Anders Leander i MÖNSTERÅS

Alla inlägg under november 2015

Av Anders Leander - 10 november 2015 12:15




 



Hur det går till att skriva
För den som inte själv skriver professionellt eller har någon anledning att gå djupare in i ämnet, är journalistik något av en transportfråga. Jobbet består i att omvandla verklighet till text, att tillverka ett slags verbalt fotografi av verkligheten. Detta är den syn på journalistik och det journalistiska hantverket som också journalisterna själva gillar. Raka puckar, raka rör och inga krångligheter. Det finns ett antal uttryck som de anser beskriver den goda journalistiken, som ”tell it like it is”, ”publish and be damned”.

 

Nu är det inte alls så enkelt, varken med verkligheten eller med skrivandet. Verkligheten är ett flöde och hur detta flöde ser ut, beror på med vems ögon den betraktas. Den som ska skriva måste därför börja med att bestämma infallsvinkel, varefter det gäller att omvandla verkligheten till en berättelse med en början och ett slut, och däremellan ett händelseförlopp som logiskt hänger samman. Den journalistiska texten är med andra ord en skapelse, som förhoppningsvis men inte nödvändigtvis har verkligheten som utgångspunkt.

 

Också trovärdigheten är något som skapas. Den finns inte på något självklart sätt i relationen mellan verklighet och text, utan ligger i själva texten. Det är av den anledningen som begåvade skönlitterära författare lyckas bättre med att engagera sina läsare, än aldrig så kompetenta journalister. Av samma skäl har den skickligt sammanfogade lögnen högre trovärdighet än den hederligt framvaskade ”sanningen”. Den som vill skriva trovärdigt och kan koppla loss från verkligheten, har helt enkelt ett större register och fler instrument att spela på.

 

Jag, och många med mig, upprörs och skräms av de svenska mediernas allt intensivare propaganda i frågor som rör invandring och invandringspolitik. Vi dissidenter genomskådar vanligtvis journalistiken. Men i det är vi avvikare. En förkrossande majoritet av mediekonsumenterna utgår från att det i stort sett är sant, det som står i tidningarna, sägs i radio och visas i teve.

 

I synnerhet blir det effekten när samtliga medier påstår samma sak, alltifrån morgonnyheterna på radion eller i teves morgonsoffa, över morgontidningarna och kvällstidningarna till teves nyhetsprogram på kvällen. Ivriga nyhetskonsumenter tar del av samma medienyhet flera gånger varje dag. Upprepningen är oerhört effektiv när det gäller att trumma in budskapet. Ändå, det kan bli för mycket. Så här skriver en bloggläsare om uppvaknandet:

För några år sedan såg jag er annons för ”Invandring och mörkläggning” i DN. Jag lade märke till den eftersom den skilde sig lite från mängden. Jag hade dock inte tänkt att köpa boken. Några dagar senare blev det en debatt om er annons. Jag tyckte att debatten var helskum och skaffade därför boken. Mycket bra bok.

 

Lånade sedan ”Svenskar och Zigenare” på riksdagsbiblioteket. Mycket bra också! Jag kom då ihåg den sjuka debatten som följde på Jan Guillous program om polska zigenare i Malmö. Dessa båda böcker väckte mitt intresse för svensk politik och samhällsdebatt. Nu kan jag inte begripa hur jag kan ha gått igenom de senaste trettio åren utan att förstå hur manipulerad jag blev.

 

 

 

 

Läs vidare på länken här nedan:

De två stora lögnerna

 

 

 

 

Källa:   Mörkläggning

 

 

 

Av Anders Leander - 10 november 2015 11:00




Ledaren av det politiska partiet New Zealand First, Winston Peters, gick tidigare ut i höst och föreslog att Nya Zeeland endast skall acceptera asylsökande kvinnor och barn, medan männen ska skickas tillbaka för att slåss mot Islamska Staten, IS.

 

I ett uttalande som Radio New Zealand rapporterade om sade Peters att om antalet flyktingar ökar så ta emot kvinnorna och barnen och uppmana män att åka tillbaka till sina hemländer och kriga för deras egna land, som vi gör:

If immigration numbers will be tightened, the country could accept more refugees. And if we’re going to do it, let’s bring the women and children and tell some of the men to go back and fight for their own country's freedom, like we are.

 

 

    Under andra veckan av september uppgav landets regering, med Premiärminister John Key i spetsen, att de kommer ta emot ytterligare 600(!) syriska flyktingar under de nästa två och ett halv åren, till en kostnad av nästan 49 miljoner nya zeeländska dollar, vilket motsvarar cirka 30 miljoner US-dollar (drygt 259 miljoner kronor).

Sverige tar emot 600 asylsökare var fjärde timme – Nya Zeeland gör det under 2,5 år.

 

 

 

 

 

 

 

Källa:    theweek.in

 

 

 

Av Anders Leander - 10 november 2015 10:30



Hur kom någon EU-tjänsteman tror att deras land skulle kunna överleva en invasion av miljontals mestadels militära ålders un-kontrolleras muslimska män? Har de verkligen tror att dessa män skulle assimilera i sina länder och respektera tro Tysklands kristna medborgare?

 

 

 



En tysk tjänsteman vid namn Hansjoerg Mueller, i Alternativ för Tyskland partiet, sade att på grund av Merkels öppna dörrens politik och låta översvämma med muslimska invandrare i landet är "glidande mot anarki" och riskerar att bli en "bananrepublik utan någon regering". Han sade också att det kommer att driva nationen till inbördeskrig. Den tjänsteman sade: Tyskland är nu någonstans i utkanten av anarki och glida mot inbördeskrig, eller bli en bananrepublik utan någon regering.

 

 

 

 

 
Åtta tusen människor i Tyskland gick ut på gatorna med kristna kors för att uttrycka sin ilska på islamisk ondska. Jag ärligt talat inte kan tänka mig en vackrare bild än det heliga korset. I det heliga korset bekymmer förstörs allt som man kan se är rättvisa.
 
Men problemet i väst är inte islam, inte heller är det muslimer. Dessa är bara ett symptom på en större sjukdom, och det är tolerans mot onda idéer och övertygelser och decimering av kristnas överhöghet. Titta på den glömda vildmarken, och vad ser du? Gamla kyrkor och kloster från svunna dagar, från en tid bakom våra egna ögon. Du kan röra en sådan era med fingret i sinnet, och du kommer att se Guds hand i historien.
  
 
 
 
Källa & Länk:   100%feedup 
 
Av Anders Leander - 10 november 2015 09:00



Trots idoga försök av media och sjuklövern att smutskasta SD så är de åter största parti hos Metro/YouGov. Undersökningen är genomförd av Yougov under perioden 8-12 oktober 2015. Sammanlagt har 1 542 intervjuer genomförts via Yougovs panel med män och kvinnor 18-74 år.

 

Trevligt att MP snart är under spärren på fyra procent. Metro envisas med att ta med F! i sina diagram – vilket bevisar hur de tänker.

 

 

 

 

 

 

M 21,8 (+1,8)

C 6,2 (-1,3)

FP 4,5 (+0,8)

KD 3,9 (-1,0)

MP 4,9 (-0,1)

S 23,2 (+1,4)

V 7,0 (+0,5)

SD 24,8 (-2,5)

 

 

 

 

 Källa & Länk:   YouGov

 

 

 

Av Anders Leander - 10 november 2015 07:00



Moderaterna kräver gränskontroller, effektivare utvisningar och totalstopp för asylinvandringen. Därmed representerar partiet nu riksdagens hårdaste asylpolitik.






Klockan tre under måndagseftermiddagen höll Moderaterna presskonferens om asylkrisen och föreslog en rad rejäla åtstramningar av invandringen.

– Annars väntar en systemkollaps, sa Moderaternas partiledare, Anna Kinberg Batra.

Partiet vill att Sverige ska sluta ge asyl till invandrare som kommer via andra EU-länder. I praktiken är detta samma förslag som Sverigedemokraterna lade för några veckor sedan och det innebär ett totalstopp för asylinvandringen.

Samtidigt vill Moderaterna att Sverige fortsatt ska ta emot kvotflyktingar – 1.900 personer förra året. Eftersom SD vill mer än dubbla antalet kvotflyktingar till 4.000 så betyder det att M:s politik i praktiken nu är riksdagens tuffaste och medför en hälften så stor asylinvandring, jämfört med Sverigedemokraternas.

 

Utöver stoppet för asylinvandring vill Moderaterna införa gränskontroller och effektivisera processen att utvisa invandrare som får avslag på sina asylansökan.

Dessutom kräver M nu sänkt EU-avgift med hänvisning till den stora börda Sverige har tagit genom invandringen.

– Vi vill att det stora ansvar vi tagit ska få genomslag på EU-avgiften, säger Elisabeth Svantesson, arbetsmarknadspolitisk talesperson för Moderaterna.

 

 

 

Källa:   friatider

 

 

 

Av Anders Leander - 9 november 2015 11:45




Statsminister Stefan Löfven kallar de som tänder på asylboenden, av hatmedia av någon anledning kallade ”flyktingboenden” för ynkryggar. Så låt oss titta lite närmare på dessa ynkryggar. Förresten brann en pingstkyrka i Småland upp idag och den blir nog kärleksbombad och statsministern håller tal ikväll eller… 

 

 

 

 

 

Nåväl, tillbaka till bränderna i asylboenden som vi oliktänkande ligger bakom enligt de som bedriver politiken som sliter isär landet. 28 oktober 2015. I asylboendet på Hotell Westerns lokaler på Jägersrovägen i Malmö brann det under kvällen. Branden startade i ett rum på tredje våningen. 

 

Fastigheten utrymdes omgående när branden upptäcktes och flera hundra personer evakuerades till Jägersros parkering, enligt SVT Nyheter. Tre personer fördes till sjukhuset för kontroll efter att de andats in rök. Det är än så länge oklart vad som orsakade branden, men polisen utesluter inte att det kan vara någon som rökt i sängen. Händelsen rubriceras som mordbrand till orsaken är helt klarlagd. 

 

 

 

 

 

24 oktober 2015. Det var förra tisdagen som ett asylboende utanför Munkedal stod i lågor. Stora delar av boendet brann ner till grunden och för polisen var det länge en gåta var branden startade någonstans. Det har nu framkommit under utredningen. – Den har börjat i en offentlig miljö inomhus. Men vi vet inte hur, säger kriminalkommissarien Thord Haraldsson till TT.

 

8 oktober 2015. En brand utbryter i ett asylboende i Margreteberg, Höganäs. De 82 boende fick evakueras och rökdykare sattes in eftersom rökutvecklingen var kraftig. Tio personer fick hjälp av rökdykare att ta sig ut ur lokalerna. Branden tros bero på överbelastning i elsystemet. Enligt uppgift till HD fanns alldeles för mycket elektronisk utrustning kopplad till ett eluttag som bara är dimensionerat för en kaffekokare.

 

När det väl började pyra, utlöste aldrig den rökdetektor som fanns i rummet. Den var nämligen övertejpad.  – Det får inte hända att larmet saboteras på det här viset, säger räddnigschef Lars Scotte.

 

Enligt honom är det inte första gången det sker på Margreteberg– Folk kanske vill röka på rummen. Det finns en brandskyddsansvarig som flera gånger sagt till om detta och flera gånger tagit ner tejp.

 

23 september 2015. En av de nyanlända ungdomarna på det akutöppnade asylboendet i Hästveda försökte natten till onsdagen att sätta eld på lokalen där han befann sig. En 17-årig pojke är misstänkt för försök till mordbrand. På boendet, som Malmö kommun öppnade akut i helgen, bor i nuläget 210 ensamkommande barn och ungdomar. Under natten till onsdagen var det enligt polisen ett mindre bråk på förläggningen. I samband med detta hotade 17-åringen med att tända eld på lokalen där han befann sig, en stuga som han delar med ett 30-tal andra. Kristianstadsbladet

 

15 september 2015. I Boden utbröt en brand natten till tisdagen som av media kallas ”misstänkt mordbrand på asylboende för ensamkommande flyktingbarn”. Tittar man lite närmare så står det att branden startades av någon på insidan och rubriceras som mordbrand.

 

1 maj 2015. Brand på asylboende i Filipstad. Branden började i ett allrum på bottenvåningen och enligt VF:s reporter på plats är det totalt utbränd. Vid tillfället stod branddörrar öppna. På boendet bor 130 personer, och boendet ska ha tömts på folk. Däremot har man inte kunnat räkna in samtliga personer, 41 saknades fortfarande på fredagsmorgonen. Ingen ska dock vara kvar på boendet. Vad som orsakade själva branden var på fredagsmorgonen oklart men tills vidare utreds det som mordbrand.

 

-Pettersson ser att det brunnit mängder med gånger på asylboenden genom åren. Vi ska inte förneka att en del av bränderna kan vara anlagda av någon utomstående galning, men ingen sådan har åkt fast. De allra flesta bränderna på asylboenden orsakas av de boende själva, ofta är de anlagda, andra gånger orsakade oaktsamhet i form av rökning eller felaktig inkoppling av elektriska apparater.

 

Så frågan är varför hatmedia har dragit igång denna kampanj nu, är det desperation eller vill de trigga galningar att anlägga bränder så de kan säga att de fick rätt.

 

 

 

Källa:  pettersson

 

 

Av Anders Leander - 9 november 2015 05:45



Den hyllade Niklas Strömstedt låten om Sverigedemokraterna är skriven av en nazist! Enligt Arnstad och PK medias logik så är Strömstedt en nazist.
Den amerikanska tidningen Huffington Post uppmärksammar den svenska popstjärnan Ulf Ekbergs förflutna som nazist i mer än 20 år efter att han har tagit avstånd från sin mörka tid.

 

 

 

 

 

 

Popbandet Ace of Base kom att bli en av Sveriges största musikexporter under 1990-talet. En multimiljonmaskin och ett band som gjorde glad danspop för den breda massan. Debutalbumet "Happy Nation" släpptes 1992 och såldes i 23 miljoner exempel och hamnade i Guiness rekordbok för det mest sålda debutalbumet någonsin. 

 

Ett år efter supersuccén – den 27 mars 1993 – avslöjade tidningen Expressen att bandets frontfigur Ulf Ekberg, 42, hade ett mörkt förflutet som nynazist. Under 1980-talet var Ekberg medlem i vitmakt-bandet Commit Suiside. 

Hitlerhälsningar och hakkors

 

Flashback Records gav ut skivan som de döpte till "Uffe was a nazi", tillsammans med gamla bilder på Ekberg. På tre bilder gör Ekberg Hitler-hälsning, på en bild bär han en Ku Klux Klan t-shirt och på en annan en t-shirt med ett stort hakkors. 

 

Några av bandets texter lyder:

"Män i våta kåporna på vägen tågar. Vi njuter när vi huvudena av niggrerna sågar", "Svartskalle, vi hatar dig! Ut, ut, ut, ut! Nordensk folk, vakna nu! Skjut, skjut, skjut, skjut!", "Där niggrerna finns, följer fattigdom, svält och kulturellt mörker. Där de vita finns, följer civilisation, upplysning och välstånd. Vit makt, svartskalleslakt! Vit makt, svartskalleslakt!", "War, war, war, war".

 

Flashback Records skiver själva att anledningen till att de gav ut skivan var att påvisa att Ulf Ekberg ljög för 60 miljoner amerikanska tevetittare i mars 1993 då han förnekade att han någonsin skulle ha varit nazist. 

 

"Jag ångrar vad jag gjorde"

Ulf Ekberg tog senare avstånd från sin tid som nazist. I dokumentären "Our Story" 1997 berättade Ekberg om sin ånger.

 

– Jag har sagt till alla att jag ångrar vad jag gjorde. Jag har stängt den boken. Jag vill inte ens prata om det, den tiden existerar inte för mig längre. Jag har stängt det kapitlet och slängde iväg den boken 1987. Jag lärde mig av det. Men det livet är inte jag, det är någon annan, sa han då. 

 

"Vi slog in rutor, sparkade ner folk"

 

I en intervju med Nyheter24 år 2011 berättade han om hur Göteborg såg ut 1982 och varför han sökte gemenskap i högerextrema grupper:

–  På 80-talet drev det omkring stora gäng på 100-tals människor, det fanns i och för sig i Stockholm också, i Kungsträdgården.

 

Paolo Roberto var ledare där, jag känner honom väldigt väl och vi träffades några gånger och slogs på varsin sida av gängen. Vi har talat om det efteråt. Han var en tuff jävel på den tiden. Gick man in i Kungsträdgården så blev man nedslagen, det var samma sak i Göteborg, fast vi höll till på Avenyn.

 

Vi slog in rutor, sparkade ner folk, alla var ju beväpnade dessutom. Jag tror att Sverige blev taget på sängen, det gick över från vanliga slagsmål till vapen väldigt snabbt.

 

"Jag slogs varje helg"

 

På frågan om varför man väljer att gå med i gäng så svarade Ekberg: 

– Man söker kärlek, gemenskap och respekt. Det hittar man i gängen. Det är väldigt lätt att bli manipulerad. Jag var ute och slogs varje helg, minst två gånger i veckan. Min näsa har brutits hur många gånger som helst, sa Ekberg i intervjun då.

20 år senare – nu vaknar amerikanska medier 

 

Nu – nästan 20 år efter att Expressen avslöjade Ekbergs förflutna – så uppmärksammar den amerikanska tidningen Huffington Post det som många känt till länge. Det efter att musiktidningen Vice har skrivit ett djuplodande reportage om Ekbergs tid som nynazist. 

 

Artikeln om Ekberg har över 500 kommentarer och de allra flesta ifrågasätter och kritiserar varför de gör en nyhet av något som Ekberg bett om ursäkt för.

– Vilken relevant artikel. Om det hade varit 1993, skriver signaturen DrNorpe.

– Är inte folk värda en andra chans, fyller en annan läsare i.




Ace of Base "All that she wants"




Källa:    N24

 

 

 

Av Anders Leander - 8 november 2015 21:45



Som en reaktion på asylkaoset i Tyskland arrangeras nu dagliga demonstrationer mot invandringspolitiken och mot Angela Merkel. Senast igår krävde 5.000 tyskar förbundskanslerns avgång i en demonstration anordnad av Alternativ för Tyskland.






"Folkförrädare" och "rött kort till Merkel" var några av slagorden som ropades när 5.000 tyskar demonstrerade mot regeringen och dess invandringspolitik i Berlin igår, skriver den konservativa nyhetssajten Breitbart.


Under demonstrationen talade Beatrix von Storch, EU-parlamentariker för det nationalkonservativa partiet Alternativ för Tyskland, AFD. von Storch, som är en välkänd konservativ opinionsbildare, skribent och advokat, anklagade Angela Merkel för "asylkaoset" i Tyskland och krävde såväl stängda gränser som Merkels avgång.

 

Omkring 800 vänsterradikala så kallade motdemonstranter försökte förstöra det grundlagsskyddade mötet, varpå polisen grep ett 40-tal.

 

AFD har gått fram starkt de senaste två åren och tagit sju mandat i Europaparlamentet samt ett 50-tal mandat i tyska delstatsparlament.

 

 

 

 

Källa:  friatider

 

 

 

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

69 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2015 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Nej till NATO

    


Ovido - Quiz & Flashcards