Anders Leander i MÖNSTERÅS

Alla inlägg under november 2015

Av Anders Leander - 4 november 2015 18:45



Den nederländska åklagarmyndigheten sade på tisdagen att motorcykel gängmedlemmar som enligt uppgift har anslutit sig till kurderna och slåss mot den islamiska staten i Irak inte nödvändigtvis begår något brott."Att gå med en utländsk väpnad styrka var tidigare straffbart, nu är det inte längre förbjudet.

 

 

 

 


Åklagare talesman Wim de Bruin säger till AFP."Du kan inte bara gå en kamp mot Nederländerna," sade han till AFP efter rapporter framkommit att holländska motorcyklister från No Surrender gänget kämpade mot IS rebeller tillsammans med kurder i norra Irak. Chefen för No Surrender, Klaas Otto, berättade att statliga TV NOS att tre ledamöter som reste till Mosul i norra Irak kom från holländska städer som Amsterdam, Rotterdam och Breda.

 

På ett fotografi på ett holländskt-kurdiskt Twitter-konto visar en tatuerad holländaren Ron i en militär skrud, när han håller en Kalashnikov ett automatvapen när han sitter med en kurdisk kamrat. Videofilmen är uppenbarligen från ett kurdiskt TV-bolag som visar en väpnad europeisk man med kurdiska soldater.

 

Kurderna har varit under tryck under en lång tid" Många länder, däribland Nederländerna har tagit hårdare tag mot deras medborgare som försöker ansluta sig till IS jihadisterna som har tagit över delar av Irak och Syrien. Bland åtgärderna kan nämnas att de konfiskerar jihadisters pass och hotar med åtal om de återvänder.

 

Den stora skillnaden med IS är att de är listad som en terroristgrupp", säger De Bruin."Det innebär att även de som förbereder sig för att gå med i IS är kan vänta straff." Nederländska medborgare kan dock inte gå med i Kurdistans arbetarparti (PKK), eftersom den är svartlistad som en terroristorganisation av Ankara och en stor del av det internationella samfundet, sade De Bruin.

 

Nederländska medborgare som kämpar på den kurdiska sidan skulle naturligtvis bli föremål för åtal, om de begått brott såsom tortyr eller våldtäkt, sade De Bruin."Men detta är långt borta och det kommer att bli mycket svårt att bevisa", säger De Bruin.

 

 

 

Källa:   msn.com

 

 

Av Anders Leander - 4 november 2015 11:30



Den saudiska kungen Salman ger Obama ett ultimatum - antingen tvingar du Rysslands Putin till ett eldupphör och att han slutar bomba syriska rebeller, eller omprövar vi våra nuvarande relationer med USA och vidtar allvarliga militära åtgärder.

 

 

 

 

 

 


Enligt Ad-Diyar den libanesiska tidningen, höll den saudiska octogenarian monarken ett intensiv telefonsamtal med det ovala kontoret som strängt tillrättavisar president Obama för att han inte på ett avgörande sätt agerar för att avsluta Moskvas korståg mot Saudi-backed militanta i Syrien.

 

Saudiarabien håller ett vaksamt öga på de ryska flygräderna som riktar sig mot islamistiska gerillan som försöker att avhysa Syriens president Assad och som i sin tur har dramatiskt minskat utsikterna för en nära förestående "regimskifte" i det krigshärjade Syrien.

 

"Herr. President Jag försökte varna dig flera gånger att vi måste leverera revolutionärerna med tillräckliga luftvärnsvapen att avskräcka ryssar genom sin inblandning i Syrien och dess långtgående konsekvenser för säkerheten i riket, men mycket till min sorg, mina grunder för seriösa åtgärder föll för döva öron.

 

Vi har inget annat val, tillade kung Salman, - antingen du tvingar du Putin att acceptera en ovillkorlig omedelbar vapenvila i Syrien och att han avslutar sin militära kampanj eller överväger vi att omarrangera vår allians med Förenta staterna och ensidigt inrikta alla ansträngningar för att störta Assad,  inklusive militär konfrontation i nödfall.

 

I samma bana, har den saudiska oljeminister Ali al-Naimi hotade västerländska konsumenter som KSA skulle höja priset på råolja upp till $ 89 per fat som iska oljeinkomster kraftigt krympt. Marknadsanalytiker tror att Saudi tjänstemannens senaste uttalanden kom som ett sätt att dra USA och dess väst allierade att kasta sin tyngd bakom Saudi-bakade al-Qaida-inspirerade rebeller.

 

Under tiden, Department of State uppmanar amerikanska medborgare att noga överväga de risker med att resa till Saudiarabien. Det har förekommit attacker mot amerikanska medborgare och andra väst utlänningar inom den senaste månaden och det fortsätter att vara rapporter om hot mot amerikanska medborgare och andra västerlänningar.

 

 

 

Källa:    awdnews

 

 

 

Av Anders Leander - 4 november 2015 09:45



Trots att kommunen meddelat att man inte kan ta emot fler flyktingar har myndigheten utökat antalet asylplatser med 30, rapporterar Sameradion på nätet.

 

 

 

 

 

 

Kommunalrådet Robert Bernhardsson (S) är upprörd. Det är nonchalant av Migrationsverket, säger Bernhardsson till Sameradion. Anledningen till att Jokkmokk vill ha stopp för fler asylplatser, och även platser för ensamkommande flyktingbarn, är att kommunen inte kan ta emot fler på grund av arbetskraftbrist. Det saknas pedagoger, socialsekreterare och gode män, bland annat.

 

Vi uppfyller inte de lagstadgade kraven när vi inte får tag på bland annat socialsekreterare. Vi går på knäna, säger Robert Bernhardsson till Sameradion. Migrationsverket menar att nästan alla kommuner har problem och ställer sig kallsinnig till kommunens krav.

 

Alla platser går åt och det räcker inte till. Läget är väldigt ansträngt. Sverige får 9 000 nya asylsökande i veckan sedan september. Och vi ser inget slut. Hela Sverige måste hjälpas åt. Vårt uppdrag är att ge tak överhuvudet. Alternativet är att folk hamnar på gatan, säger Willy Åberg, avdelningschef vid Migrationsverket, till Sameradion.

 

I en skrivelse till Migrationsverket påpekar kommunen att man sett till befolkningen är en av de kommuner som tar emot flest antal flyktingar i landet. På 5 000 invånare har Jokkmokk i dag 300 flyktingar.

 

Vi vill se ett proportionellt mottagande av asylsökanden. Inte att en del kommuner bjuder på te, klappar folk på huvudet och skickar de vidare, säger Robert Bernhardsson till Sameradion.

 

 

 

 

Källa:    nsd

 

 

 

Av Anders Leander - 4 november 2015 07:45



Vid ett asylboende i Krokom i Jämtland påträffades i förra veckan en vapengömma inne i fastighetens värmerum. Både polis och Säpo har varit kontaktade och beslagtagit vapnen, men man inte sagt något till medier eller de boende om saken?

 

Då kan man ju undra varför polisen inget sagt???? Är det ISIS anhängare som förbereder något attentat här i Serige eller???? Inte utan att man blir lite orolig!

 

 

 

 

 

 


Det var när personal från ett lokalt energibolag skulle in och läsa av mätarna i värmepannan som upptäckten gjordes. De kunde inte komma in på grund av att dörren var låst. Efter att ha ordnat med huvudnyckel, så kunde personalen ta sig in och fick då se vad som hade gömts där inne, troligen av de asylsökande.


 


Det var inte fråga om ett litet jaktvapen utan flera riktiga skjutvapen enligt uppgiftslämnarna.  De tillkallade då den lokala polisen som i sin tur kontaktade säkerhetspolisen. Vid Länspolismyndigheten i Östersund kände man inte till uppgiften om vapengömman när Avpixlat ringde och kunde inte heller hänvisa till någon.



Krokom som ligger mellan Östersund och Åre blev känt 2013 då en lokal ICA handlare i orten Kaxås ville visa sitt stöd för de asylsökande. Press och kändisar som Gustav Fridolin engagerade sig, liksom den från bygden härstammande unga krönikören Linnea Swedenmark vid Aftonbladets ledarsida.  


Se Avpixlat HÄR och HÄR för kommentarer. Vi kan för övrigt nämna att Aftonbladets seniora krönikör Lena Mellin fick uppgift om vapengömman ikväll tisdag och svarade ”Tack för synpunkter och trevlig kväll”.



En annan detalj i sammanhanget är att Krokoms kommun skrev till Migrationsverket den 10 juni 2014 att ett asylboende (i Föllinge) hade stora brister och förväntade sig därför att verket skulle åtgärda dessa.


Kommunen hade då inte kunnat ana att vapen gömdes i ett asylboende. Vid en konflikt hade dessa kunnat komma till användning mot såväl asylsökande som jämtar.



Jan Sjunnesson

 

 

 

Enligt flera inlägg så Facebook skall nu detta vara påhittat och att inga vapen hittats. Vem som har rätt får väl tiden utvisa. 

 

Källa:   Avpixlat 

 

 

 

 

Av Anders Leander - 3 november 2015 20:21



Poliser i hela landet har ställt bilarna under tisdagen som en del i uppropet #nuräckerdet#. Tusentals brev har skickats in till ledningen och politikerna. Se bilderna från polisens protester och reaktionerna under dagen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Källa:    Brottsplatssverige

 

 

 

Av Anders Leander - 3 november 2015 09:39



Polisen har börjat tömma migrantlägret på Sorgenfri i Malmö. Än så länge går utrymningen ganska lugnt till men försvåras av extremvänster som är där.

En polis skall ha fått lindriga skador. 

 

 

Foto:  Skärmdump 

 

 

 

 Foto:   Skärmdump

 

 

 

Foto:  Skärmdump 

 

 

Ett femtiotal migranter har suttit innanför grindarna på migrantlägret och utövat passivt motstånd. Polisen bar ut dem en efter en och vid 05.00 fanns bara migranter och media kvar inne i lägret. Demonstranterna från extremvänstern bars till väntande polisbussar där det genomfördes ID-kontroller.

 

Det är ganska handgripligt när demonstranterna förs bort, De skriker ”Bostad åt alla” och ”Inga fascister på våra gator”. Men det är lugnt, och man ser bara passivt motstånd.

 

 

 

 Extremvänstern bär sig åt som småungar

 

Området av tomten är avspärrat

Polisen har spärrat av området kring lägret och en container har ställts upp vid grinden. Många av EU-migranterna har självmant valt att lämna området för att slippa föras bort av polisen.

 

Polisen har nu gjort en avspärrning av området enligt polislagen och uppmanar vänsterextremisterna som är inom avspärrningen att lämna området. Vi jobbar nu så att Malmö stad kan komma in och göra sina åtgärder som de har begärt handräckning om.

 

Polisbussar i kolonner

Vid 04:30-tiden kom det en stor kravallstyrka till Sorgenfri. Polisbussar i kolonner parkerade framför migrantlägret. Innanför grindarna fanns då ett 100-tal personer och ingen gick frivilligt med på att lämna området. Migranter försökte stänga grindarna och låsa in sig, men polisen lyckades ta sig in och fortsätter att släpa ut personer.

 

Insatsen började när folk låg och sov i lägret och många är upprörda över att polisen med våld släpar personer ut från området. Polisens telesperson valde man den tidpunkten eftersom rusningstrafiken i Malmö inte kommit igång då.

 

Polisen säger att man inledningsvis använder ”kommunikativa metoder” för att få människor att frivilligt lämna området.

 

De som inte vill gå frivilligt leder man därifrån och de som inte vill gå med egna ben, bärs bort från området.

 

Just nu har polisen samlat ihop ett 15-tal demonstranter som sitter på marken. Ett 20-tal av de boende har också samlats utanför lägret. Enligt de boende, kommer de nu att gå och sätta sig utanför stadshuset.

 

 

Av Anders Leander - 1 november 2015 09:11



På torsdagen släpper Metro nya siffror från opinionsinstitutet Yougov.



Resultatet är rekordartat för Sverigedemokraterna som enligt mätningen är Sveriges största parti med 25,2 procent.

 

För övriga partier är resultatet väldigt svagt: Socialdemokraterna ligger på 23,4 procent och Moderaterna 21,0 procent. Sören Holmberg är professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet och säger till Metro om undersökningen:[1] Det här är inte sådär jätteöverraskande. Vi har sett den här tendensen länge, att SD är på väg att öka. Lars Gylling, kommunikationschef på Yougov, säger till Expressen: Resultatet är något som man absolut inte kunnat tänka sig för två år sedan.



 

Metro 20 augusti 2015.



Intervjuerna är gjorda med 1 527 personer som delvis är utvalda genom en webbpanel där man själv får anmäla sig.

 

Väckte reaktioner


Normalt publicerar en rad svenska medier som SVT, SR och Expressen inte Yougovs undersökningar med hänvisning till just undersökningsmetoden. Men även om Yougov är små här är man ett av världens största undersökningsföretag och när Sveriges största gratistidning Metro i natt släppte siffrorna väckte de omedelbart många reaktioner.

 

Sifos vd Yvonne Pernodd menar att man ska vara försiktig när man jobbar med paneler.

– Det ska inte vara baserad på att du själv kan anmäla dig, eller att du anmäler en kompis. Sedan finns det en diskussion hur man kan väga och vikta för att få bra resultat. Men man vet inte hur detta fungerar, säger Yvonne Pernodd till Expressen.

 

Lars Gylling menar dock: Vi brukar säga att vi har 16 olika sätt att rekrytera. Det finns en panel man kan anmäla sig till, men vi har också annonser i tv och tidningar. Vi använder också telefon när vi rekryterar. Siffrorna bearbetas efteråt och jämförs med valresultat i aktuella områden, och är inte otillförlitligt, enigt Gylling. Inte om man har koll på vad du gör, säger han.

 

Presschefen: Väntat


SD:s presschef Henrik Vinge säger att resultatet var väntat för honom.

– Det är en historisk dag. De flesta förstod väl att vi skulle hamna här och att Sverigedemokraterna skulle bli största parti. Det är klart att det känns overkligt att det nu äntligen har hänt. Vi är många som har kämpat i många år för att nå hit och nu är vi här, säger Vinge till Expressen.

 

På torsdagsmorgonen kommenterade Richard Jomshof mätningen:

Det är helt otroligt, säger Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof till TT.

Han gläds åt rekordresultatet att Sverigedemokraterna får 25,2 procent i Yougovs undersökning som presenteras av Metro.

 

Jag är övertygad om att kampanjen mot tiggeri som vi hade i Stockholms tunnelbana spelar roll, för den fick ett oerhört genomslag, säger han.

Li Bennich-Björkman, statsvetare vid Uppsala universitet, säger till Expressen i natt:

– Jag är inte alls förvånad. Det gjordes en norsk undersökning för bara några veckor sedan och den visade ungefär samma resultat.

 

 

 

Så har stödet sett ut för SD enligt olika mätinstitut mellan januari och juni.

 

 

Jag tror att SD för många människor i landet är ett sista hopp om att något ska förändras, och det gäller inte enbart invandringen.

 

För ett år sedan skrev moderata riksdagsledamoten Cecilia Magnusson sin omdiskuterade debattartikel ”Förbjud gatutiggeriet för att minska risken för fattigdom”[2]. Efteråt har hon mött både ros och ris. Just en sak är säker, menar hon: Sverigedemokraternas inställning i frågan om EU-migranterna och flyktingfrågan lockar till sig väljare.

 

Därmed är hon inte särskilt överraskad över det resultat som opinionsinstitutet Yougovs nu presenterar.

 

Sverigedemokraterna har, sakta men säkert, vunnit mark, säger Cecilia Magnusson. Men partiet saknar en helhet, det är bara populism.

 

Hur mycket tror du att SD:s inställning i frågan EU-migranter har bidragit till partiets framgångar?

 

Jag tror det är en frustration och en reaktion hos allmänheten, att politikerna inte gör tillräckligt. En oro för frågorna om EU-migranterna och det sätt som vi tar emot flyktingar på från krigen. Som vi faktiskt har en mänsklig skyldighet att göra.

 

Frågan om tiggeriet är stor, menar du?

 

Ja, vi har också tiggerifrågan på vår partistämma, så vi kommer att diskutera den i närtid, säger Cecilia Magnusson. Den är väldigt aktuell.

 

Hon vill gärna nyansera sin egen inställning i tiggerifrågan efter den omdiskuterade debattartikeln hon skrev:

 

Vi ska införa ett förbud mot tiggeri för att få de människor som tigger ur tiggeri och fattigdom. Sverigedemokraterna vill inte göra något för tiggarna, de vill bara få bort dem, säger hon.

Novus vd Torbjörn Sjöström antyder dock att deras augustimätning inte är fullt så dramatisk som den Metro/Yougov presenterade.





Källa:    unvis.it




Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

69 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2015 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Nej till NATO

    


Ovido - Quiz & Flashcards