Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 2 januari 2016

Flyktingar flyr Danmark: era poliser är fascister - och Tyskland är bättre

Av Anders Leander - 2 januari 2016 09:45



Arash Salehi, Farzad Barzegar, Amin Nazari och Aroon Khalili sitter alla med sina biljetter i handen Köpenhamns centralstation. Och väntar. Inte för att resa längre in i landet och söka asyl,  utan nästa tåg tillbaka till Tyskland.
Till en svensk tidning säger dom, att de inte känner sig välkomna i Danmark. Särskilt inte efter förslaget att ta flyktingars smycken och kontanter när dom anländer.

 

 

 

Foto: Bax Lindhardt

 

 

"Polisen i Danmark är inte bra, det är fascister. De säger att de kommer ta våra smycken och pengar och de har redan tagit vad vi har ", säger Arash Salehin.


Farzah Barzegar pekar på smycket i hennes halsband. Det är av guld, säger han, och han gav den till sin mamma.


"Men polisen skulle ta halsbandet, jag var tvungen att kämpa för att behålla den", säger han.
Läs också: en polis rasar: "Jag har inte blivit polis för att plundra flyktingar"
"Det är bättre i Tyskland"


De fyra män som alla kommer från Irak. Arash Salehin faktiskt hade ansökt om asyl i Danmark, men han kommer inte att vänta och se, om han får vara kvar. För Danmark är fortfarande inte riktigt som han hade förväntat sig, förklarar han. "Det är bättre i Tyskland, där är det bättre behandling, polisen är vänligare, och potentialen för jobb är bättre", säger han.


Deras beslut att lämna Danmark följer, enligt Danmarks intensiva signal politik gentemot flyktingar. Läs också: Känd författare i den röda rutan: Här har du Inger Støjberg, här är min farmors ring!


Eftersom flyktingströmmar drabbade Europa och därefter också nått Skandinavien och Danmark, den danska regeringen med integrationsminister Inger Støjberg (V) i front annonser i USA Mellanöstern. Flyktingar kan räkna med en försämrad prestanda, om de kommer till Danmark.

Nyligen presenterade regeringen i mitten av november 34 initiativ för att skärpa reglerna om asyl - inklusive att ge polisen tillstånd att gripa flyktingar och söka efter värdesaker.

Regeringens förslag handlar om värden över 3000 kronor. Men inte saker som är svåra att göra utan (som klockor och mobiltelefoner), eller saker som har känslomässiga värde (till exempel vigselringar). Läs också: Støjberg Nazi kritik: Det är bara rättvist att ta smycken från flykting



Förslaget har fått hård kritik, bland annat av de andra politikerna, och den danska polisen.
Det finns inte någon anledning att kritisera regeringens förslag att ta smycken och pengar från flyktingarna om de har värden som överstiger 10.000 kronor.

"Det finns ingen anledning att kritisera, eftersom det redan är så att om en dansk har värdesaker för över 10.000 kr., kan man kräva att den säljas innan man kan få kontant stöd"  säger Inger Støjberg.

"I Danmark måste man försörja sig själv om man kan. Det är bara rättvist, och det måste gälla alla - oavsett om du har bott i Danmark under hela sitt liv, eller om du bara kom hit.




Källa:     bt




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 20:24


Är Europas folk på väg att revoltera mot EU-kolossen?   EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen hotade med hårda åtgärder mot Italien långt innan valdagen, baserat på opinionsundersökningar vars prognoser inte föll henne i smaken. Bry...

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 19:30

Majoriteten av britterna vill att Liz Truss avgår – omröstning Över en tredjedel av de tillfrågade moderaterna vill också att statsministern slutar.         Mer än hälften av britterna vill att premiärminister Liz Truss avgår, visa...

Av Anders Leander - 1 oktober 2022 18:00

  Attacken riktade sig mot bilar som försökte ta sig in i en ryskkontrollerad del av Zaporozhyeregionen, enligt den lokala administrationen.   Minst 24 människor dödades och 36 skadades när ukrainska styrkor slog till mot en flyktingkonvoj på f...

Av Anders Leander - 28 april 2022 19:30


Konflikten eskalerar nu på bägge sidor. Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov varnar för ett tredje världskrig.           Det är ”helt legitimt” för Ukraina att identifiera mål i Ryssland att attackera. Det säger Storbr...

Av Anders Leander - 22 april 2022 16:30


Ryssland hotar att använda kärnvapen mot Sverige och Finland om de går med i NATO.   Ryssland varnar för att Finland och Sverige går med i Nato det skulle innebära nya utplaceringar av kärnvapen till Östersjöområdet.   Varningen kom i ett ...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

69 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Nej till NATO

    


Ovido - Quiz & Flashcards