Anders Leander i MÖNSTERÅS

Alla inlägg under januari 2016

Av Anders Leander - 3 januari 2016 09:30



Den tillträdde borgmästaren Gisela Mota hann precis tillträda sitt nya ämbete då hon mördades. Flera män stormade in i den nyvalda borgmästares hem och sköt ihjäl henne. Mordet skedde bara timmar efter att 33-åriga Gisela Mota hade tillträtt ämbetet.

 

 

 



   

 


Temixco är i likhet med många andra mexikanska städer plågat av organiserad brottslighet och knarkhandel, problem som den vänstersinnade före detta parlamentarikern hade lovat att ta i tu med. Gisela Motas, 33, svor eden som borgmästare i fredags den 1:a januari.

 

Enligt myndigheter i delstaten Morelos har två av de misstänkta gärningsmännen skjutits ihjäl och en tredje sitter i fängsligt förvar.

 

Gisela Mota dödades i sitt hem i staden Temixco, 85 km (52 miles) söder om huvudstaden Mexico City, timmar efter att ha tagit denna ämbetsed på fredag, sade polisen.


Enligt rapporter blev hon angripen av fyra beväpnade män. Polisen sköt två av angriparna till döds och grep de andra.


Ett motiv för mordet är oklart. Flera mexikanska borgmästare dödades förra året av påstådda narkotikahandlare.

 

Ett tiotal mäktiga karteller åtnjuter betydande makt i Mexiko och korruptionen i landets rättsvårdande myndigheter är omfattande. Antalet mord steg 2015 enligt en tidningen till över 17 000 dödsoffer.

 

 

 

Källa:     bbc

 

 

Av Anders Leander - 2 januari 2016 21:30



Nästan tio miljoner kronor. Så mycket har betalats ut i statsrådspension till före detta ministrar de senaste åren. Det trots att många av dem är långt ifrån pensionärer – och trots att de har egna inkomster på minst 40 000 kronor i månaden.


 

foto:    TT


Dagens ETC berättade 12 november att många tidigare riksdagsledamöter har fått riksdagspension många år efter att de har avgått – även de som har långt kvar till pensionsåldern. Har de inga andra inkomster kan de som mest få drygt 470 000 kronor om året.

 

Men för statsråd kan ersättningen bli ännu högre. Förra året fick till exempel före detta kulturminister Leif Pagrotsky (S) drygt 670 000 kronor, och i år får han 35 000 kronor i månaden. Det trots att han räknar med att tjäna en halv miljon.

 

– Det är de regler som gäller. Jag arbetar heltid och sitter i styrelser som inte ger särskilt högt arvode, och då fyller inkomstgarantin upp till en viss nivå. Att det blev mer 2013 beror på att jag då nyss slutat som riksdagsledamot och höll på att starta upp min egen verksamhet, säger han.

 

Före detta miljöminister Andreas Carlgren (C) är en annan av dem som får statsrådspension. Trots att han har uppgett en lön på 570 000 kronor i år får han drygt 30 000 kronor i månaden i statsrådspension. Pengar han inte ens vill ha.

 

– Både muntligt och skriftligt har jag frågat om jag kan slippa pensionsutbetalningen, jag har ju heltidsinkomst från ett förvärvsarbete, men har fått beskedet att jag det är en rättighet jag inte kan avsäga mig, säger han.

 

Ulrica Messing har fått mest

Totalt uppfyller elva tidigare statsråd kraven för att få statsrådspension. Vissa av dem har haft så höga inkomster sedan de avgick att de aldrig har fått några pengar, medan andra har fått det under många år. Tillsammans har statsråden kostat staten 9,2 miljoner kronor sedan 2007.

 

Mest pengar har tidigare infrastrukturminister Ulrica Messing fått. Hon lämnade riksdagen 2006, och efter ett år med avgångsvederlag har hon fått statsrådspension. Det trots att hon bara var 38 år gammal när hon avgick. Orsaken är att när Ulrica Messing tillträdde som statsråd i regeringen Persson 1996 fanns ingen åldersgräns – den som hade varit statsråd i sex år hade rätt till pension.

 

Därmed har Ulrica Messing kunnat få pension i sju år. Totalt har hon fått 2,2 miljoner kronor under de här sju åren. Det samtidigt som hon har haft inkomster från andra håll. Hon har bland annat grundat inredningsföretaget Porthouse, hon är vd i Kosta Förlag, sitter i en rad styrelser och arbetar sedan drygt ett år tillbaka som seniorkonsult på pr-byrån Prime. I år räknar hon med att få 700 000 kronor i lön. Men det räcker inte – hon får ändå ungefär 250 000 kronor i statsrådspenion.

 

”Pensionär vid 50 är orimligt”

Thomas Bodström skulle även han kunna få statsrådspension, men han tjänar för mycket. Han tycker att systemet är galet.

 

– Det är mycket med det som är helt sjukt. Som att det går att ha företag där man gör stora vinster, men man låter bli att plocka ut lön och kan då få en rejäl statsrådspension i flera år. Eller att man inte kan avstå pengarna även om man vill. Jag kan inte förstå att systemet inte görs om, säger han.

 

Själv har Thomas Bodström bara fått 537 kronor de senaste åren. Då handlande det om en felaktig utbetalning, menar han. Han har fått anstränga sig för att inte få mer än så.

 

– Första året, 2007, hade jag advokatbyrå och skulle skriva en bok. Jag visste att jag skulle tjäna pengar på den i efterhand och ringde och sa att jag inte ville ha någon pension. Men det räckte inte. Jag var tvungen att ta ut lön i förskott för att slippa, säger han.

 

”Upp till den nya regeringen”

Thomas Bodström tycker att statsrådens förmåner mer borde likna vanliga löntagares. Det ettåriga avgångsvederlaget tycker han visserligen är bra – då finns tid att hitta nytt jobb – men att kunna bli pensionär redan vid 50 menar han är orimligt. I en utredning som presenterades 2012 föreslogs också att åldern skulle höjas till 61 år. Men utredningen ligger fortfarande hos regeringskansliet.

 

– Det är inget beslut fattat i frågan, man kan säga att beredning pågår. Nu är det upp till den nya regeringen vad den vill göra, säger Claes Lindgren, departementsråd och chef för enheten för statens arbetsgivarpolitik.

 

Här är ex-ministrarna som dragit in miljoner

Ulrica Messing

2 209 494 kronor i pension (2007–2014)

Mona Sahlin

1 142 535 kronor i pension 2012–2014 (haft rätt till pengar sen 2007)

Gunilla Carlsson

144 731 kronor i pension (haft rätt till pengar sedan september 2014)

Leif Pagrotsky

1 646 000 kronor i pension (2007–2014)

Andreas Carlgren

952 284 kronor i pension (2012–2014)

Per Nuder

833 086 kronor i pension (2007–2012)

Ylva Johansson

1 424 624 kronor i pension (2007–2014)

Marita Ulvskog

11 019 kronor i pension under 2011 (haft rätt till pengar sedan 2004)

Thomas Östros

832 374 kronor i pension (2007–2012)

Thomas Bodström

537 kronor i pension under 2013 (haft rätt till pengar sedan 2007)

Margot Wallström

0 kronor i pension (haft rätt till pengar sedan 1999)


Statsrådspension

• Statsråd som har suttit i minst sex år, och är 50 år eller äldre när de avgår, har rätt till inkomstgaranti tills de blir 65 år.

 

• För full statsrådspension krävs tolv år i regeringen.

 

• Pensionens storlek avgörs av hur många år de har suttit, och hur mycket de har i inkomst i övrigt.

 

• Nästa år kommer ytterligare sju ministrar från alliansregeringen uppfylla kraven för statsrådspension: Lena Adelsohn Liljeroth, Maria Larsson, Beatrice Ask, Eskil Erlandsson, Göran Hägglund, Eva Björling, Jan Björklund.

 

• Första året efter att ett statsråd avgått får hen avgångsvederlag. Det motsvarar den tidigare lönen.

Statsrådens arvoden

• I år höjdes arvodena så att en minister tjänar 124 000 kronor i månaden. Det är en höjning med 35 000 kronor på tio år. Hade höjningen följt inflationen skulle statsråden ha tjänat 99 000 kronor idag.

 

• Statsministern tjänar 156 000 kronor i månaden i år. 2004 var lönen 111 000 – det motsvarar 124 000 i dagens penningvärde.




Källa:    etc,   spv, statens tjänstepensionsverk

 

 

Av Anders Leander - 2 januari 2016 20:45



Ett företag i USA har nyligen sparkat närmare 190 muslimska anställda efter att en dispyt om bönestunder under arbetstid inte kunde lösas och de anställda ifråga, varav många somaliska invandrare, beslutade sig för att arbetsvägra och lämna jobbet utan arbetsgivarens godkännande.

 

 

   

 

 

Cargill Meat Solutions i Fort Morgan, Colorado, några mil nordost om Denver, gav häromdagen 190 muslimska anställda sparken efter att dessa ställt orimliga krav på arbetsgivaren avseende bönestunder under arbetstid. 

 

Arbetsgivaren hade redan avsatt utrymmen och ordnat möjligheter under arbetsskiften som alla anställda, inklusive muslimer, kunde använda för bön.

 

Man ansåg sig från företagets sida därmed ha gjort allt man rimligen borde för att tillfredsställa krav av detta slag. Detta dög dock inte åt muslimerna som nu krävde att arbetsgivaren även skulle anpassa hela affärsverksamheten och arbetstiderna efter islams bönkalender och regelbundet förändrade muslimska bönetider.

 

Arbetsgivaren ansåg dock att detta var ett orimligt krav eftersom det skulle skapa stora problem som riskerade äventyra verksamheten. Arbetsgivaren menade att arbetsskiften helt enkelt inte ständigt kunde förändras baserat på när muslimerna ansåg att behövde be till Allah.

 

Företaget påpekade att de behövde ett förutsägbart antal anställda på plats under varje arbetsskift för att kunna driva sin verksamhet, vilket muslimerna i sin tur ansåg vara ett orimligt krav av arbetsgivaren.

 

Företaget gjorde sedermera åtskilliga tappra försök till att hitta en lösning men de muslimska arbetstagarna vägrade att kompromissa med arbetsgivaren och promenerade istället ut från arbetsplatsen i en olaglig strejk. Arbetsgivaren tvingades därför sparka 190 muslimska anställda från jobbet för att slutgiltigt lösa problemet.

 

 

 

Källa:    washingtontimes

 

 

Av Anders Leander - 2 januari 2016 15:30



På avstånd kan det se ut som en vanlig träd. Det fanns ingen märkbar rök eller något konstigt runt trädet, men inuti stammen är det stora lågor.

 

Titta på videon i klippet nedan.

 

 



Videon är filmad i två vandrare i Defiance i Ohio i förra veckan. Du kan tydligt höra att de två vandrarna är chockade vid åsynen av detta mystiska träd.

Det finns stora sprickor i stammen, och inuti är det stora lågor, men ingen rök kommer upp från stammen, och det finns inga tecken på skador på bålen.

Männen som gjort den makabra upptäckten av det eldhärjade träet, är mycket konfunderade.
Därefter lade de två männen upp videon på webben, där det har setts och delas i stor omfattning.

Det kommer att finnas mängder av teorier och frågor, medan andra tror att det är ett verk av djävulen, du frågar... är det Jesus är det du? "

Även om det finns många kreativa gissning, så finns det också andra fler möjliga förklaringar. Bland andra gissar en del att branden orsakats av ett blixtnedslag.

Det har tidigare funnits exempel på att blixten kan orsaka sådana mystiska bränder.

 

 

 

Av Anders Leander - 2 januari 2016 13:15



Donald Trump inbjuden på en träff i Ryssland? Det kunde man inte tro. Men borgmästaren i Jalta på Krim har velat ensamvarg republikanska framgångar i 2016 presidentvalet och uppmanade honom att besöka staden, antyder att en gata kan döpas efter honom.

 

 

 

 

 

"Vi följer valprocessen i ert land med stort intresse", Jalta borgmästare Andrey Rostenko skrev i ett öppet brev till Trump som publicerades på stadens webbplats. "Vi gillar din valprogram och vi gillar dig som en extraordinär person."

 

Borgmästaren tillade: ". Efter din seger i valet är du planerar att etablera vänskapliga relationer med president Vladimir Putin - och detta är ett utmärkt beslut" Rostenko sade att Trump strategi i utrikespolitiken var mycket lik Rysslands, och han såg detta som positivt. "Du vill vara vän med Kina, och vi vill samma sak.

 

Du stöder Rysslands ansträngningar att bekämpa den internationella terrorismen och det gör vi. Vi har mycket gemensamt och det är en bra ursäkt för att arrangera ett möte.

 
Borgmästaren påminde Donald Trump att Jalta har en enda gata i Ryska federationen uppkallad efter en amerikansk president - Franklin Roosevelt Street. Han önskade Trump seger i opinionsundersökningarna och föreslog att eventuellt kan "en dag Jalta kan få ytterligare en gata uppkallad efter den amerikanska ledare som gjort en ovärderlig tillgång i en förbättring av relationerna mellan våra två folk."
 
Tidigare i veckan, Trump berömde Rysslands anti-terrorist verksamhet i Syrien, notera att Moskva "bomba skiten ur ISIS" eftersom president Putin vill förebygga terrorism attacker i Ryssland. Trump kritiserade också USA: s Mellanösternpolitik som "misslyckats" och som leder till en "total röra" i Irak och Libyen.
 
Trump, en 69-årig miljardären fastighetspamp, trädde fram till den amerikanska presidentvalsrörelsen i juni, som Republikanernas nominering. Han leder för närvarande i opinionsmätningarna
 
 
 
 
Av Anders Leander - 2 januari 2016 10:45

 

Flickorna Gaza, * ett nytt palestinskt flick band, som är glada att tillkännage sin nya singel, "Döda alla judar." * The Girls Gaza hoppas kunna inspirera muslimska kvinnor över hela världen för att uttrycka sin individualitet och säga vad de verkligen tycker!

  

18+ Varning: Grafiska bilder


SATIRE "Kill All the Jews" Gaza Girls Hit Single from Gaza Girls on Vimeo.



* Sångare i Gaza Girls är Tina Shahida, en amerikansk konvertit till islam som kände sig inspirerade att starta detta band efter det att Israel begick folkmord i Gaza sommaren 2014. sättet att vinna hjärtan och sinnen är genom musik! Det sättet att bekämpa den sionistiska Yrke är genom ett leende! #FreePalestine #KATJ

 

En verkligen osmaklig video, och dessa palestinier håller vår svenska regering bakom ryggen och matar in skattepengar till!!!

 

 

 

Källa:      vimeo

 

 

Av Anders Leander - 2 januari 2016 10:30



95 % av alla asylsökande invandrare kommer enligt polisen till Sverige utan pass. Detta bedrägeri kan, enligt beräkningar, kan ha kostat svenska skattebetalare runt 10 000 miljarder kronor.

 

 

 

 

Granskning Sverige kan avslöja den största rättsskandalen i svensk historia. Asylrätten står över svensk grundlag och sätter demokratins grundpelare, tanken om allas lika rätt och värdighet, ur spel.

Granskning Sverige kan avslöja att regeringen har uppmanat polisen att inte utreda asylbedrägerier. Det är alltså fritt fram för invandrare att ljuga, lämna vilseledande uppgifter, begå bedrägeri och göra urkundsförfalskning.

Granskning Sverige kan avslöja hur svensk åklagarväsen är genompolitiserat. Argument som att det är synd om de asylsökande och att det inte är någon idé att utreda eftersom det är omöjligt att bevisa, slår ut hela rättsväsendets grundprincip om likhet inför lagen.

Granskning Sverige ringer f d justitieminister Thomas Bodström för att fråga vem som bär ansvaret för att frågan inte ens gått till prövning i domstol. Thomas Bodström följer en socialdemokratisk tradition gentemot frågor som inte passar. Han lägger på luren.

 

 

 

Källa:     gs

 

 

Av Anders Leander - 2 januari 2016 09:45



Arash Salehi, Farzad Barzegar, Amin Nazari och Aroon Khalili sitter alla med sina biljetter i handen Köpenhamns centralstation. Och väntar. Inte för att resa längre in i landet och söka asyl,  utan nästa tåg tillbaka till Tyskland.
Till en svensk tidning säger dom, att de inte känner sig välkomna i Danmark. Särskilt inte efter förslaget att ta flyktingars smycken och kontanter när dom anländer.

 

 

 

Foto: Bax Lindhardt

 

 

"Polisen i Danmark är inte bra, det är fascister. De säger att de kommer ta våra smycken och pengar och de har redan tagit vad vi har ", säger Arash Salehin.


Farzah Barzegar pekar på smycket i hennes halsband. Det är av guld, säger han, och han gav den till sin mamma.


"Men polisen skulle ta halsbandet, jag var tvungen att kämpa för att behålla den", säger han.
Läs också: en polis rasar: "Jag har inte blivit polis för att plundra flyktingar"
"Det är bättre i Tyskland"


De fyra män som alla kommer från Irak. Arash Salehin faktiskt hade ansökt om asyl i Danmark, men han kommer inte att vänta och se, om han får vara kvar. För Danmark är fortfarande inte riktigt som han hade förväntat sig, förklarar han. "Det är bättre i Tyskland, där är det bättre behandling, polisen är vänligare, och potentialen för jobb är bättre", säger han.


Deras beslut att lämna Danmark följer, enligt Danmarks intensiva signal politik gentemot flyktingar. Läs också: Känd författare i den röda rutan: Här har du Inger Støjberg, här är min farmors ring!


Eftersom flyktingströmmar drabbade Europa och därefter också nått Skandinavien och Danmark, den danska regeringen med integrationsminister Inger Støjberg (V) i front annonser i USA Mellanöstern. Flyktingar kan räkna med en försämrad prestanda, om de kommer till Danmark.

Nyligen presenterade regeringen i mitten av november 34 initiativ för att skärpa reglerna om asyl - inklusive att ge polisen tillstånd att gripa flyktingar och söka efter värdesaker.

Regeringens förslag handlar om värden över 3000 kronor. Men inte saker som är svåra att göra utan (som klockor och mobiltelefoner), eller saker som har känslomässiga värde (till exempel vigselringar). Läs också: Støjberg Nazi kritik: Det är bara rättvist att ta smycken från flykting



Förslaget har fått hård kritik, bland annat av de andra politikerna, och den danska polisen.
Det finns inte någon anledning att kritisera regeringens förslag att ta smycken och pengar från flyktingarna om de har värden som överstiger 10.000 kronor.

"Det finns ingen anledning att kritisera, eftersom det redan är så att om en dansk har värdesaker för över 10.000 kr., kan man kräva att den säljas innan man kan få kontant stöd"  säger Inger Støjberg.

"I Danmark måste man försörja sig själv om man kan. Det är bara rättvist, och det måste gälla alla - oavsett om du har bott i Danmark under hela sitt liv, eller om du bara kom hit.




Källa:     bt




Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

69 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Nej till NATO

    


Ovido - Quiz & Flashcards