Anders Leander i MÖNSTERÅS

Alla inlägg under april 2015

Av Anders Leander - 17 april 2015 20:15



Kammarrätten i Stockholm har i en dom meddelat att Östra Göinge kommun har gjort fel. Kommunen har inte uppfyllt sina skyldigheter mot ”ensamkommande” som Migrationsverket har anvisat till kommunen.




Det var fel av Östra Göinges kommun i Skåne att inte ta emot tre ”ensamkommande” 2014. Det konstateras i en dom från kammarrätten. Men kommunen tänker överklaga till högsta instans.



Kammarrätten skriver: ”IVO inledde ärendet efter det att Östra Göinge vid tre tillfällen under januari 2014 nekat att ta sig an ”ensamkommande” som Migrationsverket anvisat till kommunen.


IVO:s föreläggande innebar att kommunen vid vite om 500 000 kronor var skyldig att senast den 23 april 2014 utreda anvisade ”ensamkommande” behov och besluta om lämpliga boenden för dem.


Rätten menar att Östra Göinges hållning att inte inleda utredningar och besluta om boenden för anvisade ”ensamkommande” är ett missförhållande som IVO kunnat förelägga kommunen att rätta till.


500 000 kronor i vitesbelopp anser Kammarrätten därför är rimligt.



Källa:   Exponerat





Av Anders Leander - 17 april 2015 19:06



Isis har släppt bilder på sociala medier som visar hur gravar förstörs. Gruppen sade gravar ovan jord visar att döda är närmare Allah än levande. Detta innebar att de måste förstöras, hävdade terroristorganisationen.



  



Terroristgrupp ISIS har släppt fotografier av sina militanta som förstör kristnas gravar med släggor i den irakiska staden Mosul.

Det är den senaste chockerande handling genom de islamister som utkämpar en terrorkampanj mot andra religioner och som är inblandade masshalshuggningar och våldtäkter.

Bilderna publicerades på sociala medier, däribland Shomoukh Al-Islam jihad forum, under titeln Leveling gravar och radering Pagan symboler.



  



Gruppen gjorde ett uttalande och visade med bilder som enligt dom rättfärdiga mass vanhelgande. Det sägs att gravar över marken visar att den döde var närmare Allah än de levande, de måste rivas och några bilder gravarna måste förstöras.


Uttalandet kommer från en samling av islamiska läror som kallas hadith, och som många muslimer förkastar.

Steven Stalinsky, verkställande direktör för The Middle East Media Research Institute (MEMRI), berättade för FoxNews.com att genom att publicera bilderna på sociala medier, var att gruppen skickar ett meddelande till väst.

Han sa: "Det är viktigt att notera att ISIS dokumenterar dess förstörelse och skändning av kristna platser och dess attacker mot kristna samfund, och andra minoriteters platser och samhällen, genom att sprida dessa bilder över hela världen via sociala medier.




Källa:   Mail Online



Av Anders Leander - 17 april 2015 18:30



Regeringens spioner "EXPO" gömmer sig när dom får frågor. Det, av Socialdemokraterna sponsrade twitternätverket ”interasistmen”, ansåg sig ha ”granskat” Granskning Sverige, när man återgav och försökte skandalisera olika fakta som vi lyckats avslöja under året.




Enligt ”interasistmen” drar Granskning Sverige ”ibland åt det riktigt obehagliga hållet”

Socialdemokraternas underrättelsetjänst Expo och deras toppnamn Alexander Bengtsson och Jonathan Lehman twittrade att Granskning Sverige var ”rasister”


Vi ringde båda dessa herrar, som med sina direktörsliknande löner, förföljer skattebetalarna, för skattebetalarnas pengar för at fråga vilken ras som kan utsättas för rasism om det inte finns några raser? Ingen av samtalen varade längre än 10 sekunder. Trots öppet stöd från den socialdemokratiska regeringen, och med Mona Sahlin i Expo styrelsen vågade ingen ens svara på en enda fråga.


Detta visar vad kulturmarxister, kommunister och socialdemokrater fruktar mest av allt. Ett svenskt folk, som med sina kameror, diktafoner och telefoner, ställer frågor. De icke rumsrena svar som kommer från etablissemanget tål helt enkelt inte dagens ljus. Precis som trollen spricker i dagsljus, rämnar fasaden när kamerorna riktas mot kameramännen.



Källa:  Ganskning Sverige



Av Anders Leander - 17 april 2015 18:15



I tisdags upptäckte familjen Lindblad att åtta personer flyttat in i deras sommarstuga på Norr­landet. Gruppen tillhörde ett kringresande sällskap. – Det var som om att vi kom in i deras hem, berättar Rikard Lindblad som fick en chock när han upptäckte vad gruppen gjort.



  



När Rikard Lindblad fick ett samtal från polisen förstod han att något var fel. Rösten i telefon berättade att flera personer som tillhörde ett kringresande sällskap hade hyrt hans stuga på Norrlandet. De kunde inte avhysa dem innan de fått tag på stugans ägare.


Det snurrade i Rikards sinne. Han hade inte hyrt ut stugan till någon. Tillsammans med en vän hoppade han in i bilen och rivstartade. När de kom fram till gården var flera personer där. Bilarna som stod vid tomten hade utländska plåtar.


– Det var som om att vi kom in i deras hem. De brydde sig inte om att vi kom utan ignorerade oss totalt, jag kände mig inte rädd. Bara förbannad, berättar han.

När polisen kom till gården insåg man att sällskapet bestod av åtta personer. Förstärkning kallades in. När Rikard Lindblad gick in i boningshuset såg han en kvinna som satt och drack filmjölk och bredde en smörgås.

 

Några andra drack kaffe. Helt lugnt. Kvinnan var klädd i Rikards frus kläder och möblerna hade de flyttat runt. Högar med skräp låg överallt.

De hade även brutit upp låsen på de andra stugorna på tomten, gått igenom saker och krossat flera fönsterrutor.


Rikards kompis Mikael Franzén var med på platsen.

– När polisen hade radat upp personerna utanför stugan och man var i färd med att åka därifrån så hörde jag plötsligt ljud inifrån huset, det lät som barnskrik, berättar han. I en av sängarna hittade man sedan ett spädbarn som legat och sovit.


Så snart polisen hade åkt iväg kom ytterligare en bil och stannade vid gården. Två män steg ur.

– Det var sådan konstig situation och jag kände mig kränkt, säger Rikard och berättar att han spärrade utfarten tills polisen kom tillbaka.


Efter att polisen identifierat sällskapet och tagit DNA släpptes de. Personerna ska ha sagt att de hyrt stugan för 5 000 kronor av en man som de träffat på vid en bensinstation i Söderhamn. De ska ha besökt Sverige för att plocka bär.


Mikael Franzén säger att sällskapet släpptes eftersom det saknades tillräckliga bevis.

I fredags fick Rikard och hans familj besök igen. Två personer i en bil körde upp på tomten men åkte sedan iväg.


Maritha Lindblad vet inte hur hon ska ta detta, de har ju två barn att ta hand om.

– Just nu vill jag inte sova här med barnen och det känns inte som om att man vill ha kvar något av bohaget eftersom de har gått igenom allt, berättar hon och pekar på en toalett som kastats ut på marken och som ligger trasig i tre delar.



Det som dessa männsikor håller på med är ju inbrott och förstörelse av annans egendom. Räcker inte detta för att utmäta ett straff på dem, och att utvisa dem ur landet. Vad håller polisen på med??



Källa:  GD



Av Anders Leander - 17 april 2015 16:15



Några av Islamiska statens farligaste ledare är skandinaver. Det påstår nu Syriens president Bashar al-Assad i en intervju med Expressen TV.

Säpo har kallat återvändande jihadister för det största inhemska hotet mot Sverige. Och enligt den syriske presidenten är de farligaste IS-ledarna från Skandinavien.



   Foto:  Scanix


– De farligaste IS-ledarna i vår region är skandinaver, säger al-Assad till Expressens Mellanösternkorrespondent.


Är detta fakta?


– Ja, det är fakta. Det är den information vi har. Så du kan inte avdela de här länderna från Sverige eller Europa. Så länge terrorism växer i olika europeiska länder är Sverige inte säkert, säger Bashar al-Assad.

Terrorforskaren Hans Brun säger att det är fullt möjligt för skandinaver att göra karriär inom IS. Samtidigt ska uttalandet från Syriens president tas med en nypa salt, menar han.

– Det är omöjligt att avgöra och kan mycket väl vara sagt för att generera uppmärksamhet, säger Hans Brun, forskare knuten till Försvarshögskolan och King's College i London, till TT.

”Ingen kontakt med Säpo”

Samtidigt säger Bashar al-Assad att svenska Säpo inte har bett den syriska säkerhetstjänsten om information om dessa jihadister.


– Nej, det finns ingen kontakt mellan våra säkerhetstjänster.

På Säpo är man förtegen om vilka uppgifter man har om eventuella svenska jihadister.

– Vi har en god bild av vad personer ägnar sig åt i Syrien och Irak men jag vill inte gå in på enstaka personers ställning i Islamiska Staten. Problemet är att vi inte kan redogöra för den här informationen i en rättsprocess utan att avslöja våra metoder, säger Fredrik Milder, pressekreterare på Säpo, till SVT.


Expressen träffar Bashar al-Assad i presidentpalatset i Damaskus vid samma tid som terrororganisationen IS tar över flyktingslägret al-Yarmouk där nära 20 000 flyktingar bor.

FN:s sändebud i Syrien, Staffan de Mistura, planerar för konsultationer i maj eller juni för att se om det finns möjlighet för en gemensam linje mellan de stater som har intresse i den syriska konflikten.


– Jag håller faktiskt med de Mistura på den punkten. Att se konflikten i Syrien som enbart en konflikt mellan syriska parter är inte realistiskt och inte objektivt, säger al-Assad.

Totalt har över elva miljoner människor, hälften barn, drivits på flykt sedan inbördeskriget startade i Syrien för fyra år sedan.


Det har beskrivits som den värsta flyktingkrisen sedan andra världskriget och när Expressens Mellanösternkorrespondent träffar Bashar al-Assad får presidenten frågan vilket ansvar han har för situationen.


Men presidenten vägrar svara på frågan:

– Jag tycker det är en enorm överdrift att jämföra vad som händer i Syrien, även ur en humanitär synvinkel, med vad som hände under andra världskriget. Det går inte att jämföra av politiska skäl, säger al-Assad.


Den syriska regimen har själv anklagats för att ligga bakom grova brott i samband med inbördeskriget. Bland annat har det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet anklagat den syriska regimen för att ligga bakom en klorgasattack som dödade sex personer.


Syriens president tar även tillfället i akt att i Expressen-intervjun uppmana Sveriges regering att övertyga EU att häva sanktionerna mot Syrien. Sanktionerna infördes efter att den syriska regimen vägrat bidra till en fredlig lösning.

Assad: ”Förväntar mig fler terrorattacker”

Syriens president säger att västvärlden får räkna med fler terrorattacker enligt samma scenario som attentaten i Paris och Köpenhamn tidigare i år.


– Terrorism är ett stort berg, det är inte enstaka händelser. Så länge europeiska företrädare fjäskar för länder som Saudiarabien och Qatar för deras pengars skull och säljer sina värderingar och tillåter wahhabi-ideologin att tränga in i vissa europeiska samhällen, förväntar jag mig att det blir fler attacker, säger al-Assad.




Källa:    SVT Nyheter




Av Anders Leander - 17 april 2015 12:15



Skeppsbrott, vapenhot och religiösa gräl som slutar med mord. Flyktingtrafiken från Libyen blir allt farligare och råare. Bråk uppstår på båtarna där personer kastas överbord och skottlossning har förekommit i strider om båtar.





Flyktingströmmen till Italien från Libyen fortsätter. Under torsdagen har 600 flyktingar kommit i land i Trapani på Sicilien och ytterligare 900 är på väg. 



Nu kommer de första uppgifterna om religiöst våld ombord på båtarna. Polisen i Palermo bekräftar för SVT Nyheter att 15 migranter har gripits, misstänkta för mord på sina medpassagerare och hatbrott. Uppgifterna har publicerats på italienska tidningars internetsajter under eftermiddagen.


Kastades över bord

Gummibåten det handlar om lämnade Libyen i tisdags, med ett hundratal personer ombord. 

Under överfarten ska migranterna ha börjat gräla av religiösa skäl. En grupp kristna från Nigeria och Ghana var i minoritet. Enligt ögonvittnen på båten, kastade de arresterade muslimska männen ett tiotal kristna överbord. De andra ska ha klarat sig genom att hålla om varandra så att det inte gick att separera dem. 



Polisen i Palermo säger att de vittnesuppgifter de har fått ”hänger ihop”. Några hade också fotograferat de misstänkta gärningsmännen, varav en är minderårig. Åklagaren Maurizio Scalia har nu 48 timmar på sig att eventuellt häkta männen.


Skottlossning om båtar

Händelsen är bara en av flera som tyder på att flyktingöverfarterna har blivit ännu råare och farligare än tidigare. I Catania utreder man ett fall i måndags, då fyra män sköt med k-pistar när en italiensk lotsbåt hjälpte en flyktingbåt med 274 män, kvinnor och barn ombord. De beväpnade männen påstod sig tillhöra den libyska kustbevakningen och sköt flera varningsskott. Därefter tog de båten och lämnade snabbt platsen. 



Det är andra gången som räddningsaktioner på öppet hav har lett till vapenhot. Polisens teori är att det handlar om människosmugglare som vill ha tillbaka sina båtar. Mannen som körde båten har gripits.




Källa:   SVT Nyheter



Av Anders Leander - 17 april 2015 09:45



Att snusa på jobbet ska inte vara förbjudet för landstingsanställda i Uppland – så länge det inte luktar. Förslaget har väckt reaktioner och nu backar Socialdemokraterna i länet.

– Om man försöker förbjuda och reglera allt man inte tycker om så får vi ett outhärdligt samhälle, menar vänsterledaren Jonas Sjöstedt, som efterlyser sunt förnuft och säger att rödgröna i Uppsala läns landsting bör tänka om.



  



Och tänkt om har Socialdemokraterna i länet gjort.

– Så som det är formulerat är det olyckligt. Det är inget vi kommer att ställa oss bakom. I det beredande organet har det olyckligtvis varit så att den här formuleringen inte har vållat några större diskussioner, säger Vivianne Macdisi, socialdemokratiskt landstingsråd, till TT:


Enligt ett utskottsförslag skulle rökförbudet i landstingets lokaler utvidgas till att också omfatta snuslukt. Inte heller patienter eller besökare ska tillåtas lukta snus, och även busschaufförer i kollektivtrafiken ska omfattas.

– Formuleringen är att man inte ska utsätta andra för rök- och snuslukt, säger landstingsråd Sören Bergqvist (V).


Rökning och snusning borde ha förbjudits för länge sen – av hälsoskäl, säger Ulf Ellervik, professor i kemivid Lunds universitet. Att förbjuda en specifik lukt är däremot svårare.

– Då får man förbjuda matlagningslukt, parfym eller varför inte koriander? Vårt luktsinne är extremt individuellt.


Ny formulering


Att snuslukt alltid upplevs som störande är inte säkert. Ellervik drar en parallell tillämnetisovaleriansyra som luktar fotsvett – något de flesta ogillar:


– Exakt samma ämne finns i emmentalerost. Helt plötsligt uppskattar du lukten, eller hur?

Landstingstyrelsen i Uppsala kommer att ta ställning till förslaget och förändra formuleringen som gäller snuslukt i landstingets verksamhet, uppger Vivianne Macdisi.


– Jag kan inte i dag svara på hur formuleringen ska se ut, säger landstingsrådet.



Jag varken snusar eller röker och undrar nu??  -Har dom inte viktigare saker att ägna sig åt än att " snuslukt måste förbjudas" våra politiker och stora delar av svenska folket är fan imig sjuka i huvudet!


Det mesta idag i Sverige har gått till överdrift, man undrar bara hur fan ska detta sluta?? Den ena är dummare än den andra, och ju dummare man är dessto bättre jobb får man! Helt sjukt!!!




Källa:     Slasktidningen Expressen



Av Anders Leander - 17 april 2015 09:15



En 19-årig kvinna i Örnsköldsvik kände medlidande med tre rumänska tiggare och beslutade sig för bjuda hem dem till sig. Men istället för att visa tacksamhet ska romerna ha utsatt henne för en grov våldtäkt.



Det var på lördagen som kvinnan kom i kontakt med de tre männen vid Resecentrum i Örnsköldsvik. Hon bjöd hem dem till sin bostad för att låta dem sova, duscha och äta där.

På plats hemma hos den 19-åriga kvinnan bestämde sig romerna under natten för att gruppvåldta sin värd, enligt anmälan. Hon hade enligt polisen inte gjort några sexuella inviter.


– Under söndagen greps tre män. De har anhållits av åklagare och vi har hållit förhör med de inblandade. Kriminaltekniker har varit på platsen och genomfört en undersökning, säger Mikael Ahrtzing på polisen i Västernorrland.


Polisen är förtegen om de misstänkta, men enligt säkra uppgifter till Fria Tider är de tre romerna i 20-årsåldern och hemmahörande i Rumänien. Så sent som förra veckan publicerade lokaltidningen Örnsköldsviks Allehanda ett längre reportage om den romska klan som tigger vid Resecentrum i Örnsköldsvik. I artikeln intervjuades en av de nu anhållna männen, som fick berätta om sin situation.


Männen misstänks för grov våldtäkt.

– Det är omständigheterna kring våldtäkten som gör att man rubricerar den som grov, säger Mikael Ahrtzing.


Källa:   FriaTider



 Några dagar efter:


Polisen: Misstankarna mot männen har försvagats


Polisen i Västernorrland säger idag att misstankarna mot de tre romska tiggare som under helgen anhölls anklagade för en gruppvåldtäkt mot en 19-årig kvinna i Örnsköldsvik har försvagats och att det kan bli aktuellt att lägga ned utredningen.


– De här tre personerna är ju släppta och det är ju av den anledningen att misstanken mot dem har försvagats, så det finns inte längre skäl att kvarhålla dem helt enkelt, säger Mikael Ahrtzing, som är pressinformatör hos polisen i Västernorrland.


– Utredningen kommer fortsätta. Det är lite oklart men åklagaren måste vänta in vissa uppgifter som ska kontrolleras innan han kan ta ställning till fortsättningen, huruvida det ska läggas ned eller om det ska fortsätta, berättar han.


Kan du uttala dig om åt vilket håll det lutar, om utredningen kommer att läggas ned eller inte?
– Inte i nuläget kan jag inte säga, men misstanken mot dem har ju försvagats, så är det. Och det är ju genom saker som kommit fram i förhör.


I förhör med målsägande eller med de misstänkta gärningsmännen?
– Med de inblandade, avslutar han.

Enligt uppgifter från tingsrätten är de våldtäktsanklagade tre romska tiggare som är 18, 21 och 22 år gamla. Männen anklagades av den 19-åriga kvinnan för att ha utsatt henne för en våldtäkt efter att hon bjudit hem dem till sin bostad i en av Örnsköldsviks villaförorter.

 
 
Ett gott råd till alla: Bjud inte hem människor du inte känner!
 
 


Källa:  FriaTider



Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

69 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Nej till NATO

    


Ovido - Quiz & Flashcards