Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 4 september 2015

En 28-årig svensk hiphopartist hotar att döda Julia Caesar

Av Anders Leander - 4 september 2015 18:15



UTREDS: Efter att Fria Tider klarlagt den 28-årige göteborgarens identitet utreds han nu för olaga hot.                     © Montage: Fria Tider




Han hotar döda Julia Caesar efter Expressens hembesök

Inrikes.Kort efter att journalisterna Niklas Orrenius och Annika Hamrud bekräftat att de gjort oanmälda hembesök hos Julia Caesar valde en 28-årig svensk hiphopartist att själv hota med att besöka den invandrings­kritiska 70-åringen – för att slå ihjäl henne. Efter att Fria Tider spårat upp artisten – som skrev från ett anonymt konto – inleder polisen nu en förundersökning om brott.


 – Vi rubricerar det som olaga hot, säger Malin Goldbeck vid polisen i Stockholm till Fria Tider.

 

Det var under sitt anonyma alias "Jeppe Stuk" som en 28-årig hiphopartist och antirasist bosatt i centrala Göteborg valde att mordhota Julia Caesar. Hotet lade han upp på Twitter kort efter att de båda Bonnier­journalisterna Niklas Orrenius och Annika Hamrud gått ut och bekräftat att de gjort oanmälda påhälsningar i den 70-åriga pensionärens hem.


"ge mig julia caesars riktiga namn. Så ska vi se hur hon hanterar en riktig påhälsning" skrev 28-åringen i ett Twitter-meddelande till Niklas Orrenius och till komikern och vänsterprofilen Soran Ismail.


"Ser jag hon julia caesar ska jag ge henne en armbåge i ansiktet tills det är mjukt som skumgummi, jävla ynkliga sd fitta", fortsatte 28-åringen.


När Fria Tider under torsdagen försöker nå 28-åringen på hans mobiltelefon möts vi av ett långt antal signaler och hamnar så småningom i en telefonsvarare. Vi talar in ett meddelande men han ringer inte tillbaka.


Släppte singel


Så sent som 2012 släppte 28-åringen en singel med den skånske hiphopartisten "Tay Tay" och på Twitter har han haft långvarig kontakt med komikern Soran Ismail. När Fria Tider kontaktar Ismail förnekar han dock att han känner 28-åringen.


"vi känner inte varandra mig veterligen. Är väl ett anonymt konto ? Kan ju såklart va en gammal mattelärare", skriver Ismail.


 

      Soran Ismail förnekar att han känner 28-åringen bakom inlägget.                           © F. Fougathin



När Fria Tider läser upp hotet från "Jeppe Stuk" för polisen i Stockholm väljer handläggaren som tar emot samtalet, Malin Goldbeck, att först presentera ärendet för en förundersökningsledare. Hon återkommer sedan.


– Jag har talat med förundersökningsledaren. Vi bedömer att det meddelandet utgör olaga hot, säger Goldbeck till Fria Tider.


Kvinnan bakom pseudonymen Julia Caesar vill själv inte kommentera hoten eftersom hon har fått instruktioner från polisen att låta bli. Men hon är inte förvånad över utformningen och karaktären i den twittrande antirasistens meddelande:


– Ett nydanande inlägg i debatten, en röst ur folkdjupet i den humanitära stormakten Sverige, konstaterar Julia Caesar.


"Förtjänar att få svara för sig"
I en intervju med Journalisten förklarar Expressens kulturchef Karin Olsson att hennes tidning inte gör någon bedömning av risken för hot och våld när de hänger ut invandringskritiker.


 

Kulturchef Karin Olsson Expressen     Foto:   Skärmdump


– Det är en polisiär fråga. För oss handlade det om publicistisk bedömning, säger hon till facktidningen.

I slutet av 2013, när tidningen hängde ut ett stort antal personer som skrivit invandringskritiska kommentarer, slutade det med ett bombdåd mot en av de utpekade personerna. Men Expressens ansvarige utgivare Thomas Mattsson försvarar de ständiga uthängningarna.


"Den som massdistribuerar artikelkommentarer som hetsar mot flyktingar och invandrare förtjänar att få svara för sig", skriver han om uthängningen av Julia Caesar på sin blogg.

 

 

 

Källa&Länk:   FriaTider 




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 20:24


Är Europas folk på väg att revoltera mot EU-kolossen?   EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen hotade med hårda åtgärder mot Italien långt innan valdagen, baserat på opinionsundersökningar vars prognoser inte föll henne i smaken. Bry...

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 19:30

Majoriteten av britterna vill att Liz Truss avgår – omröstning Över en tredjedel av de tillfrågade moderaterna vill också att statsministern slutar.         Mer än hälften av britterna vill att premiärminister Liz Truss avgår, visa...

Av Anders Leander - 1 oktober 2022 18:00

  Attacken riktade sig mot bilar som försökte ta sig in i en ryskkontrollerad del av Zaporozhyeregionen, enligt den lokala administrationen.   Minst 24 människor dödades och 36 skadades när ukrainska styrkor slog till mot en flyktingkonvoj på f...

Av Anders Leander - 28 april 2022 19:30


Konflikten eskalerar nu på bägge sidor. Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov varnar för ett tredje världskrig.           Det är ”helt legitimt” för Ukraina att identifiera mål i Ryssland att attackera. Det säger Storbr...

Av Anders Leander - 22 april 2022 16:30


Ryssland hotar att använda kärnvapen mot Sverige och Finland om de går med i NATO.   Ryssland varnar för att Finland och Sverige går med i Nato det skulle innebära nya utplaceringar av kärnvapen till Östersjöområdet.   Varningen kom i ett ...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

69 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23 24
25
26 27
28 29
30
<<< September 2015 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Nej till NATO

    


Ovido - Quiz & Flashcards