiet att kommunerna frågar folket om tomma stugor, steg två blir säkert att man konfiskerar stugorna för att nyanlända skall bo där. Det finns en lag som tilllåter att staten gör det, och svenne banan kan inte göra ett skit åt det.


Redan 1993 antogs en lag (exproprierings lag) som innebär att staten kan konfiskera fritidshus om Sverige drabbas av en flyktingström som kräver stora resurser. Man kan ju hoppas att det är de 87% som blir av med stugan först. Som man bäddar får man ju ligga heter det ju, ser nästan fram emot detta när Svenne PK blir av med stugan, då ska jag skratta gott må ni tro.




Källa:   stockholmdirekt 

 
 
Ingen bild

s29

29 februari 2016 20:13

Det ska bli spännande att se vad kommunpolitikerna ska göra när staten inom en snar framtid inte kommer att försörja dom.Tror dom att man kan skicka tillbaka problemen,när statskassan är tom?Och hur kommer dom nyanlända kravmaskinerna att reagera när dom inte får allt dom pekar på.Utmaningar,utmaningar

 
Ingen bild

Jäntan

1 mars 2016 17:23

I lagen står det att staten kan konfiskera ditt fritidshus om det inte finns någon som är "bosatt" där enligt skatteverket. Gäller lagen även "året runt bostäder"? Lösningen är att se till att någon "flyttar" till sommarstugan eller det obebodda huset! Sedan får man inte glömma att eftersända posten till det stället som man egentligen bor.

Sedan är det en annan fråga. Vilka flyktingar vill bo i ett fritidshus med torparstandard, utedass, inget rinnande vatten och ett mycket enkelt kök? De kräver ju "all inclusive" som deras flyktingsmugglare har lovat!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 20:24


Är Europas folk på väg att revoltera mot EU-kolossen?   EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen hotade med hårda åtgärder mot Italien långt innan valdagen, baserat på opinionsundersökningar vars prognoser inte föll henne i smaken. Bry...

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 19:30

Majoriteten av britterna vill att Liz Truss avgår – omröstning Över en tredjedel av de tillfrågade moderaterna vill också att statsministern slutar.         Mer än hälften av britterna vill att premiärminister Liz Truss avgår, visa...

Av Anders Leander - 1 oktober 2022 18:00

  Attacken riktade sig mot bilar som försökte ta sig in i en ryskkontrollerad del av Zaporozhyeregionen, enligt den lokala administrationen.   Minst 24 människor dödades och 36 skadades när ukrainska styrkor slog till mot en flyktingkonvoj på f...

Av Anders Leander - 28 april 2022 19:30


Konflikten eskalerar nu på bägge sidor. Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov varnar för ett tredje världskrig.           Det är ”helt legitimt” för Ukraina att identifiera mål i Ryssland att attackera. Det säger Storbr...

Av Anders Leander - 22 april 2022 16:30


Ryssland hotar att använda kärnvapen mot Sverige och Finland om de går med i NATO.   Ryssland varnar för att Finland och Sverige går med i Nato det skulle innebära nya utplaceringar av kärnvapen till Östersjöområdet.   Varningen kom i ett ...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

69 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13 14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Nej till NATO

    


Skapa flashcards