Anders Leander i MÖNSTERÅS

Alla inlägg under januari 2016

Av Anders Leander - 4 januari 2016 11:45



Den höjda bensinskatten slår med närmast kirurgisk precision mot de människor som är beroende av bilen för att få sitt vardagspussel att gå ihop. Det handlar om människor som bor i små samhällen där affären lagts ner och dit bussen slutat att gå. Men det fattar inte våra politiker.



 


 



Före valet lovade Socialdemokraterna att inte höja bensinskatten.

Exempelvis sa nuvarande finansministern Magdalena Andersson (S) så här i en ekonomidebatt i augusti 2014: ”Det är jättedyrt att tanka bensin som det är, vi ser inget behov av att höja bensinskatten.”

 

På vägen infann sig ändå behovet. Skatten på bensin och diesel höjdes nämligen med 48 respektive 53 öre i samband med årsskiftet. Räkningen skickas i mångt och mycket till landsbygden och landar på drygt fyra miljarder kronor.

 

 

 

 

 

Jakob Forssmed är ekonomisk-politisk talesperson för Kristdemokraterna. Han brukar, med rätta, hävda att Socialdemokraterna inte är ett parti, utan två – ett före valet, och ett efter. Sådant som skulle kunna skrämma bort socialdemokratiska kärnväljare – som höjd bensin- och dieselskatt – väntar man med till efter valet och hoppas på att allt ska vara glömt om fyra år igen.

 

 

 

 

 

Den höjda bensinskatten slår med närmast kirurgisk precision mot de människor som är beroende av bilen för att få sitt vardagspussel att gå ihop. Det handlar om människor som behöver den för att ta sig till och från jobbet, till och från affären och barnens fritidsaktiviteter. Det handlar om människor som bor i små samhällen där affären lagts ner och dit bussen slutat att gå.

 

 

 

 


Visst är det bra att den rödgröna regeringen lovat bygga Norrbotniabanan. Om det löftet infrias kommer det att betyda mycket, inte bara för Norrland och dess näringsliv, utan också för Sverige och för EU i stort. Men bor du i Avaliden eller Lainejaur är du fortfarande beroende av bilen.

 

Då blir också biträdande finansminister Per Bolunds (MP) ord – ”Det blir ett landsbygdspaket som handlar om bättre infrastruktur, satsningar på vägar och järnväg och att stimulera produktion av förnybara bränslen och se till att servicen fungerar (Aftonbladet 27/3 2015) – inte mycket värda.

 

Det finns ett grundläggande problem i svensk politik, och det är storstadsperspektivet i allmänhet och Stockholmsperspektivet i synnerhet. I stora drag innebär det att det satsas där det finns många röster att hämta, medan grupper, i det här specifika fallet utan pendlingsalternativ i glesbygd, straffas med ökade kostnader. Det är ingen rimlig politik.

 

Enligt Skattebetalarna kommer närmare en miljon bilhushåll under de kommande tre åren att få en total skattehöjning på drivmedel med över 5 500 kronor. Många av dem bor på landsbygden, inte minst i Norrlands inland, där avstånden är långa och alternativ till bilen en bristvara. Skattepengar omfördelas från land till stad.

 

Bäst hade naturligtvis varit att begränsa skattehöjningen på drivmedel till storstadsområdena, vilket också gett störst miljömässiga effekter. Men det kommer inte att ske – av rädsla för att tappa storstädernas väljare.

 

 

   

 

 

 

 

Källa:    norran

 

 

 

Av Anders Leander - 4 januari 2016 10:15



Granskning Sverige ringde till SVT:s nyhetschef Ulf Johansson och frågade varför de inte tagit upp en enda av alla de sensationella nyheter som avslöjats under året i Granskning Sverige.
 





När vi ringer tillbaka för att få svar på varför Granskning Sveriges nyheter inte tagits upp av SVT, blir svaren, i vanlig ordning, sensationella.


"VI tycker inte att något av det Granskning Sverige gjort är nyheter, utan bara tyckande och opinionsbildning"


Att invandrare kan bryta mot lagen utan att rättsväsendet ingriper, att människor lurat pensionssystemet på stora summor, att Socialdemokraterna samarbetar med våldsamma vänsterextremister och att Expressen hotat folk i valet är alltså inte nyheter enligt SVT.

Lyssna själv och avgör vem som kommer med avslöjande av sensationell dignitet och vem som försvarar perifera låtsasnyheter.

 

Tydligen är artiklar som den här under, som är Nyheter enligt SVT, jag kallar det diktatur och förbannad propaganda för att folk inte skall läsa om vad Trump vill och inte vill om han blir president!!!




Källa:    Granskning Sverige

 

 

Av Anders Leander - 4 januari 2016 10:00




SVT Propaganda!


 

Vill du se mindre av Donald Trump i din webbläsare? Nu går det att installera ett Trump-filter i en webbläsare som ska filtrera bort texter och bilder om och med den republikanske presidentkandidaten.



 



Mannen bakom Trump-filtret heter Rob Spectre och han lanserade sitt webbläsartillägg på julafton, skriver CNN. Rob Spectre säger till CNN Money att han skapade tillägget för att han vill att människor ska få möjlighet att lära sig mer om andra presidentkandidater och vad de står för.

 

Spectre skriver på trumpfilter.com att det tyvärr inte är möjligt att filtrera bort Donald Trump från tv:n också.

 

Väcker upprörda känslor

 

Donald Trump är en omstridd men populär presidentkandidat som ofta figurerar i nyhetsmedier och sociala medier. Hans uttalande om att muslimer borde förbjudas att resa in i USA väckte många upprörda känslor men samtidigt ökade hans stöd bland republikanska väljare.

 

 

Trump Filter finns i tre nivåer: Mild (som är förinställt), aggressiv och hämndgirig (vindictive).

Huffington Post har testat filtret och det förefaller vara effektivt.

 

 

 

Källa:    SVt

 

 

Av Anders Leander - 4 januari 2016 09:30



I Norge, särskilt städer vid gränsen, har vapenförsäljningen ökat med 50 procent, skriver FlashNord med hänvisning till ryska tjänstemän i Murmansks län som nyligen diskuterat problemet med norska kollegor.

 

Är det detta Norrmännen kommer at bjuda på???

 
 
   
 
 

Lokalbor i Norge klagar över invandrarnas inadekvata reaktion på julfirandet. Dessutom ökar antalet fall av vapenanvändning under konflikter mellan norska medborgare och flyktingar.

 

Norges migrationsverk uppger att nästan 5 000 asylsökande sedan augusti 2015 kommit till landet med den så kallade Arktisrutten (Moskva, Murmansk, Nikel).

 

I oktober och november reste upp till 1 000 flyktingar om veckan in i det nordligaste norska fylket Finnmark genom Murmansk. De flesta kom från Afghanistan, Pakistan, Irak och Syrien.

I december avtog flyktingtillströmningen när Norge skärpte migrationslagarna.

 


Källa:    sputnik



Av Anders Leander - 4 januari 2016 09:00



En klar majoritet, över 70 procent av svenskarna, vill återinföra värnplikten i någon form, enligt en mätning av Ipsos. Bara 16 procent tycker att det är ett dåligt förslag. På frågan om både kvinnor och män ska kunna tas ut om värnplikten införs svarar 87 procent ja.



 

Pontus Lundahl / TT



Man kan ju undra vad det är för idioter, dom här 16 procenten som inte vill återinföra värnplikten??? Värnplikten avskaffades 2010 och har ersatts av ett yrkesförsvar. Men i dag saknas halva krigsorganisationen, cirka 7 500 soldater, sjömän och gruppbefäl.


Fakta: Mätningen Frågorna som ställdes var:

 

Det finns förslag på att på nytt införa någon form av värnplikt i Sverige. Anser du att det är ett bra eller ett dåligt förslag?

 

Bra förslag:   72 %

 

Dåligt förslag:   16 %

 

Varken för eller emot:   7 %

 

Vet ej:   4 %

 

Om någon form av värnplikt införs i Sverige, tycker du då att både män och kvinnor ska kunna tas ut för värnplikt, eller tycker du inte det?

 

Ja, både män och kvinnor ska kunna tas ut för värnplikt:  87%

 

Nej, tycker inte det:  9 %

 

Vet ej: 4 %

 

I mätningen genomfördes 1 231 slumpmässigt utvalda telefonintervjuer med svenska medborgare över 18 år under perioden 3-14 december 2015.





Källa:    gp

 

 

Av Anders Leander - 3 januari 2016 15:00


Hur terrorgruppen Islamiska staten växte fram är en komplicerad frågeställning. Enligt Donald Trump skapades IS av Hillary Clinton tillsammans med Barac Obama.

 



 

Donald Trump är fortfarande i en solklar ledning i opinionsmätningarna och är i nuläget favoriten till att bli republikanernas kandidat inför årets presidentval i USA. Trump har i nuläget 35 procent av rösterna. Närmast bakom är senatorn Ted Cruz med 19,5 procent.


Framgångarna har fått Donald Trump's namn att toppa världens nyhetssajter med attacken mot Hillary Clinton. Först anklagade han Iran för att vara ute efter Saudiarabiens olja, vilket de ”alltid har varit”, enligt Trump. Sedan menade han att USA borde ha tagit kontroll över Iraks oljefält.


Jag har förutspått många saker säger Trump i videon, bland annat: ”Hitta oljan, ta oljan, håll fast vid oljan.” Inte sant? Jag har sagt det i tre år, och alla andra sa: ”Åh, kan vi inte göra!  Det är en suverän stat”. Men det är ingen stat, det är bara en massa oärliga människor, de har skapat IS. Hillary Clinton skapade IS tillsammans med Obama, säger Trump i videon.

 

 

 

 


Presidentvalet 2016 hålls den 8 november. Innan dess ska partiernas kandidater utses i ett flertal primärval (primary) och nomineringsmöten (caucus). Först ut att rösta i början på 2016 är som vanligt delstaterna Iowa och New Hampshire.




Källa:    thelatestnews

 

 

Av Anders Leander - 3 januari 2016 13:00



Dessa människor är monster.

 

 

 

 

 


Man börjar tro att det finns absolut ingen sanning under president Barack Obama och hans administration. Och om det fanns en enda anledning till två hinder Annat liberal progressiv socialist från Vita huset är det inte nödvändigt. Bra att veta är om nuvarande demokratiska parti Obama är medskyldiga som medierna möjliggör för ett sådant motbjudande beteende.


Vi vet nu National Security Agency under Barack Obama har inga parametrar. Vi är alla verkligen kandidater av övervakning som potentiella fiender till Obama staten. Detta, mina damer och herrar, är i slag med den östtyska byrån som kallades för Stasi.


Representanthuset utskottet Intelligence Kännagivandet kommer efter en Wall Street Journal rapport på de amerikanska Samlad information om privata börser mellem Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och medlemmar av kongressen under pågående forhandlinger för en kärn affär med Iran.

 

"The House Intelligence kommittén undersöker påståendena i Wall Street Journal Angående möjligt intelligensgemenskapen (IC) samling av kommunikation mellem israeliska regeringstjänstemän och medlemmar av kongressen".


"Kommittén har begärt kompletterande uppgifter från IC, om några av dessa påståenden är sanna, och OM IC följt alla tillämpliga lagar, regler och rutiner."
Men vad är den verkliga historien - och det är ytterst oroande vad Barack Obama kommer att göra.

 

Efter Obamas senaste diktatoriska drag, bli inte förvånade om 2016 års Val blir avblåst.

 

 

 

Källa:     allenwestrepublic

 

 

Av Anders Leander - 3 januari 2016 10:15



Tror du på det onaturliga ? Den blinda och mystiska spåkvinnan Baba Vanga förutsåg att något skrämmande skulle hända Europa 2016.



 



Kommer du ihåg den blinda och mystiska spåkvinnan Baba Vanga som förutsåg Islamiska Staten och terrorattacken den 11:e september?


Hur som helst hade hon en ganska dyster prognos för 2016,  Baba Vanga dog 1996, 85 år gammal. Hon sägs ha gjort hundratals förutsägelser genom åren, och ungefär 85% av dem har uppfyllts. 


Enligt hennes följare förutsåg hon tsunamin i sydöstra Asien julen 2004. Hon hade sagt att "en stor våg" skulle rusa in mot en "stor kustremsa, och täcka människor och städer och får allting att hamna under vatten". 


1989 förutsåg hon att "två stålfåglar" kommer att attackera "våra amerikanska bröder" - något som skulle kunna vara en refens till 11:e september attacken. 


Hon förutsåg också att USA:s 44:e President skulle vara en afrikansk-amerikan. Det skrämmande var dock att hon sa att han kommer att vara landets sista President. 


Hon förutsåg vidare att en grupp muslimska extremister skulle invadera Europa innan 2016 är slut och sa att ett "stort muslimskt krig" skulle utbryta, och det skulle börjas med den arabiska våren (som började 2010). Kriget skulle sluta med upprättandet av en islamisk stat 2043, med Rom i centrum. 


Slutligen sa hon att "extremisterna kommer att använda kemiska vapen mot européerna". 


En fruktansvärd prognos för 2016!




Källa:     grabbkultur



Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

69 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Nej till NATO

    


Ovido - Quiz & Flashcards