Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 7 december 2015

President Assad: De Brittiska bombningarna i Syrien är olagliga, och spelar Daesh terroristernas rätt i händerna

Av Anders Leander - 7 december 2015 15:15



Londons luft operationer mot Islamiska Staten i Syrien är olagligt och kommer därför inte att lyckas, liksom bombningen av den USA-ledda koalitionen i landet under det senaste året, enligt Syriens president Bashar Assad.

 

 

 



Stödet från det brittiska parlamentet för luft verksamheten i Syrien som förespråkas av premiärminister David Cameron kan inte ändra det faktum att närvaron av det kungliga flygvapnet i syriska luftrummet är olaglig eftersom varken Damaskus eller FN har gett London grönt ljus för bomba syriskt territorium, sade Assad.

"Det är skadligt och olagligt och det kommer att stödja terrorism, det som skedde efter koalitionen, startade sin verksamhet för ett år sedan eftersom detta är som cancer sa Assad och anklagar brittiska PM David Cameron i en farsartad beskrivning av så kallade "moderata syriska oppositionen" som är tänkt att driva Islamic State (tidigare ISIS / ISIL) ut ur territorier som upptas i Syrien.

"Detta är en ny episod i en lång rad av David Camerons klassisk fars, Var är de? Var är de 70.000 mål han talar om? "

 

 

 

 

 

Låt mig vara ärlig och rättfram om detta, sade Assad. "Det finns inga 70.000 Det finns inga 7000. "Storbritanniens flyganfall kan inte skada ISIS och bara hjälpa till att sprida cancern i terrorismen vidare, eftersom västvärlden vägrade att kombinera sin luft makt med syriska styrkor för att besegra ISIS.

 

President Assad sa vidare  "Vi vet att de inte kommer att göra det", sa han."Det måste vara från luften, från marken, för att ha samarbete med trupper på marken de nationella trupperna. För ingripande skall vara laglig. Så jag skulle säga att de inte har viljan och inte har visionen att besegra terrorismen, sade Assad.

 

Du kan inte klippa ut en del av cancer. Du måste extrahera den. Denna typ av drift är som att skära ut en del av cancern. Det kommer att göra det sprida sig i kroppen snabbare, "den syriska ledare sa också."Hur många extremistceller finns det nu i Europa? Hur många extremister har du exporterats till Europa från Syrien? Det är där faran ligger. Faran ligger i kuvösen ", sade han.


Hundratals ryska medborgare kämpar på terroristernas sida i Syrien. Moskva har upprepade gånger sagt att det inte kommer att låta sina hemsnickrade extremister återvända hem för att inleda våld."Ryssarna kan se detta tydligt. De vill skydda Syrien, Irak, regionen - och även Europa. Jag överdriver inte med att säga att de skyddar Europa i dag.

 

Den syriske presidenten betonade att ryssarna i den syriska konflikten "kom in den rättsliga vägen.""Jag gjorde begäran. Jag skickade ett brev till president Putin, och tillade att den ryska militära närvaron" har haft en betydande inverkan på både den militära och politiska arenan i Syrien.

 

Endast ett ingripande av de ryska flygan dämpade utbyggnaden av Nusra Front, en al-Qaida affiliate, som har känt sig hemma i Syrien trots mer än ett år av flyganfall av den USA-ledda anti-ISIS koalitionen.


När det gäller förekomsten av de ryska marktrupper i Syrien, "Vi har inte diskuterat det ännu och jag tror inte att vi behöver det nu eftersom saker och ting rör sig i rätt riktning. Ryssarna kan anse det med tiden eller under olika omständigheter.

 

Assad välkomnar samarbete med Väst om det är "äkta", och tillade att "det skulle ta några månader" för att utföra uppdraget att besegra terrorism eftersom olika länder i Mellanösternregionen "och västvärlden i allmänhet" stödja dessa terroristgrupper."Som en regering, är vår enda motåtgärd mot terrorister för att bekämpa dem. Vi kommer inte att låta dem döda oskyldiga civila.

 

 

 

Källa:    rt

 
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 20:24


Är Europas folk på väg att revoltera mot EU-kolossen?   EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen hotade med hårda åtgärder mot Italien långt innan valdagen, baserat på opinionsundersökningar vars prognoser inte föll henne i smaken. Bry...

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 19:30

Majoriteten av britterna vill att Liz Truss avgår – omröstning Över en tredjedel av de tillfrågade moderaterna vill också att statsministern slutar.         Mer än hälften av britterna vill att premiärminister Liz Truss avgår, visa...

Av Anders Leander - 1 oktober 2022 18:00

  Attacken riktade sig mot bilar som försökte ta sig in i en ryskkontrollerad del av Zaporozhyeregionen, enligt den lokala administrationen.   Minst 24 människor dödades och 36 skadades när ukrainska styrkor slog till mot en flyktingkonvoj på f...

Av Anders Leander - 28 april 2022 19:30


Konflikten eskalerar nu på bägge sidor. Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov varnar för ett tredje världskrig.           Det är ”helt legitimt” för Ukraina att identifiera mål i Ryssland att attackera. Det säger Storbr...

Av Anders Leander - 22 april 2022 16:30


Ryssland hotar att använda kärnvapen mot Sverige och Finland om de går med i NATO.   Ryssland varnar för att Finland och Sverige går med i Nato det skulle innebära nya utplaceringar av kärnvapen till Östersjöområdet.   Varningen kom i ett ...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

69 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26 27
28 29 30 31
<<< December 2015 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Nej till NATO

    


Ovido - Quiz & Flashcards