Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 7 november 2015

Ryska Jamming System släcker ner alla NATO elektroniska system i hela Syrien

Av Anders Leander - 7 november 2015 13:00



Nato klagar över att Ryssland på ett effektivt sätt har släckt ner deras elektronik i Syrien, i en radie av 600 km i diameter. Ryska Secret Weapon Deployed i Syrien Tekniken i fråga förefaller liknar Kret Richag-AV-system, även om det fungerar som synes i en större skala. En taktisk version av detta system presenterades för journalister i april 2015.

 

 

 

 

 

 


"Den Richag-AV-system, monterat på Mi-8MTPR1 (en variant av Mi-8MTB5-1 helikopter) sägs ha ingen global motsvarande. Dess elektroniska motåtgärder systemet är utformat för att störa radar, ekolod och andra detekteringssystem i målen för att försvara flygplan, helikoptrar, drönare, mark och sjöstridskrafter mot luft-luft och surface-to-luftvärnssystem inom en radie på flera hundra kilometer.

 

Den kan monteras på enheter från någon del av de väpnade styrkorna, inbegripet helikoptrar och flygplan, samt mark- och fartygsbaserade krafter. Den Mi8-MTPR1-baserade Richag-AV-plattform, med hjälp av multi-beam antenner med DRFM teknik, är utformad för att aktivt sylt och därmed "blinda" radarsystem för att försvara sig mot radioelektroniska styrda vapensystem.

 

I en stridssituation, skulle systemet fungera som en del av en flyg chocks attack grupp, som syftar till att bryta igenom nästan alla försvarssystem bländande allt fram till och med den amerikanska MIM-104 'Patriot' missil system anti-flygplan. "Nato överbefälhavare och US Air Force General Philip Breedlove troligen talar om denna nya Kret systemet när han talade till German Marshall Fund måndagen 28 september Här Breedlove hade varnat att Ryssland var att skapa en "A2 / AD bubbla" över den syriska kusten och östra Medelhavet.

 

A2 / AD är en förkortning för anti-access och i området förnekelse. Breedlove påpekade att Ryssland redan har etablerat sådana bubblor över Östersjön vid den ryska enklaven Kaliningrad, och även över Krim och Svarta havet.

 

"Den amerikanska jagaren USS Donald Cook, utrustade med Tomahawk kryssningsmissiler in de neutrala vatten i Svarta havet den 10 april var 2014. Syftet en demonstration av kraft och hot i samband med placeringen av Ryssland i Ukraina och Krim. Utseendet av amerikanska krigsfartyg i dessa vatten är i strid med Montreux konventionen om arten och varaktigheten av vistelsen i Svarta havet med de militära fartyg i länder som inte tvättas av detta hav.

 

Som svar skickade Ryssland ett obeväpnadt bombplan Su 24 att flyga runt om USA jagare. Men experter säger att detta plan var utrustad med den senaste ryska elektronisk krigföring komplex. Enligt denna version, Aegis såg på avstånd den annalkande flygplan och lät larm. Allt gick normalt, och de amerikanska radar beräknade hastigheten på den annalkande målet. Men plötsligt blev alla skärmar tomma.

 

Aegis fungerade inte längre, och raketerna kunde inte få riktig information. Samtidigt Su-24 flög över dessa jagare, gjorde flygturen till en tur och en simulerade missil attack mot målet. De återvände och upprepade manövern 12 gånger.

 

 

"Medan Rysslands uttalade mål att flytta in i Syrien är att bekämpa den islamiska staten, anser Natos högsta befälhavare Rysslands nya närvaro omfattar första bitar av en invecklad skikt av defensiva system installerade för att hindra USA och gemensamma insatser i regionen. "Som vi ser det mycket kapabel luftförsvar [system] börjar dyka upp i Syrien, vi är lite orolig annan A2 / AD bubbla skapas i östra Medelhavet", säger Breedlove.

 

Under de tidiga stadierna av krig, kunde A2 / AD ha en vallgrav runt ett slott, eller spikar grävde i marken-något för att hålla fienden från en viss våg av territoriet. I den 21: a århundradet, dock är A2 / AD en kombination av system som surface-to-air missilbatterier och anti-ship missiler utplacerade för att förhindra krafter från att komma in eller gå igenom ett visst område-från land, i luften eller havet. Enligt Breedlove, skulle ett införandet av en A2 / AD bubbla i Syrien vara Rysslands tredje förnekelse zonen runt om i Europa.

 

Den första och äldsta, var i Baltikum där den ryska flottbasen i Kaliningrad har robusta luftvärns kapacitet. Den andra zonen -originating från Krim - täcker Svarta havet. "Ryssland har utvecklat en mycket stark A2 / AD kapacitet i Svarta havet", säger Breedlove. "I huvudsak deras [anti-ship] kryssningsmissiler sträcker sig hela Svarta havet, och deras luftvärnsmissiler sträcker sig omkring 40 till 50 procent av Svarta havet.

 

"Dessutom hade den ryska militären som en demonstration av deras förmåga att blinda även sofistikerade Aegis infasade av radar, som är en del av utrustningen i moderna amerikanska kryssare och jagare. Denna incident kom under Krim krisen våren 2014, när USA skickade en jagare i Svarta havet. Detta fartyg har upprepade gånger haft en rysk Sukhoi-24 stridsflygplan, som kunde lamslå radar vägledning system för fartyget.

 

 

 

Källa:    younewswire



 

 
 
Ingen bild

Ingvar Svensson

19 maj 2016 14:40

Herr Putin har nog så han kan släcka hela europa om han vill. Usa och europa ska inte underskatta President Putin. Jag tror personligen att Putin är världens starkaste man nu. Han slår ut både Usa och Nato i ett nafs!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 20:24


Är Europas folk på väg att revoltera mot EU-kolossen?   EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen hotade med hårda åtgärder mot Italien långt innan valdagen, baserat på opinionsundersökningar vars prognoser inte föll henne i smaken. Bry...

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 19:30

Majoriteten av britterna vill att Liz Truss avgår – omröstning Över en tredjedel av de tillfrågade moderaterna vill också att statsministern slutar.         Mer än hälften av britterna vill att premiärminister Liz Truss avgår, visa...

Av Anders Leander - 1 oktober 2022 18:00

  Attacken riktade sig mot bilar som försökte ta sig in i en ryskkontrollerad del av Zaporozhyeregionen, enligt den lokala administrationen.   Minst 24 människor dödades och 36 skadades när ukrainska styrkor slog till mot en flyktingkonvoj på f...

Av Anders Leander - 28 april 2022 19:30


Konflikten eskalerar nu på bägge sidor. Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov varnar för ett tredje världskrig.           Det är ”helt legitimt” för Ukraina att identifiera mål i Ryssland att attackera. Det säger Storbr...

Av Anders Leander - 22 april 2022 16:30


Ryssland hotar att använda kärnvapen mot Sverige och Finland om de går med i NATO.   Ryssland varnar för att Finland och Sverige går med i Nato det skulle innebära nya utplaceringar av kärnvapen till Östersjöområdet.   Varningen kom i ett ...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

69 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2015 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Nej till NATO

    


Skapa flashcards