Anders Leander i MÖNSTERÅS

Alla inlägg under oktober 2015

Av Anders Leander - 3 oktober 2015 09:30Idag den 3 oktober kommer demonstrationer för omedelbar stängning av landets gränser och utträde ur EU att hållas i en rad finska storstäder samt i estniska Tallinn.

 

 

 Demonstrationerna kommer att hållas i Helsingfors, Lahtis, S:t Michel och gränsstaden Torneå, som på sistone urartat sig i en inreseport för asylsökare. Tidigare i år fick Finland välkomna över 15 000 asylsökande, största delen av vilka ankom via Sverige. Organisatörerna utpekar Schengen som boven bakom det tygellösa flyktinginflödet.

 

 

 I dag har en liknande aktion hållits i Tammerfors i mellersta Finland. Demonstranterna höll banderoller med slagordet "Vi har bara ett Finland. Låt oss hålla dess gränser stängda!". Samtidigt hölls en motdemonstration för en human behandling av asylsökare.

 

 

 

 


Källa & Länk:     spurtniknews

 ANNONS
Av Anders Leander - 3 oktober 2015 08:21Sveriges Nyheter: Konsumentverket varnar för telefonföretaget 4one Telekom. Över 60 anmälningar mot företaget har kommit in till myndigheten sedan i våras, och flera hundra konsumenter har dessutom vänt sig till tjänsten Hallå konsument, skriver Konsumentverket på sin hemsida.

 

4one stoppas nu från att skaffa nya kunder, rapporterar SVT som granskat företaget.

Enligt anmälarna har säljare från företaget ringt upp dem och påstått att de fått i uppdrag att ta över konsumentens nuvarande telefonabonnemang. Försäljarna har lämnat vilseledande och falsk information, och drabbade har sedan fått faktor på telefonabonnemang de inte beställt.


4one har inget eget telefonnät utan köper in sig på Tele2:s nät via bolaget Limitless Mobile, skriver svt.se. Limitless har beslutat att tillsvidare stoppa 4one från att sälja nya abonnemang.

 

– Från och med i går kan de inte aktivera nya kunder, säger Peter Daun, landansvarig på Limitless Mobile till SVT.

Men redan befintliga abonnemang stoppas inte eftersom människor då kan stå utan telefon

 

 

 

Källa:  swedennews

ANNONS
Av Anders Leander - 2 oktober 2015 19:45SOM MAN BÄDDAR FÅR MAN LIGGA! NU GÅR TRELLEBORGS KOMMUN PÅ KNÄNA!


Trelleborgs kommun vänder sig nu till migrationsminister Morgan Johansson och vädjar om hjälp. Kommunen klarar inte längre att inkvartera ensamkommande barn och unga.

 

 

 

 


Situationen är mycket ansträngd, skriver kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson och t f kommundirektör Agneta Sjölund i brevet och vill att även Trelleborg som Mölndal. Sigtuna, Solna och Malmö skall undantas från att anvisas ensamkommande barn och unga.


”Trelleborgs kommun har 43 000 invånare och med den storleken finns inte kapacitet att varken personellt eller lokalmässigt ta emot över 100 ensamkommande barn och unga per dygn.”


Kommunen har öppnat nio boenden. Det räcker inte, som läget är nu. Dessutom uppfyller boendena inte i de flesta fall brandskyddskraven fullt ut. Kommunen har dessutom gjort en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, att man inte längre klarar myndighetsutövningen för de barn och unga som finns på genomgångsboendena.


”Trelleborgs kommun har på kort tid hamnat i en situation som gör att det finns stor risk att den ordinarie verksamheten och samhället drabbas”, befarar Torbjörn Karlsson och Agneta Sjölund.


Under de senaste dagarna fram till den 1 oktober har 610 ensamkommande barn i åldrarna två år och uppåt registrerats av kommunen.


”Ingenting tyder på att strömmen av asylsökande barn och unga kommer att minska till Trelleborg”, skriver Torbjörn Karlsson och Agneta Sjölund och vill att Migrationsverket utser fler ankomstkommuner – och snabbar på sin registrering och anvisning till andra kommuner.
”Hittills, när vi går in på nionde som ankomstkommun, har inte ett enda barn beretts plats för registrering hos Migrationsverket. Såvitt känt ska detta ske efter två-tre dygn”
Källa:   skd.se

 

 

Av Anders Leander - 2 oktober 2015 13:00I Tyskland har personer vräkts från sina hem för att lämna plats åt ”flyktingar” och i Sverige pratar man om exeptionella lösningar. Summa summarum, du kommer tvingas maka på dig. "Snart i Sverige också"!!!! VI HAR OM och om igen varnat för att staten med tiden kommer att beslagta privata bostäder för att kunna husera de ”flyktingar” man tar in. Alla varningar brukar mötas med reaktionen ”de kan nu försöka så ska jag…” och en harang av vad man ska göra. Dock brukar det inte framgå vad vederbörande gör just nu för att förhindra att så sker.

 

En sak är nämligen säker, de flesta kommer inte göra ett dugg när brevet kommer som säger att sommarhuset nu tas av staten (mot en summa i ersättning) för si eller så lång tid framöver. I alla fall kommer inte den som inte gör något nu, göra något då.

 

Inte heller detta kommer vara startskottet på ”revolutionen”. För många av oss, för alla de som gör något mer handfast, redan nu är ”revolutionen” redan här – vi lever i den och utkämpar små slag hela tiden.

 

Många tror inte att det som kommer att ske kan ske. Precis som med mycket annat som är läskigt och som kräver en reaktion så fort man erkänner det väljer man att titta bort. Utan att veta misstänker jag att det är så Gabrielle Keller har levt i alla år.

 

 

 

Efter 23 år vräks hon för att ”flyktingar” behöver plats.

 

 

Hon är 56 år gammal och har bott i sin lägenhet i tyska Eschbach i 23 år. Vid årskiftet måste hon flytta. Ett brev kom från de lokala myndigheterna vilka informerade henne om att hennes lägenhet nu skall användas för att husera flyktingar.

 

Gabrielle Keller är den andra i Tyskland som vräks för att ge plats åt 800 000 ”flyktingar” som kommit till Tyskland under 2015. Hon lär inte bli den sista. Också i Berlin har myndigheterna beslagtagit en privat fastighet för att inrätta boende åt några av alla som de facto väller in över gränserna.

 

Det händer i detta nu alltså, även om det är i mindre skala och trots att gemene man inte får veta något om det. Detta är konsekvensen av den förda politiken och det som godhetsapostlarna med sina Refugees Welcome-skyltar applåderar.

 

Tyskland är inte Sverige, det är sant men spelar mindre roll i sammanhanget. Idéerna har redan väckts här hemma och i tid och otid får vi höra om att det kommer krävas exceptionella lösningar på denna ”flyktingkris”.

 

I Trelleborg är har man kommit på en sådan ”lösning” då kommunen väljer att inkvartera 60 ”flyktingar” i foajén till ishallen. Vad ska man annars göra än att fylla upp allt som går att fylla? Med över tusen ”asylsökande” varje dag till Sverige blir det så och när kommunerna och staten har fullt, då står du, ditt hem och din mark på tur. Vad ska du göra då, om du inte gör något nu? Och var säker, ”då” kommer att komma!

 

Vi och dom-tänkandet har aldrig varit med påkallat. Och med ”dom” menar jag inte ”flyktingarna” utan lämlarna som nu applåderar sin egen undergång och politikerna som driver igenom den. Precis som jag förklarar i min debattbok Fästning Europa är det en invasion som pågår. Problemet är att denna invasion genomförs med de styrandes goda minne och underlättas av etablissemanget.

 

Enligt Tino Sanandaji kommer svenskarna att vara i minoritet inom 10 till 15 år om dagens invasion fortsätter. Med 50 – 60 miljoner i rörelse i världen och fortsatta löften från Löfven et concortes finns det inget som tyder på motsatsen.

 

Detta innebär att alla de gamla strategierna som den nationella oppositionen omfamnat blir alltmer obsoleta. Och det betyder att nya måste till, nu! En sak vi direkt måste komma till insikt med är att det handlar om ”vi och dom” samt att alla INTE ska med.

 

 

 

Källa:   Motgift

 

 

 

 

Av Anders Leander - 2 oktober 2015 08:15         Varför Aftonbladet, varför?!

 

 


 Jag skäms att ni har valt mig till den där "Svenska hjältar" grejen, när jag ser hur ni smutskastar på ett så fult sätt så snabbt I...S blir hotade...ni låter mig få känslan att ni stöttar IS!!
Verkar som jag måste få till ett möte med er för att gå igenom några viktiga punkter.

 

Jag har många direkta kontakter i själva Syrien som är så tacksamma att Ryssland hjälper staten mot IS och terror grupperna. Äntligen någon som kör lite all in mot IS som dödar så många oskyldiga...
Varför ska ni alltid smutskasta regimen och Putin och låta svenska folket få bara negativ bild på dem?


Jag har varit där 5 ggr senaste två åren.
Det är fel det ni gör, det är fel att ni smutskastar så snabbt IS blir hotade...

 

Jag kommer aldrig blanda in mig i politik eller välja sida men jag kommer alltid höja rösten för de utsatta och de flera hundra syriska utsatta familjerna vi hjäper på plats i Syrien blir bara besvikna på den bilden ni förmedlar just nu...

 

 

Michel Issa

 

 

Av Anders Leander - 1 oktober 2015 10:31Visst går det att avhysa EU-migranterna från industritomten i Malmö enligt de lagar som nu finns. Det hävdar Krister Thelin, tidigare lagman i Skånes hovrätt, som riktar hård kritik mot polisen. – Man vill inte ta i det här för att det är kontroversiellt, säger han.

 

 

 

Foto: Pontus Lundahl, TT

 

 

 

I går måndag meddelade mark- och miljödomstoleni Växjö att det kåkstadsliknande lägret med flera hundra boende på Industrigatan i Malmö får vara kvar mot markägarens vilja.

Kommunen som med hänvisning till hälsorisker vill få bort lägret kommer dock att överklaga, rapporterar TT.

 

Fallethar fått stor uppmärksamhet, inte minst efter förra veckans Uppdrag Granskning som visade på myndigheternas handfallenhet. I programmet förklarar polisen att man ställts inför ett ”moment 22”.

 

Länsstyrelsen, och nu alltså även mark- och miljödomstolen, hävdar att var och en av de boende måste identifieras för att de ska kunna avhysas. Ett resonemang som ifrågasätts av Krister Thelin, före detta lagman i Skånes hovrätt och tidigare ledamot av FN:s kommitté för mänskliga rättigheter, i ett debattinlägg.

 

– Det verkar så fyrkantigt av kronofogden och bygger på en felaktig tolkning. Man har inte förstått delgivningslagen som säger att man genom en kungörelse i form av anslag på platsen eller en annons i tidningen kan delge om avhysningen, identifieringsproblemet är då löst, säger han.

 

Och polisen har, som Krister Thelin ser det, två möjligheter att agera. Antingen med stöd av utlänningslagen, som ger EU-medborgarna rätt att vistas här i tre månader utan tillstånd, eller genom att starta en förundersökning om exempelvis egenmäktigt förfarande och då identifiera de boende.

 

- Det finns ingen ursäkt för polisen att inte identifiera dem. Det verkar för mig som om myndigheterna gör allt de kan för att undvika besvärliga beslut. 

 

- Som jag ser det är polisen den värsta boven i detta. Nu såg jag att en förundersökning inletts, men jag misstänker att det kommer att gå med en sömngångaraktig långsamhet. Man vill inte ta i det här för att det är kontroversiellt. 

 

Krister Thelin tror att Reva-debatten för ett par år sedan och den kraftiga kritik som då riktades mot polisen avskräcker.

 

- En avhysning måste verkställas med våld och polisen vill inte ha den typen av uppmärksamhet. Men det kan man bara spekulera om.

 

Vad får det för konsekvenser att myndigheterna inte agerar?

- Kortsiktigt undviker man att stå i skottgluggen för negativ uppmärksamhet. Men det får i stället långsiktiga konsekvenser, det leder till misstro mot statens möjligheter att upprätthålla lag och ordning.

 

Och risken är att medborgarna i stället tar saken i egna händer, befarar Krister Thelin. Senast i går rapporterades om en boplats i Kävlinge kommun som jämnats med marken.

Men hur kan du och nu både länsstyrelsen och mark- och miljödomstolen komma till så olika slutsatser? 

 

- Det kan inte uteslutas att jag misstar mig, jag sysslar inte med de här sakerna dagligen. Men jag har tillräcklig överblick för att se att avhysning kan ske på sedvanligt sätt och normalt sker avhysningar med stor intensitet.

 

Regeringen vill skärpa lagen för att lättare kunna avhysa, behövs inte det menar du då? 

- Jag är inte övertygad om det. Att tillsätta en utredning är ett sätt för regeringen att rycka till sig handlingskraft. 

 

 

 

Källa & Länk:   dagenssamhälle

 

 

 

Av Anders Leander - 1 oktober 2015 08:22MELLANÖSTERN. Utrikesminister Margot Wallströms resa till Israel stoppades tidigare i år. Då hävdade UD att resan ställdes in av kalenderskäl, men allmänt ansågs S-regeringens erkännande av Palestina vara orsaken.

 

 

 

 

 

Enligt Wallström görs nu ett nytt försök till att besöka landet, men både svenska och israeliska källor säger till SR Ekot att det inte blir någon resa nu heller. Anledningen uppges fortfarande vara den svenska regeringens erkännande av Palestina.

 

– Vi håller fortfarande på att hitta lämpliga datum för det, säger Wallström, som utgår från att hon är välkommen. Ekot erfar också att statsminister Stefan Löfven under det pågående FN-mötet i New York försökte få till stånd en träff ned Israels premiärminister Benjamin Netanyahu men försöket misslyckades.

 

-Pettersson undrar om utrikesblondinen och svetsaren är trögtänkta, osams med Israel och ändå vill de sitta i säkerhetsrådet och mäkla fred…
Källa:   PetterssonAv Anders Leander - 1 oktober 2015 07:30Mitt under brinnande flyktingkris, med medier som pumpar ut okritiska snyftreportage, befäster SD sin ställning som största parti i opinionen med 26,5 procent. Tvåan Socialdemokraterna ligger 2,3 procentenheter efter. Moderaterna gör sin sämsta mätning sedan juli 2008 och orkar bara upp på 19,8 procent.

 

 

 

 

 

Norska mätinstitutet Sentio, som varit absolut bäst på att pricka in SDs siffror i de två senaste valen, presenterar i dag en ny mätning gjord 3-9 september. Siffrorna fördelar sig enligt följande:

 

Moderaterna: 19,8 (ned 1,3 sedan augusti)

Folkpartiet: 4,1 (ned 0,5 sedan augusti)

Centern: 6,6 (ned 1,2 sedan augusti)

Kristdemokraterna: 2,6 (upp 0,5 sedan augusti)

Socialdemokraterna: 24,1 (upp 0,6 sedan augusti)

Vänsterpartiet 4,9 (ned 2,5 sedan augusti)

Miljöpartiet: 6,7 (upp 0,3 sedan augusti)

Sverigedemokraterna: 26,5 (upp 3,1 sedan augusti)

 

Sverigedemokraternas framgång i opinionen går inte att jämföra med något annat. Sedan valet för ganska exakt ett år sedan har man mer än fördubblat sin storlek: Från 12,9 i valet 2014 till 26,5 i dag är en ökning med 13,7 procentenheter eller, om man så vill, med 105 procent.

SD tar framförallt sina väljare från Moderaterna som nu alltså är nere på 19,8.

 

Så lågt stöd i opinionen har M inte haft sedan juli 2008. Bara 62 procent av dem som röstade på M i valet 2014 uppger att de skulle rösta likadant om det vore val i dag, 23 procent säger att de skulle lägga sin röst på SD denna gång.

 

Bland folkpartisterna är det 10 procent som tänker rösta SD och bland kristdemokraterna hela 17 procent. KD har i denna mätning tagit sig upp från 2 till 2,6 procent, men skulle alltså åka ur riksdagen om det vore val i dag. Bara 31 procent av KD-väljarna från 2014 skulle rösta på partiet nu. Flest skulle välja SD, men hela 23 procent säger sig inte veta vilket parti de skulle välja.

 

På den rödgröna sidan är Vänsterpartiet den stora förloraren. Trots (eller tack vare) Jonas Sjöstedts många framträdanden i flyktingdebatter den senaste tiden, rasar V från 7,5 till 4,9 procent – en minskning med 2,5 procentenheter eller, om man så vill, med 35 procent. Det är Vänsterpartiets sämsta mätning sedan augusti 2011.

 

Vänsterpartiets och Sverigedemokraternas siffror är statistiskt säkerställda. 5 procent av V-väljarna säger i denna mätning att de skulle välja SD om det vore val i dag.

Mätningen visar att den gamla blockpolitiken är död.

 

Om det hade varit val i dag hade tre stora block uppstått: De rödgröna: 134 mandat

Alliansen: 114 mandat

Sverigedemokraterna: 100 mandat Jimmie Åkesson kommenterar SDs rekordsiffra i ett pressmeddelande från SD:

“I en dryg vecka har flyktingfrågan legat högst upp på medias dagordning. Det kan ha bidragit till att öka stödet för det parti som har bäst flyktingpolitik.”

 

 

Källa& Länk:  d-intl

 

 

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

54 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Blogkeen
Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Bloglovin'

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Vesselfinder

Blandad Rock´n Roll


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se