Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 26 juni 2015

Man halshöggs vid IS-attack i Frankrike

Av Anders Leander - 26 juni 2015 12:30På fredagsmorgonen kraschade en bil med två män i en fabrik i den franska staden Saint-Quentin-Fallavier, nära Lyon.
Strax efter detonera en eller flera bomber, och flera medier, bland annat AFP och Le Dauphine, rapporterar att ett antal människor skadats. En halshöggs och kroppen hittades liggande på marken några meter från huvudet, som var kopplad till en grind till fabriken.  Enligt uppgift ska arabiska tecken, och en islamisk stat flagga ha setts. Enligt DR attackerade och hyllades de av IS med stöd av sociala medier.


Hittills har en 30-årig man gripits och polisen jagar också andra påstådda gärningsmän.
De franska myndigheterna utreder händelsen som en terrorist attack, och Frankrikes president Francois Hollande som vid en presskonferens uppgav att det rör sig om en terroristattack.

"Det är en terroristattack, är det ingen tvekan om det", sade han.


  Enligt Le Dauphin sade en fransk källa att det har förekommit flera tecken på en förestående terroristattack på fransk mark. Det finns som ett resultat av attacken hade beställt extra bevakning på utsatta ställen i närheten av Rhône-Alpes.


Fabriken, som kallas Air Products, ger bland annat gas och kemikalier till den närliggande flygplatsen i Lyon-Saint Exupery.  Den franske inrikesministern, Bernard Cazeneuve, har rapporterat att den gripna 30-åringen har varit under bevakning på grund av radikalisering.

President Hollande har avbrutit sitt deltagande i EU: s toppmöte i Bryssel, där även Helle Thorning-Schmidt (S) är närvarande, för att åka tillbaka till Frankrike.


Detta vet vi om attacken:


• Två män, är en 30 år gammal, kom allegedly med bil till fabriken Air Products, som ligger nära fanske staden Lyon.


• De bar banderoller med arabisk skrift, och flera vittnen har hävdat att ett antal medier observerade IS flaggan, och hyllade detta.


• Att fabriken, bland annat levererar gas och kemikalier, detonerade de en rad mindre bomber.


• Explosioner har rapporterats med dödsfall - Halshuggning har utförts och att den dödes huvud hittades fäst vid dörren till fabriken, medan kroppen låg några meter bort.


• Polisen grep den 30-åriga av de två män, som redan är kända för myndigheterna.


• Premiärminister Manuel Valls har beordrat att stärka säkerheten ett antal kritiska områden.

• Det är mindre än ett halvt år sedan, Frankrike drabbats av en attack när tidningen Charlie Hebdo attackerades.
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - Fredag 14 feb 11:55


Alternativ för Sverige synliggör EU-avgiften genom kostnadstickare Idag lanserar Alternativ för Sverige sidan vadkostar.eu som synliggör Sveriges EU-avgift i realtid. Genom att att sprida kunskap till allmänheten om medlemskapets svindlande kost...

Av Anders Leander - Lördag 1 feb 15:00

Nya experimentet: Elever får fluor i mjölken vilket kan göra oss slöare, ge oss långsammare hjärna, bidra till demens och att fluor är ett starkt enzymgift - Vad i helvete håller dom på med??? Varför vill dom förgifta våra barn?????? VAKNA SVENSKA...

Av Anders Leander - Söndag 12 jan 19:33

Kontantfria banker förbjuds. Storbankernas satsning på "kontantfria" kontor irriterar många. Men den 1 januari blir bankerna skyldiga att erbjuda viss kontanthantering i hela landet. Den nya lagen antogs av riksdagen på torsdagen och innebär att s...

Av Anders Leander - 20 december 2019 20:00


Till hösten väntar gymnasiestudier för den unga klimataktivisten Greta Thunberg.    I onsdags kom Greta Thunberg hem till sin hemstad Stockholm.   Den unga klimataktivisten Greta hade då varit borta från sitt hem i fyra månader, deltagit i ...

Av Anders Leander - 19 december 2019 10:00

    Svenska skolans framgång i PISA visade sig bygga på manipulerad data – mer än var fjärde svensk 15-åring deltog inte i testet. Och snart därefter kom det fram att Brottsförebyggande rådet systematiskt har manipulerat kriminaldata på upp...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

52 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Blogkeen
Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Bloglovin'

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Vesselfinder

Blandad Rock´n Roll


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se