Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 21 februari 2016

RYSSLAND lovar att skydda KURDER mot en turkisk JUNTA INVASION i Syrien!

Av Anders Leander - 21 februari 2016 09:15Ryssland har lovat att skydda kurdiska soldater i Syrien i händelse av en markoffensiv Turkiet, ett drag som skulle leda till en "stor krig" den syriska gruppens sändebud till Moskva sades i en intervju på onsdagen. "Vi tar detta hot på största allvar eftersom det styrande partiet i Turkiet är ett parti av krig.

 

 

 

 

 

" Rodi Osman, chef för syriska kurder "nyöppnade representationskontor sa en kurd via en rysk tolk. "Ryssland kommer att reagera som om det finns risk för en invasion. Detta är inte bara om kurderna, de kommer även att försvara den territoriella suveränitet Syrien. "

Motstridiga intressen i Syrien har skapat en farlig ny fas i landets fem-åriga krig, även om världsmakterna kämpar för att genomföra ett stilleståndsavtalet. Turkiet fruktar kurdiska vinster längs gränsen kommer förvandlas till en självständig stat och inspirera liknande ambitioner bland sina egna kurdiska minoriteten. Men ett mark ingripande riskerar att konflikten med Ryssland, som stöder kurderna militärt.

 

Turkiet har gjort beskjutningar mot syriska kurdiska styrkor sedan helgen, och premiärministern Ahmet Davutoglu klandrade dem för en bombning i Ankara som dödade 28 personer på onsdag.


"Vi fortsätter att befria vårt område och det skulle gå fortare om det inte var för Turkiet", säger Osman. Ryska stridsflygplan ger stöd för den kurdiska offensiv, som syftar till att säkerställa full kontroll över den turkiska gränsen, medan Ryssland har också lovat att stödja de syriska kurdernas mål av federal status.


Ryssland har sagt att det är för att hjälpa syriska kurder militärt och Nikolai Kovalyov, en tidigare chef för den federala säkerhetstjänsten, huvudföljaren till Sovjet KGB, sade att ryska jetplan skulle bomba turkiska trupper om de kommer in Syrien.


Rysslands utrikesministerium talesman Maria Zakharova sa att främmande intrång i Syrien skulle vara "olagligt" och att ryska svaret skulle bero på situationen. Ryska flyganfall i norra Syrien lyckas driva ut turkstödda rebellerna.


De syriska kurderna försöker skapa en kurdisk autonom region i norra Syrien genom att förena två områden åtskilda av cirka 100 kilometer mark som kontrolleras av islamistiska rebeller, enligt Anton Lavrov, en oberoende rysk militär analytiker. "Det är de syriska kurdernas dröm och turkarnas värsta mardröm" Sa Lavrov per telefon.


I Ankara, sade Davutoglu att attacken på en militär buss genomfördes av den väpnade grenen av den syriska kurdiska demokratiska unionen part eller PYD, i samordning med separatistrebeller i Turkiet-baserade Kurdistans arbetarparti, eller PKK. Sky News Arabien citerade chefen för PYD, Salih Muslim, som säger att gruppen inte var inblandad i bombningen. Det fanns inget omedelbart anspråk på ansvar för explosionen.

Senaste attackerna i Turkiet, inklusive de två bomber som dödade 102 människor i huvudstaden i oktober, har skyllts på Islamiska Staten, medan inriktningen av arméns personal är en strategi som antogs i det förflutna av PKK.

Turkiska ledare betraktar PYD som den syriska flygel PKK, som Turkiet och dess amerikanska och Europeiska unionens allierade överväga en terroristorganisation. Men USA är oense med Turkiet om syriska kurder, visa dem som en pålitlig allierad mot en islamisk stat.

 

Turkiska angrepp på syriska kurder är också ytterligare spärr av spänningar med Ryssland, som skapat en militär allians med gruppen efter Turkiet skjutit ner ett rysk stridsflygplan i november på gränsen till Syrien.

 

Rysslands bombningar i Syrien sedan september har vänt strömmen av fem-åriga kriget, vilket gör att president Bashar Assad kan slå tillbaka både mot rebeller som stöds av USA och regionala krafter, inklusive Turkiet, liksom mot islamisk stat.

 

Förutom att ge flygunderstöd, är Ryssland leverantörer av ammunition till syriska kurder, enligt Syriens tidigare vice premiärminister Qadri Jamil, en kurd som är nu en oppositionsledare baserad i Moskva och är i nära kontakt med den ryska regeringen och PYD. Syriska regeringen krafter arbetar tillsammans med de syriska kurderna för att få bort islamiska staten och rebellerna från landets norra delar i Syrien.

 

 

Källa:       novorossia

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - Fredag 14 feb 11:55


Alternativ för Sverige synliggör EU-avgiften genom kostnadstickare Idag lanserar Alternativ för Sverige sidan vadkostar.eu som synliggör Sveriges EU-avgift i realtid. Genom att att sprida kunskap till allmänheten om medlemskapets svindlande kost...

Av Anders Leander - Lördag 1 feb 15:00

Nya experimentet: Elever får fluor i mjölken vilket kan göra oss slöare, ge oss långsammare hjärna, bidra till demens och att fluor är ett starkt enzymgift - Vad i helvete håller dom på med??? Varför vill dom förgifta våra barn?????? VAKNA SVENSKA...

Av Anders Leander - Söndag 12 jan 19:33

Kontantfria banker förbjuds. Storbankernas satsning på "kontantfria" kontor irriterar många. Men den 1 januari blir bankerna skyldiga att erbjuda viss kontanthantering i hela landet. Den nya lagen antogs av riksdagen på torsdagen och innebär att s...

Av Anders Leander - 20 december 2019 20:00


Till hösten väntar gymnasiestudier för den unga klimataktivisten Greta Thunberg.    I onsdags kom Greta Thunberg hem till sin hemstad Stockholm.   Den unga klimataktivisten Greta hade då varit borta från sitt hem i fyra månader, deltagit i ...

Av Anders Leander - 19 december 2019 10:00

    Svenska skolans framgång i PISA visade sig bygga på manipulerad data – mer än var fjärde svensk 15-åring deltog inte i testet. Och snart därefter kom det fram att Brottsförebyggande rådet systematiskt har manipulerat kriminaldata på upp...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

52 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13 14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Blogkeen
Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Bloglovin'

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Vesselfinder

Blandad Rock´n Roll


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se