Anders Leander i MÖNSTERÅS

Alla inlägg under maj 2015

Av Anders Leander - 18 maj 2015 16:00I skrivande stund är 37 svenska medborgare efterlysta i Interpol,s register. 

21 av dessa har ej svenska namn, vilket är 30% fler än de 16 efterlysta med svenska namn och då invandrarna i Sverige endast är 16% av befolkningen bör detta tolkas som en rejäl överrepresentation. 


  

  


 

 
källa:   Nationell YttrandefrihetANNONS
Av Anders Leander - 18 maj 2015 14:00När Grums kommun fick veta att Uppdrag granskning skulle göra ett reportage om kommunen anlitades medierådgivaren Paul Ronge. Kostnaden för skattebetalarna blev drygt 190 000 kronor.


  

"Värt varenda öre" säger Grums kommunalråd Leif Haraldsson (S)             Foto: Åke Wehrling, SVTMedieutbildning och rådgivning står det på fakturorna som skickades till Grums kommun i januari och mars i år. Det var när Uppdrag gransknings reporter Joakim Lamotte började ställa frågor inför reportaget ”Leva och dö i Grums” som kommunens kommunikationsstrateg, Helena Bergström, tog kontakt med PR-konsulten Paul Ronge, som är författare till boken ”När Janne Josefsson ringer – så klarar du pressen”.Av en mejlväxling framgår det vilka frågor han tycker att Helena Bergström bör ställa till Joakim Lamotte innan Grums kommunalråd tackar ja till en intervju. ”Vad handlar reportaget om, vilken är vinkeln? Villkoret för intervjun är att vi ges möjlighet att förbereda oss.” och ”Finns det något eller några fall du vill ta upp så vill vi veta det i förväg.” är ett par av frågorna.   – Vi tog in honom för att vi inte hade en aning om vad Uppdrag granskning var ute efter och vi ville ha hjälp för vi är inte medievana på det sättet. Det är ju inte Kamratposten direkt när Uppdrag granskning ringer, det vet man ju, säger Grums kommunalråd Leif Haraldsson (S).


”Värt varenda krona”


Medierådgivningen kostade kommunen sammanlagt 191 671 kronor inklusive moms. Då är Paul Ronges första klass-biljetter mellan Stockholm och Karlstad inte inräknade.  


Reporter: Drygt 190 000 kronor var de här fakturorna på och det är ju skattepengar som betalar det. Är det en rimlig summa?– Absolut, det var värt varenda krona, säger Leif Haraldsson.


Reporter: Kan du förklara det?– När Uppdrag granskning ringer till en kommun och vill ha en träff med kommunstyrelsens ordförande så vet man ju att det oftast inte är en skönmålning. Det handlar inte om att försvara sig, det handlar om att kunna förklara sig och få fram det man vill ha sagt och det var det vi tränade på.


”Kände mig inte helt bekväm”


Grums kommun har en egen kommunikationsstrateg. Ändå gjordes bedömningen att extern hjälp behövdes för att förbereda Leif Haraldsson inför intervjun med Uppdrag granskning.


– När jag sitter i intervjun har jag varit kommunalråd i fyra veckor. Jag kände mig inte helt bekväm och helt trygg och han skulle absolut intervjua mig för att han ville ha reda på mina framtidsvisioner. Och det hade jag inga problem med, men det var egentligen inte det som programmet handlade om. Det var inte det som han ställde frågor om, så det var välinvesterade pengar för framtiden.Reporter: 190 000 kronor, hur mycket pengar är det för en kommun som Grums som ju är en ganska liten kommun?– Det är 190 000 oavsett hur stor eller liten kommunen är, jag vet inte vad du vill ha för svar. För det är ju såhär att ska vi göra en jämförelse med en halvtidsanställd på äldrevården eller såhär så är det klart att vi är beroende av 190 000, så är det ju, men vi är också beroende av att få den här hjälpen när vi inte har kunskapen i den här frågan.
Källa:  SVT
ANNONS
Av Anders Leander - 18 maj 2015 13:00Det byggs nu upp nya svensk-norska ordkrig om invandringen. Nu reagerar kommunledningen Boel Godner (S) i Södertälje norska polisens beskrivning av Södertäljes invandringspolitik. Det är obehagliga rubriker, säger Södertälje kommunalråd Boel Godner (S).
  

Boel GodnerI en fem sidors artikel i lördagens Aftenposten beskrivs Södertälje med 90.000 invånare som ett exempel på misslyckade integrationspolitik och där invandrare och etniska svenskar lever helt separerat.

Aftenposten citerar ur rapporten "Oslo 2022 - Framtida brottslighet och utmaningar", som utarbetats av polisen i Oslo, där det står:


"En parallellt samhälle som fungerar nästan som en separat stat i staten. De har sina egna institutioner, normer, lagar och förordningar som har större betydelse och inverkan på människors liv än de grundläggande värderingar som gäller i Sverige. "


Södertäljemaffian


Gangsterboss  

Boel Godner (S), kommunalråd i Södertälje, delar inte Aftenpostens beskrivning av kommunen. Foto: Bertil Enevåg Ericson/TT

PÅ MED DUMSTRUTEN!Kommunalråd Boel Godner reagerar och invänder med:

- Det är fel ... eller, ja, jag tror att Södertälje är allt annat än en skräckhistoria. Att blanda brott med en hög flyktingmottagande är på många sätt motbjudande, säger Godner till Aftonbladet.

Kommunalråd Boel Godner påpekade att Södertälje är på uppgång igen efter några svåra år.

- Jag ser ett annat Södertälje än vad som beskrivs. Situationen är på väg mot bättre skolresultat är bättre och brott går ner, säger hon.

Boel Godner inser dock att hennes stad är till stor del segregerad, och hon medger att staden har kämpat med den organiserade brottsligheten, som hade sitt ursprung i delar av invandrargrupp. Hon påpekar att polisen i hög grad har avslöjat detta.

- Det visar att de har gjort något åt problemet. Vi har lyckats och antalet brott har minskat, säger hon.
Källa:   nettavisenAv Anders Leander - 18 maj 2015 12:29Från Merith Wagers blogg kan man läsa följa skrämmande fakta som en av Migrationsverkets egna anställda har skrivit i maj 2013. Och med vetskapen att betydligt fler söker asyl i dag så kan man räkna ut att situationen torde ha försämrats sedan dess.  Merith Wager skriver bland annat: Är det någon som tror att situationen blivit bättre sedan slutet av maj 2013? Om det var så här illa då, hur illa är det inte idag när ännu många fler (tiotusentals fler) söker sig till Sverige och uttalar ordet ”asyl”?


Skärmdumpar från ”miggans” rapport om saken:  Vidare skriver miggan:


  
Läs hela artikeln på Wagers blogg, där hon bland annat skriver ”När får vi se ett mejl från regeringen där det står: ”Asylbedrägerierna ska stoppas!””


För Er som inte vet vem Merith Wager är: Merit Barbara Wager, född 1946 i Finland, är en finlandssvensk debattör som innehade uppdraget som Medborgarnas flyktingombudsman, en ideell kommitté grundad på initiativ av Mauricio Rojas.


Kommittén skapades år 2002 och lades ner 2007 och Merit Wager blev den enda som hade uppdraget som flyktingombudsman. Wager mottog år 2002 fondförvaltaren Bancos humanpris för sin kamp för en humanare flyktingpolitik.


Merit Wager var 2006-2010 kolumnist på Svenska Dagbladets ledarsida.


Med andra ord – Wager är en synnerligen pålitlig källa.
Källa:   Exponerat
Av Anders Leander - 18 maj 2015 11:00"BERT HAR BLIVIT BLÅST AV ESLÖVS KOMMUN"


Förre skivbolagsdirektören och Nydemokratis partiledare Bert Karlsson rasar mot Eslövs kommun. Enligt honom har kommunen, genom sitt bostadsbolag Ebo, köpt Hotell Stensson för att undvika att det öppnas ett asylboende där.  Kommunen gör vad som helst för att slippa asylboenden, säger han till Skånska Dagbladet.


Bert Karlsson, som tidigare var partiledare för invandringskritiska Ny Demokrati, har planer på att starta ett asylboende i fastigheten. Genom sitt bolag Jokarjo AB vill han skapa ett tillfälligt boende med över 300 platser.Förra veckan fick Bert Karlsson ett positivt förhandsbesked från Migrationsverket om att man tänker gå vidare i upphandlingsprocessen. Enligt Karlsson finns ett avtal med hotell Stenssons förre ägare.


Sålts vidare


Därefter har hotellet sålts till kommunala Eslövs kommunala bostadsbolag Ebo, som inte känns vid planerna.Att hotellet skulle göras om till asylboende är otänkbart, säger bolagets vd Joakim Ahlin till Skånskan.– Nej, det kommer det inte bli.


Joakim Ahlin säger sig inte känna till något avtal mellan Bert Karlsson och den förra hotellägaren.Bert Karlsson ger dock inte upp och ska nu låta en jurist titta på avtalet.Källa:   SvT
Av Anders Leander - 18 maj 2015 10:00SVERIGE Efter en tids frånvaro från internets undervegetation träder nu “arga blatten” fram mellan stenar och träd i en ny video. Den här gången går han till våldsam attack mot den antirasistiska rörelsen. – De vill bara gå efter enkla, snabba, ytliga stämplar så de kan peka ut en fiende och börja hatrunka, förklarar han i videon.


Det är många som saknat internetfenomenet “En Arg Blatte Talar” efter att han tagit en paus från Youtube. Men i en nyligen uppladdad video hoppar han fram bakom ett träd i skogen, som vilket troll som helst. Den här gången går han till rasande verbal attack mot antirasister och andra han ser som fiender.


– De vill bara gå efter enkla, snabba, ytliga stämplar så de kan peka ut en fiende och börja hatrunka, förklarar han inlevelsefullt när han ska beskriva godhjärtade antirasister.


Själv menar han att det är en självklarhet att han inte är en rasist, men för att förstå det måste man faktiskt lyssna på vad han säger, förklarar han. Däremot tycker han uppenbarligen att det som i dagligt tal beskrivs som antirasism och den antirasistiska rörelsen är lite väl kommersiell.


– Det är den intellektuella motsvarigheten till McDonalds. Snabbt, ytligt och utan särskild sund substans, säger han i videon.


Får positiva reaktioner


I kommentarsfältet på Youtube är det i princip bara hyllningar till arga blattens comeback. Flera användare förklarar att de saknat honom och att de nu är glada att han träder fram i offentligheten igen, eller rättare sagt, hoppar fram bakom ett träd i skogen.


“DU ÄR TILLBAKA! Äntligen, har väntat för länge nu för att få min dagliga dos av arg blatte”, skriver en lyrisk Youtubeanvändare i kommentarsfältet.Vill du också se hans senaste video? Jajamensan, den finns precis nedanför!
Källa:   Nyheteridag
Av Anders Leander - 18 maj 2015 09:45Nu börjar snart landsförrädarna gnissla tänder och bita på naglarna. Snart är SverigeDemokraterna Sveriges största parti. Må den stora dagen nalkas när Löfven faller och dö upphör.
  Efter så många år av maktmissbruk och svikna vallöften har det äntligen kommit en man som rest sig upp mot förtryckarna, pk-folket, proffstyckarna, journalisterna och de etablerade politikerna. Hur är det möjligt att i en förljugen värld resa sig mot ett så starkt motstånd? Svaret är enkelt! Sanningen är starkare än lögnen.Samtiden 

Av Anders Leander - 17 maj 2015 12:30Den här opinionsmätningen kan vara destabiliserande, och bör därför intas med försiktighet. Sifos väljarbarometer för maj innehåller faktorer som kan användas för att ifrågasätta hur Sverige styrs.  
För det första är Socialdemokraterna på väg mot ner mot siffror som partiet aldrig tidigare har upplevt. S-siffran i dagens väljarbarometer är det tredje lägsta resultatet någonsin i Sifos snart 50-åriga mätserie.


"Det parlamentariska läget är skakigt, och då spelar opinionsmätningar större roll än de brukar."Statsminister Stefan Löfven svävar nu alldeles ovanför Socialdemokraternas all-time-low. De enda två S-månader som har varit sämre är december 2011 och januari 2012, alltså alldeles i slutet av Håkan Juholts korta ämbetsperiod.


Stefan Löfven har numera ett standardsvar, när han konfronteras med dåliga siffror: ”Det finns bara en opinionsmätning som gäller, och det är på valdagen”.


Många politiker använder liknande svar för att slippa djupanalysera sina partiers motgångar i väljaropinionen. Och det är sant, för det är bara valresultat som direkt översätts i makt och mandat.


Men det parlamentariska läget är skakigt i Sverige, och då spelar opinionsmätningar större roll än de brukar, och ibland kan de vara destabiliserande. Mätningar kan avgöra om någon vågar ta risken att behöva möta väljarna igen, i ett nyval.


Sverige styrs just nu utifrån decemberöverenskommelsen (DÖ) som har konstruerats för att underlätta för en minoritetsregering att styra.


Men flera borgerliga partiledare pressas av interna opinioner som ifrågasätter DÖ, särskilt M-ledaren Anna Kinberg Batra. Hon har försvarat uppgörelsen, som följer den princip som de borgerliga drev i valrörelsen: att det största blocket ska få regera.


Men om den interna opinionen blir tillräckligt stark kan M-ledningen tvingas tänka om. Och det blir lättare att ta risken om S går dåligt och skillnaden mellan blocken minskar. Det blir också lättare att utmana regeringen med misstroendevotum, om den nonchalerar riksdagsmajoritetens många tillkännagivanden.


Ingen kan påstå att Alliansen är rehabiliterad i den här mätningen, men uppställda bredvid de rödgröna partierna så ser ju borgerligheten i alla fall lite friskare ut än vid valet.


Det finns en annan faktor i den här mätningen som kan destabilisera, genom att DÖ blir mindre attraktivt för de partier som står bakom. Och det är att Sverigedemokraterna växer. SD:s uppgång sedan förra månaden är statistiskt säker, och resultatet i dagens väljarbarometer är det högsta som SD någonsin har nått i Sifo.


I dokumentet som beskriver decemberöverenskommelsen är ett av de viktigaste motiven inte redovisat: att isolera Sverigedemokraterna politiskt. Men fortsätter SD att växa så kommer entusiasmen för DÖ att avta. För ingen skrev under överenskommelsen för att göra Jimmie Åkesson till vinnare i valet 2018.Källa:   SvD
Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

50 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Blogkeen
Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Bloglovin'

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Vesselfinder


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se